Ligue 1 - souhrn 37. kola

13.05.2012, 23:02
Komentáře a souhrny
Montpellier v nastavení udolal Lille a sahá po titulu, v posledním kole mu stačí bod. PSG naději udrželo jasnou výhrou nad Rennes, bez šance už je již zmíněný loňský mistr z Lille. Co už je jisté, je první sestupující, po porážce na půdě Marseille se jím stalo Auxerre. Další dvěma místům se v posledním kole bude snažit vyhnout hned osm celků...

Olympique Marseille - AJ Auxerre 3:0

13.05.2012 21:00

Góly: 33. Rod Fanni, 54. César Azpilicueta, 90. André-Pierre Gignac

Auxerre sestupuje. Rozhodla o tom vysoká prohra v Marseille, při níž svoji první branku v sezoně zaznamenal André-Pierre Gignac.

Burgundský klub opouští nejvyšší soutěž po 32 letech a jde o vůbec první pád do Ligue 2 v klubové historii. Je symbolické, že tento osud byl zpečetěn právě na Stade Velodrome - domácí Phocéens zde totiž vlastním fanouškům alespoň osladili závěr sezony, která byla rovněž rekordní. A rovněž v negativním slova smyslu - Marseille totiž v roce 2012 předvedlo nejhorší sérii výsledků v dějinách klubu.

Vítězný gól utkání zaznamenal po půlhodině hry obránce Rod Fanni. Reprezentační bek či stoper při tom těžil z asistence Mathieu Valbueny, možná nejlepšího hráče Marseille v sezoně - šlo koneckonců o jeho už třináctou gólovou nahrávku, což ho v této statistice řadí na druhé místo za nezastavitelného Edena Hazarda. Gól padl ve 33. minutě po Valbuenově excelentně zahraném rohu - 1:0.

Sám Valbuena mohl pojistit vedení v 50. minutě: Jordan Ayew se předvedl v roli centrujícího hráče a maličký záložník se položil do hlavičky, kterou však pohotově zneškodnil Olivier Sorin. I přes nedostatek šancí však domácí fotbalisté ovládali hru a užívali si více než šedesátiprocentní držení míče.

A brzy si mohli užívat i pojišťující branku, kterou vstřelil Cézar Azpilicueta. Pro španělského obránce šlo o první trefu sezony. Azpilicueta se v 54. minutě dostal k odraženému míči a z 20 metrů vypálil krásnou střelu, která zapadla za záda bezmocného Sorina - 2:0.

Až poté se ke slovu dostalo i Auxerre díky povedené individuální akci Dennise Oliecha, který nabil Omaru Kossokovi - proti němu však zázračně zasáhnul vracející se bek Jérémy Morel. Na druhé straně se blízko ke gólové radosti ocitli opět Valbuena a také Brandao.

V závěru zápasu už hráči Auxerre pouze odevzdaně dohrávali: věděli, že po finálním hvizdu je jejich osud zpečetěn. Toho využil André Pierre Gignac: útočník, který před třemi lety vystřílel Toulouse 24 brankami v sezoně poháry, se letos radoval z branky vůbec poprvé. Běžela už 90. minuta, když robustní forvard proměnil perfektní přihrávku Morgana Amalfitana - 3:0.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Évian Thonon Gaillard 1:1

13.05.2012 21:00

Góly: 35. Nemanja Pejčinović - 13. Nemanja Pejčinović (vl.)

Nice stále ještě není zachráněno. Nedokázalo totiž doma udolat Évian a díky remíze 1:1 bude jeho boj dramatický až do samého konce.

Utkání mělo jediného hlavního aktéra - srbský obránce Nemanja Pejcinović totiž skóroval jak do sítě évianského Andersena, tak do té vlastní. Nejprve se tak do vedení dostali hosté, a to už po 13 minutách hry; srovnáno bylo ve 40. minutě. Nice má však stále dobré vyhlídky, je třinácté a před závěrečným kolem má na sestupové pozice jednobodový náskok, což znamená, že má vše ve svých rukou (jede však na půdu Lyonu). Évian ve své debutové sezoně v Ligue 1 skončí devátý.

Pouhé tři dny po domácí porážce 1:3 s Lyonem by se zdálo, že hostující hráči budou unavení a frustrovaní, ale začátek zápasu tomu vůbec neodpovídal. Cédric Barbosa natrefil z přímého kopu tyč, a poté už Pejcinović obdaroval Correův tým vedoucí brankou, když srazil Kahlenbergův rohový kop za záda bezmocného Ospiny - 0:1.

Nice má velké problémy v útoku a v posledních čtyřech zápasech dokázalo skórovat pouze z penalty. To však přestalo platit těsně před přestávkou, kdy Pejcinović odčinil své zavahání tím nejlepším možným způsobem - parádním volejem po Digardově přímém kopu. 1:1.

A byl to opět Pejcinović, kdo byl u všeho podstatného v další šanci, kdy na brankové čáře zachránil střelu Oliviera Sorlina. Ve druhé půli pak srbský stoper opět prokázal skvělé obranné schopnosti, když na poslední chvíli vyvedl z rovnováhy Kahlenberga (k míči se pak ještě dostal Saber Khelifa, ale přestřelil).

Nice pak ještě mohlo strhnout vítězství na svou stranu, ale další Digardův povedený přímý kop zlikvidoval pozorný Andersen.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Lille OSC 1:0

13.05.2012 21:00

Góly: 90+3. Karim Aït-Fana

Montpellieru po nejtěsnějším možném vítězství nad Lille chybí k zisku titulu a sepsání pohádky s krásným a úspěšným koncem už jen malý krůček. Na druhé PSG má náskok tří bodů, a tak mu stačí v posledním kole na půdě posledního a již sestupujícího Auxerre uhrát bod. Hosté smutní, porážka je definitivně vyřadila ze hry o všechny ještě možné dosažitelné cíle.

V prvních minutách byl Montpellier na hřišti lepším týmem, bohužel pro něj však nedokázal skórovat. Bedimo se už po čtyřech minutách hry dostal ke střele, jenže zamířil pouze mimo bránu, poté vypálil také Cabella, avšak jeho pokus mu zablokoval obránce Basa. Do třetice se neprosadil ani Camara, jenž se snažil zakončit přesně z voleje.

Lille se dostalo ke své první vážnější možnosti až ve 27. minutě, to domácího gólmana Jourdrena prověřil Payet, nicméně Jourdren mu jeho ránu zneškodnil. Ne příliš záživná první půle nahradila přece jenom o něco zábavnější druhá. A opět v ní byl zpočátku lepší domácí celek, jenž ovšem zase nedokázal dotlačit míč za brankovou čáru.

Pořádně už si také zachytal lilleský gólman Landreau. Poslední dobou dost kritizovaný Bocaly vymyslel centr z pravé strany, na který si hlavou naběhl, nyní už i s Nenem, který má rovněž 21 vstřelených gólů na kontě, nejlepší šutér Ligue 1 Olivier Giroud, avšak na hostujícího brankáře nevyzrál. Následně si Landreau musel poradit i s aktivním Cabellou, na druhé straně se poprvé v zápase projevil Hazard.

Nejlepší hráč ligy pro letošní ročník se postavil k přímému kopu, výtečně ho ale vychytal Jourdren. Landreau se následně musel činit proti další hlavičce Girouda, sedm minut před koncem byl blízko gólu také stoper Hilton, avšak ani on se svou hlavičkou neuspěl. Když už se zdálo, že Lille uhraje alespoň remízu, zasadil mu soupeř rozhodující úder.

A kvůli němu se LOSC definitivně vzdalo šance na zisk titulu, a co je možná ještě horší, i zisku třetí příčky. Protože PSG vyhrálo s přehledem doma nad Rennes, zůstanou Dogy na konečné třetí příčce a budou muset o Ligu mistrů zabojovat v předkole. Ve čtvrté minutě nastavení zařídil po skvěle práci Girouda a jeho následné přihrávce jedinou trefu Ait Fana.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - FC Lorient 1:0

13.05.2012 21:00

Góly: 90. Yoan Gouffran (pen.)

Bordeaux má nakročeno k senzaci! Po hubené výhře nad Lorientem se propracovalo už na pátou příčku a před posledním kolem má postupo do Evropské ligy ve svých rukou!

Výhru zařídil penaltou v nastaveném čase Yoan Gouffran. Pro Les Girondins šlo o páté vítězství v řadě, pro trenéra Francise Gillota pak může jít o druhé páté místo ve dvou letech, pokaždé s týmem, od kterého to nikdo nečekal, a opět díky fantastickému závěru sezony.

Lorient naopak stále není zachráněn. V Bordeaux nedokázal zvítězit už podeváté za sebou a nic na tom nezměnil ani snaživý Joël Campbell, který byl společně s Carrassem nejlepším mužem na hřišti. Alespoň na bod to ale vypadalo dlouho, zejména po vyloučení obránce Henriqueho v 84. minutě; nakonec však hostům podrazil nohy vlastní brankář Jérémie Janot, který fauloval ve vápně pár vteřin před finálním hvizdem.

Hosté začali utkání lépe a Campbell mohl slavit už po několika minutách na hřišti. Vyzrál sice na kompletní obrannou čtveřici Bordeaux, na brankáře Cédrica Carrassa však už nikoliv. Krátce poté vybídl kostarického mladíka k další šanci Lucas Mareque, když obehrál Mariana a přesně přihrál; Campbell však tentokrát netrefil mezi tři tyče. Na druhé straně se musel Janot ukázat proti střele Nicolase Maurice-Belaye.

Campbell byl jednoznačně klíčovou postavou na hřišti, nicméně jeho snahy nakonec zůstaly gólově neodměněny, což Lorientu zlomilo vaz. Mladý útočník to zkoušel po přihrávkách od Kévina Monneta-Paqueta i na vlastní pěst, ale Carrasso, chytající svůj 100. zápas v dresu Bordeaux, zůstával pevný jako skála.

Jérémie Janot v brance Lorientu se sice také musel činit, například proti razantní hlavičce Jaroslava Plašila či při fantastickém zákroku proti Gouffranovi, ale jinak to byli hosté, kdo ukázal více vůle po vítězství a tlačil se do jedné šance za druhou. Rémi Mulumba vyzval skvělého Campbella, který dokonce dokázal poprvé v zápase propálit Carrassa, ale trefil pouze tyč.

A tak se vyplnilo otřepané pravidlo nedáš - dostaneš: Janot, který celý zápas sváděl krásný souboj dvou vynikajících brankářů, nakonec udělal klíčovou chybu, když podrazil Cheicka Diabatého ve vápně. Gouffran pak z nařízené penalty pohodlně dosáhl třinácté branky v sezoně - 1:0.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - Olympique Lyon 1:1

13.05.2012 21:00

Góly: 59. Eduardo (pen.) - 54. Bafétimbi Gomis

Korsické Ajaccio po remíze 1:1 spadlo do sestupového pásma, v něm jsou ale před posledním střetnutím v Toulouse jen kvůli nejhoršímu skóre. Boj o záchranu bude příští neděli pořádně dramatický, jelikož mezi dvanáctým a osmnáctým místem je jen dvoubodový rozdíl. OL si díky získanému bodu definitivně pojistil čtvrtou příčku.

Nejprve mohl skórovat Eduardo, kterému poslal pěknou přihrávku Mostefa, nicméně Lloris vše skvěle načasoval a pro balón si ve skluzu v pohodě došel. V 17. minutě se dokonce zatřásla branková konstrukce Llorisovy brány, z přímého kopu břevno napálil Cavalli. Ajaccio jinak bylo i nadále lepším týmem a Lloris se měl co ohánět.

Po půlhodině hry Bouhours vymyslel parádní centr z levé strany, na něj si naběhl Eduardo, který se zbavil i váhajícího Cissokha, jenže se svou střelou nakonec nenašel prostor mezi třemi tyčemi. Ani Tibéri pak Llorise nepřekonal, svůj přímý kop zakroutil nad bránu, Poulard se svou hlavičkou na Llorise také nevyzrál.

V 50. minutě se pro domácí situace vyvíjela ještě lépe. Gourcuff, o kterém prezident klubu Aulas před zápasem hovořil jako o jediném, který umí hrát fotbalově, předvedl proti Pierazzimu právě velkou nefotbalovost a byl vyloučen. Přesto se o čtyři minuty později ujal vedení právě oslabený Lyon.

Pied svým pasem našel hlavu Gomise, který si jako obvykle vybral skvělé místo pro střelbu a hlavou překonal brankáře Ochoau. Ajaccio vyrovnalo záhy, přesněji o pět minut později. Diawara pronikl do vápna, Cris ho v něm kontaktoval a za jejich souboj byl nařízen pokutový kop. Ten pak proměnil Eduardo.

Do konce zápasu si obě mužstva vytvořila ještě dvě šance. Blízko gólu byl nejprve hostující Lacazette, jenž se snadno zbavil obránce Bouhourse, v 86. minutě to byl na druhé straně Poulard, avšak ani on neuspěl. V poslední minutě utkání se nechal vyloučit také hráč domácích, Lippini totiž ostře fauloval Lacazetteho a dostal přímou červenou kartu.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Stade Rennes 3:0

13.05.2012 21:00

Góly: 47. Nenê, 58. Nenê, 65. Nenê (pen.)

Pařížané i přes jasné vítězství 3:0 nad Rennes nemají před posledním kolem, ve kterém se střetnou s Lorientem, mají k zisku titulu poměrně daleko. Montpellier totiž zvítězil nad Lille 1:0 díky gólu ve čtvrté minutě nastavení a domácí na něj stále ztrácejí tři body. Alespoň může mužstvo Carla Ancelottiho těšit fakt, že si se stoprocentní jistotu příští sezónu zahraje Ligu mistrů.

Šance na zisk prvního místo je matematicky stále reálná, ale není moc pravděpodobná. MSHC zajíždí v posledním kole do Auxerre, které se po porážce v Marseille stalo prvním sestupujícím, a tam by muselo prohrát, aby PSG přenechalo titul. Samozřejmě za předpokladu, že by klub z hlavního města zvítězil v Lorientu. Oba soupeři mají nyní shodné skóre +33, které o pořadí v tabulce rozhoduje.

Alespoň jednoho pozitiva si můžou Ancelottiho hoši užívat. Nepříjemně dotírající třetí Lille po prohře v Montpellieru již nemůže usilovat o druhou pozici, a tak hlavní cíl, který si PSG vytyčilo před touto sezónou, tedy hrát Ligu mistrů, je splněn. Druhou příčku, která zaručuje přímý postup do milionářské soutěže, mu už zkrátka nikdo nesebere.

Jeden z nejlepších výkonů této sezóny proti Rennes předvedl brazilský záložník a autor hattricku Nene. Hosté mimochodem po třetí porážce v řadě spadli až na sedmé místo, stále však mohou o pátou příčku zaručující Evropskou ligu v posledním kole zabojovat. Tu nyní drží aktuálně Bordeaux, na které ztrácí před posledním soubojem s Dijonem jeden bod.

Už po deseti minutách hry začal Nene kouzlit. Vyrobil přihrávku pro Méneze, který se zbavil obránce Apama a vystřelil, nicméně gólman Costil jeho pokus fantasticky vyrazil kolem tyče do zámezí. Ti samí hráči zaspolupracovali i ve 29. minutě, finální střela Méneze však tentokráte zamířila jen vedle. Následně se do šance dostal také hostující Hadži, ale neuspěl.

Ve druhém poločase se Nene již gólově prosadil, poprvé ve 47. minutě. Ménez vběhl do vápna, zleva přihrál na volného Neneho, který se z vyložené pozice nemýlil. O jedenáct minut později Nene skóroval podruhé, když střelu z přímého kopu zakroutil přes zeď přesně mezi tři tyče. V 65. minutě zasadil definitivní úder z penalty.

Kana-Biyik fauloval v šestnáctce pronikajícího Méneze a jeden z nejlepších exekutorů pokutových kopů se znovu nemýlil. Costila poslal na druhou stranu a v pohodě zacílil. Nene se tak mimochodem gólově dotáhl na dosud nejlepšího střelce ligy Girouda z Montpellieru, se kterým má nyní shodný počet jednadvaceti gólů. V 76. minutě mohl ještě skórovat Ménez, ale trefil jenom tyčku.

Více informací k zápasu

SM Caen - FC Sochaux 1:3

13.05.2012 21:00

Góly: 58. Benjamin Nivet - 26. Sloan Privat, 39. Loïc Poujol, 90+3. Thierry Doubaï

Fotbalisté Sochaux v kritickém zápase na půdě Caen získali veledůležité tři body, vyhoupli se na patnácté místo tabulky a soupeře nechali právě na sedmnáctém, na kterém se nacházeli před tímto zápasem oni. Situace v boji o záchranu je tak na spodku tabulky nesmírně vypjatá. Sochaux má na sestupové pásmo náskok jednoho bodu, SMC je mimo něj jen díky skóre.

Oba týmy si hned zpočátku vytvořily jednu šanci. Za hosty pálil jen vedle brány Privat, který na hřiště přišel už ve 4. minutě za zraněného Bakambu, Frau na druhé straně hlavičkoval rovněž mimo. Ve 26. minutě FCSM otevřelo skóre. Boudebouz zleva vyslal perfektní pas na Privata, který hlavou usměrnil míč za záda gólmana Thébauxe.

Pět minut před koncem Sochaux přidalo i druhý gól. To byl přitom ještě předtím Thébaux pod palbou Poujola, jenž na něj vypálil z voleje, ten samý hráč však poté využil další krásný centr Boudebouze a pravačkou navýšil. I po přestávce byli hosté na hřišti lepším týmem, hned zkraje si vytvořili dvě tutovky.

Avšak ani jednu z nich nedokázali v podání Boudebouze a Doubaie dotáhnout do úspěšného konce. V 58. minutě tak zdramatizoval utkání Nivet. Ve hře byl přitom po střídání Seubeho jen čtyři minuty a už se dokázal prosadit. Nabab ho pak našel svým centrem z rohového kopu, on hlavou přesně zacílil a snížil.

Caen mohlo v 70. minutě vyrovnat, jenže v brance se předvedl výtečný Richert, jenž hlavičku Nababa u bližší tyčky fantasticky zlikvidoval. V nastaveném čase si nakonec Sochaux pojistilo důležité vítězství. Na konečných 3:1 upravil Doubai přesnou střelou do horního rohu, jakmile využil kombinace Boudebouze s Martinem.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Toulouse FC 1:1

13.05.2012 21:00

Góly: 27. Abdoulaye Meïté - 45. Amadou Soukouna

Dijon je jednou nohou zpět v Ligue 2, kam by se vrátil po jednoleté anabázi. Proti Toulouse potřeboval vyhrát, ale na hřišti se zrodila pouze remíza 1:1, která zároveň znamená, že hosté mohou s největší pravděpodobností zapomenout na evropské poháry.

První čtvrtina zápasu nudila. Okolnosti byly jasné: v sázce bylo zkrátka příliš mnoho a nikdo nechtěl udělat první chybu. To se však změnilo v okamžiku, kdy domácí převzali iniciativu - běžela 28. minuta, když se k centru dostal Éric Bauthéac a na vzdálenější tyči nejvýše vyskočil Abdoulaye Méíté, který poslal Dijon do vedení první brankou v sezoně - 1:0.

Jenže ještě před přestávkou bylo srovnáno, a opět šlo o střelcův první gól, tentokrát navíc při vůbec první účasti v prvoligovém zápase. Teprve devatenáctiletý Amadou Soukouna využil perfektní nahrávky Étienne Capouého a překonal Reyneta - 1:1.

Ve druhé půli se tak dalo očekávat, že Dijon bude čím dál více tlačit, jenže to se nestalo a velká většina poločasu proplynula bez dalšího vzrušení. Až dvanáct minut před koncem se domácí dostali do zajímavé situace: Benjamin Corgnet předvedl ukázkovou individuální akci a nacentroval přesně na hlavičku Grégoryho Thila, proti níž se musel předvést letos bravurní Ali Ahamada.

Brankář Toulouse byl hlavní postavou i v závěrečné šanci zápasu, kterou byla pěkná rána Koro Koného, s Ahamadovou pomocí vytlačená na tyč. Dijon tak nyní potřebuje porazit Rennes a doufat v pomoc ostatních; totéž platí i pro Toulouse, které zůstává osmé, ale stále může (při velkém štěstí) dosáhnout na kýženou pátou pozici.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Valenciennes FC 1:0

13.05.2012 21:00

Góly: 39. Bruno Grougi

Brest směřuje za záchranou! Dnes se o to postaral jediným gólem Bruno Grougi, který tak rozhodl jinak nepříliš záživné utkání s Valenciennes.

Představení Brestois jsou většinou spíše přehlídkou nudy, a zápasy s Valenciennes nejsou výjimkou: na podzim skončilo vzájemné měření sil bez branek. Nyní se nezměnilo prakticky nic, až na to, že Brest měl k dispozici Grougiho: klíčový záložník a nejlepší fotbalista normandského celku se prosadil podeváté v sezoně. To sice nevypadá příliš impozantně, ale v kontextu s 29 góly celého týmu (netřeba dodávat, že jde o zdaleka nejhorší bilanci soutěže) je jasné, že bez jeho branek by se za loňským nováčkem uzavřela prvoligová hladina už dávno.

První vlna vzrušení proběhla tribunami ve 30. minutě, kdy vypálil hostující Vincent Aboubakar a Steeve Elana se musel blýsknout fantastickým zákrokem. Ve 40. minutě to však byli domácí, kdo otevřel skóre - Grougi se postavil k rozehrání přímého kopu a úžasně zakroutil míč do brány - 1:0. Šlo o jubilejní 500. branku Brestu v první lize, k čemuž stačilo 12 sezon.

Brest je týmem, který má jednu z nejlepších defenziv v lize, a to jej nakonec dost možná zachrání od pádu o patro níž. Ukázalo se to i dnes, kdy se Valenciennes z pozice kvalitnějšího a lépe postaveného celku prakticky nedostávalo do šancí - a když už se jim to povedlo, jako ve 49. minutě Fouedovi Kadirovi, zasáhl spolehlivý Elana, nebo šlo o nešťastnou shodu okolností jako o pět minut později, kdy nedorozumění mezi brankářem a Ahmedem Kantarim málem vedlo k vlastnímu gólu. Jinak šlapala obrana domácích jako hodinky.

A Bruno Grougi mohl ještě pojistit vedení - v 77. minutě vypálil pořádnou ránu, ale trefil pouze břevno. Od té doby už v poklidu hrající domácí kontrolovali těsné vedení a užívali si důležité body, které znamenají posun na bezpečné 16. místo.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - AS Saint-Étienne 3:2

13.05.2012 21:00

Góly: 6. Benjamin Moukandjo, 21. Benjamin Moukandjo, 43. Yohan Mollo - 39. Pierre-Emerick Aubameyang, 70. Laurent Batlles

St.-Étienne v boji o pátou příčku zaváhalo na půdě o nic hrajícího Nancy, prohrálo 2:3 a před posledním kolem tak na něj čeká těžký úkol. Trumfy nyní drží Bordeaux, které pokud příští neděli uspěje právě na půdě Les Verts a vyhraje, o Evropskou ligu již nepřijde. ASSE musí Les Girondins bezpodmínečně porazit a ani to mu nemusí stačit.

ASNL vstoupilo do utkání náramně. Moukandjo se po špatné rozehrávce soupeře dostal k míči a v pohodě zacílil míč do branky, ve které stál jako přibitý nevěřící gólman Ruffier. Ve 21. minutě Nancy vedlo už o dvě branky. Traoré, čerstvá posila AC Milán, unikl po levé straně, předal míč Moukandjovi, jenž se ani napodruhé v koncovce nezmýlil.

Hosté se po tomto inkasovaném gólu trochu probudili, Aubameyang nejprve po akci Gradela napálil tyčku, ve 39. minutě se mu již podařilo snížit. Perrinův centr z levé strany prodloužil Guilavogui na svého spoluhráče, který už tentokráte nemohl minout. Ve 43. minutě ovšem domácí znovu vedli o dvě branky.

Guilavogui si totiž šeredně nerozuměl s Ruffierem, toho tak dokázal využít Mollo a v pohodě zacílil. Přece jenom se ASSE nevzdalo, dvacet minut před koncem utkání se po Sakově akci trefil pohodlně Batlles. Nancy si mohlo pojistit vítězství v poslední minutě utkání, jenže po Marchalově faulu na Moukandja kapitán André Luiz penaltu neproměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Montpellier HSC37247666:3379
2.Paris Saint-Germain372210573:4076
3.Lille OSC372011668:3871
4.Olympique Lyon371971161:4764
5.Girondins Bordeaux371513950:3958
6.AS Saint-Étienne371691247:4257
7.Stade Rennes371691248:4457
8.Toulouse FC3715111137:3256
9.Évian Thonon Gaillard3713111354:5450
10.Olympique Marseille3712121345:4048
11.AS Nancy-Lorraine3711121437:4445
12.Valenciennes FC371171937:4940
13.OGC Nice379121635:4339
14.FC Lorient379121634:4739
15.FC Sochaux371091839:6039
16.Stade Brestois377171330:3838
17.SM Caen379111738:5638
18.AC Ajaccio378141538:6138
19.Dijon FCO37991938:5836
20.AJ Auxerre377131745:5534

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (90)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pěkně Montpellier

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Montpellier Alespoň něco se dneska povedlo.

Reagovat
klvana

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Mihi

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně montpellier

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Montpellier

Reagovat
stas87

1.pre titul montpellieru

Reagovat
CubONE

Giroud je proste neskutocny

Reagovat
Robbie

přesně tak ale v těch loktech mi připomíná L.Doška

Reagovat
homeles8

ta tabulka o setup

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý...nechtěl bych být v jejich kůži. Ale ti v horní polovině tabulky to mají dobrý. Můžou se skoro půlce ligy smát, že hrají o sestup .

Reagovat
herbage

snad o záchranu, ne?

Reagovat
herbage

rozhodují vzájemné zápasy či skóre?

Reagovat
smazaný uživatel

skóre rozhoduje

Reagovat
herbage

díky Takže v případě výhry PSG a prohry HSC bere titul PSG, i když je to nepravděpodobné

Reagovat
Mihi

Tak vzájomné zápasy sú 0:3 a 2:2 v prospech PSG, takže aj tak je to jedno.

Reagovat
Robbie

poslední zápas v Auxerre podle to skončí remízou

Reagovat
smazaný uživatel

Posledbi kolo hraje Montpellier v Auxerre:)

Reagovat
smazaný uživatel

Domingo, komu budeš v posledním kole fandit? Svému oblíbenému týmu, nebo se kousneš a budeš si přát porážku Auxerre, aby titul nezískali "darební" PSG?

Reagovat
herbage

to je jasné, že bude přát Montpellier. Jiná by bylo, kdyby se ještě mohli zachránit

Reagovat
homeles8

remízu ne asi

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ryba ani rak ? Taky možnost.

Reagovat
domingo

S fanouskama se rozloucit vyhrou, PSG ztrati.

Reagovat
Liquid

digi vědí co dneska dávat, nejprve famózní obrat Citizens a titul, teď se mílovým krokem k titulu přiblížili taky v 94.minutě Montpellier, snad to v Auxerre neprohrajou

Reagovat
Godwinson

Auxerre mi je líto, ale pro Montpellier naprosto ideální situace. Teď už si to nesmí nechat vzít.

AÏT-FANA!

Reagovat
Liquid

Reagovat
blaugrana

V Auxerre snáď nebudú sprostí a pekne to Montepellieru pustia.

Reagovat
Israha

Pár měsíců tady hučím nad laxním přístupem Marseille a oni to odčiní zrovna proti Auxerre To mě mrzí...do toho ve Španělsku Villareal, Hertha v Německu taky těsně nad propastí...blbá sezona, tohleto.

Reagovat
Liquid

Brest, Ajaccio, Dijon = záchranu

Reagovat
onze

MERCI PSG ! ! !

Reagovat
domingo

Priserna sezona a muze za to Fournier. Priserny prestupovy leto, kdy v podstate vsechny otazniky dopadly tou horsi variantou. Klicovy byl zapas doma s Evianem, ktery rozhodla nase byvala opora.. a vubec nejhorsi je, ze ten tym pod Wallemmem hraje dobre, kdyby uz tu sezonu nejak dosrali na poslednim miste, tak to tolik neboli.

Kazdopadne jsem zatim za 4 roky fandeni Auxerre zazil Ligu mistru a prvni sestup v historii klubu. To je asi celkem unikat..

Reagovat
.13

Tam mal byt miesto toho Auxerre Brest a namiesto Montpellieru PSG

ale nie zasa to ostati Montpellier ukope v nadstaveni, toto uz nema zmysel...

Dakujem PSG

teraz nam uz titul urobi len prehra MHSC v Auxerre, comu nedavam velke nadeje, ak im to este teda nepustia

Reagovat
domingo

Jestli se ty hovna z Brestu zachrani, tak to bude nejvetsi fail.

Reagovat
.13

sme v tom podobne, nemam ich rad strasne antipaticke muzstvo, na druhej strane ma mrzi to AJA.

Neskoro ste zavelili k zvratu, ale snad na buduci rok ste tu

Reagovat
domingo

A Bordeaux uz na EL Gillot si fakt jede vlastni ligu, to proste neni mozny.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně tam bude někdo normální

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

A jeste jedna vec: Valenciennes uz ma jistotu, ze nebude v prvni pulce tabulky (celou seoznu rikam ze budou dvanacti a oni samozrejme budou). Takze marty, mam u tebe flasku

Reagovat
Aldeano

Škoda Auxerre....

Reagovat
domingo

Dobry je, ze Auxerre jsou takovy tym prakticky bez rivalu, vyhrocene je to akorat s Dijonem (Burgundske derby) a potom s Troyes kvuli fanouskum, jenze s Troyes uz se hrozne dlouho nehralo. A ani nebude, protoze postoupili

Reagovat
smazaný uživatel

A věříš v postup zase do L1 další rok?

Reagovat
domingo

Ty favority vidim asi takhle: Monaco, Auxerre, treti klub ktery letos spadne, Sedan, Nantes

Reagovat
Aldeano

Nantes věčný favorit Těm bych přál aby se usídlili nastálo v Ligue 1. Jinak Monaco snad postoupí a bude v horizontu pár let bojovat o poháry.... A jinak jsem koukal, že druhou ligu vede s přehledem Bastia. To je na tom tak dobře? Myslim kádr/herně..

Reagovat
domingo

Bastia uz postoupila, stejne jako Reims a Troyes. Herne jsem je ani jednou nevidel, ale jak skonci liga, zacnu je studovat ze sestrihu, protoze jsme na ne dost zvedavy. Kadr vypada fajn, jasny tahoun je Wahbi Khazri, ofenzivni zaloznik, technik s paradni strelou, pak tam jsou stari znami Jerome Rothen a Toifilou Maoulida. A jeste David Suarez, ktery cely zivot sedi na lavce v ruznych klubech druhe ligy a ve 33 letech se stane oporou viteze L2

Reagovat
domingo

Maji nejlepsi utok i obranu, takze tak. Naproti tomu Troyes ma v tymu same no-namy, nejvetsi opora obrany je nejaky typek ze Stredoafricke republiky, chyta jim mlady kluk, co se neprosadil v Monaku, a vrcholem vseho je Benjamin Psaume. To je hrozny lempl, utocnik tak pro National, vubec neumi strilet ani vodit balon, ale z nejakyho duvodu porad hraje a dokonce uz se podruhe podiva do L1. Poprve to bylo loni, kdy pendloval mezi lavkou a zakladem v Arles

Reagovat
Aldeano

Na Ligue 1 je podle mě mínus, že týmy od nějakýho 12.-14. místa pendlují mezi 1. a 2. ligou... V posledních letech vyjímka Évian a samozřejmě Montpellier. Ale jinak tam žádná "nová" štika není... Kdo by mohl být příští rok černý kůň, třeba i z aktuálního středu tabulky?

Reagovat
domingo

Zatim to vypada na Bordeaux a Nancy, ale je brzo, jeste se nehybalo s kadrama.

Reagovat
Aldeano

A jak je to prosím tě s financováním týmů za umístění od svazu? Střed tabulky asi moc dostávat nebude co?

Reagovat
domingo

Tak to uz chces fakt moc Ale ty tymy mimo poharove pricky budou dostavat hodne malo a i to malo se jim navic zdani diky francouzskym zakonum, ktere jsou v tomto dost brutalni. Ty tymy stredu tabulky maji rozpocty tak 30 mega.

Reagovat
Aldeano

Stejně díky

Reagovat
Aldeano

Díky Tak třeba si ho zase někdo v Ligue 2 vezme

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux už 5. všechna čest Gillot je borec.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak spadne Caen.

Reagovat
Aldeano

Ajaccio

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ne Ochoa je borec.

Reagovat
Aldeano

Myslel jsem to tak, že Caen spadne a Ajaccio to udrží

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to pak jo.

Reagovat
cetto

Achjo, je mi smutno z výkonů Rennais Fandím jim už X let, ze všech francouzských klubů, jsou mi nejsympatičtější, ale některé ty výsledky jsou fakt na mašli. Antonetti vybudoval silné mužstvo, které má potenciál, ale ted se potřebují hlavně stabilizovat a hrát jak se patří. A obávám se, že na to on není tím pravým. Pokud ten tým zůstane pohromadě (počítám s odchodem M´vily), tak mají na to bojovat o ligu mistrů. Stále ještě jim ale chybí střelec, co takhle zkusit nalákat zpátky Sowa?

Reagovat
domingo

Antonetti je genialni ve stabilizaci kadru, vhodnym doplneni, praci s mladyma a drilovani herniho systemu, kdy ti hraci o sobe na hristi vi i poslepu a hra je hrozne atraktivni a dobra, jenze nema absolutne zadnou viteznou mentalitu a nedokaze souvisle vyhravat cely rok v kuse, kazdy rok ty jeho tymy maji brutalni vypadky a on s tim neumi nic delat. Jinak za M'Vilu uz je privedeny Pajot, to by mel byt hodne podobny hrac..

Reagovat
domingo

Pétition pour la démission de la direction actuelle du club. Si vous êtes pour, aimez le lien et mettez "pour" en commentaire et votre sentiment. ATTENTION PAS D'INSULTES. CETTE PETITION SERA ENVOYÉ PAR MAIL AU CLUB.

...

Reagovat
smazaný uživatel

Lille

Reagovat
bruchy

Montpellier to hodně přeju, ikdyž před sezonou jsem o nich nevěděl vůbec nic (teď taky ne ) .. jen se bojím jak budou konkurovat v Lize Mistrů

Reagovat
honziss

Teď už doufám, že to Montpellier dotáhne do vítězného konce, přeju jim to.

Třetí místo je pro Lille určitě dobrý výsledek. Sice do LM se bude muset přes předkolo, ale věřím že ho Dogy zvládnou. Každopádně jsem zvědavý na léto, hlavně na to, koho Seydoux přivede jako náhradu za Hazarda.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně věřím více Lille, než Montpellieru v LM. Snad to nebude takový trapas jako letos, už jsou zkušenější, tak aspoň to třetí místo snad ukopou.

Reagovat
smazaný uživatel

po zhliadnutí zostrihu PSG- Rennes.... Menez a Nene strašná parodia, herectvo, simulantí

Reagovat
smazaný uživatel

a aj penalta dobrý vymysel...

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Godwinson

Rémy opět zraněn, EURO v ohrožení. Marseille si nakonec ještě bude vyčítat, že nepřijalo lednovou nabídku.

Reagovat
Langi

aspon pojede Gomis

Reagovat
johan14

Uhrajú aspoň remízu. PSG ak nezíska titul tak je to blamáž za tie prachy. Mali by kúpiť Kaká z Realu ten by sa do ligy hodil, a má obrovské skúsenosti z pohárov. Neviem ako to zvládnu v Európe, len s Pastorem asi ťažko, zaváhali s Tevézom tak v lete potrebujú skúseného hráča a to Kaká určite je.

Reagovat
Langi

tuhle sezónu mě ti rozhodčí vytočili do běla několikrát...

Reagovat
domingo

Reagovat
Langi

OT:

Aulas: Lisandro a Lloris zůstanou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Lloris řekl, že se teprve bude jednat, ne? Že chce vědět kam klub míří a jeho ambice a prioritou je EURO a dál se zatím nedívá. Stejně nemá kam :))

Reagovat
Langi

tohle psali na oficiální FB stránce jako expresku ...no svým způsobem nemá kam, aby si nějak polepšil...ale nezapomeň na Slepice a jejich štědrou nabídku, ze který se Aulas jistě posadil na zadek

Reagovat
Godwinson

Je to pravda, o důvod více fandit ve finále LM Chelsea :) Četl jsem v souvislosti s Rémym, že Tottenham v lednu nabízel 24 mil + Pavlyuchenka, což se mi zdá docela neskutečný :) Takže třeba dají 40 za Llorise :)

Reagovat
Langi

já bych Chelsea fandil i tak ...24 + Pavlyuchenka za Rémyho jo v Marseille se zbláznili jesi toho odmítli...za Llorise ať vysolej balík nebo at si nechaj zajít chuť

Reagovat
smazaný uživatel

Bojím se těch slepic a AC. Tam už Abbiati, nebo kdo tam chytá taky pomalu stárne.

Reagovat
Godwinson

Oni tady nedají ani článek ke včerejšímu udílení cen ve Francii, ostudné.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele