38. kolo
20.05.2012 21:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

PSG skončilo druhé, Lorient se štěstím zachráněný

Ani vítězství 2:1 na půdě Lorientu nepomohlo PSG k posunutí se na konečnou první pozici. Sestupující Auxerre totiž doma Montpellier neporazilo (1:2), což pařížský klub prostě bezpodmínečně potřeboval, a nakonec za HSCM zaostal v tabulce o tři body. Domácí Les Merlus se v Ligue 1 zachránili jen tak tak, skončili na první nesestupové příčce o jeden bod před osmnáctým Caen.

První, kdo mohl skórovat, byl domácí Lorient. Přímý kop zahrával Campbell, jenže jeho střela zamířila vedle brány, první branka tak na sebe nechala čekat až do 28. minuty. Mareque svým pasem našel Monnet-Pacqueta, který hlavou usměrnil balón za záda gólmana Sirigua. Vyrovnat se snažil za každou cenu Pastore.

Ten byl hned ve dvou dobrých příležitostech, jenže v té první ho vychytal brankář Janot a ve druhé trefil smolně břevno. A protože fanouškům PSG pomalu a jistě docházela trpělivost, bylo kvůli jejich řádění na chvilku přerušeno utkání, podobně jako tomu bylo v Auxerre. Hráči se však po chvilce vrátili na hřiště a souboj se naštěstí normálně dohrál.

Nakonec se hostům podařilo srovnat stav zhruba po hodině hry. A to už předtím Hoarau trefil tyčku, k dorážce se však dostal argentinský záložník Pastore, který pohodlně trefil poloprázdnou branku. Ihned na to mohl navrátit Les Merlus vedení Campbell, jenže jeho pokus letěl jen přes bránu, a PSG nakonec čtvrthodiny před koncem přece jenom zařídilo vítěznou trefu.

Nene našel svým centrem ve vápně nabíhajícího Mottu, který se z blízkosti nemohl netrefit. Pro pařížský klub ale tenhle gól prakticky neměl žádnou cenu. Z Auxerre už bylo patrné, že Montpellier si zisk titulu pohlídá a že na Ancelottiho družinu zbude pouze druhá příčka. Ta jim alespoň zaručuje pro příští sezónu základní skupinu Ligy mistrů.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:6

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele