37. kolo
13.05.2012 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Dijon FCO - Toulouse FC 1:1

Dijon je jednou nohou zpět v Ligue 2, kam by se vrátil po jednoleté anabázi. Proti Toulouse potřeboval vyhrát, ale na hřišti se zrodila pouze remíza 1:1, která zároveň znamená, že hosté mohou s největší pravděpodobností zapomenout na evropské poháry.

První čtvrtina zápasu nudila. Okolnosti byly jasné: v sázce bylo zkrátka příliš mnoho a nikdo nechtěl udělat první chybu. To se však změnilo v okamžiku, kdy domácí převzali iniciativu - běžela 28. minuta, když se k centru dostal Éric Bauthéac a na vzdálenější tyči nejvýše vyskočil Abdoulaye Méíté, který poslal Dijon do vedení první brankou v sezoně - 1:0.

Jenže ještě před přestávkou bylo srovnáno, a opět šlo o střelcův první gól, tentokrát navíc při vůbec první účasti v prvoligovém zápase. Teprve devatenáctiletý Amadou Soukouna využil perfektní nahrávky Étienne Capouého a překonal Reyneta - 1:1.

Ve druhé půli se tak dalo očekávat, že Dijon bude čím dál více tlačit, jenže to se nestalo a velká většina poločasu proplynula bez dalšího vzrušení. Až dvanáct minut před koncem se domácí dostali do zajímavé situace: Benjamin Corgnet předvedl ukázkovou individuální akci a nacentroval přesně na hlavičku Grégoryho Thila, proti níž se musel předvést letos bravurní Ali Ahamada.

Brankář Toulouse byl hlavní postavou i v závěrečné šanci zápasu, kterou byla pěkná rána Koro Koného, s Ahamadovou pomocí vytlačená na tyč. Dijon tak nyní potřebuje porazit Rennes a doufat v pomoc ostatních; totéž platí i pro Toulouse, které zůstává osmé, ale stále může (při velkém štěstí) dosáhnout na kýženou pátou pozici.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele