Ligue 1 - souhrn 35. kola

30.04.2010, 22:54, aktualizováno 02.05.2010, 22:59
Komentáře a souhrny
Marseille remizovala v Auxerre a bod má pro ni obrovskou hodnotu, udržela si totiž pěti bodů a je velice blízko titulu. Bordeaux konečně dokázalo bodovat naplno. Doma bylo úspěšné také Lille, které zdolalo Nancy. Naopak venku se dařilo Lens i Sochaux. Remízu na poslední chvíli zachránilo Boulogne. Lyon se díky výhře v Montpellieru dostal na čtvrté místo.

Montpellier HSC - Olympique Lyon 0:1

02.05.2010 21:00

Góly: 72. Michel Bastos

Těsná výhra 1:0 nad Montpellierem, kterou zařídil osmnáct minut před koncem Bastos, vyhoupla Lyon na čtvrté místo tabulky dva body za třetím Lille, které nyní drží příčku zaručující kvalifikaci Ligy mistrů. Olympique má však ještě zápas k dobru. Montpellier naopak klesl až na šestou pozici, první nepohárovou. Na ligovou výhru čeká už šest ligových kol.

OL v úterý nezvládl utkání Ligy mistrů doma s Bayernem a v Montpellieru to dlouho vypadalo, že je tým vyřazením poznamenaný. Šlágr kola měl slibovat hezký fotbal, nabídl ovšem jen pár sporadických gólovek na obou stranách, z níž jednu v úspěšný brankový pokus proměnili nakonec hosté. Lyon tak oplatil soupeři porážku 1:2 z podzimní části.

Do první šance zápasu se dostal v 5. minutě loynský Bastos, ale Jourdren jeho střelu z přímého kopu polapil. Na druhé straně se rychlík Aït-Fana zbavil ve 14. minutě stopera Crise, ovšem gólman Lloris si vedl na jedničku a vychytal ho. Montpellier byl do poločasu ještě v jedné dobré příležitosti, když Aït-Fana uvolnil Camaru, jenže Lloris byl zase proti.

Druhá půle nabídla podobný fotbal jako v tom prvním. Oba týmy výborně bránily, a jen občas se tak dostávaly do gólových možností před oba brankáře. Ti se snad po zápase ani nemuseli sprchovat. Ve stoprocentní tutovce se ocitl domácí HSC v 56. minutě. Bocalyho centr sice nenašel Montaňa, ale dostal se až k volnému Costovi, kterého na poslední chvíli zablokoval dobrým zákrokem Toulalan.

Posledních dvacet minut zápasu už ovšem patřilo Lyonu. Nejprve se zastřeloval Gomis, jenž v 70. minutě zamířil vedle, o pár chvil později však už padla první a zároveň jediná branka utkání. Lloris dlouhým nákopem vybídl nabíhajícího Bastose a ten levačkou přízemní střelou překonal brankáře Jourdrena. Montpellier se už na vyrovnání nezmohl, naopak mohl v závěru ještě inkasovat, avšak Gomis opět nestřílel ani do branky.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - RC Lens 1:4

02.05.2010 17:00

Góly: 44. Pape Diakhaté - 55. Kanga Akalé, 60. Issam Jemâa, 83. Toifilou Maoulida, 90. Toifilou Maoulida

Tak bídný druhý poločas dlouho fotbalisté St. Étienne nepamatují. V první půli se domácí ujali vedení 1:0, jenže Lens dokázalo skórovat čtyřikrát a odvezlo si nejvyšší vítězství zvenku v této sezóně. Les Verts naopak zahodili šanci, jak se definitivně zachránit v nejvyšší soutěži, ačkoli na sedmnácté pozici mají stále dostatečný sedmibodový náskok před sestupovým pásmem.

Od 7. listopadu. Tak dlouho se Lens nepodařilo získat tři body jinde než na domácím stánku Stade Félix Bollaert. Tehdy 2:1 zdolalo Sochaux. Čtyři vstřelené góly v zápase? Rovněž premiéra pro svěřence kouče Jeana-Guye Wallemmeho. St. Étienne zkrátka utrpělo nejhrůznější porážku v tomto ročníku před vlastními fandy.

Přitom ASSE nevstoupilo do utkání špatně, hlavička N'Dawa po centru Payeta zamířila jen těsně vedle, poté Payet trestuhodně také minul, když se řítil sám na branku. Gólman hostí Kasraoui, jenž mezi třemi tyčemi nahrazuje zraněnou jedničku Runjeho, si ještě zachytal dvakrát proti Sanogovi, o minutu později zasahoval rovněž proti Sakovi, který byl v podobné pozici jako předtím Sanogo.

Domácí nakonec tlak z prvního poločasu, ve kterém byli jasně lepším týmem, zúročili až těsně před přes přestávkou, Payetův pas našel Diakhateho, který dorážel balón pohotově do sítě. Když se tři minuty po pauze tváří v tvář ocitl Sako gólmanovi Kasraouimu, vypadalo to, že druhá půle bude znovu v režii St. Étienne. Chyba lávky, nastala naopak pro něj největší katastrofa sezóny.

Nejprve v 54. minutě srovnal Akale, pak se domácí brankář Janot měl co ohánět voleji Jemaa. Jemaa nemusel smutnit, lobem totiž Janota překonal v 60. minutě a poslal hosty do vedení. Čím dál více práce dostával st. étiennský strážce branky a nejvíce starostí měl s francouzským útočníkem Toifilouem Maoulidou s kořeny z afrických Komor.

V 82. minutě kapituloval Janot potřetí, obránce Varrault chyboval, o míč ho obral Monet a Maoulida po jeho přihrávce přesně zacílil. Poslední hřebíček do rakve pak Maoulida zatloukl dvě minuty před koncem, když odklonil střelecký pokus střídajícího Monnet-Paqueta do sítě.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - FC Lorient 0:0

02.05.2010 17:00

Góly: -

V Lorientu možná ve skrytu duše doufali, že by mohli ještě zabojovat o evropské poháry. Po dnešní bezbrankové remíze ve Valenciennes už ale jdou tyto tužby pravděpodobně definitivně pryč.

Na Stade Nungesser bylo k vidění značné množství šanci, ale oba brankáři se na dnešek dobře vyspali a předvedli několik povedených zákroků. Hosté, kteří minulý týden porazili Bordeaux, začali lépe a v sedmé minutě byl blízko úvodní brance Diarra, kterého vyslal Gameiro. Míč dokonce podjel pod gólmanem Penneteauem, ale ještě před překročením brankové čáry ho zastavil Ducourtioux. O dvanáct minut později si už Penneteau připsal pořádný zákrok, když zastavoval sólujícího Gameira, který předtím obešel tři obránce. První výrazná šance domácích přišla až deset minut před pauzou. Z voleje pálící Foued Kadir pořádně prověřil gólmana Audarda, jenž si musel poradit i s dorážejícím Pujolem. Na druhé straně vytáhl skvělé reflexy proti Vahiruovi Penneteau a rozhodl, že se do kabin půjde za bezbrankového stavu.

Druhý poločas načal další výtečný zákrok, tentokrát si ho připsal Audard. Gael Danic si z levé strany připravil dobrou pozici a vypálil, ale na hostujícího gólmana si nepřišel. Lorient měl sice lepší příležitosti, ale ani nebyl schopen otevřít skóre. Gameirovu střelu po Vahiruově přihrávce Penneteau zlikvidoval, Diarra prostor mezi třemi tyčemi minul. Nebezpečný Diarra pak hrozil znovu, když obešel Angoua, ale Penneteauovi pomohla při zákroku tyč. Tři body pro Valenciennes nakonec mohl vystřelit Pujol, ale do cesty se jeho hlavičce v nastaveném čase postavil Audard, a tak zápas skončil 0:0.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - FC Sochaux 1:2

02.05.2010 17:00

Góly: 83. Sylvain Marveaux (pen.) - 28. Jimmy Briand (vl.), 81. Benjamin Gavanon

Rennes se již nadobro může rozloučit s myšlenkami na evropské poháry. Po dnešní prohře s podprůměrným Sochaux zůstává na osmém místě a tři kola před koncem ztrácí na páté místo osm bodů. Hosté si dnešním vítězstvím pojistili účast v Ligue 1 i pro příští sezonu.

Rennes z posledních pět zápasů vyválčilo pouze tři body - a to za stejný počet remíz. Hlavně kvůli velikému propadu formy tak na účast v Evropské lize i v příští sezoně mohou zapomenout. Naopak v Sochaux mají alespoň jeden menší důvod k oslavě - první výhru po dvou měsících a jistota francouzské nejvyšší soutěže i v příští sezoně. K potvrzení účasti dnes stačilo Les Lionceaux získat dva body.

Hosté, jež nejspíš vyděsila stále ještě existující vidina sestupu, začali utkání lépe. Carlao zahodil svou příležitost jako první - po Martinově přímém kopu totiž svou hlavičkou pouze přestřelil. Sochaux se ale nakonec dočkalo - a to opět po standardní situaci. Po Maurice-Belayově centru ze 28. minuty se před vlastní brankou špatně zorientoval Briand a hlavou poslal balon za záda svého spoluhráče - gólmana Doucheze - 0:1.

Nešťastný autor první branky se své zaváhání pokoušel napravit o pár minutek později. Z dobré pozice vypálil, brankář Richert byl ale připraven. Za hosty se ještě s blížícím se koncem první půle pokoušel navýšit vedení mladý Ryad Boudebouz. Jeho rána ale skončila na nohou jednoho z obránců, vápno domácích bylo přehuštěno.

Sochaux si vypracovala perfektní příležitost po změně stran. Stephane Dalmat se objevil zcela sám před gólmanem soupeře - ale minul. Hosté se nadále tlačili, dalším, který zkoušel své štěstí, byl útočník Ideye Brown. Tentokrát zasáhl dobře Douchez. Rennes dnes opravdu nebylo ve své kůži - v 70. minutě ale velikou pasivitu protrhl Ismael Bangoura, jehož uvolnil Jerome Leroy. Soupeřův gólman ale neinkasoval ani nyní.

O tři minuty později byl blíže domácí Hansson. Po rohovém kopu napálil svou hlavičku pouze do břevna. A za své zastřelování byli domácí potrestáni. Maurice-Belay si pohrál s Fannim na pravé straně, nacentroval Gavanonovi a ten již neváhal - 0:2.

Domácím dal v 83. minutě naději Marveaux. Jeho proměněný pokutový kop po ruce Dramého ale ve výsledku znamenal pouze drobnou úpravu. Zápas nakonec skončil 1:2.

Více informací k zápasu

Lille OSC - AS Nancy-Lorraine 3:1

02.05.2010 17:00

Góly: 33. Yohan Cabaye, 36. Gervinho, 49. Pierre-Alain Frau - 55. Chris Malonga

Žádné překvapení třetí Lille v utkání proti Nancy nedovolilo a díky výhře 3:1 si stvrdilo pozici, která by mu zaručovala kvalifikaci Ligy mistrů pro příští sezónu. Na první branku utkání se čekalo až do 33. minuty, kdy se parádně z přímého kopu trefil Cabaye, nicméně další rychlé góly Gervinha s Frauem vlastně vyřešily vítěze utkání.

Že Dogy potřebují nutně tři body, dokazovaly soupeři už od úvodních minut. Frau nahrál na střelu Hazardovi, který však zamířil jen mimo. Na druhé straně se ovšem do velké gólové příležitosti dostal N'Diaye, jenž hlavičkou překonal brankáře Landreaua, na brankové čáře ale zamezil jisté brance včasným odkopnutím do bezpečí Rami.

Jinak se ovšem stále více potil Landreaův protějšek mezi třemi tyčemi Bracigliano. Nejprve likvidoval ránu Gervinha, jemuž hezky dodal Hazard, ten pak stačil vykouzlit další nahrávku pro Fraua, jenže Bracigliana ani on nepřekonal. Nakonec se domácím podařilo skórovat ze standardky, na střelu Cabayeho mířící přesně do horního růžku branky neměl Bracigliano žádnou šanci.

Velké uklidnění poté dodal do řad Lille svou osmnáctou trefou sezóny Gervinho, který tři minuty na Cabayeho navázal přesným lobem za záda Bracigliana. Třetí a rozhodující zásah zařídil čtyři minuty po přestávce Frau, jehož centrem našel dnes velmi aktivní a dobře hrající Hazard.

Hosté sice zásluhou přesné hlavičky Malongy snížili, domácí si však ve zbytku zápasu výsledek kontrolovali, několikrát i zazlobili směrem dopředu a v pohodě slavili zisk tří bodů. Pro Lille to byla již třetí výhra v řadě, která znamená důležitý čtyřbodový náskok na čtvrté Bordeaux a pátý Montpellier. Nancy zůstalo na dvanácté příčce.

Více informací k zápasu

US Boulogne - OGC Nice 3:3

02.05.2010 17:00

Góly: 81. Jérémy Blayac, 88. Olivier Kapo, 90. Alexandre Cuvillier - 32. Loïc Rémy, 56. Loïc Rémy, 62. David Hellebuyck

Předposlední Boulogne ještě není druhým jasným sestupujícím v pořadí. Bojovat, bojovat, bojovat. Tohle heslo si zřejmě vštěpilo v zápase s Nice na sto procent do hlavy a nakonec doslova a dopísmene urvalo bod za divokou remízu 3:3. Že prohráváte 0:3 v 81. minutě? Ale co. I tenhle stav se dá otočit. A domácí fotbalisté to jenom potvrdili.

Největší hrozbou pro Boulogne neznamenal nikdo jiný než nejlepší střelec hostí Loïc Rémy. Domácího brankáře Bédénika pozlobil již v 16. minutě, ale gólově se proti němu prosadil o stejně dlouhou dobu později, když hlavou zužitkoval Mounierův centr.

Mounier vyslal nebezpečný pas o pět minut později, Bédénik ho tentokráte vytěsnil mimo, ještě však stačil dorážet Hellebuyck, jehož rána nakonec skončila nad brankou. Na druhé straně se gólman Ospina musel ohánět snad proti jediné vážnější střele domácích z 39. minuty, kapitána Thila ale v pohodě vychytal.

Pytel s góly se zkrátka roztrhl až ve druhém, hodně zajímavém dějství. A lépe ho zachytilo Nice, které během krátké chvíle vstřelilo hned dva. Nejprve se podruhé v zápase prosadil Rémy, který si hezky naběhl na dlouhý míč a pohodlně zakončil. Ač má na kontě již patnáct branek v sezóně, bylo to vůbec poprvé v sezóně, kdy dokázal dvakrát za devadesát minut rozvlnit síť.

V 61. minutě se trefil Hellebuyck, jenž vstřelil podobnou branku jako jeho kolega Remy. Tady se zdálo, že už není co řešit. Vedení 3:0 vypadalo deset minut před koncem tak jednoznačně, že by si málo někdo vsadil na nějaký zvrat. Jenže USBCO nic nevzdalo. A začalo soupeře v posledních chvílích pořádně zlobit.

První varování vyslal v 81. minutě Blayac, který potrestal hostující laxnost přesnou přízemní ránou za záda Ospiny. V 88. minutě Boulogne snížilo na rozdíl jedné branky, hlavou se po rohovém kopu prosadil Kapo. Senzační obrat dokonal v nastaveném čase Cuvillier, který parádní volejí rozvášnil domácí stadion.

Kéž by takhle svěřenci kouče Laurenta Guyota začali bojovat dříve. Možná že záchrana by nebyla takovou utopickou záležitostí, jakou je tomu nyní. Nice zůstává na patnáctém místě, kouč Éric Roy však bude mít zajisté ne tichý proslov ke svému týmu, který v závěrečných minutách utkání zpackal, co se dalo.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Toulouse FC 1:0

02.05.2010 17:00

Góly: 17. Michaël Ciani

Po šesti ligových kolech bez výhry se les Girondins dočkali. Na domácí půdě tvrdě vydřeli tři body za těsnou výhru 1:0 nad Toulouse, kterou zařídil už v 17. minutě hlavou sváteční střelec Ciani. V tabulce tak předstihli alespoň do večera Montpellier, jsou čtvrtí a mají stále šanci získat třetí pozici znamenající kvalifikaci Ligy mistrů.

Toulouský Gignac, loni nejlepší střelec Ligue 1, měl na kopačce v 6. minutě první vážnější šanci utkání, střela mu však zamířila pouze mimo nebezpečí domácího gólmana Ramého. Gignac se ale domácí obrany nebál ani o šedesát sekund později, jenže přízemní pokus pravačkou znamenal jen přesně to samé jako v předchozím případě.

V 17. minutě Bordeaux přesně po 225 minutách ukončilo střelecké trápení . Naposledy skóroval v utkání proti Lyonu český záložník Jaroslav Plašil. V předchozích dvou kolech na půdě Lorientu a Valenciennes se FCGB branku vsítit nepodařilo, tentokráte však všechno napravil rychlou trefou zápasu Ciani, který balón po rohovém kopu Wendela usměrnil od země přesně do branky.

Do dvougólového vedení mohli jít domácí jedenáct minut před koncem. Sanemu se sice podařilo překonat brankáře Peleho hlavou podobně jako Cianinu také po přesném centru Wendela, jenže ve skórování mu nakonec zamezil praporek asistenta na lajně, který signalizoval ofsajd.

Wendel vyzkoušel štěstí z dálky těsně po přestávce, zamířil ovšem jen nad branku. Pak se znovu postavil ke standardce, našel ve výborné pozici Henriqueho, ten si centr parádně zpracoval na prsa, ale rovněž jenom přestřelil bránu.

Po hodině hry hodně nebezpečně začalo tlačit FCT. Didot uvolnil Tabanoua, volej střídajícího mladého záložníka však zatím mohla nechat Ramého mezi třemi tyčemi klidným, protože na něj ani neletěla. V 71. minutě už ovšem Ramé musel tasit fantastický zákrok ze zálohy. Zdálo se, že levačka Tabanoua ho nakonec přece jenom překoná, jenže zkušený brankář se natáhl jako proutek a střelu vyrazil na poslední chvíli zázračně mimo.

Čtyři minuty před koncem měl ve stoprocentní tutovce domácích prsty Plašil. Centrem vybídl ke skórování Šamacha, jenž se nadvakrát pokusil překonat Peleho. S prvním pokusem si toulouský gólman poradil, při druhém mu pomohlo štěstí, jelikož balón orazítkoval tyčku. Bordeaux nakonec nemuselo smutnit, tři body přece tak jako tak získalo na svou stranu.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Olympique Marseille 0:0

30.04.2010 21:00

Góly: -

Dlouho očekávané utkání mezi druhým Auxerre a vedoucím týmem z Marseille svého vítěze nenašlo. I přes bezbrankovou remízu se ale hosté velmi přiblížili zisku mistrovského titulu.

Kdo očekával ofenzivní podívanou se spoustou gólů, musel by průběhem utkání zklamán. Každý z týmů totiž vystřelil nebezpečněji na branku za celý zápas pouze třikrát. Daleko více viděli diváci ostré zákroky na obou stranách a jen benevolence sudího jim dovolila dohrát zápas v plném počtu.

První poločas nepostrádal tempo, ale veškeré kombinace končily daleko od obou branek na kopačkách spolehlivě pracujících obránců nebo doplácely na velké nepřesnosti. Druhý poločas pak přinesl i brankové příležitosti.

Jedinou velkou šanci první půle si ve 22. minutě vypracovala Marseille, míč se po centru Valbueny dostal na kopačky Lucha Gonzáleze. Ten ale ve vyložené šanci balón netrefil ideálně a zamířil pouze do míst, kde stál brankář Sorin.

Druhý poločas začal náznakem šance Auxerre, ale Jeleń na vysoký míč nedosáhl. V 52. minutě hlavičkoval hostující Niang, ale domácí svatyni přestřelil. Gólman Marseille Mandanda musel zasahovat o minutu později proti nebezpečnému střílenému centru Jeleńa, který v malém vápně hledal své spoluhráče. Po hodině hry mohl poslat hosty do vedení Brandao, ale jeho hlavička mířila těsně vedle pravé tyče branky Auxerre. O šest minut později se stejný hráč znovu objevil v dobré příležitosti, ale jeho rána mířila těsně vedle.

Dvacet minut před koncem utkání se snažil gólmana hostů překvapit Jeleń, jeho nadýchaná střela ale skončila na horní síti branky Marseille. Poslední velkou příležitost skórovat měl znovu Jeleń, ale tři minuty před koncem ve skluzu nedosáhl na centr střídajícího Contouta.

Od úvodních minut bylo jasné, že tým, který vstřelí jeden gól, zvítězí. Ke skórování měla blízko obě mužstva, ale ani jednomu se to nakonec nepodařilo. Zápas tak skončil spravedlivou dělbou bodů.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Le Mans FC 1:1

27.04.2010 19:00

Góly: 48. Moussa Maâzou - 10. Mathieu Dossevi

Už jen minimální šanci na záchranu mají fotbalisté Le Mans po úterní remíze na hřišti Monaka. Hosté se sice po deseti minutách hry ujali zásluhou Dosseviho vedení, ve 48. minutě ale na konečných 1:1 vyrovnal Maazou. Monako mohlo i zvítězit, ale po hodině hry Nené zahodil penaltu.

První šance utkání dostala hned v zápětí nálepku gólová. Bouhours poslal v desáté minutě z rohu pokutového území přízemní centr do šestnáctky Monaka. Tam si za obranu naběhl Dossevi a pohodlně doklepl míč do sítě. Druhý gól mohl přidat Lamah, ale prudkou ranou trefil pouze břevno knížecí branky. Domácí poprvé vážněji zahrozili těsně před poločasem, kdy těsně nad střílel Pino.

Vyrovnávací branku přinesla třetí minuta druhého poločasu. Pino se jednoduše zbavil dvou obránců Le Mans a nadýchaným obloučkem vybídl ke skórování Maazoua. Ten nabídku neodmítl a ve skluzu dopravil míč do sítě. O osudu utkání mohl po hodině hry rozhodnout Nené, který po Paulově ruce kopal penaltu. Jeho pokus ale zlikvidoval gólman hostů Ovono.

Strážce hostující svatyně v samotném závěru vychytal i pokusy Neného a následně i střídajícího Sagba a pomohl tak Le Mans vybojovat bod za remízu 1:1. Ten ale hostům pravděpodobně na záchranu stačit nebude.

Více informací k zápasu

Grenoble Foot 38 - Paris Saint-Germain 4:0

27.04.2010 19:00

Góly: 27. Laurent Batlles, 44. Nicolas Dieuze, 66. Nassim Akrour, 69. Danijel Ljuboja

Pořádnou ostudu si utrhli fotbalisté PSG na půdě sestupujícího Grenoble. Domácí nastříleli Pařížanům hned čtyři branky a vysokým vítězstvím jasně dávají najevo, že soutěž hodlají dohrát důstojně.

Domácí tak navázali na překvapivou výhru 5:0 nad Auxerre, kterou v únoru šokovali všechny fanoušky sledující Ligue 1. Podobný výsledek se opakoval i v úterní předehrávce 35. kola.

Trenér hostů Kombouare před zápasem řekl, že se jeho tým nenechá rozptylovat sobotním pohárovým finále, ale kromě Sankharého, který poslal na domácí střelu jedinou vážnější střelu PSG za první poločas, diktovali tempo hry domácí. A vedoucí branky se dočkali po půlhodině hry. Batlles si potáhl míč a z necelých třiceti metrů ukázkově vystřelil. Jeho pokus trefil přesně levý horní růžek Coupetovy branky - 1:0. To ale nebylo ze strany Grenoblu v první pětačtyřicetiminutovce všechno. Pár chvil před poločasovým hvizdem našel Ljuboja centrem ve vápně zcela osamoceného Dieuzeho, který pohodlně dopravil balón do svatyně PSG.

V druhé půli si první šanci znovu připravili fotbalisté z hlavního města Francie, ale Erdinç si vylámal zuby na pozorném gólmanovi Vivianim. Pak ale opět úřadovali hráči Grenoble. Střídajcí Calvé, který byl na hřišti sedm minut, našel milimetrovým centrem za obranu Akroura, který šel sám na gólmana Coupeta a pohodlně jej překonal - 3:0.

Čtvrtý gól na cestu do Paříže hostům přibalil dvacet minut před koncem zápasu Ljuboja. Ten si udělal v malém vápně ze dvou obránců pouze přihlížející diváky a prudkou ranou pod břevno uzavřel gólový účet na 4:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille35219562:3272
2.AJ Auxerre351910639:2667
3.Lille OSC35197966:3664
4.Olympique Lyon341711655:3562
5.Girondins Bordeaux351861152:3560
6.Montpellier HSC35179944:3860
7.FC Lorient351591149:3754
8.Stade Rennes3514101149:3552
9.AS Monaco341481235:3950
10.Valenciennes FC351471445:4549
11.Paris Saint-Germain3512101347:4046
12.AS Nancy-Lorraine351281541:4844
13.Toulouse FC3511101435:3443
14.RC Lens3511101435:4043
15.OGC Nice351181637:5341
16.FC Sochaux351181627:4741
17.AS Saint-Étienne35991725:4336
18.Le Mans UC 7235782033:5429
19.US Boulogne356101930:5928
20.Grenoble Foot 3835472428:5819

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (221)

Přidat komentář
domingo

Jsem zvědavej na souhrn, nakolik se to bude shodovat

Reagovat
Pipo123

Auxerre v LM to klobúk dole, som zvedavý ako zareagujú na odchod Jelena

Reagovat
domingo

Přijde někdo, i pokud Jeleń neodejde. Ten kádr je pro Evropu strašně úzký, Dujon s Fernandezem to musí vídět. Jinak bysme taky mohli klidně zaplatit pádem á la Hertha, v podstatě stačí zranění tří hráčů.

Reagovat
Pipo123

no jo ale aj tak náhrada ako Jelen sa hladá zle, ak by teda odišiel. Tie jeho goly a práca pre tým to je paráda zrovna aj na prestupy asi moc penez mať nebudete Ale možno boh dá a Oliech bude nový Jelen

Reagovat
Godwinson

počítáš, že Jeleń půjde zadarmo?

Reagovat
Pipo123

tak to ne ale tá cena bohvie aká bude. Že by som zrovna očakával nejakú extra páku to nie. Pokiaľ viem tak sa o neho zaujíma Kazan, tý by sa čapli po vačku určite. Na ako dlho má vlastne kontrakt ?

Reagovat
Godwinson

tak, ona ta cena by šplhala někam k 8, možná 10 mega, což už bezvýznamná částka neni :)

kontrakt má tušim do 2012

Reagovat
domingo

Hele z hlavy nevim a na TM bych to hledal stejně dlouho jako ty

Tuším, že do roku 2012.

Mluvilo se o té Kazani, no, o Schalke taky...

Jinak o náhradě mám jasno.

Reagovat
Pipo123

tak Schalke je drb kedže tam neni love na prestupy a Kazan ten by mohol dať kludne aj 5-6 mega ale zrovna oni moc nevyhadzujú ako iné ruské tými. Ale 8 - 10 sa mi zdá byť až moc, najlepšie by bolo ak by zostal. Bez Pedrettiho a Jelena si je tažko predstaviť Auxerre

Reagovat
domingo

Tak Pedretti zůstane na 100%, po zápase se bil do klubovýho znaku na dresu, hodně ten závěr prožívá. Bylo to vidět i na hřišti, kdy se choval jako pravej kapitán, mluvil za mužstvo se sudím a hrál obětavě, na což nakonec málem doplatil červenou.

S Jeleńem je to horší a vůbec do toho nevidím, je klidně možný, že už je s někým domluvený, stejně jako že je přesvědčený, že na 100% zůstane. Každopádně Schalke bude posílat pryč Kuranyiho, takže tam nějaká logika je...

Reagovat
Pipo123

tak ale Schalke má dlhy a Kevin odchádza prakticky zadarmo Jendrišek je jediná posila do útoku. A zrovna v poslednej dobe Maghat posiluje len hráčmi ktorým končí kontrakt. v Ich prípade tomu fakt moc neverím

Reagovat
domingo

OK, jen dobře.

Reagovat
Arne

Pokud Kuranyi odejde, tak Jendrišek jako náhrada rozhodně nepřichází... Schalke bude hrát LM a nároky v lize budou obrovské, takže Magath rozhodně za kvalitního útočníka nějakou částku dá - ať už za Jeleně nebo Bancého. Nějaký peníze mít bude, viz. min. 20 milionů z LM.

Reagovat
Godwinson

musíš brát v úvahu, že je to jeden z nejlepších útočníků L1, 5-6 je hrozná blbost, ještě umocněná tím Rubinem, ale dobrý, to jsem se jen tak vmísil :) ...

Reagovat
domingo

Cana s Kahlenbergem byli loni jedněmi z nejlepších záložníků ligy a odešli za 8,5 mega dohromady. ( )

Reagovat
Godwinson

:)

Reagovat
Pipo123

chytiť sa rozumu a Kahlenberga kúpiť naspäť prospelo by to Auxerre ?

Reagovat
domingo

Jednoznačně, nebylo by potřeba ani měnit rozestavení. Ale moc reálně to nevypadá, bohužel..

Reagovat
Pipo123

škdoa pre neho a škoda aj pre vás, vo VFL vôbec nehrá má tam cca. 10 štartov za sezónu a nevyzerá to tak že ani dalšiu sezónu by mal pravidelne hrávať škoda...

Reagovat
domingo

Mluvilo se o Palermu. Thomasův problém je mimo jiné v tom, že on vypadá hrozně smířeně, jako by se ani nerval o šanci.. hlavně celej ten přestup byl od začátku padlej na hlavu, všichni na něm prodělali. Je to škoda.

Reagovat
Pipo123

uvidíme, možno sa ho pokúsite aj získať... prial by som vám ho a VFL by sa určite nejakej ponuke nebránilo a verím tomu že ani sám Thomas nie ! Len či by na to vedenie a tréner Auxerre mali gule

Reagovat
domingo

Fernandez je workoholik, co maká jak fretka a přitom je hrozně skromný, takový ten typ, co kdyby mu prodali půl kádru, tak zatne zuby a udělá desáté místo, i když třeba se ještě vybarví

Já bych se stejně soustředil spíš na akademii, Auxerre na ní stavělo vždycky, má ji jednu z nejlepších v zemi a momentální stav kádru, kdy jediným odchovancem je Mignot, ukazuje, že to tady chce zase trochu nakopnout. Je to klub středu tabulky, s tím se prostě musí počítat, že nebude finišovat takhle vysoko pořád, s největší pravděpodobností už za rok spadne o několik příček níž.

Ale samozřejmě bych se ofenzivní vozbě Pedretti - Kahlenberg - Jeleń nebránil, akorát bych tam po letošku chtěl nějak nacpat i Niculaeho, kterej udělá strašně moc černé práce a jako stažený útočník na asistence je kvalitám a ambicím klubu odpovídající. A to nevím jak udělat

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo by to měl bejt? Moc se ve Francii neorientuju...

Reagovat
Pipo123

mna tak napadá že povie bud Ljuboja alebo Piquionne

Reagovat
domingo

Ljuboja, samozřejmě. S Pikujónem nestraš

Reagovat
Pipo123

tak Piko bol viac menej sranda ale neviem neviem teraz to vyzerá že v L1 bude dobrých útočníkov dosť ako žiadaný tovar, napadá ma Le Tallec, Ljuboja, Hadji a ten Dia ktorého by som už chcel vidieť inde ako v tom nesympatickom Nancy

Reagovat
domingo

Le Talleka chce Marseille a budou ho chtít i ostatní větší kluby, takže tam to moc nevidím... a když už bych si měl vybrat někoho z Nancy, tak chci Fretku, to je dobrej hráč a hodil by se.

Reagovat
Pipo123

Aha a čo taký Samassa ? docela sa mu darí na hostovaní, aj ked ho neznám, len viem že minule ho na Sport 1 v zostrihu L1 chválili

Reagovat
domingo

Ve Valenciennes je hodně gólovej, ale to chce se obrátit spíš na martyho, kterej je sleduje víc.

Ještě bych bral Amalfitana, všema deseti.

Reagovat
Pipo123

toho neznám

Reagovat
domingo

Morgan Amalfitano z Lorientu, šikovnej hráč, ofenzivní záložník. Sice není vůbec gólovej, ale to neva.

Reagovat
Pipo123

inak čo taký bojovník a svojho času v L1 aj dobrý strelec Utaka ? vraj je jeho cena cca. 2 mega

Reagovat
smazaný uživatel

S platom 60 000 libier+?

Reagovat
Pipo123

tak ked bude chceť konečne hrať a ukázať sa tak musí ísť dole stým platom, aj ked ty určite budeš vedieť viac o jeho schopnostiach, ale podla mna taký plat mu dá maximálne niekto v PL a tam by riskoval dalšiu hanbu

Reagovat
domingo

Ať sleví z platu, jde zpátky do Lens a vrátí je tam, kam patří, a budu spokojenej.

Reagovat
smazaný uživatel

Gameiro?

Reagovat
domingo

Tak buďme realisté... to si tady můžu rovnou snít o Benzemovi :)

Gameiro půjde výš. Hlavně bude ještě nejlepší střelec ligy, co jsem viděl dneska Nianga, tak ten už dá maximálně jeden gól - možná Grenoble :)...

Reagovat
smazaný uživatel

Len "podpichnutie"...

Reagovat
Pipo123

o toho vraj má záujem PSG a AC

Reagovat
Godwinson

už to sice dneska opakuju, ale doufám, že PSG dotáhne Milevského, to by bylo opravdu výborné ..

co se týče PSG a posil, za poslední týden tu bylo v expresskách asi dvacet hráčů do PSG, takže kam se hrabe Real či City :)

Reagovat
domingo

Na druhou stranu Armanda prej chce Rennes, snad tam půjde, kvalitativní posun by to byl určitě

Reagovat
Godwinson

kvalitativní rozhodně, na druhou stranu, s PSG bude hrát poháry a když vhodně posílí, můžou být příští sezónu hodně vysoko, byť to jsou takový výkřiky do tmy .... ale Rennes tlačí primárně bota někde jinde, teda

Reagovat
domingo

Jestli půjde Fanni a fakt mají na háku Armanda, tak jsou to borci, protože lepší náhradu těžko seženou. Ale moc tomu nevěřím..

Reagovat
stas87

tak to ani hovno!! artom skonci v na neve v utoku s kerzakovom gazprom uz ma nachystanych 13mega

Reagovat
Godwinson

škoda ho někde na východě ...

Reagovat
stas87

ked myslis...v zenite bude mozno hrat lm a v parizi nema istu ani el zenit isto hrat v europe bude a zenit ma aj kvalitnejsi tim ako pariz zakopal by sa nekde v permu

Reagovat
Godwinson

tak, nějaký kvalitativní porovnání bych až tolik nevedl, nakonec to skončí u trapné debaty, která z lig je lepší, PSG má rozhodně dobrý tým, příští rok budou hrát poháry a budou ho mít ( věřim ) ještě lepší, myslim, že Artem zvolí správně :)))

a když vezmu, že Zenit nemám rád, holt jim takovýho hráče přát nemůžu, no :((

Reagovat
stas87

tak ja som nechcel porovnavat ligy len kluby a ten ma zenit momentalne lepsi ako pariz pockaj psg je vo finale poharu e europu este nema istu nie?on uz mohol skoncit v loko s alijevom ale je stale v dyname...mohol by zvolit cestu ako tymoscuk

Reagovat
domingo

Hele, Paříž má ale velice dobrej kádr, respektive základní sestavu. Rozhodně jsou o parník silnější než my... to, že s takovým materiálem hrajou jak ponocný, je díky intervenci fotbalových Božstev, která zasáhla umělé pakluby strašlivou kletbou

Reagovat
stas87

hele nebudem robit zo seba machra pariz nesledujem zenit ano a myslim si ze zenit by mal v europe vacsiu sancu uspet ako psg....pozeram supisku parizanov ano su tam zaujimave mena najma v utoku aj obrana by sla je tam ten sakho a co ten sessegnon?hrac ktoremu sa vydarila len jedna sezona?pocul som nieco o ac...

Reagovat
domingo

Tak mají Armanda, Jalleta, Clémenta, Hoaraua, Erdinga, Sessegnona, Kežmana... výborné mladíky Sakha, Sankharého a Chantoma... a pak ty dosluhující hvězdy jako Makélélé, Coupet, Luyindula a Giuly. Slušnej mix, akorát ti hráči za nima jsou jednak slabí a jednak jich je prostě málo.

Sessegnonovi se sice vydařila (zatím) jedna sezona, ale jednak je ještě relativně mladej a jednak to, co loni ukazoval, byla čistá kvalita, ne jenom forma. Ukázkovým příkladem hráče, který těží z momentální formy, ale na víc nemá, je třeba letošní Delgado, u Sessegnona jde o něco jinýho - namátkou třeba změna manažera a jeho přesun na křídlo/kraj zálohy, kde je prostě k ničemu, protože on je klasický AM, který kolem sebe potřebuje prostor.

Ale já zase neznám Zenit, tak se nebudem handrkovat, ale nějak mi je pls představ

Reagovat
stas87

no tak kostra timu je malafejev-anukov-zyrjanov-denisov ty hraju stabilne aj preto ze v rusku je limit pre cudzincov v zaklade ich moze byt myslim 7 a zenit mnoho ruskych hracov nema este fajzulina ionova kannunikova bystrova ale to je lavicka sirl uz ma rusky pas tak sa za cudzieho nepovazuje...takze v branke malafejev-istota dlhe roky jednotka zenitu v poslednej dobe mu ale robi velke problemy centre vid asistencia sucheho anukov-kapitan po odchode tymoscuka skvely dopredu aj dozadu meira-na zaciatku som bol proti jeho angazovaniu dalsieho cudzinca som nechcel ale zmenil som nazor tvrdy skvela hlava vedla neho raste kazdy stoper co hra s nim prijemne prekvapenie je v tejto sezone tomas hubocan povodom stoper ale spaletti ho posunul na lavy kraj obrany kde zatial hra dobre dozadu spolahlivy dopredu moc nechodi v zalohe hraju zyrjanov s denisovom igor je odchovanec naskocil do acka spolu s bystrovom stred ma zenit jeden z najlepsih v lige prava zaloha bystrov-obrazok si urob o nom sam uznavam jeho futbalove kvality v rpl patri do top trojky pravych zasloznikov spolu zo samedovom a krasicom danny-v tejto sezone vyborny minuly rok aj vdaka zraeniam nic moc ale tuto sezonu je neskutocny ma velky podil na druhom mieste v tabulke zatial dalej nastupuju huzsti posila z bl oidla mna priemer rosina-na zaciatku som si myslel blby talian ale rozohral sa a zariadil v zapase zo spartakom remizu hra slusne sirokov-dozadu dobry ale mizerna rozohravka fakt len hrac co bura akcie supera inov-odcohvanec za davydova prestal hravat a spaletti ho vobec nestavi v utoku sasa po dlhych rokoch sa vratil ale chyba mu spolupraca zo savou zatial dal jeden gol ale krasnej bojuje snazi sa ale chyba mu podpora od zaloznikov lazovic-super prichod vzdy ked nastupil tak hru zenitu rozhybal je do kombinacie ale obcas je dost sebecky kanunnikov-odchovanec hral tusim len proti samare kde v zavere zariadil cervenu kartu pre supera moc sanci zrejme nedostane staci?

Reagovat
domingo

Super, díky moc.

Reagovat
stas87

no dufam ze si to pochopil ak budes mat niekedycas pozri si zapas zenitu ja ligue prilis nesledujem ale budem sa snazit to napravit

P.S. medialnej propagande pl som neprepadol

Reagovat
domingo

Nejlepší liga je vždycky ta, pod níž se vede tahle diskuse. Jednoduchý jako facka.

Reagovat
stas87

tak to brzdi!!!co kvalita diskuse pod rpl???hm?

Reagovat
domingo

Jsem to myslel tak, že tahle diskuse - míněno diskuse o kvalitách lig - vždycky skončí prosazovaním té ligy, pod níž se tato diskuse vede... podle mě je to srozumitelný a kvalita diskuse samotné s tím nemá co dělat :)

Reagovat
stas87

jaj zle som ta pochopil co mam moznost sledovat diskuse inde tak ligue1 si drzi vysoky standart pl komentovat nebudem v la lige su len hadky medzi barcou a realom seria A ma nemile prekvapila tam su hadky o kktinach bl ma svoju uroven aj ked niekedysa to prehana s onaniemy nad hrou bayernu a rpl?tu mam najradsej

Reagovat
smazaný uživatel

Asi ne, Spalletti to už několikrát vyvrátil, že se o něj do budoucna nezajímají. Snad to jen hraje.

Reagovat
stas87

no ja teda dufam ze to len hraje!!4231 si moze hrat s rimom ale system s jednym utocnikom nie je pre zenit tak snad sa mu rozsvieti v hlave ale asi nie zenit je zatial druhy a spalett si urcite mysli ze zvolil dobru taktiku

Reagovat
smazaný uživatel

Já Spallettimu systému věřím. Teď proti CSKA odehrál Petrohrad fantastický zápas jak v obraně, tak útoku, kde bylo k vidění spoustu nápaditých akcí. Na to, že v Rusku teprve začíná a mužstvo si stále zvyká na odlišný herní styl, je to super začátek. Bude se to pořád zlepšovat.

Milevskij, ač je to úžasný plejer, tak se do Spallettiho filozofie nehodí. Ital bude sázet na rychlé, dynamické a přímočaré hráče.

Danny, Keržakov, Lazovič, Bystrov, Rosina....

Spalletti také v rozhovoru říkal, že Zenit bude hledat ruské fotbalisty. Tak jsem zvědav...

Reagovat
stas87

ja zapas proti cska nevidel musel som byt v praci no body ma ale hra?zenit sa mi doposial pacil proti spartaku polcas proti dinamu a dobre zahral proti cska to mas 3zapasy zo 7...zvysok mozem nazvat utrpenim...sice vykon proti tereku dobry dost sanci len gol tomu chybal aj ja som zvedavy na ruskych hracov lenze skade ich zobrat?moskva asi nikoho nepusti a tak ostava terek perm nalcik rostov....zacina sa mi pacit rosina proti nemu sa priznam som zaujaty ale mile ma prekvapil zatial danko= ten sa velmi vyplatil

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo hraje v Rusku letos lepší fotbal? Spalletti si zatím zaslouží pochvalu, odstartoval výborně.

S těmi Rusy je to těžké, kvůli pravidlu 6+5 jsou prakticky neprodejní... Nicméně na lifesports.ru psali o návratu Aršavina.

Reagovat
stas87

njn to je to..kto hra letos lespi futbal nikto zatial nevycniva je zaciatok ale zenit mohol mat aspon o dva body viac na kolko je to doveryhodny zdroj?bulvar?no bol by som pro ale sava sniva o inom time osobne tomu neverim cital som o zaujme o torbinskeho a loko hoaj vyradilo z kadru no nebol by som proti keby zenit ziskal lachajlova ci asildarova otazka je ci by zvladli hravat v zenite

Reagovat
smazaný uživatel

Aršavin je bulvár, proto ten smajlík. Ale bylo by to hezký. Je to těžký, Zenit je strašně vybíravý, vem si Kornilenka. Slušný prvoligový hráč, střílel v Tomsku dost gólů, ale stejně se po půlroce pakoval. Asildarov s Lachijalovem jsou šikovní fotbalisté, ale Petrohrad asi hledá něco jiného.

Myslím, že se budou pokoušet získat hráče formátu Janbajev, Torbinskij, Pavljučenko a podobně....

Reagovat
stas87

jj mas pravdu....moskva tazko niekoho pusti tak ss pozret do zahranicia ja by som bral janbajeva lenze uz mame kima radka aj lumba a teraz hra nalavo hubocan ale nie vzdy velka mena\ zaruci uspech ja by som toho asildarova skusil treba len na hostovacku na pol roka keby sa vyplatil potom prestup ale moc neverim vidim to na velke meno za velke prachy

Reagovat
smazaný uživatel

Kim už v Zenitu není. Osobně si myslím, že Spalletti nebo spíše Ďukov s Kornějevem budou hledat posily do útoku a na levou obranu.

Reagovat
stas87

jj nie je som blb a to som este vcera pozeral supisku no ked budu chcet utocnika a rusa tak neviem teda koho....pavljucenko sa spat do ruska nevrati aj ked chce pryc z londyna no napadol ma pogrebnak ze by sa vratil...ale moc relane to nevidim teraz v stuttgarte dostava prednost cacau s maricou a pavel strieda z ruska asi nikto mna zaujal kokorin

Reagovat
domingo

To bych moc nevytahoval, jestli něco neumíme, je to prodávání hráčů. Půjde tak za tři mega, uvidíš.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle uz si nenechame utect,konecne zase budeme mistri!

Reagovat
Godwinson

Marseille už má na 99% titul v kapse ..

Auxerre mě neskutečně zklamalo ...

Reagovat
domingo

Čím, prosímtě?

Reagovat
Godwinson

zapeklitá otázka ..

Reagovat
domingo

No to teda. Mně teda dneska AJA nepřekvapilo ani nezklamalo vůbec ničím. Prostě AJA. Co od nich chceš, aby je roznesli na kopytech?

Reagovat
Godwinson

vím, že to není vůbec jejich styl, ale čekal bych rozhodně, že o ten titul zabojujou teda jinak, já neviděl zápas, takže mě můžete opravit, ale mít přesně nula střel na bránu, jednu mimo, super výkon hodný ... no nic :) holt jsem čekal, že o ten titul Marseille připraví, škoda ..

Reagovat
smazaný uživatel

když zrovna Auxerre, to je takovej lehce netypickej tým :))

Reagovat
domingo

Tak si přečti preview, tam jsem to už psal asi třikrát, jak ten zápas vypadal

Bylo to vyhecované jako kráva, bojovné, skoro bez šancí a mohlo to skončit výhrou kteréhokoliv mužstva. Já osobně jsem přesvědčený, že hrát o 3 minuty dýl, vyhráli bychom my, protože prostě to mužstvo mám nasledovaný daleko víc než ty a vím, jak a co hraje Snahou bylo nedostat gól a dát jeden, to bylo vidět a málem se to povedlo. Jinak furt je to bod s úřadujícím vicemistrem a čtvrtý bod z dvojzápasu s budoucím mistrem, uvědom si taky, kdo v tom dresu Auxerre běhá, takový Berthod by si neškrtl ani přes Bocalyho

Reagovat
Godwinson

takhle, mě je to putna, jen jsem napsal reakci na zápas, ok ... beru

Reagovat
smazaný uživatel

to se dalo čekat, aspoň to přineslo 5 bodů do tipligy za přesnej výsledek 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

X je dobra pre oboch ....

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu, co tady kdo plácá...plichta se dala očekávat..obě mužstva hráli opatrně a obě jsou za bod rádo...pro oba skvělej bod...Auxerre letos překvapí, teď už tomu věřím, že na LM dosáhne...buď Lyon a nebo Bordeaux bude bez LM...a Marseille bude mistrem....tři kola jsou jen do konce už...

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille mistr, AJA si to pohlídá, no a o 3. a 4. flek si to rozdají Lyon a Lille, 5. Montpellier a propadák jara skončí 6. a bez pohárů - zaslouženě, nic moc neukázal a je to takový Wolfsburg - loni mistr, teď je až někde na 8. místě tuším, kdyby bylo ještě do konce ligy tak 5 kol, mohlo by být Bordeaux třeba i 9.

Reagovat
Godwinson

30.04.2010 21:02 - Dabo prý nakonec do Valencie

Mouhamadou Dabo podle posledních informací neposílí Lyon, ale španělskou Valencii. Tam by tento 23letý defenzivní univerzál přišel zdarma po skončení smlouvy v Saint-Etienne. Ve španělském klubu prý již podepsal čtyřelou smlouvu.

no jo, ve Valencii už ví, kde mají brát ...

Reagovat
Pipo123

no a to ešte Feghouli tam ide

Reagovat
domingo

Tak, a Štěpáni jsou v p__li jak baťa s dřevákama

Nutno říct, že Daba chápu, ale Feghouliho ne, k čemu jim jako bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Diarra hlavním Deschampsovým cílem

Na trase Bordeaux - Marseille by mohl proběhnout zajímavý přestup. Manažer l'OM Didier Deschamps touží po záložníkovi Alou Diarrovi z Girondins. 28letý defenzivní záložník má ve smlouvě údajně zakotvenou klauzuli, podle níž by klub mohl opustit za 8 milionů eur.

To by byla obrovská posila pro Marseille..S Diarrou by ten kádr měli ještě silnější než teď. A Bordeaux by přišlo o kapitána, tam by to bylo výrazné oslabení.

Reagovat
smazaný uživatel

Diarra nebude přestupovat... Nemá to zapotřebí.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si teda myslím, že vidina LM pro něj bude přesvědčivější než setrvání.

Reagovat
smazaný uživatel

No, to bude jen roční odmlka..

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, třeba ještě tu EL ukopete, ale o ní s náma ještě svedete tuhej boj... :)

Reagovat
smazaný uživatel

Je to vtipný.. Bordeaux s Lyonem se rvou aspoň o poháry. A PSG skoro sestupuje..

Reagovat
domingo

Vždyť ho nepotřebujou, mají tam Mbiu a Cissého.

Reagovat
smazaný uživatel

Cissé je kvalitou níž, pokud chtějí uspět v LM, potřebují špičkové hráče.

Reagovat
domingo

No však Cissé je náhradník :)

Pokud teda nechcou nechat Mbiu už navždy na stoperovi, ale to se jemu samotnýmu nelíbí, tak s tím moc nepočítám.

Reagovat
božský John

Hovno, my ten titul snad vyhrajem hee, to by bylo supr :)))) jakej byl ten masč?

Reagovat
domingo

Vyhrajete, no. Remízovej.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Obraniak terčem pro Auxerre

Hodně vysoko na seznamu vytipovaných posil Auxerre je podle zpráv z Francie ofenzivní záložník konkurenčního Lille Ludovic Obraniak. 25letý Polák se nedávno vyjádřil, že by si někdy rád vyzkoušel i jiný tým.

Obraniak je výborný, ale mít v týmu dva Poláky?

Reagovat
Pipo123

Poláci sú jak Matrix, sú všade okolo nás

Reagovat
smazaný uživatel

To jo.. Navíc tohle je Polák převlečenej za Francouze.. Dvojí hrozba.

Reagovat
Pipo123

Reagovat
božský John

Pšonek je všude ...

Reagovat
domingo

Dva Poláci jsou v týmu už teď.

Jinak Obraniak? Sem s ním! Už jsem mu chtěl dát stovku :) ofenzivní univerzál se skvělou přihrávkou, to je to, co potřebujeme..

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadalo by to asi dobře..

Dudka je takovej nenápadnej Polák.. Ani jsem si ho nevybavil.

Reagovat
domingo

Zas je fakt, že kolem Dudky se jednu dobu točil tuším Werder... ale já bych si ho nechal, jako defenzivní univerzál na lavičku dobrej. Na DM je ale Ndinga

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem opravdu zvědavej jak budete hrát v LM

Reagovat
domingo

Sorin (Riou)

Hengbart (Popov) - Coulibaly (Martin, Malaga) - Mignot (Malaga, Kallé) - Grichting (Berthod, Sidibé)

Ndinga (Dudka, Acapandié) - Pedretti (Dudka, Popov)

Ljuboja (Contout, Quercia) - Niculae (Licata, Birsa) - Obraniak (Chafni, Traoré)

Jeleń (Niculae, Sanogo, Bourgeois, Andrianantenaina )

Nepočítám s Narrym, Tamasem, Capouém, Lejeunem, Oliech do Kataru, škoda Langila... jinak, myslím, v poho navíc Contout, Licata a Birsa jsou univerzálové, Quercia zase oboustranný křídlo, Ljuboja zahraje na hrotu stejně jako ze strany...

Reagovat
smazaný uživatel

To, jestli je to opravdu silný tým se dozvíme až v LM.. já tomu zase až tolik nevěřím.. I když posily výborně doplněný

Reagovat
domingo

Jak jsem říkal už někdy po půlce sezony - pokud přijdou dvě posily do ofenzivní fáze, na "neprůser" to stačit bude

Tenhle tým má viditelnou slabinu jenom na lavičce náhradníků v defenzivní fázi, ale tam mě uklidňuje, že ta pětice Hengbart, Coulibaly, Mignot, Grichting, Berthod hraje už dva roky a vždycky se zraní maximálně jeden :)

Reagovat
smazaný uživatel

jenom mi furt vrta hlavou ten licata. jakto, ze nenastupuje?

Reagovat
domingo

Kotník. Teď už by měl být v pořádku, ale Fernandezovi ten tým šlape, nedivím se, že ho nenominuje. Absolvuje přípravu a pak se uvidí, jestli na to má - i když ten avizovanej zájem o Obraniaka může svědčit o lecčems.

Reagovat
domingo

A to máme ještě jednoho v rezervě... takže by klidně mohli být čtyři...

Reagovat
Pipo123

bol jeden, už sú štyria

Reagovat
Pipo123

Brest postupuje do L1

Reagovat
smazaný uživatel

poprve po ... 2010-1945? 65 letech!

Reagovat
domingo

Bretaň go

Reagovat
smazaný uživatel

Co to Bordeaux nešťastný dělá?

Reagovat
domingo

VA - Lorient je zatím výbornej mač. Po tom pátku fakt pohlazení pro oči, obě mužstva hrajou hodně ofenzivně, mají šikovný hráče a skvělý gólmany

(což teda není nic novýho, ale takhle ve vzájemné konfrontaci je to fakt něco )

Reagovat
domingo

Nice

Reagovat
Godwinson

ježiš, Bordeaux vyhrálo

Reagovat
domingo

Tak je přeskočte a hotovo...

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Godwinson

a Rennes, smutný, škoda .. ale zase skórovali moji dva oblíbenci, měl bych mít radost

Reagovat
Godwinson

já bych tak chtěl vidět Fanchona v další sezóně v Montpellieru

Reagovat
domingo

Nic nebude, žádný vykrádání Lorientu!

Já chci Audarda, jestli odejde Sorin k Turkům... dneska byl zase úžasnej, navíc je to neskutečnej sympaťák, jak se tam na konci sešli s Penneteauem, pokecali, plácli si a ještě šli společně k pozápasovýmu rozhovoru :)

Reagovat
Godwinson

samozřejmě myslím toho ze Štrasburku :)

jj, je to sympaťák, proto by se možná nehodil do Auxerre

Reagovat
domingo

Tak toho neznám, koukám, že levej bek...

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Vést 3-0 a dohrát zápas 3-3 To nasere...OGC

Reagovat
smazaný uživatel

To nasere no , ale horší je to, že si to nedokázali pohlídat a všechny góly inkasovali v posledních minutách . Tohle je chyba a Nice si za to může samo

Reagovat
Godwinson

no, teď přijdu k livesportu a jsem zklamán, statistiky jasně pro Lyon, snad i tyč ...

Reagovat
domingo

Já na to nekoukám, nějak se mi nechce, tuším, že to bude nuda...

Navíc oba týmy znám, tak pak zkouknu akorát sestřih, pokud bude z čeho vybírat...

Reagovat
Godwinson

od tebe ta první věta zní až komicky

Reagovat
domingo

Tak přece když si můžu vybírat z nezainteresovaných týmů, tak si nevyberu ty, jejichž souboj bude nuda respektive ani tak ne nuda jako soupeření dvou takticky plavajících trenérů -> holomajzna se spoustou zkažených míčů ve středu pole a sem tam nějaký ten individuální průnik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

livesport teď říká, že na ně do druhýho poločasu vlítli, pěkně, pěkně, teď jen dát gól, jedééém :))

Reagovat
Godwinson

Hugo nestíhá zachraňovat Lyon, je jak na střelnici, oprátka se utahuje ...

Reagovat
domingo

Urvěte to tam.

Reagovat
Godwinson

a Cissokho si s Camarou neví rady

Reagovat
Godwinson

Gomis na plac, Claude chce víc ... hamoun ...

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna kouknu na Livesport a Lyon dá gola, super, snad už ten stav vydrží. Bastos.

Reagovat
smazaný uživatel

Znovu zklamani pro Lyon.

Reagovat
Godwinson

ou jé, začíná festival střídání ala René, tudíž na plac supertalent Belhanda namísto Bengaliho :(

Reagovat
Godwinson

asi zasloužený vítězství Lyonu, i když haluzáky jim nikdo neodpáře, jak já je nemám rád :(

Montpellier hrál asi z posledních X zápasů rozhodně nejlépe, škoda, velká škoda ..

ale přesto to bude ještě o ten pohárovej flek pořádnej boj, s Lyonem, Bordeaux má los, že to snad ti tragédi uhrajou i pod tou dekou :)

Reagovat
domingo

Pche, trapnej výsledek. Kdyby nás nedejbože klepli, tak to může být ještě boj... achjo!

Reagovat
Godwinson

tomu snad ani nelze moc reálně věřit, mě naopak nezbývá než věřit, že na Gerlandu vyhrajete :)

byť asi vsadim na přesnej výsledek 0:0

Reagovat
domingo

Ale jasně že tomu lze věřit, mají dohrávku a nás doma. Když dvakrát vyhrajou, jdou před nás.

To by mě asi kleplo.

Reagovat
Godwinson

mají nevyzpytatelný soupeře, i když to spíš z mého pohledu, byť myslim, že 6.místo už je rozhodnuté, to je jedno ..

to hlavní, min. s Valenciennes ztratí

Reagovat
domingo

A to zas jo, Tiéné si z nich udělá prdel a bude

Ale stejně ta pochybnost tam je, klepnout Monako není žádnej kumšt a pak to utkání na Gerland, který bude nakonec možná důležitější než s OM...

Reagovat
Godwinson

já bych jim na vás teda nevěřil, ale stát se může leccos, kdybych si měl vsadit, tak LM pro OM, AJA a Lille :) jiná varianta by pro mě nepřipadala v úvahu, tak ono, když ztratí s Valenciennes, jako, že ztratí, tak s nima AJA může i prohrát, ne?

Reagovat
domingo

Tak umíme na ně..

Ta LM takhle bude, no

Dobrý je, že i kdyby nás teď porazili, tak pak mají venku VA a my doma Lens. Musíme být o čtyři body před nima před tou dohrávkou, protože poslední zápas doma s Le Mans vyhrajou..

Reagovat
Godwinson

na druhou stranu, byl bych radši, kdyby vás Lyon porazil, prohrál s Valenciennes a Lille se dostalo na druhý flek, něco jako jsi říkal ty aneb trocha soudnosti, přímej postup, bůh ví, co se v létě uděje :))

Reagovat
domingo

Tak to už jsou konspirace

Jo, nejradši bych byl za první, pak třetí, pak druhej. Na druhou stranu dost možná se dostanu na stadion někdy v srpnu/září a trefit třeba Real...

Reagovat
Godwinson

Reagovat
fantomas

Tak co ten skvělej Montpellier, Godwinsone? Neřikal sem ti to, že odpadnou a Lyon pude před ně?

Reagovat
Godwinson

já nevim, já myslel, že tys byl rozumnej a věřils jim :/ to si tě musim holt přeškatulkovat ...

Reagovat
fantomas

Reagovat
Godwinson

příští sezónu finále EL: Bordeaux - Lyon :))

Reagovat
fantomas

Teď, když vyhrálo Marseille Coupe de Ligue, postupuje do EL teda i pátej, jo?

Reagovat
domingo

Naštěstí.

Reagovat
fantomas

Jo vlastně ono je to stejně jedno, když byli zároveň finalisty...nic, nech to, mlčim už, blbec sem...

Reagovat
Godwinson

Reagovat
fantomas

Ale teda stejně - kdyby pátý skončilo Montpellier, tak má Bordeaux smůlu?

Reagovat
fantomas

* skončil

Reagovat
Godwinson

jj, ale spíš by měl smůlu Lyon než Bordeaux

Reagovat
fantomas

No tak ale u Bordeaux by to bylo umocněný právě tou účastí ve finále, který, jak sem pochopil z reportu, Blanc docela vypustil.

Reagovat
Godwinson

jo tak, to já nevim, nečetl jsem ani report :))

Reagovat
fantomas

No minimálně nenasadil tu nejsilnější sestavu. Což je logické vzhledem k tomu, že hned za tři dny měli hrát první čtvrtfinále LM a stále v tu chvíli vedli ligu.

Reagovat
Godwinson

no jo, jim se to sesypalo pěkně, i když ještě je čeká letní výprodej :) ale EL je nemine, škoda

Reagovat
fantomas

Koukám, že ty nikomu nepřeješ, ty jo. Lyon, Bordeaux, co Marseille?

Reagovat
Godwinson

ale jo, přeju, přeju Rennes, kteří doufám v příští sezóně minimálně na LM zaútočí :))

ale ne, v pohárech jim budu přát všem, krom Lyonu

Reagovat
fantomas

Neodpověděls na otázku.

Reagovat
Godwinson

na jakou?

Reagovat
fantomas

Jak si na tom s Marseille...koukám, že to zrovna přehledný nebylo.

Reagovat
Godwinson

tak já nevim, podle mě v mém následném příspěvku odpověď na tu otázku byla, Marseille samozřejmě přeju ten titul méně než Lyonu, za současné situace jsem přál titul do Auxerre, ale tam si to tou plichtou bohužel zavřeli, škoda ... v pohárech budu přát Auxerre, Lille usilovně, Lyonu prakticky vůbec, Marseille zhruba obdobně, rozhodl jsem se, že vám nebudu lhát

Reagovat
fantomas

"Maloměšťák", sympatický.

Reagovat
Godwinson

to jsem napsal jak starý prase, nu což ...

1) "Marseille samozřejmě ten titul přeju ještě méně než neoblíbenému Lyonu"

2) usilovně budu přát nejen Lille, ale i Auxerre :)

takhle

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavá to odpověď, rozhodně to nepřeju Lyonu a z jednoho prostého důvodu: titul získal nedávno 7x v řadě a to mu nějakou dobu postačí a rozhodně by to byla nuda, kdyby v L1 triumfoval pořád dokolečka Lyon - zrovna on. Třeba takové ASSE - možná vám to příjde směšné, ale je to nejúspěšnější tým L1 v historii a dost teď zaostává - právě oni mi tam chybí. Lyon už má dost... Je to něco podobného, jako v ostatních ligách, viz: v PL to byl ManUtd, ale to už neplatí, teď se o titul přou i jiné týmy, u nás v GL to byla Sparta a Slavia kdo pořád vyhrával, ale už o titul bojuje ještě Baník, Jablonec a Teplice, v Primera Division to byl zase Real, ale teď je tam i barca - tohle je snad jediná liga, ve které se to horko těžko změní, jiné týmy na ně prostě nemají. To svědčí o tom, že se týmy v jednotlivých ligách vyrovnaly a to je jen dobře. Ve Francii to byl pořád Lyon, kdo vyhrával, teď je tam OM, GdB, AJA, Lille a příště i třeba Montpellier a jenom dobře, je nuda stále dokola koukat na to, jak triumfuje jeden a tentýž tým pravidelně.

Reagovat
domingo

S ASSE máte jednu z největších rivalit v zemi

Reagovat
smazaný uživatel

to máš pravdu

Reagovat
domingo

Přeje Auxerre a Lille LM

Reagovat
fantomas

Jo, tak to Lille máme společný...

Reagovat
domingo

Těm snad musí přát úplně každej... (a Lorientu ještě)

Reagovat
fantomas

Hm, koukám, že Morel moc nehraje. Oblíbenec. Tak aspoň že ten Vahirua.

Reagovat
domingo

Hlavně, že hraje můj oblíbenec Amalfitano... ofenzívu mají hrozně šikovnou.

Morel má výhodu, že je univerzální, zahraje si... ale nějak extra ho nesleduju a tudíž ani blíž neznám...

Reagovat
fantomas

Zatim si zahrál jen na začátku a teď na konci pár zápasů, nic moc...

Reagovat
domingo

Símtě, a jak si k němu přišel? Vždyť hraje celou kariéru v Lorientu, ani tam nijak extra nevyčnívá... to je jako ten tvůj Groningen :)

Reagovat
fantomas

Klubista no...ne, nebudu kecat, v manažeru sem na něm postavil hru celýho týmu. Groningen je jiná písnička, to je láska podobná tý boltonský...

Reagovat
domingo

Já už to tu od tebe četl, že jsi začínal s Eredivisií...

V manažeru za Lorient? A co, vyhrál jsi LM, Jérémy lítal po lajně jako splašenej?..

Reagovat
fantomas

Hrál sem o poháry, to bylo maximum. Byla to ta sezona, jak byli nováčky v Ligue 1. Pak sem někam přestoupil, už ani nevim kam.

Reagovat
Godwinson

já teda, abych si přihrál polívčičku, za čtyři sezóny, z League One, do EL :) se divim, že po mě ještě nikdo nešáhnul

Reagovat
domingo

Já s Auxerre skončil první sezonu patnáctej a lanařilo mě Sochaux a Nancy, to je teda vizitka...

Reagovat
Godwinson

vidíš kam to Auxerre objektivně patří

Reagovat
domingo

Tak já si tam natahal svoje oblíbence, na jedno křídlo Aït-Fanu, na druhý Fretku, mezi ně Licatu a říkal si, jaká to bude jízda, a vono nic.

Sochaux a Nancy, pche!

Reagovat
Godwinson

heh :) pěkné, tak to se divim, s Aït-Fanou to muselo jít samo :) je fakt, že já začal po Girardovsku, teda volný hráče, na těch postavená první a druhá sezóna, v PL nakoupit a s bojovým pokřikem 'vyděržaj pijaněr' se vrhnout o boje o záchranu, což se těsně povedlo a pak už to šlo jen hore :))

Reagovat
domingo

Tak něco podobnýho očekávám i já teď

Musím to trošku přeházet, záloha asi Karim - Pedretti - Feret - Licata (srát na DM) a před ně Jeleń a Niculae (kterej byl asi třetím nejlepším střelcem ligy, ha ha). To by bylo, abych nebyl aspoň šestej...!

Reagovat
Godwinson

zajímavé, já povětšinou v manažeru razim heslo, bez DM ani ránu :))

taky pak zkusim vzít otěže Montpellieru do svých rukou, to by bylo, aby nebylo ..

Reagovat
domingo

Tak Benoit v reálu DM zahraje s prstem v nose, ale není to žádný bořič, spíš taková zmenšená kopie Maky nebo Toulalana... vedle něj by se právě hodil Ndinga (kterej v kádru normálně je) nebo Dudka, ale já nemám to srdce Fretku posadit, ten sype asistence jak na běžícím pásu

Reagovat
Godwinson

ha, beztak, koukám, že ti Poláci v útoku jedou, v oné jízdě do EL jsem měl Smolarka na hrotu a pane jo, tomu to padalo :)

Reagovat
domingo

Já se na to stejně asi vykašlu, nemůžu se dívat na Niculaeho se 14 brankama a 11 asistencema a potom na toho samýho Niculaeho v reálu, je to bolestivé...

Reagovat
Godwinson

Reagovat
fantomas

A s kym si hrál?

Reagovat
Godwinson

samozřejmě Leeds :)

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

200. pro Lille v LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z nejdůležitějších zápasů sezony jsme nakonec zvládli v náš prospěch, výborně. Teď bude důležité zvládnout i domácí zápasy s Auxerre a Monacem.

Reagovat
domingo

A rupnout ve Valenciennes.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude plichta. Jinak Lille má v závěrečných třech kolech možná nejtěžší los ze všech aspirantů o LM, my jsme prozatím paradoxně s naším těžkým losem nejvíc postráceli s týmy zespodu, naopak s týmy s popředí jsme neprohráli.

Reagovat
domingo

Jestli budete s tou vaší haluzí druzí, tak tě na srazu ušlapu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe.. Jestli budeme druzí, tak možná i Puelovi přijdu na chuť, protože v půlce sezony jsem tipoval v lize tak 8. místo a v LM konec v osmifinále. Navíc když skončíme na stříbrný pozici, má to pro soupeře OL i svý výhody, protože pak Puel na 99% bude trenérem Lyonu i v následující sezoně.

Reagovat
domingo

Nestraš.

I když je fakt, že já jsem vám konstantní výkonností vzestup prorokoval i po zápasu v Rennes, což mě trochu uklidňuje..

Reagovat
smazaný uživatel

JInak mojí oblíbení Lens dobře vykouřili Zelenáče, góly navíc dávali moji oblíbení.

Reagovat
smazaný uživatel

Lille jeden z mála týmov ,ktorý dokáže adekvátne nahradiť hviezdy ktoré periodicky pravidelne odchádzajú pre mňa veľmi sympatické mužstvo, prajem im LM PS: Neviete niekto náhodou ako je na tom brat Edena Hazarda Thorgan (myslím,že tak sa volá) ??? Keď som ho videl hrať za Belgicko hral výborne Ak je to talent, čo i len podobný Edenovi tak Lille sa má načo tešiť

Reagovat
domingo

Vůbec nevím, jak hraje, ale je v Lens, takže jestli se dostane do áčka a Eden chvíli počká, bude z toho krásný Derby du Nord

Reagovat
smazaný uživatel

Aha tak on je v Lens ??? som myslel že je v Lille ale každopádne díkz za info Inak v Lens myslím že je aj Coeff ne? Nevíš ,čo je s ním ? Lens má docela prepracovanou akdemii ,v poslednej dobe z nej vychádza čoraz viac nádejných futbalistov ,teda aspoň čo som postrehol

Reagovat
domingo

Jj, je, asi je příznivcem dělnické třídy, zatímco Eden sympatizuje s buržoustama

Hele, v akademii Lens se nevyznám, ale jestli chceš, můžu se na něco mrknout.. cokoliv je příjemnější než psát seminárku... :)

Reagovat
smazaný uživatel

Inak myslím ,že EDeN tú chvíli počká

Reagovat
smazaný uživatel

Tj ... já som tiež z burzoažistami seminárky ma ešte len čakajú takže s tím nevím či môžem súhlasiť ale samozrejme ti budem veriť a mrknúť by si sa mohol ,budem ti vďačný ,dosť ma to zaujíma ,vopred díky

Reagovat
Godwinson

tragédi z Bordeaux budou mít zase ještě s tou EL i přes ten los třeba problémy, Gourcuff vypadá do konce sezóny mimo, Diarra příští zápas hrát nemůže, Planus a Carrasso taky ne ... mohli by jít dolu :))

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele