Ligue 1 - preview 38. kola

20.05.2012, 09:39
Previews
Montpellier je blízko titulu, na půdě sestupujícího Auxerre potřebuje k jistotě získat bod, druhá Paříž hraje v Lorientu. O Evropskou ligu usilují čtyři týmy, Bordeaux a St. Etienne čeká vzájemný zápas. Dnes se také dozvíme jména zbylých dvou sestupujících, před posledním kole je do záchranářských prací namočena téměř kompletní spodní polovina tabulky.
Toulouse FC - AC Ajaccio  (neděle 21:00)
Boj o udržení versus o evropské poháry. Ajaccio je s osmatřiceti body na poslední sestupové pozici a s nadějí vzhlíží k poslednímu ligovému klání - s Toulouse. Které snad ještě stále může živit titěrnou naději na postup do Evropské ligy.

Fialoví jsou před závěrečným zápasem Ligue 1 této sezony na osmé pozici, na svém kontě mají padesát šest bodů. Díky úspěchu Lyonu v Coupe de France se však do Evropské ligy kvalifikuje i mužstvo na pátém místě francouzské nejvyšší soutěže. A to momentálně okupuje Bordeaux, mající na svém kontě o dva body více než dnešní soupeř Ajaccia.

K úspěšné kvalifikaci do evropských pohárů by tak mužstvo Alaina Cassanovy potřebovalo nejen sestupem ohrožený celek porazit, muselo by doufat i v zaváhání jak Bordeaux, tak i Saint-Étienne a Rennes. Mezi těmito celky se totiž dnes rozhodne o posledním postupujícím do méně prestižního evropského poháru.

Toulouse však v posledních týdnech zabředlo do veliké herní i výsledkové krize a i kvůli tomu je jeho postup spíše v rovině hypotetické. Z posledních pěti ligových zápasů nezvítězil ani jednou, naposledy uhrál mizernou remízu 1:1 s předposledním Dijonem. A servítky si po utkání Cassanova rozhodně nebral.

"Pokud bych měl vybrat ten nejhorší možný scénář tohoto zápasu, byl by to tento," rozčiloval se a připustil, že pohárová Evropa je nejspíš ztracena, "myslím, že do Evropské ligy se již nemůžeme kvalifikovat. Bylo by to velmi komplikované. Můžeme si vyčíst několik věcí. Ve druhé půli, kdy jsme se snažili utkání rozhodnout, jsme zapomněli na obrannou fázi," připomenul manažer Toulouse.

"A Dijon měl několik šancí na vítězství. Ale litovat ztráty bodů můžeme spíše my, na konci mače jsme měli několik dobrých příležitostí, které jsme měli proměnit," zablekotal rozčarovaný Cassanova. Jeho mužstvo si přitom hned v prvním kole poradilo s Ajacciem hladce 2:0, nyní má však korsický tým motivaci daleko větší.

Z poslední sestupové příčky ho od záchrany dělí pouze horší skóre, osmatřicet bodů má totiž kromě něho i sedmnácté Caen a šestnáctý Brest. Pouze o bod více má pak trojice Sochaux, Lorient a Nice; zapovězené nezůstává ani dvanácté místo, na němž relativně neohroženě stojí Valenciennes, které má i přes veliký odstup v tabulce pouze dvoubodový náskok před Ajacciem.

Teoreticky by tak hráčům Oliviera Pantaloniho stačila k úspěchu remíza, která přeci jen, po pohledu na posledních deset ligových zápasů Ajaccia, vypadá reálněji než zisk všech bodů. Hned šestkrát korsický mančaft docílil dělby bodů, a to i proti takovým mužstvům, jako Bordeaux, Saint-Étienne či naposledy dokonce Lyon... Jak je vidět, Pantaloniho svěřenci se pohárových účastníků rozhodně nebojí, Toulouse tak nepochybně nečeká jednoduchý zápas...
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.30 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Saint-Étienne - Girondins Bordeaux  (neděle 21:00)
Až poslední kolo francouzské nejvyšší soutěže rozluští pohárovou hádanku. Na páté místo, zajišťující účast v Evropské lize, si brousí zuby hned čtyři celky - a ty dva v nejvýhodnějších pozicích svedou o pohárovou Evropu přímý souboj.

Díky triumfu čtvrtého Olympiqueu Lyon v Coupe de France se na Evropskou ligu může těšit rovněž pátý nejlepší celek letošní sezony. Vysněnou pozici momentálně okupuje ve skvělé formě hrající Girondins Bordeaux s osmapadesáti body, pouze o bod méně má na svém kontě Saint-Étienne a Rennes, titěrnou naději ještě živí osmé Toulouse, ztrácející před posledním kolem dva body.

Nejpravděpodobněji však nakonec pátý (respektive šestý - díky triumfu v Coupe de la Ligue se v EL objeví i Marseille) francouzský pohárový účastník vzejde právě z utkání Saint-Étienne versus Bordeaux. "Víme, co je pro postup do pohárové Evropy potřeba a my uděláme všechno pro to, aby se nám to nakonec podařilo," sdělil domácí záložník Fabien Lemoine.

"Toto je již počtvrté, co se letos proti Bordeaux postavíme. Les Girondins nás velmi dobře znají, stejně jako my je," připomněl kromě prvního ligového kola i další vítězství svého týmu v rámci Coupe de la Ligue a nakonec i poslední vzájemné utkání - porážku po penaltách v Coupe de France.

"Bude to fantastické utkání, budou za námi stát naši fanoušci, celý stadion bude stát za námi. To je pro nás obrovská výhoda. Je skvělé hrát takový zápas, když je v sázce tolik. Náš cíl pro letošní sezonu byl skončit na lepším umístění než v loňské sezoně (10. místo; pozn. red.). A nyní bojujeme o Evropskou ligu! To je pro nás obrovský bonus," radoval se Lemoine.

Zatímco Saint-Étienne se v posledních týdnech příliš nedaří - porážku s Paris Saint-Germain vystřídala dělba bodů s Marseille a tu prohra s Nancy - přijíždí jeho soupeř se skvělou statistikou v zádech. Hned pětkrát v řadě zvítězil tým okolo českého záložníka Jaroslava Plašila a mezi jeho skalpy patří i kopačky Marseille, Rennes či naposledy Lorientu.

"V polovině sezony se nám podařilo semknout a dali jsme dohromady několik velice dobrých zápasů a výkonů. Díky tomu jsme v tabulce tam, kde jsme. A to nám před duelem se Saint-Étienne dává dostatek sebedůvěry. Nicméně to bude velice těžké utkání. Nikdy není jednoduché hrát proti Saint-Étienne na jejich stadionu," myslí si záložník hostů Jussie.

"Jejich příznivci je určitě nabudí, oni navíc pro postup do Evropy potřebují získat všechny body. Bude to finálové klání o páté místo," přisoudil dnešnímu utkání nové přízvisko Jussie, jenž však bude muset své spoluhráče sledovat pouze z tribuny. Na hřiště ho nepustí zranění.

Domácím zase bude chybět obránce Kurt Zouma, jenž v týdnu podstoupil operaci kolene.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.30 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Évian Thonon Gaillard - Stade Brestois  (neděle 21:00)
Brest čeká nejdůležitější zápas této sezony. Neúspěch může znamenat návrat do druhé ligy, vítězství pak jistotu udržení v Ligue 1 i pro následující sezonu. Tým ohroženého kouče Corentina Martinse zajíždí na půdu nováčka z Évianu, jemuž už prakticky o nic nejde.

Brest je jedním z osmi celků, které jsou před posledním kolem stále zamotané do boje o udržení. Kromě posledního Auxerre, které již na spásu šanci nemá, a šestnáctého Brestu se boj stále týká předposledního Dijon, dále Ajaccia, Caen, Sochaux, Lorientu, Nice a dokonce i dvanáctého (!) Valenciennes.

Tým Corentina Martinse se momentálně pohybuje na šestnáctém místě, od osmnácté, sestupové příčky, kterou okupuje Ajaccio, ho však dělí pouze horší skóre. Stejně je na tom i sedmnácté Caen. A dramatickou situaci Brestu podtrhává také statistika - Stade Brestois je totiž jediným prvoligovým celkem, jenž stále ještě čeká na premiérové vítězství mimo vlastní stadion.

"Ano, cítíme tlak, protože nic není jisté. Cítíme velikou konkurenci, a to především od Ajaccia a Caen, které mohou vyhrát, a poslat nás tak do druhé ligy," připomněl svízelnou situaci svého celku kouč Martins. Caen se dnes utká s Valenciennes, Ajaccio změří síly s ambiciozním Toulouse. "Jediní, na které se můžeme spolehnout, jsme my sami. Nic není hotovo. Musíme porazit Évian, abychom si zajistili účast v nejvyšší soutěži i v následující sezoně," burcoval Martins.

Pro toho by se mohlo jednat o úplně poslední utkání na lavičce Brestu. Bývalý sportovní ředitel Brestois na konci dubna nahradil neúspěšného manažera Duponta; zatím si však vede poměrně dobře. Po neúspěchu proti Auxerre (0:4) přišla remíza s Toulouse a následně i s Lyonem. V posledním kole se Brestu dokonce podařilo porazit Valenciennes, a to nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

"Ty spekulace mě nezajímají. Jediné, co mě zajímá, je, jestli se můj tým dokáže udržet v lize," nedával médiím svou odpovědí příliš šancí Martins. "Naše poslední výkony a výsledky ukazují, že možné je všechno. Hráči skvěle zareagovali na drtivou porážku s Auxerre a od té doby jsme neprohráli," liboval si.

"Ale nebylo to jednoduché. Museli jsme tvrdě trénovat a já po nocích dřít na taktice. Museli jsme najít energii, řešení. Proti Valenciennes jsme hráli velmi dobře a za svou snahu jsme byli odměněni třemi body. Nechci být troufalý, když řeknu, že porazíme i Évian, ale my si proti nim věříme," sdělil sebevědomě a přiznal, že bude sledovat i vývoj na ostatních trávnících.

"Samozřejmě se v první řadě budeme koncentrovat především na svou hru, ale na lavičce bude jedna osoba, která bude dávat pozor i na průběžné výsledky ostatních. Avšak nechci, aby mi daný člověk dával zprávu každých deset minut," zakončil Martins, jehož soupeřem bude devátý Évian, nejlepší nováček letošní sezony.

"Před jakýmikoliv oslavami si nejdříve musíme zajistit devátou pozici," zavelel obránce Fabrice Ehret, jenž připomněl, že desátá Marseille má pouze o dva body méně.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.25 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valenciennes FC - SM Caen  (neděle 21:00)
Až poslední ligové kolo rozplete prvoligovou motanici. O udržení v Ligue 1 stále bojuje osm celků a dva z nich - Valenciennes a Caen - si to dnes jako jediní rozdají v přímém souboji.

Stade du Hainaut ve Valenciennes hostí jediný přímý souboj dvou sestupem ohrožených celků. V daleko lepší pozici je přitom před posledním kolem rozhodně domácí celek, jenž je na tom vůbec nejlépe z osmi ohrožených mužstev. Na svém kontě má čtyřicet bodů a patří mu dvanáctá příčka.

O bod méně má pak trojice Lorient, Nice a Sochaux, osmatřicet bodů nastřádalo za sedmatřicet kol Caen, Ajaccio a Brest. Svou naději na udržení snad ještě stále drží předposlední Dijon, který má na svém kontě šestatřicet bodů a k setrvání v Ligue 1 by mu stačilo pouze vítězství nad Rennes a zaváhání jeho konkurentů.

A mezi ty patří třeba právě i sedmnácté Caen, jenž dělí od sestupových pozic pouze pět (ne)inkasovaných branek. Právě fanoušci Malherbistes jsou již na podobná dramata do posledního kola zvyklá - již pošesté během posledních osmi let vstupuje jejich celek do posledního kola s tím, že nemá udržení, případně postup, jistý.

Avšak i Valenciennes má na co vzpomínat. Až vítězství 2:1 nad Nice v posledním kole minulé sezony jim potvrdilo setrvání v nejvyšší francouzské soutěži. Červení se z patnáctého místa a s jednobodovým náskokem na sestupové pozice nakonec ocitli na konečném dvanáctém místě. Na tom místě, které Valenciennes okupuje právě teď.

"Musíme k tomuhle zápasu přistoupit stejně jako k tomu s Nice v minulé sezoně. Máme osud ve vlastních rukou. Je pouze na nás, abychom uhráli pozitivní výsledek, a pojistili si tak svou dvanáctou pozici v tabulce," opakoval Nicolas Penneteau, jednička domácího výběru.

"Bude důležité, abychom se dostali do stejné bojovné nálady jako vloni, do vášnivé nálady. I tehdy nám velice pomohli naši příznivci a i díky nim jsme v posledním klání sezony byli tak silní," připomněl Penneteau utkání, které svými dvěma trefami rozhodl Grégory Pujol.

"Naším cílem je získat tři body, být si tak jisti udržením a nemuset se ohlížet na zápasy ostatních týmů. Musíme v tomto klání ukázat dostatek statečnosti a odhodlání," připojil se ke svému parťákovi záložník Valenciennes Carlos Sanchez. Jeho týmu se přitom v posledních týdnech příliš nedaří, prohrál již třikrát v řadě a stále ho trápí i vítězství Caen v úvodním kole letošní sezony.

Domácím navíc nejspíš kvůli problémům s lýtkem bude chybět duo ze středu pole Jose Saez a Gael Danic. Koleno ze sestavy vyřadí Jeana-Louise Lecu a Kennyho Lalu, břišní problémy na hřiště nepustí ani kanonýra Grégoryho Pujola. Trenéra tak může těšit alespoň návrat obránce Bruna Angouy, jenž překonal poranění kotníku.

Caen, které prohrálo své poslední dva ligové zápasy, bude kvůli zranění chybět Pierre-Alain Frau, Branko Lazarevic, Lenny Nangis a Ibrahima Tandia. Aurelien Montaroup si svou suspendaci odbude až v prvním kole následující sezony, na dnešní duel tak bude připraven.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.30 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stade Rennes - Dijon FCO  (neděle 21:00)
V Rennes půjde v posledním utkání o hodně. Zatímco domácí tým bojuje o postup do evropských pohárů, Dijon se snaží udržet v nejvyšší francouzské soutěži. Pro oba týmy platí, že nemají osud ve svých rukách a musí spoléhat na výsledky ostatních týmů.

Postup do Evropské ligy zajistí jedině páté místo, o které bojují čtyři týmy - Bordeaux, St. Etienne, Rennes a Toulouse. Aktuálně pátý s šestým týmem hrají proti sobě, tudíž Rennes není bez šance. "Musíme vyhrát a pak si počkat na další výsledky," ví domácí kouč Frederic Antonetti.

Rennes má nyní na kontě sérii tří proher, která postup do pohárů pořádně zkomplikovala. "Pořád se pohybujeme mezi čtvrtým a sedmým místem, jenže se nám nedaří udělat krok dál. Máme příliš mladý tým, a přílš naivní. Na druhou stranu to není žádná tragédie. Auxerre před třemi roky skončilo třetí a dnes sestupuje," dodává Antonetti.

Dijon je namočen do záchranářských prací, které se aktuálně týkají sedmi týmů. Jistým sestupujícím je zatím pouze Auxerre a z ohrožených týmů je na tom nejhůře právě Dijon. Pro hosty platí, že musejí vyhrát, aby vůbec mohli pomýšlet na záchranu.

Na výhru ale skromný tým čeká už osm zápasů. "Je to jednoduché - buď sérii protrhneme, nebo sestoupíme. Čeká nás ohromně těžká práce, protože domácí chtějí do pohárů. My ale na hřišti necháme všechno," nechal se slyšet trenér Patrice Carteron. Hosté postrádají zraněnou dvojici Brice Jovial, Lesly Malouda.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.60 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Sochaux - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Pouhá dvě vítězství stačila Sochaux k rychlému výstupu ze sestupového pásma. Ještě před 36. kolem byli lvi na poslední pozici Ligue 1, dvě vítězství je však rázem katapultovala na patnáctou příčku. A definitivní záchranu si mohou zajistit dnes proti Marseille.

Sochaux se podařilo obrat o všechny body jak rozjeté Nancy, tak následně i Caen. Svého přímého konkurenta v boji o udržení poslali svými trefami ještě do větších trablí Sloan Privat, Loïc Poujol a Thierry Dubaï, za domácí pouze upravoval skóre Benjamin Nivet. Třetí vítězství v řadě by jim pak s jistotou zajistilo udržení v nejvyšší lize i pro příští sezonu.

Tým Érica Hélyho je jedním z osmi prvoligových celků, které před posledním ligovým kolem stále nemají jistotu udržení. Titěrnou naději na udržení snad se šestatřiceti body stále ještě živí předposlední Dijon, pouze o bod více má na svém kontě trojice Ajaccio, Brest a Caen. Devětatřicet bodů nasbíralo kromě Sochaux také Nice a Lorient, svou pozicí si se čtyřiceti body nemůže být jisté ani dvanácté Valenciennes.

"Všichni pracovali opravdu tvrdě směrem dozadu. Když hrajete takto, můžete být úspěšní. Je to pozitivní pro celý mančaft. Všechno hraje v tento důležitý den pro nás, hrajeme na svém stadionu před svými skvělými fanoušky. Pokud nebudeme hrát jako idioti, pokud začneme zápas tak jako proti Caen, mohli bychom dokonce skončit třináctí nebo čtrnáctí," připomněl vyrovnanost v dolní polovině tabulky záložník Ryad Boudebouz.

Jejich dnešní soupeř, Marseille, je přitom jedním z mála francouzských prvoligových celků, který již nemá o co hrát. Díky triumfu v Coupe de la Ligue si svěřenci Didiera Deschampse již zajistili účast v následujícím ročníku Evropské ligy, v lize snad mohou pomýšlet pouze na vylepšení momentální desáté pozice na devátou.

Především ligová forma Olympiqueu v posledních týdnech byla zamyšleníhodná. Třináct zápasů čekali příznivci Marseille na tříbodový zisk svého celku v rámci Ligue 1, dočkali se až na začátku května. Po vítězství nad Nancy a remíze se Saint-Étienne přišlo minulé utkání a s ním další plný bodový zisk. Deschampsovi muži definitivně poslali do druhé ligy Auxerre, to odjelo domů s výpraskem 0:3.

"Dostali jsme se do hry až příliš pozdě. Třináctizápasová série bez vítězství nás rozhodně poznamenala. Naším cílem je uhrát se Sochaux přijatelný výsledek," neměl se k příliš hodnocení utkání defenzivní záložník Alou Diarra, jehož mužstvo by ještě mohlo z deváté pozice odsunout Évian. Od toho ho nyní dělí dva body.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AJ Auxerre - Montpellier HSC  (neděle 21:00)
Utkání pro poslední kolo sezony jako stvořené. Montpellier, momentálně vedoucí celek tabulky, si to v posledním a rozhodujícím zápase dost možná historické sezony rozdá s posledním týmem Ligue 1 - Auxerre -, jenž se dnes rozloučí s francouzskou nevyšší soutěží.

Tým okolo kanonýra Oliviera Girouda má na svém kontě momentálně sedmdesát devět bodů - tedy o tři více, než katarskými šejky podporovaný celek z hlavního města Francie. K historicky prvnímu zisku francouzského titulu tak svěřencům Reného Girarda stačí uhrát na hřišti posledního Auxerre remízu.

"Budeme k utkání přistupovat skromně, tak, jako jsme to dělali po celou sezonu. Samozřejmě, že vzrušení před posledním utkání a díky jeho důležitosti vzrostlo, my se tak pokusíme vše rozhodnout co nejdříve. Ale víme, že to rozhodně nebude jednoduchý zápas, nechceme Auxerre za žádnou cenu podcenit," přemítal obránce Henri Bedimo, jenž byl také u posledního vzájemného zápasu obou celků. Ten ovládl Montpellier jasně v poměru 3:1.

"Mají velice kvalitní fotbalisty. A jsem přesvědčený, že se budou chtít s nejvyšší soutěží rozloučit před vlastními diváky dobrým výkonem i výsledkem. Nebude to jednoduché a my budeme muset hrát velice profesionálně, jako ve všech našich zápasech, a s respektem k soupeři," zakončil talentovaný stoper, jenž do Montpellier přišel v létě z Racingu Lens.

Manažer hostujícího celku René Girard poté přiznal, že rozhodně nebylo jednoduché udržet všechny hráče koncentrované. "Vždycky je těžké udržet všechny soustředěné. Kluci jsou si vědomi, že pokud to všechno chceme pěkně zakončit, musíme získat titul. Jinak by nám něco chybělo," je si vědom Girard, jenž nedávno získal cenu pro nejlepšího trenéra Ligue 1.

Montpellier by přitom neměl čekat přehnaně těžký úkol. Nejen, že má za sebou sérii pěti utkání bez porážky v řadě - čtyři vítězství kazí snad pouze překvapivá remíza 2:2 s Évianem -, jeho soupeř z Auxerre letos rozhodně není v takové formě jako před rokem či dvěma a kolo před koncem je jediným jistým sestupujícím do druhé ligy.

"Je to velice těžké, smířit se sestupem. Hodně to bolí. Jsem smutný, že se v posledním zápase nepodívám na hřiště (kvůli karetnímu trestu; pozn. red.), nevím, jak týmu budu moci pomoci. Jestli hrát v Ligue 2, anebo zda mě klub prodá s tím, že mu pomohou získané peníze. V každém případě, chci být užitečný," sdělil sympaticky jeden z nejlepších hráčů AJA v letošní sezoně, záložník Alain Traoré.

Hostujícímu celku bude i dnes chybět klíčový záložník Younes Belhanda. Nejlepší africký fotbalista uplynulé sezony dostal za vyloučení v utkání s Évianem dodatečný trest na tři zápasy, což znamená, že svému celku nemohl pomoci v minulém utkání s Lille a na hřišti se neobjeví ani dnes.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 7.00 - 3.75 - 1.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lille OSC - AS Nancy-Lorraine  (neděle 21:00)
Ničím nerušená ofenzivní podívaná, rozlučka s odcházejícím Edenem Hazardem a dosavadním stadionem Lille. Zápas mezi LOSC a Nancy, po pohledu na tabulku snad bez jakéhokoliv náboje, dostává po bližším prozkoumání pozoruhodný náboj.

Nejen, že svěřenci Rudiho Garcii podle všeho odehrají poslední zápas na svém stávajícím stadionu Stade Lille-Metropole a v létě se přestěhují na Grand Stade Lille Métropole s kapacitou přes 50 000 diváků; jen pro srovnání, bývalý stánek pojal něco málo přes 18 000 diváků a domácím stadionem Lille byl od roku 2004.

Do lillských kronik se však tento zápas zapíše i kvůli jiné události - po sedmi letech se s klubem v letním přestupovém období nejspíš rozloučí Eden Hazard, jedna z nejvýznamnějších postav novodobé historie LOSC, která se v tomto klubu poprvé objevila ve svých čtrnácti letech.

Nejlepší hráč francouzské ligy v této sezoně podle francouzského deníku L’Équipe je velice žádaným zbožím na evropském trhu, zisku jednadvacetiletého ofenzivního záložníka má pak podle spekulací nejrůznějších médií nejblíže duo manchesterských velkoklubů - City a United. Levé křídlo Lille letos vstřelilo celkem devatenáct soutěžních branek, na dalších pětadvacet jich nahrálo.

Na odchod svého parťáka, kolegy i kamaráda se připravují také i hráči Lille, mající již zajištěné třetí místo v tabulce a s ním i postup do předkola Ligy mistrů v následujícím ročníku. "Smutné je, že jsme přepadlí už před jeho odchodem. To dokazuje jeho talent a nadání. Každý den tvrdě pracuje, aby potěšil diváky na stadionu," přiznával posmutnělý Mickael Landreau, gólman domácích.

"Alespoň mohu všem říci, že jsem měl tu čest hrát po jeho boku. Myslím, že jeho odchod bude ještě těžší pro fanoušky, kteří ho milovali. A my, jeho spoluhráči, nesmíme zapomenout na to, že nám zachránil veliké množství bodů," poděkoval svému stále ještě spoluhráči Landreau.

S odchodem svého svěřence se již smiřuje i jeho nadřízený Garcia. "Eden je nenahraditelný. Ale my se budeme pokoušet všechny ztráty vykompenzovat, jako ostatně každou sezonu," prohlásil Garcia, jenž v posledním utkání nedovedl svůj tým k bodovému zisku s prvním Montpellier, a musel tak dát zapomenout choutkám na druhé, případně i první místo v tabulce.

"Samozřejmě, že dnes budeme chtít vyhrát a užít si to. Nakonec, třetí místo v lize je s odstupem velice dobrým umístěním. Možná jsme doufali ještě v o něco lepší příčku, ale nakonec je nejspravedlivější právě ta, na které se pohybujete na konci sezony," myslí si Landreau, jehož mužstvu se navíc proti Nancy poměrně daří.

S výjimkou posledního vzájemného zápasu, který skončil remízou 1:1, se v předchozích pěti utkáních pokaždé radovali ze zisku tří bodů dogy. Hosté, kteří si naposledy poradili v poměru 3:2 se Saint-Étienne a definitivně si tak zajistili udržení v nejvyšší soutěži, se navíc možná budou muset obejít bez útočníků Daniela Niculaeho a Djamela Bakara, obránce Salifa Saného a záložníka Bakaye Traorého, kteří kvůli nemoci netrénovali.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 4.75 - 9.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - OGC Nice  (neděle 21:00)
Lyon dnes před vlastními fanoušky zkončí sezonu, která nepatří k těm nejúspěšnějším. Olympique sice vyhrál domácí pohár, ve francouzské lize ale nepředváděl dobré výkony a bude chybět v Lize mistrů. Hosté z Nice přijíždějí potvrdit prvoligovou příslušnost pro příští sezonu.

Lyon ve finále Francouzského poháru udolal outsidera z Quevilly, v Ligovém poháru se na penalty musel sklonit před Marseille. V Ligue 1 má velký náskok trojice Montpellier, PSG, Lille a Lyon tak bude chybět v příštím ročníku Ligy mistrů. Letos z ní vypadl s APOELem.

"Osobně nevím, jak hodnotit sezonu, byla průměrná až dobrá," říká útočník Lisandro Lopez. "Pro nás všechny, klub i fanoušky je dobře, že jsme vyhráli pohár. Štve mě ale, že jsme mimo boj o titul a že nebudeme hrát v příští sezoně Ligu mistrů. Ztratili jsme příliš mnoho bodů."

Nice zatím získalo devětatřicet bodů a má osud ve svých rukách. Výhodou klubu z Azurového pobřeží je dobré skóre, které ho momentálně drží na třinácté pozici. "Nechceme spekulovat, chceme vyhrát. Pro tři body uděláme všechno. Získat je pro nás bude idální scénář," prohlásil kanonýr Anthony Mounier.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.50 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Snad již pouze veliký zázrak by dnes mohl přinést titul do hlavního města Francie. Paris Saint-Germain před posledním ligovým kolem ztrácí na vedoucí Montpellier tři body, dnes se navíc utká s doma poměrně silným Lorientem.

Zatímco vedoucímu Montpellier stačí klidně i remíza s posledním Auxerre, jediným jistým sestupujícím do druhé nejvyšší francouzské soutěže, Paris SG musí doufat v sedmé domácí vítězství posledního týmu tabulky nad lídrem soutěže a navíc k tomu porazit sestupem ohrožený Lorient.

A na titul dává svými nepříliš motivujícími prohlášeními pomalu zapomenout i trenér Carlo Ancelotti, který se týmu, jenž tehdy okupoval první pozici v tabulce, ujal v prosinci minulého roku. "Bude to opravdu velice těžké, ale přeci jen malá naděje na zisk titulu tu stále ještě je," řekl jako by snad z povinnosti zkušený italský lodivod.

"Musíme vyhrát v Lorientu, což rozhodně nebude jednoduché. Alespoň se nám však podařilo zajistit si postup do Ligy mistrů, což bylo pro klub nezbytné a velice důležité. Není jednoduché ujmout se klubu v polovině sezony, ale jsem tu spokojený, stále ještě hrajeme o francouzský titul," vykládal dál Ancelotti.

"Máme ještě malou naději a pro její zrealizování uděláme co budeme moci. Pokud se Montpellier stane šampionem, budeme mu muset pogratulovat," přiznal bývalý manažer například Chelsea, který svůj tým momentálně dovedl ke třem vítězstvím v řadě. Naposledy si díky hattricku záložníka Neného smlsl na ambiciozním Rennes.

Ancelottiho tým však o svou výsostní pozici "naháněče" Montpellier v boji o titul přišel ve 34. kole. To zajížděl na půdu tehdy třetího Lille a - světe div se - po skvěle rozehraném utkání nakonec nebral ani bod a ještě se musel třást o svou druhou pozici. Ta je již však nyní z pohledu dog nedosažitelná, kvůli jejich ztrátě s vedoucím Montpellier se rozdíl zvětšil již na pět bodů.

Avšak ani Lorient rozhodně nemá před dnešním zápasem nedostatečnou motivaci. Les Merlus jsou jedním z osmi celků, které stále ještě musejí zápasit o udržení v nejvyšší soutěži. Svěřenci Christiana Gourcuffa jsou sice na čtrnáctém místě, od sestupových bažin je však dělí pouze jeden bod.

"Lorient hraje o záchranu a bude jistě bojovat až do poslední minuty. Musíme být silní nejen fyzicky, ale také psychicky, abychom dokázali získat všechny body," myslí si Mohamed Sissoko, jeden z hráčů, jejichž start v dnešním zápase není kvůli zdravotnímu stavu jistý. Dalšími jsou obránce Alex a záložník Blaise Matuidi. Karetní trest si pak s jistotou odpyká Jeremy Menez.

Lorient, jenž v posledních třech ligových zápasech nedokázal zvítězit, by rád napodobil svůj výsledek s PSG z úvodního kola. Tehdy se Gourcuffovým svěřencům podařilo získat všechny body po výsledku 1:0. "Doufám, že toto utkání nebude odrážet celou sezonu. Nesmíme myslet na tu spirálu neštěstí, zranění a hloupých gólů, která nás dostala do problémů. Určitě nebude jednoduché hrát proti Paris Saint-Germain, které má stále šanci na titul, ale my jsme připraveni bojovat o svou prvoligovou příslušnost," burcoval své svěřence Gourcuff.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.50 - 3.75 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Montpellier HSC37247666:3379
2.Paris Saint-Germain372210573:4076
3.Lille OSC372011668:3871
4.Olympique Lyon371971161:4764
5.Girondins Bordeaux371513950:3958
6.AS Saint-Étienne371691247:4257
7.Stade Rennes371691248:4457
8.Toulouse FC3715111137:3256
9.Évian Thonon Gaillard3713111354:5450
10.Olympique Marseille3712121345:4048
11.AS Nancy-Lorraine3711121437:4445
12.Valenciennes FC371171937:4940
13.OGC Nice379121635:4339
14.FC Lorient379121634:4739
15.FC Sochaux371091839:6039
16.Stade Brestois377171330:3838
17.SM Caen379111738:5638
18.AC Ajaccio378141538:6138
19.Dijon FCO37991938:5836
20.AJ Auxerre377131745:5534

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (175)

Přidat komentář
Tomoro

Tak pojďme Montpellier! Dotáhněte senzaci!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mookyn

Reagovat
Liquid

Reagovat
blaugrana

Auxerre už o nič nejde, tak snáď nebude robiť problémy.

Reagovat
honziss

Konečně, poslední zápas Lille na tom nestadiónu. A v létě směr Grand Stade Lille Métropole. Tohle je hodně významný mezník v historii Lille. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Montpellier HSC

Reagovat
smazaný uživatel

franzouzská liga

Reagovat
smazaný uživatel

4.-5. nejlepší v Evropě

Reagovat
honziss

Zdůvodni ten palec dolů.

Reagovat
smazaný uživatel

špatná liga, nesympatický fotbal, nesympatické týmy, celkově zlé .... stačí?

Reagovat
honziss

Atraktivní liga, dobrý fotbal, sympatické týmy, spousta mladých a nadějných fotbalistů, které sbírají velkokluby po celé Evropě, snad nejlepší stadióny v Evropě, celkově má ta liga vysokou úroveň. Zkus být konkrétnější v tom, co se ti nelíbí. Mimochodem, kolik zápasů Ligue 1 jsi viděl ve svém životě?

Reagovat
smazaný uživatel

viděl jsem jeden zápas a stačilo, skončil 0:0 a byl to nudnej fotbal

Reagovat
honziss

Ahaaaa, tak 1 zápas. V tom případě se nemáme o čem bavit, až budeš mluvit o něčem, o čem opravdu něco víš, tak se můžeš vrátit a popovídáme si.

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem fanouškem Welsh Premier League a Premier Lihy daleko atraktivnější soutěže

Reagovat
Langi

tak když koukáš na zápasy Brest - Nancy a podobně tak se nediv ...vzájemný souboje prvních 5 týmů byly letos obzvlášť atraktivní...a samozřejmě nejenom...vyrovnanější ligu se sympatičtějšíma týmama v Evropě nenajdeš

Reagovat
smazaný uživatel

už jsem našel

Reagovat
smazaný uživatel

třeba taková Primera Divisió je o moc vyrovnanější

Reagovat
smazaný uživatel

ten byl dobrej...

Reagovat
Langi

to jo...bitva o 3-6 místo je každoročně velmi vyrovnaná

Reagovat
smazaný uživatel

já ale nemyslím španělskou Primera División, ale Primera Divisió asi nejses zase tak velky znalec evropske kopane

Reagovat
smazaný uživatel

tak když ty seš takovej znalec, tak bys nám mohl prozradit, který hráč třeba ze Santa Colomy má šanci se prosadit třeba ve 3. francouzské lize, případně do kterých týmů by se typově nejvíc hodil

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že zajímavý přestup by mohl být např. Diego Abdian do Angers

Reagovat
Langi

sry Andorskou ligu sem až do dneška fakt nesledoval, myslel sem že ses upsal...Andorská liga, to je ta jak ji hrajou chlapi, který choděj přes tejden normálně do práce co?? tam to bude určitě kvalitní fotbal ...navrhuju ti tedy aby si šel diskutovat s ostatními znalci andorské kopané do příslušné ligy: http://www.eurofotbal.cz/souteze/andorra/primera-divisio/

Reagovat
Pinturicchio

Ligu, kde mistr je schopný druhý rok sestoupit, bych vyrovnanou zrovna nenazýval.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Je to tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

malé míče.. to vypadá snad na 3

Reagovat
JozkokozleJ

Vyzvracial si na pod Corgon ligu, vyzvracial si sa pod Ligue 1, mas splneno!

Reagovat
smazaný uživatel

no comment

Reagovat
smazaný uživatel

no, priste s tim "no comment" zacni a nepis radsi nikam..

Reagovat
Godwinson

Konečně. Doufám, že Giroud nenechá simulanta vyhrát v tabulce střelců.

Reagovat
smazaný uživatel

takovy hattrick proti auxerre by nevadil

Reagovat
Godwinson

Bůh ví, jestli by to stačilo, u PSG dnes taky čekám střelnici ... snad mylně :)

Reagovat
Langi

tam to skončí 1:1 a PSG bude ještě rádo

Reagovat
smazaný uživatel

ales13 vůbec ho neřešte je to stejnej deb*l jako filip a nebo je to on..myslí si jak neni vtipnej,ale jenom tim tady lidi otravuje..

Reagovat
smazaný uživatel

na místo * máme doplnit i/y?

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
.13

PSG, dnas to musime dat a dufat, ye Auxerre sa bude chces dostojne rozlucit s L1

Reagovat
Godwinson

Rémy už se prý dokonce s Redknappem v Paříži sešel ... zajímavé :)

Reagovat
Godwinson

A Gignac by měl být proti Sochaux kapitán, to jsou věci :))

Reagovat
Langi

Lyon : Lloris – Réveillère, B.Koné, Umtiti, M.Dabo – Gonalons, Källström – Briand, Grenier, Lisandro (cap) – Lacazette ou B.Gomis

Nice : Ospina – D.Diakité, Pejcinovic, Civelli, Clerc – Sablé, F.Dja Djédjé, K.Coulibaly, Digard (cap), Monzon – Gonçalves

Reagovat
domingo

Allez AJA, rozlucte se vyhrou

Reagovat
Liquid

ales13 je prý Filip12 pro vysvtělenou

Reagovat
smazaný uživatel

prý ? Stoprocentne je to on...Ani se nesnazi psat ty svoje rozumy nejakym jinym stylem,tudiz tu "promenu" uplne nedoladil,stejne tak nick...Filip12 Ales13,opravdu origialni

Reagovat
smazaný uživatel

a neni to až moc okatý?

Reagovat
smazaný uživatel

mozna pokus o "pod svicnem je nejvetsi tma"

Reagovat
mookyn

S oslavou narodenin prisiel aj novy nick.

Reagovat
Liquid

přesně tak, na Filipa neplatí argumenty, takže výplod na styl že je to špatná liga a další chujoviny co psal, nemá moc smysl reagovat

Reagovat
smazaný uživatel

opravdu nejsem ani jsem nikdy nebyl zadny FILIP

Reagovat
Godwinson

Klasika s Jeunechampem, sedí Stambouli ... škoda, snad ten bod udělají.

Reagovat
Langi

Jaj...ty vole

Reagovat
Godwinson

Ajaccio a Auxerre góly najednou Supr.

Reagovat
Langi

Licha

Reagovat
Langi

Clem milimetrovej pas...tak se mi to líbí

Reagovat
Godwinson

LORIENT!

Reagovat
smazaný uživatel

Lorient!!! Paráda, když ti neschopové nejsou schopni rozhodnout sami, tak jim musí pomoct až tým bojující o záchranu ...A Bordeaux snad tu Evropskou Ligu udělá. Nechci tam vidět zelenáče ani podobné kvazitýmy.

Reagovat
Godwinson

Zasraný Toulouse, jestli kvůli nim Caen spadne, tak ať shoří.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně je za rok tady budeme mít zase.

Reagovat
smazaný uživatel

co se děje v Lorient ?

Reagovat
Godwinson

Vhozená dýmovnice na hřiště.

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
smazaný uživatel

Hazard se loučí ve velkém stylu

Reagovat
smazaný uživatel

Co to ti naši mantáci zase vyvádějí?

Reagovat
Langi

dejte mi už pokoj...kurva proč

Reagovat
Langi

kurva mě je z toho našeho bránění fakt slabo...k čemu nám je dát 2 pěkný góly když za dalších 10 minut 2 zbytečný inkasujeme...takhle nás za rok poženou sviňskym krokem i z ty posraný Evropský ligy

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Langi

twl ale kdybys to viděl tak mi rozumíš...dali nám dva góly...do toho třetí neplatil jen pro těsnej offside po centru do vápna...a jednou Monzon napálil břevno

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to není tak dávno, co se nám vzádu proháněl Pape Diakhaté, takže stále může být ještě hůř

Reagovat
Langi

no ono dvojka Koné - Umtiti je taky síla

Reagovat
Trand

Dijon, takhle se hraje o záchranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Caen je odsouzeno k sestupu zřejmě. Druhý nejhorší scénář jaký mohl být. Hlavně že Brest a Ajaccio se zachrání...

Reagovat
Langi

Caen musí otočit, pak by Brest sestoupil

Reagovat
domingo

Hazard neni normalni..

Jinak sestup Dijon a Caen, Montpellier titul, Bordeaux Evropa. Ocekavany.

Reagovat
domingo

Brest za rok skonci doufam nejlip 21.

Reagovat
smazaný uživatel

To místo hořcice by mohl spadnout ten podělanej Brest.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha 3:0, tak nic.

Reagovat
Langi

4

Reagovat
miky10

Hazard hattrick na rozloučenou.

Reagovat
Godwinson

Tak Giroude, dva kousky.

Reagovat
Langi

co se stalo v Montpellieru??

Reagovat
Godwinson

Blbci v hledišti, jako v Lorientu :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ze strany AJA?

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Langi

ojé...doufám že to dohrajou

Reagovat
domingo

Blue boys si tam delaji rozlucku s ligou a asi i protestuji proti vedeni..

Reagovat
smazaný uživatel

Ani se jim nedivím, když je to Váš první sestup.

Reagovat
domingo

Ja taky ne, ale znemoznit hracum hrat fotbal je fakt trochu silny kafe ..

Reagovat
smazaný uživatel

Sacrebleu, co se s tím Montpellierem děje?

Reagovat
smazaný uživatel

Tým (Marseille) neinkasoval v 3 utkáních v řadě.

Ryad Boudebouz právě vstřelil branku a upravil tak skóre utkání na 1 - 0.

Reagovat
Kenneth

Za kolik € tipujete toho Hazarda?

Reagovat
smazaný uživatel

25 milionů.

Reagovat
Kenneth

Taková almužna. Přidej.

Reagovat
Langi

podle toho kam...pokud pude do City, tak ti podle mě dají klidně 35 mega

Reagovat
domingo

30-35

Reagovat
Langi

jinak ti naši blbci at už mi nechoděj na oči...dostat doma 3 góly od Nice, který maj průměr necelej gól na zápas, to už je docela umění...jesi si Rémi nevydupe kvalitního stopera tak nám v příští sezóně pomáhej pánbůh

Reagovat
Liquid

Montpellier snad vyhraje, jinak škoda Dijonu, ale skvěle Ajaccio i Brest

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Montpellier

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Godwinson

Kéž by alespoň ty kontumovaný góly připsali Giroudovi.

Reagovat
Trand

Myslíš, že se nebude pokračovat už?

Reagovat
Liquid

bude už tam lezou...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč vůbec nevzali Gameira na EURO?

Reagovat
smazaný uživatel

Bo Giroud a Benzema.

Reagovat
domingo

Na jare spatna forma..

Reagovat
Langi

zas tak dobrou sezónu neměl...začátek fajn, ale na to jakej to byl gólovej hráč, tak v tomhle kalendářním roce už moc góly nedává (naposledy někdy v březnu tušim)...z útočníků jsou na tom letos určitě líp Benzema, Giroud, Rémy a Gomis...možná i ten slizák Valbuena

Reagovat
domingo

Valbuena je na tom jednoznacne lip, ale hlavne to neni utocnik..

Reagovat
Langi

tak bral sem to podle ty Blancovi nominace...tam byl zařazenej jako útočník

Reagovat
smazaný uživatel

Proč slizák?

Reagovat
domingo

Vzdyt je to francouzsky Iniesta. Genialni hrac, ale jinak pekne slizky simulantsky nesympaticky trpajzlik.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to sedí, jen jsem si myslel, jestli proto nemá jako fanda Lyonu, ještě další, jiné, osobní důvody.

Reagovat
Langi

tak mě Marseille zrovna nějak moc nevadí ale Valbuenu nemám rád, je to komediant, simuluje a když zrovna Marseille vede čtvrt hodiny před koncem 1:0 tak zdržuje co může...jinak letos se k němu přidali ještě Menéz a Lugano

Reagovat
domingo

Smrtonosne kombo Menez - Pastore - Nene. To je na pobliti.

Reagovat
smazaný uživatel

To předved proti BVB, jsem myslel, že ho zabiju.

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon zkušeně.

Reagovat
smazaný uživatel

pro fanoušky

Reagovat
smazaný uživatel

(nezaujatý)

Reagovat
smazaný uživatel

HAZARD!

Reagovat
Kenneth

Už ses smířil s jeho příchodem?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud fakt prijde, jakoze podle me jo, tak budu jen rad, protoze on je fakt neskutecnej. Snad posadi toho picuse s predkusem, abych ho mel co nejmin na ocich..

Reagovat
domingo

Stejne je ale ten zaver ligy fantasticky, par minut do konce a porad se nevi kdo ziska titul, kdo postoupi do EL, kdo spadne do druhe ligy a jestli auxerresti ultras neudelaji z abbe-deschamps kulnicku na drivi

Reagovat
Langi

Reagovat
honziss

Hazard je prostě neskutečnej. Ani nevím jakými superlativy ho zahrnout, nejsem daleko od pravdy, když říkám, že tak dobrý hráč z francouzské ligy do zahraničí neodcházel od dob Zidana.

Reagovat
domingo

Jeste nad Cechem i Benzemou? To si netroufnu rozhodnout.. kazdopadne je naprosto uzasny..

Reagovat
honziss

Jako podle mě má zcela jistě nakročeno k tomu stát se jedním z nejlepších fotbalistů na světě, klidně se může postavit vedle Messiho a Ronalda za nějaký čas. Doufám, že mu sedne nový klub.

Reagovat
smazaný uživatel

benzema rozhodne nemuze byt razen nize; u cecha se to vzhledem k jeho pozici golmana uz porovnava hodne blbe

jinak samozrejme ronaldinho

Reagovat
domingo

Fuck.

Reagovat
honziss

Na Ronaldinha jsem zapomněl, to je fakt.

Reagovat
Langi

podle mě je asi tak na úrovni Benzemy když odcházel od nás do Realu

Reagovat
honziss

Mi jde spíš o to, čím může být v budoucnu, podle mě se fakt může zařadit na úroveň Messi/Ronaldo. Málokterý hráč mě učaroval tak jako on.

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo. Nemá někdo stream na Montpelier dobrej? Už s tím tady bojuju 20 minut a zase mi to spadlo.

Reagovat
Godwinson

To se mi nelíbí.

Reagovat
FC Porto FC

co se zas děleje v AJA?

Reagovat
aither

fanoušci Auxerre dělaj vše pro to , aby PSG neměl titul a to se mi líbí

Reagovat
honziss

Tohle je hodně nedůstojný zakončení ligy v Auxerre.

Reagovat
Mihi

Dohrá sa to?

Reagovat
mookyn

Co se tam deje v Auxerre???

Reagovat
FC Porto FC

fabs AJA chcou kontumaci pro Montpellier aby mělo pak jasnej titul

Reagovat
FC Porto FC

fans

Reagovat
smazaný uživatel

Nezaslouží si, aby jim titul potvrzovala disciplinárka.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť se tam nic neděje, tak proč se nehraje?

Reagovat
smazaný uživatel

Dyt to nic moc není, to nechápu.

Reagovat
Elliasson

By mě zajímalo, jak to s Montpellierem dopadne.

Reagovat
Liquid

idioti v tom Auxerre, měli by jim zavřít stadion aspoň na 10 zápasů za ty nebezpečný světlice a pořádnou pokutu

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec nechápu, proč se nehraje...vždyť se tam nic neděje...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Si neviděl ty světlice ??

Reagovat
smazaný uživatel

zapl jsem to potom, abych viděl, co se děje...ale jako kvůli světlici dost dlouhy řešky teda...

Reagovat
smazaný uživatel

jak jsem psal výše tato liga je nesympatická ...... už podle toho, že o titulu bude muset rozhodnout disciplinárka

Reagovat
smazaný uživatel

No a? V Česku se to stalo taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni to ukončili?

Reagovat
Mihi

Už sa hrá...

Reagovat
smazaný uživatel

aha, tak pokud by mel prijit PSG o titul diky radeni fanousku Auxerre, tak bych jako fanousek PSG byl nehorazne nasranej..

Reagovat
aither

gooooooooooooooooooool oleeeeeeeeee

Reagovat
Trand

Utaka.

Reagovat
smazaný uživatel

Takovej moula a rozhoduje ve Francii o titulu

Reagovat
Trand

Jj, fakt neskutečný. Viz 4 roky v Portsmouthu a 13 gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

A to tam patril k nejlip placenym hracum

Reagovat
Trand

Proto je teď Portsmouth taky tam, kde je.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre jim tak. Jsem moc zvedavej na to, jak bude vypadat jejich kadr na zacatku pristi sezony

Reagovat
Trand

Jj. Hlavně je třeba super, že jim tam ještě hraje Kanu. A podle soupisky na ef mají jedno brankáře.

Reagovat
Trand

*jednoho

Reagovat
smazaný uživatel

Meli by mit dva golmany, teda aspon jeste nedavno meli. Nejdriv nastupoval Henderson a pak ho nahradil Ashdown. Ale maji tam porad ty stejne zabavny jmena - Mokoena, Mullins, Rocha, Benjani

Reagovat
smazaný uživatel

Ben-Haim taky

Reagovat
Trand

Jojo, hádám, že všichni, co za něco stojí po týhletý sezoně odejdou, plus "hvězdy" jako Benjani, Mokoena, pro ty League One přece není, tak ti taky odejdou. Bez těch hráčů, co jsou zapsáni jako že odešli nebo byli na hostování, má jejich kádr podle ef 23 členů. To si pak aspoň trenér nemusí lámat hlavu s nominací.

Reagovat
smazaný uživatel

V Rennes istú dobu válcoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Utaka, pekne, 2:1 je rozhodnute

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Montpellier Gratuluju k titulu. A za rok zase kdokoliv než PSG.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele