38. kolo
20.05.2012 21:00 CET
3 : 4
(2:2)

Reportáž

Nice potvrdilo záchranu divokým vítězstvím v Lyonu

Nemastnou, neslanou sezónu zakončil dřívější neotřesitelný fotbalový král Francie z Lyonu porážkou 3:4 se zachraňujícím se Nice. Hosté předvedli na Stade de Gerland skvělý výkon a zaslouženě si odváželi všechny body. Stvrdili si tím záchranu a v konečném účtování končí třináctí. Olympique už přece jenom dávno ví, že letos mu patří čtvrtá pozice.

K naprosté jistotě potřebovalo Nice v Lyonu vyhrát. A už v 6. minutě dal soupeři jasně najevo, že to s tímhle cílem myslí vážně, Digard. Jeho střelu z přímého kopu nakonec nezlikvidoval gólman Lloris, nýbrž smolně jeho tyčka. O tři minuty později OGC zahrozilo podobným způsobem, zpoza vápna napřáhl Monzón a trefil kolegyni tyčky jménem břevno.

Na druhé straně domácí tolik problémů v koncovce překvapivě neměli. Ve 21. minutě načal účet Lisandro López. Cissokho krásně unikl po levé straně, nacentroval následně na hlavu Argentince, který z blízkosti překonal gólmana Ospinu. I nadále přitom mělo Nice velkou smůlu. Ve 25. minutě potřetí zvonila branková konstrukce, znovu jí přitom trefil Monzón.

K vzteku všech hostujících hráčů pak muselo být, když navíc OL o minutu později navýšil stav. Grenier vyslal do běhu Brianda, jenž si mazácky položil gólmana Ospinu a střílel pak do prázdné branky. Přece jenom se Nice podařilo skórovat o pět minut později. Koného slabý pokus se odrazil k Monzónovi, který z první ukončil svoje střelecké trápení.

Ve 37. minutě bylo již vyrovnáno, po kombinaci Goncalvese s Koném se hezky uvolnil Coulibaly, jenž už pak jenom zakončil povedenou spolupráci jeho spoluhráčů. V 53. minutě hosté dokonali obrat a vedli. Velkou "zásluhu" na tom měl brankář Lloris, který místo toho, aby míč po standardce Digarda odvrátil pryč, srazil si ho zvláštním způsobem do branky.

Divočina pokračovala i nadále. V 69. minutě opět skvěle zapracoval Briand, jenž se probil do vápna a vyrovnal. Rozhodující trefu a vítězství Nice však nakonec zařídil o čtyři minuty později Goncalves. Tomu do běhu krásně nahrál Clérc, hostující útočník se dokázal zbavit Umitiho a Källströma a ne příliš jistého Llorise překonal počtvrté.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pojďme OL, hezkou rozlučkou chci vidět!

Reagovat
smazaný uživatel

Docela po dlouhy dobe bude Lyon chybet v CL, ze?

Reagovat
smazaný uživatel

No co, v EL bude mít víc šancí na úspěch.

Reagovat
Langi

spolu s Atleticem Madrid, Interem a Liverpoolem určitě papírově největší favoriti

Reagovat
HullCity

Pokud se na EL nevykašle Tottenham,tak bych je tam zařadil také.

Reagovat
Sotuen

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele