37. kolo
13.05.2012 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Montpellier skolil Lille 1:0 a má nakročeno k prvenství v Ligue 1

Montpellieru po nejtěsnějším možném vítězství nad Lille chybí k zisku titulu a sepsání pohádky s krásným a úspěšným koncem už jen malý krůček. Na druhé PSG má náskok tří bodů, a tak mu stačí v posledním kole na půdě posledního a již sestupujícího Auxerre uhrát bod. Hosté smutní, porážka je definitivně vyřadila ze hry o všechny ještě možné dosažitelné cíle.

V prvních minutách byl Montpellier na hřišti lepším týmem, bohužel pro něj však nedokázal skórovat. Bedimo se už po čtyřech minutách hry dostal ke střele, jenže zamířil pouze mimo bránu, poté vypálil také Cabella, avšak jeho pokus mu zablokoval obránce Basa. Do třetice se neprosadil ani Camara, jenž se snažil zakončit přesně z voleje.

Lille se dostalo ke své první vážnější možnosti až ve 27. minutě, to domácího gólmana Jourdrena prověřil Payet, nicméně Jourdren mu jeho ránu zneškodnil. Ne příliš záživná první půle nahradila přece jenom o něco zábavnější druhá. A opět v ní byl zpočátku lepší domácí celek, jenž ovšem zase nedokázal dotlačit míč za brankovou čáru.

Pořádně už si také zachytal lilleský gólman Landreau. Poslední dobou dost kritizovaný Bocaly vymyslel centr z pravé strany, na který si hlavou naběhl, nyní už i s Nenem, který má rovněž 21 vstřelených gólů na kontě, nejlepší šutér Ligue 1 Olivier Giroud, avšak na hostujícího brankáře nevyzrál. Následně si Landreau musel poradit i s aktivním Cabellou, na druhé straně se poprvé v zápase projevil Hazard.

Nejlepší hráč ligy pro letošní ročník se postavil k přímému kopu, výtečně ho ale vychytal Jourdren. Landreau se následně musel činit proti další hlavičce Girouda, sedm minut před koncem byl blízko gólu také stoper Hilton, avšak ani on se svou hlavičkou neuspěl. Když už se zdálo, že Lille uhraje alespoň remízu, zasadil mu soupeř rozhodující úder.

A kvůli němu se LOSC definitivně vzdalo šance na zisk titulu, a co je možná ještě horší, i zisku třetí příčky. Protože PSG vyhrálo s přehledem doma nad Rennes, zůstanou Dogy na konečné třetí příčce a budou muset o Ligu mistrů zabojovat v předkole. Ve čtvrté minutě nastavení zařídil po skvěle práci Girouda a jeho následné přihrávce jedinou trefu Ait Fana.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele