37. kolo
13.05.2012 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AC Ajaccio - Olympique Lyon 1:1

Korsické Ajaccio po remíze 1:1 spadlo do sestupového pásma, v něm jsou ale před posledním střetnutím v Toulouse jen kvůli nejhoršímu skóre. Boj o záchranu bude příští neděli pořádně dramatický, jelikož mezi dvanáctým a osmnáctým místem je jen dvoubodový rozdíl. OL si díky získanému bodu definitivně pojistil čtvrtou příčku.

Nejprve mohl skórovat Eduardo, kterému poslal pěknou přihrávku Mostefa, nicméně Lloris vše skvěle načasoval a pro balón si ve skluzu v pohodě došel. V 17. minutě se dokonce zatřásla branková konstrukce Llorisovy brány, z přímého kopu břevno napálil Cavalli. Ajaccio jinak bylo i nadále lepším týmem a Lloris se měl co ohánět.

Po půlhodině hry Bouhours vymyslel parádní centr z levé strany, na něj si naběhl Eduardo, který se zbavil i váhajícího Cissokha, jenže se svou střelou nakonec nenašel prostor mezi třemi tyčemi. Ani Tibéri pak Llorise nepřekonal, svůj přímý kop zakroutil nad bránu, Poulard se svou hlavičkou na Llorise také nevyzrál.

V 50. minutě se pro domácí situace vyvíjela ještě lépe. Gourcuff, o kterém prezident klubu Aulas před zápasem hovořil jako o jediném, který umí hrát fotbalově, předvedl proti Pierazzimu právě velkou nefotbalovost a byl vyloučen. Přesto se o čtyři minuty později ujal vedení právě oslabený Lyon.

Pied svým pasem našel hlavu Gomise, který si jako obvykle vybral skvělé místo pro střelbu a hlavou překonal brankáře Ochoau. Ajaccio vyrovnalo záhy, přesněji o pět minut později. Diawara pronikl do vápna, Cris ho v něm kontaktoval a za jejich souboj byl nařízen pokutový kop. Ten pak proměnil Eduardo.

Do konce zápasu si obě mužstva vytvořila ještě dvě šance. Blízko gólu byl nejprve hostující Lacazette, jenž se snadno zbavil obránce Bouhourse, v 86. minutě to byl na druhé straně Poulard, avšak ani on neuspěl. V poslední minutě utkání se nechal vyloučit také hráč domácích, Lippini totiž ostře fauloval Lacazetteho a dostal přímou červenou kartu.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ajaccio doma neprohrává ale jako fanoušek Lyonu věřím i když nejde o nic 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Užasné 21 hodin od konce zápasu a eurofotbal není schopen napsat report.Nebude tam zasw nějaká utažená rána jako u M.C -QPR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele