38. kolo
20.05.2012 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sochaux porazilo Marseille a zajistilo si setrvání v lize

Sochaux je jedním ze šesti týmů, které se po posledním ligovém kole mohou radovat z udržení prvoligové příslušnosti. Les Lionceaux díky jediné trefě Ryada Boudebouze zvítězili potřetí v řadě, všechno odnesla desátá Marseille.

Tým okolo záložníka Marvina Martina se tak tři kola před koncem sezony dokázal vzchopit a díky třem výhrám v řadě nakonec vystoupal z tehdejšího posledního místa až na momentální čtrnáctou pozici. Naproti tomu Marseille, která má již díky triumfu v Coupe de la Ligue účast v evropských pohárech v následující sezoně jistou, dala vzpomenout na nedávnou sérii hrůzy, mizernou ligovou sezonu zakončila čtrnáctou porážkou a konečným desátým místem.

První šanci v utkání si vytvořili domácí fotbalisté. V deváté minutě nahrál Ryad Boudebouz před pokutové území Josephu Lopymu a mladý senegalský záložník vyslal na soupeřovu branku tvrdou přízemní ránu. Mandanda byl však pozorný a střelu bez větších problémů kryl.

Za hosty kontroval útočník André-Pierre Gignac, jenž se dokázal zbavit dotírajícího Loica Poujola, následně však již nedokázal balon umístit mezi tři tyče a kulatý nesmysl poslal nad bránu. Na svého parťáka posléze navázal mladý Jordan Ayew, ani jemu ale úvodní branka nebyla přána. Pohotově proti jeho pokusu zasáhl gólman Teddy Richert.

Sochaux se nedařilo soupeři vyrovnat v nasazení a v nastoleném tempu a mohlo být rádo, že před koncem prvního poločasu neinkasovalo. Benoit Cheyrou zahrál poměrně nenápadný přímý kop z třiceti metrů, míč byl však před gólmanem Richertem tečován a nakonec skončil těsně mimo.

Do druhé půle vstoupilo daleko nabuzenější, lepší a aktivnější Sochaux. Již po několika sekundách provětral soupeřovu obranu Boudebouz, jehož střílený centr ale nebyl pro Mandandu problém. O devět minut později se již alžírský reprezentant radovat mohl. Mladý záložník si nejlépe naběhl na odražený balon, svou přítomností překvapil defenzivní řadu Marseille a parádním volejem do horního růžku poslal svůj celek do vedení 1:0.

To byl však začátek i konec útočného snažení domácího týmu. Sochaux si bylo vědomo, že tříbodový zisk mu s jistotou zaručuje setrvání v Ligue 1 a jal se urputně bránit. Naproti tomu Marseille se pokoušela o vyrovnání, scházela jí ale potřebná přesnost a snad i trpělivost. Šest minut před koncem byl navíc za nebezpečný faul vyloučen Stéphane M’Bia.

I přes svou početní nevýhodu se však hosté ještě dostali do velice slibné příležitosti. Rána Cheyroua z poslední minuty ale nakonec narazila na Richerta, jenž svým zákrokem na brankové čáře přispěl k důležitému vítězství svého týmu.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille zarizne dalsi tym a trochu si ulevi po nevydarene sezone - 1:3

Reagovat
Sotuen

over 2,5g

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele