Ligue 1 - preview 35. kola

30.04.2010, 08:21, aktualizováno 02.05.2010, 08:42
Previews
V boji o pohárové příčky začíná přituhovat a hodně o tom, jak to nakonec dopadne, napoví duel Montpellieru s Lyonem. Lille hraje doma s Nancy a v případě výhry vytvoří tlak na druhé Auxerre, Bordeaux se proti Toulouse pokusí dát zapomenout na poslední nezdary. Saint-Étienne chce doma proti Lens potvrdit záchranu...
AS Saint-Étienne - RC Lens  (neděle 17:00)
Zajímavé utkání se odehraje v St. Etienne, kde přijede pouze o čtyři body lepší Lens. Domácí výběr je stále namočen do sestupových vod a případné vítězství přiblíží St. Etienne záchraně v soutěži.

"Bude to velmi důležitý zápas. Nemusí být sice rozhodující, protože máme nějakou bodovou rezervu, ale rádi bychom ho dotáhli do vítězného konce," netajil se ambicemi domácí lodivod Galtier a pokračoval: "Musíme dokázat, že tento zápas je pro nás důležitější než pro Lens."

Domácí mají v rukách i osud Boulogne - pokud v neděli uspějí, pošlou svého soupeře do Ligue 2. Pak by se poslední sestupující "vybíral" z trojice Sochaux, St. Etienne a Le Mans, přičemž v nejtěžší výchozí pozici je posledně jmenovaný tým, který další soupeře ztrácí sedm, respektive devět bodů.

St. Etienne mohutně finišuje, kromě posledního kola, kdy prohrálo v Marseille, v předchozích třech utkáních uhrálo hned sedm bodů. Lens je na tom o něco hůře, v posledních čtyřech střetnutích vyhrálo jen jednou a dvakrát remizovalo. Celkový zisk čtyřiceti bodů ale do týmů vnáší celkem velkou jistotu.

Hosté z Lens tak už dohrávají sezónu bez obav, rádi by ale vylepšili momentální čtrnácté místo. "Našeho cíle jsme dosáhli, jsme zachráněni. Ale v posledních čtyřech utkáních chceme ještě bodovat a vylepšit svoje postavení v tabulce," prohlásil trenér hostů Wallemme.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.83 - 3.20 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valenciennes FC - FC Lorient  (neděle 17:00)
Oba týmy letos hrají vzhledem k podmínkám nadstandardně a zřejmě se udrží v horní polovině tabulky. Na poháry z nich sice ani jeden myslet nemůže, ovšem udržet stávající pozice je dost velká motivace. Valenciennes je na tom o něco hůře a na desáté pozici ztrácí na svého soka pět bodů, jenže nyní hraje doma a při případné výhře se může přiblížit na rozdíl jediného duelu. Rozhodně tedy je o co hrát.

Lorient navíc musí odrážet útoky pronásledovatelů, každá ztráta ho může okamžitě srazit o jednu či dvě pozice níže. Valenciennes je velmi kontroverzní tým. Ze šesti posledních klání dokázalo zvítězit pouze dvakrát, ovšem na jeho kopačkách skončily takové týmy jako je Lille a Bordeaux.

Lorient je na tom velmi podobně jako jeho soupeř, naposledy si dokázal v domácím prostředí poradit též s Bordeaux. Předtím však podlehl Boulogne, které už v tuto chvíli téměř jistě sestoupí. Hostům se na stánku Valenciennes příliš nedaří, podlehli zde hned třikrát za čtyř pokusů. Minule nestačili poměrem 1:3, předtím 0:3 a i nyní jsou mírnými outsidery. Na druhou stranu se ovšem zpočátku čeká vyrovnané taktické střetnutí.

Lorient má ještě teoretickou naději zapojit se do hry o poháry a gólman Lionel Cappone věří, že jeho tým si tuto naději uchová až do posledního kola: "Jediná cesta vede přes vítězství v nedělním zápase. Dobře ale víme, že to jednoduché nebude. Domácí jsou před vlastním publikem hodně silní a dají do toho všechno. Pokud ovšem uspějeme, proč by bylo nereálné umístit se do šestého místa?" klade si strážce svatyně celkem velké cíle.

Kouč domácího výběru Philippe Montanier ale chce se svými svěřenci též o nějaké to místečko poskočit a jeho úkolem je udržet se v tabulce do desáté pozice. "Proti Bordeaux jsme odehráli vynikající duel. Předvedli jsme komplexní, stabilní výkon v obraně a přidali k tomu dobrou produktivitu. Bylo to důležité vítězství a tuto pohodu chceme přenést i do dalšího klíčového souboje," nastínil Montanier své plány.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.20 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Rennes - FC Sochaux  (neděle 17:00)
Ani Rennes, ani Sochaux se v poslední době příliš nedaří. Zatímco papírově silnější domácí v posledních čtyřech zápasech nevyhráli, jejich dnešní soupeři čekají na tříbodový zisk již od začátku března.

Stade Rennais je momentálně na osmém místě - před sezonou avizovaný boj o evropské poháry se ale příliš nedaří. A když jsme u toho, tak ani o ty domácí. Na celkové prvenství v Ligue 1 momentálně tým pochopitelně nemá dostatečnou kvalitu, vypadnutí v osmifinále Coupe de France i Coupe de la Ligue ale rozhodně potěšit nemohlo. Nynější umístění v ligové tabulce také není příliš slavné. Čtyři kola před koncem ještě sice potenciálně může na Evropskou ligu zaútočit, ale to by museli všichni konkurenti pravidelně ztrácet.

Reálně se tak jeví snad pouze boj o sedmé místo - na tom je nyní Lorient vzdálen bod. Týmu Fréderica Antonettiho se ale v poslední době příliš nedaří, po prohře 1:2 s Lyonem přišly tři remízy v řadě. S Lorientem, Nancy a Paris SG. "Chceme se dostat na sedmé místo. Nesmíme proti Sochaux ztratit další body. Vždyť oni k jisté záchraně potřebují nyní již pouze dva body," sdělil kouč.

Les Lionceaux v poslední době ztratili tempo a jejich udržení v Ligue 1 tak není jasnou věcí. Po solidním startu do soutěže se jejich výkony začaly čím dál více zhoršovat, nyní mají na kontě již osm zápasů bez vítězného konce. Naposledy tým pomohl trápícímu se Boulogne k částečné naději na nesestupové pozice, nováček soutěže smetl Sochaux 3:0. Celek, jehož součástí je i český reprezentant Václav Svěrkoš, má ale na osmnácté Le Mans stále solidní náskok devíti bodů.

Z posledních pěti vzájemných zápasů na Stade de la Route de Lorient vyšli domácí hned čtyřikrát jako vítězové, jejich soupeři se ze tří bodů radovali jen jednou. Letos navíc Rennes patří před vlastními diváky k lepším týmům, ze 17 utkání bodovalo třináctkrát. Naproti tomu Sochaux venku zvítězilo jen dvakrát.

Obránce hostů Jacques Faty proti svému bývalému týmu nemůže nastoupit kvůlu červené kartě z minulého utkání. Vrací se ale brankář Teddy Richet a důležitý záložník Stephane Dalmat.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez - Fanni, Mangane, Hansson, Bocanegra - Lemoine, M'Villa - Bangoura, Leroy, Marveaux - Briand
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert - Duplus, Drame, Brechet, Mikari - Dalmat, Gavanon - Martin, Svěrkoš, Maurice-Belay - Brown
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.70 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Lille OSC - AS Nancy-Lorraine  (neděle 17:00)
Třetí Lille má pouze jediný cíl - pokusit se udržet čtyři kola před koncem aktuální pozici, a probojovat se tak alespoň do předkola Ligy mistrů. Dvanácté Nancy, hrající v dolní polovině tabulky, mu nesmí stát v žádném případě na domácí půdě v cestě. V posledních třech kolech totiž Dogy čekají podstatně nepříjemnější soupeři.

Bod před Montpellierem, dva před Lyonem, který má však zápas k dobru. Pak zápas v Toulouse, doma s první Marseille, na samotný závěr do Lorientu. Takže aktuálně nemá Lille vůbec snadnou pozici. "Tenhle zápas je důležitý, o tom žádná. Ale poté máme ještě další tři utkání a vše je možné," říkal pro klubové stránky obránce Aurlien Chedjou.

Pravda, že do konce soutěže jsou ještě čtyři kola. Jenže případná ztráta by pro Lille mohla mít nemalé důsledky. Nejhorší scénář by také mohl znít - skončit šestý a nemít ani Evropskou ligu. "Blížíme se k cíli, uvědomujeme si to. Víme, že sebemenší chyba je zakázána, pokud chceme do pohárové Evropy," povídal Chedjou.

Neporazit doma ASNL by bylo velkým hříchem, vždyť LSOC na Stadium Lille-Metropole letos ze sedmnácti zápasů hned dvanáctkrát zvítězili a pouze dvakrát prohráli. Na chlup stejnou bilanci má už jenom vedoucí Marseille. "Naším cílem je získat co nejvíce bodů a přiblížit se čelu tabulky natolik, nakolik to bude možné. Hlavní cíl? Získat evropské poháry," opakoval dokola Kamerunec.

Jak vidí šance na zisk třetího místa? "Pořád ho chceme získat. I když víme, že to bude až do 15. května velký boj. Potřebujeme být v této závěrečné části sezóny jako jednotní a silní muži před i po každé hře," dodal na závěr. Proti Nancy nenastoupí určitě Plestan, start Berii je nejistý.

Hosté mají v poslední době velké problémy se střílením gólů, proti Auxerre, Rennes ani Montpellieru nedokázali skórovat. Domácí přitom mají kompaktní defenzívu, vyhráli nad Monakem i Le Mans a obdrželi jen jediný gól. Rozhodně les Chardons nepomůže, že do zápasu zase nenastoupí nejlepší střelec týmu Hadži, do sestavy se ovšem vrátí druhý nejlepší šutér Dia i jeho spoluhráč Chretien.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Boulogne - OGC Nice  (neděle 17:00)
O zázrak se mohou pokusit fotbalisté Boulogne, kteří hostí momentálně patnácté Nice. Ve hře je sice ještě 12 bodů, ale na první nesestupovou příčku už teď ztrácí domácí hned devět bodů.

Boulogne v minulém kole vyhrálo na hřišti Sochaux vysoko 3:0 a udrželo svoji minimální naději na záchranu. Další krok je čeká v neděli, kdy musí porazit Nice a dál doufat. Hosté z Nice mají ovšem jiné plány - chtějí bodovat a upevnit si svou pozici znamenající záchranu v soutěži.

"Sezóna ale ještě není u konce. My musíme dál předvádět dobrý fotbal a sbírat body. Je důležité pokračovat v dobrých výkonech a týmového ducha přenést i do další sezóny, ve které se nám snad bude dařit lépe," řekl záložník hostů Hellebuyck a pokračoval: "Jsme všichni zklamaní výsledky celé sezóny, ale na druhou stranu nás zase těší posledních pár utkání, které jsme zvládli."

Fotbalisté Boulogne už nemají osud ve svých rukou a ani všechna vítězství nemusí zaručit záchranu. Domácí se budou muset ohlížet na výsledky St. Etienne. To pokud uspěje doma proti Lens, sestup se domácím už nevyhne.

Domácím chybí dvojice Bellaid a Kapo, prvně jmenovaného trápí svalové zranění, Kapo má problém se zády.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.10 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Girondins Bordeaux - Toulouse FC  (neděle 17:00)
Bordeaux už ztratilo šanci na mistrovský titul, stále ale může bojovat o evropské poháry. Aby se však aspoň udrželo ve vedoucí skupině týmů, musí v neděli porazit Toulouse.

Velké spekulace se šíří kolem domácího lodivoda Blanca, který by mohl nahradit nepříliš oblíbeného Domenecha na lavičce francouzské reprezentace. Sám trenér se nechal slyšet, že o dalším působení v týmu Bordeaux se rozhodne na konci sezóny. "Zatím jsem se nerozhodl a nemám kam spěchat. Velkou roli ještě bude hrát konečné umístění Bordeaux v tabulce," dodal 44letý stratég.

Domácí měli v průběhu týdne odložený "zápas k dobru" proti Valenciennes, ale po bídném výkonu prohráli 0:2. Minulý týden Bordeaux prohrálo na hřišti Lorientu 0:1. Toulouse zrovna také nezářilo, když před vlastním publikem prohrálo s Auxerre 0:3. Hosté jsou už mimo sestupové ohrožení, ale na posun do středu tabulky to podle posledních výkonů také nevypadá.

Bordeaux navíc sráží hned několik zranění. Domácím chybí Carrasso, kterého trápí stehno, dále je mimo hru Gourcuff a Planus. Oba dva mají problémy s podkolenní šlachou. Rozdrcená lícní kost na hřiště nepustí Fernanda, Keita má zase vykloubené rameno. Hostům chybí Cetto, otazník visí nad stratem Gignace. Vylepšit nepříznivou bilanci z posledních utkání tak bude muset Bordeaux ve velmi okleštěné sestavě.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.20 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - Olympique Lyon  (neděle 21:00)
Čtvrtý tým s pátým se utká ve dnešním šlágru kola. Alespoň od jednoho z těchto dvou celků se pohárové ambice očekávaly. Čtvrtá pozice nováčka z Montpellieru snad ještě dnes straší na stadionech Lyonu či Bordeaux. Právě kvůli tomuto týmu by se nakonec tito dva velikáni nemuseli podívat do evropských pohárů.

Montpellier nezačal sezonu nijak oslnivě. Když se ale po pěti kolech vyhříval na solidní páté pozici, málokdo asi očekával, že své umístění po více jak půl roce ještě zlepší. Nicméně tak se stalo. Nováček Ligue 1 hned ve své první sezoně předčil očekávání i těch nejoptimističtějších fanoušků - čtyři kola před koncem se totiž stále pohybuje na pozici, jež mu zajišťuje účast v evropských pohárech.

Až donedávna byl nováčkovský dech neoblomný, silný, nepředvídatelný. Jeden čas se dokonce HSC ukázalo na druhé pozici. Zhruba od poloviny února ale jako by tým začal pokulhávat, dech začal docházet. Z posledních deseti utkání vyhrál Montpellier pouze dvakrát, naposledy pak před měsícem a půl. Od té doby posbíral čtyři remízy a jednu prohru. To ve výsledku znamenalo sešup ze skvělé druhé příčky na momentální čtvrté místo. Na třetí místo zajišťující Ligu mistrů ale ztrácí jen bodík.

Na evropské poháry ale pochopitelně nechce zapomenout ani jeden z dvojice Lyon, Bordeaux. Zatímco obhájce titulu ztrácí ze šestého místa tři body, dnešní soupeř domácích - Lyon - má bodový účet jen o jednotku horší. Navíc má zápas k dobru. "Bude to skvělý zápas! Jsme si vědomi síly našeho soupeře, nicméně se ho nebojíme," říkal na webových stránkách záložník domácích Romain Pitau.

Pokud by se dnes podařilo zvítězit Olympiqueu, svého soupeře v tabulce by předskočil. V případě neúspěchu Lille by se dokonce mohl posunout na třetí místo. "Trochu se v této soutěži zapomněli. Být v semifinále Ligy mistrů je již veliký úspěch, popravdě se jim příliš nedivím. Nyní si ale uvědomili, že jediná cesta, jak se k Evropě dostat i příští rok, je přes domácí ligu," dodal s úsměvem.

Právě neúspěch v Lize mistrů proti Bayernu Mnichov řádně nahlodal psychiku hostů - a nikdo by se tak nemohl divit, kdyby se v příští sezoně obešli bez pohárových zápasů. Na druhou stranu se Lyonu v lize poslední dobou spíše daří, než nedaří. Čtyři zápasy odešli neporaženi, poslední dva zápasy zremizovali. Nutno dodat, že s úhlavními konkurenty v boji o poháry - s Lille a Bordeaux.

"Zklamání z Bayernu je tu stále, ale my se nyní ihned musíme přeorientovat na domácí soutěž. Je to pro nás asi dobře, nemusíme na neúspěch stále myslet," sdělil Jean-Alain Boumsong. "Navíc je tu veliká hrozba - pokud chceme být příští rok v Champions League, musíme v lize fantasticky zafinišovat. Dnešním cílem je pochopitelně získat tři body. Montpellier po nich jistě bude toužit také, Liga mistrů je pochopitelně silnou motivací," zakončil zkušený bek.
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Jourdren - Bocaly, Spahic, Collin, Yanga-Mbiwa - Belhanda - Saihi, Pitau - Lacombe, Camara - Montano
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Reveillere, Cris, Lovren, Cissokho - Gonalons - Delgado, Kallstrom - Govou, Bastos - Lopez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.20 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AJ Auxerre - Olympique Marseille  (pátek 21:00)
Nejzajímavější zápas sezony. Utkání s největším nábojem. Nejsledovanější duel ročníku. Utkání mezi Auxerre a Marseille si mezi novináři vysloužilo řadu přídomků. A zaslouženě. O francouzském titulu se totiž podle všeho rozhodne právě v pátek! Když vyhrají hosté, na čele tabulky si vybudují téměř nedostižný náskok osmi bodů. Pokud se z tříbodového zisku budou radovat domácí, jejich nevyřčený sen o titulu může nadále pokračovat. A to všechno pouze tři kola před koncem...

Oba dva celky vstupují do důležitého duelu s pozitivní sérií v zádech. Zatímco l'OM posledních sedm ligových zápasů vyhrála, AJA v Ligue 1 neprohrálo od začátku prosince - celkem to dělá devatenáct utkání. Tlak je vyvíjen na oba celky. Co si ale budeme povídat, na každý v naprosto jiné intenzitě a podobě. Tým okolo kanonýra Ireneusze Jeleńe se o titulu bavit nechce, podobným spekulacím se zásadně vyhýbá a podle slov tohoto Poláka by "i páté místo bylo úspěchem," Marseille je hnána osmnáctiletým hladem po titulu.

Přitom v tomto ročníku to již mnohokrát vypadalo, že o vítězi francouzské nejvyšší soutěže je jasno. Nejen média tehdy mohutně protěžovala obhájce z Bordeaux (ano, musíme přeci vzpomenout na veliký sedmibodový náskok, skvělou herní pohodu a pohledné branky - to byl ještě konec ledna). Poté se ale zlatý sen Girondins začal pomaličku rozpadat. První ztráta, druhá. sami víme, že nyní je to až šesté místo... Ohaime se celou sezonu drželi v těsném závěsu, jako neodbytní rozdavači letáčků neustále bušili na vedoucí týmy. Až do konce února se na prvním místě objevili pouze jednou. Od šestadvacátého kola už před sebe nepustili nikoho. Nyní mají na čele tabulky náskok už pěti bodů. Pokud by se jim dnes i v příštím kole podařilo zvítězit (Rennes), slavili by titul na vlastním stadionu. A to je jistě motivace navíc.

Týmu možná vnesl pozitivní a vítěznou náladu, chcete-li mentalitu, před sezonou jmenovaný kouč Didier Deschamps. Musel to být přeci právě on, velezkušený kouč, který by ukončil tápání Olympiqueu. Právě on, který jako klíčový záložník zvedl ligový titul nad hlavu. "Titul určitě ještě není v našich rukou. Pochopitelně nám nemůže jenom tak spadnout z nebes," pousmál se kouč Deschamps. "Prozatím jsme nic nevyhráli. Pokud si něco z této sezony zasloužíme, dosáhneme toho pouze tak, že se budeme snažit až do konce. Jednoduše tomu musíme jít naproti, vymáčknout ze sebe to nejlepší."

A Deschamps správně ví, že proti Auxerre musí odevzdat to nejlepší. Vždyť Auxerre letos inkasovalo v 34 utkáních pouze 26 branek! To je o šest gólů méně, než jakého čísla dosáhla druhá nejlepší ligová defenziva. Zajímavá tak jistě bude konfrontace s druhým nejlepším útokem ligy. Šťastnější fanoušky má z tohoto pohledu pouze Lille. "Ať už si myslíte o Auxerre cokoliv, je to tým ve vynikající formě, jejich defenziva je nejlepší v lize. Navíc jsou nyní plní sebevědomí, své druhé místo si naprosto zaslouží. Nejsou zde nějakou náhodou - společně s námi jsou nejméně ztrácejícím týmem v Ligue 1. Ale ať již zápas skončí jakkoliv, zůstaneme v čele," zakončil svou řeč optimisticky.

O "rozhodujícím utkání" nechce - podobně jako jeho kouč - slyšet ani Mamadou Niang, s patnácti zásahy vůbec nejlepší střelec ligy. "Zápas proti Auxerre nemůže rozhodnout o tom, kdo letos získá titul," myslí si kanonýr, jenž ale poslední dobou obouvá snad začarované kopačky - neskóroval sedm týdnů. "Konec soutěže je ještě daleko. Můžeme dnes prohrát, tím ztratit koncentraci a naše následující tři utkání by byla ohromně těžká. Nesmíme se tím nechat vyprovokovat," nabádal dále své spoluhráče.

A zatímco fanoušci Les Phocéens netrpělivě očekávají zisk druhé letošní trofeje - tou první je, jak jistě víte, Coupe de la Ligue - na druhé straně barikády, ve střední Francii, v téměř třicetkrát menším městě než Marseille jsou daleko přímočařejší. Auxerre totiž opravdu nemá co ztratit. A získat může, ne, všechno určitě ne. Ale takový zisk titulu či start v Lize mistrů se už určitě počítá. Byl by to teprve druhý ligový titul v historii. Paradoxně by ale mohl přijít po kratší době než v Marseille - po čtrnácti letech.

Kouč Jean Fernandez boj o titul nikdy fakticky nevyhlásil. Až v posledních týdnech se o jeho týmu začalo mluvit jako o černém koni soutěže. A zatímco i po mnoha měsících protkaných skvělými výkony a pravidelným bodovým ziskem Fernandez svůj názor ohledně titulu nezměnil, na Ligu mistrů pomalu začal pomýšlet. Však není divu, na čtvrté místo - které jako první Champions League nezajišťuje - má náskok solidních šesti bodů.

"Na začátku sezony byl jasný cíl - vyhnout se sestupu. Postupně jsme toho dosáhli. Přišel další cíl - první desítka. A vidíte, nyní jsme na druhé pozici," prozrazoval postupné zvyšování nároků Jean Fernandez, manažer AJA. "Tuto sezonu zažíváme něco neobyčejného, něco výjimečného. Chceme si to užít až do konce. Kdybychom zvítězili, bylo by to báječné. Nikdo by to určitě neočekával. Stejně jako nikdo neočekával, že bychom se mohli ukázat na pozicích zajišťující Ligu mistrů. Když z posledních čtyř zápasů vyhrajeme jen jeden, zůstaneme v první pětce. Když vyhrajeme dva, stále budeme mít dobrou šanci na Champions League. Ale popravdě, chceme pouze odehrát co nejlepší zápas a ukázat Auxerre v co nejpozitivnějším světle," dodal.

Dva zápasy, kterým po závěrečném hvizdu snad nikdo nevěřil, že patří k Auxerre - je to oním jevem, často nazývaným "impotence" - tedy vítězství 4:1 a 3:0 jistě pomohly sebevědomí auxerrských. Vždyť více než dvě branky letos vstřelili jen třikrát - z toho dvakrát v posledních týdnech. "Nemáme co ztratit. Cokoliv získáme je pro nás pouze takový bonus," papouškoval slova trenéra Benoit Pedretti, kapitán mužstva. Žádný tlak prý nepociťuje.

"Na podobná očekávání médií jsme zvyklí. Nekoukáme se, co se o nás píše. Ať už je to pozitivní, či negativní. Je to naše největší přednost: nenecháváme se dostat pod tlak. Dobře víme, že nedosahujeme kvalit l'OM, Lyonu nebo Bordeaux. Na druhou stranu máme opravdu skvělý kolektiv, táhneme za jeden provaz. A to se vždycky projeví," zakončil.

Když dnes již někdo vstřelí branku - což by se vzhledem ke skvělé obraně domácích vůbec nemuselo stát - bude mít velikou šanci na konečnou výhru. Pokud letos Auxerre skórovalo jako první, ani jednou nakonec neodešlo bez bodů. Marseille má v tomto ohledu o něco horší statistiky. Z deseti zápasů odejde po úvodní brance průměrně jednou z deseti zápasů jako poražený. Vlastně i statistiky vzájemných zápasů hovoří spíše pro dnešního outsidera. Ze všech třiadvaceti ligových zápasů dokázal vyhrál devětkrát, osmkrát bral bod za remízu. Nutno podotknout, že poslední zápasy zvládá lépe Marseille...

Manažer Marseille se již může spolehnout na fotbalové parádičky Hatema Ben Arfy, stejně jako jeho ne tolik vytěžovaného parťáka z útoku Bakariho Koného. Domácí publikum - a jistě i pasivní fanoušci zde, v České republice - ocení návrat dlouho zraněného záložníka Auréliena Capoueho.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.10 - 2.45
více informací
AS Monaco - Le Mans UC 72  (úterý 19:00)
Duel mezi Monakem a Le Mans se odehraje netradičně v úterý. Knížecí klub totiž v sobotu 1. května čeká finále Francouzského poháru proti PSG.

Trenér domácího klubu Lacombe tvrdí, že jeho svěřenci se plně soustředí na utkání proti Le Mans. Hosté totiž bojují o záchranu, a pokud chtějí v Ligue 1 zůstat, měli by bodovat. "Je to nejlepší možnost, jak se na sobotu připravit. Čeká nás těžký soupeř, který bojuje o záchranu a výhra nad ním by náš tým povzbudila," řekl domácí stratég a pokračoval: "O utkání proti PSG budeme mluvit až později. Teď to není aktuální."

Le Mans vstupuje do utkání v nepříznivé situaci. Do konce soutěže zbývají čtyři kola, ale hosté ztrácí na první nesestupovou příčku stále osm bodů. Hráči tak nastoupí k zápasu s vědomím, že klopýtnutí uhasí jejich už tak malé naděje na záchranu.

Hostům chybí Goulon, Sene a Thomert. Domácí tým se musí obejít bez Pereze a Bulota, Harunu na hřiště nepustí karetní trest.

I přes ujištění kouče Lacombeho je pro domácí tým daleko důležitější úspěch v poháru než v domácí lize, kde Monaku momentálně patří devátá pozice. Tam totiž knížecí klub už nemá o co hrát, kdyžto Le Mans bojuje o přežití.

Jediná možná cesta Monaka do pohárové Evropy vede před Francouzský pohár.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.40 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Grenoble Foot 38 - Paris Saint-Germain  (úterý 19:00)
Protože PSG čeká v sobotu na Stade de France nejdůležitější utkání sezóny - finále Národního poháru proti Monaku - předehraje si v úterý společně s knížecím klubem 35. kolo, které je na programu právě tento víkend. Soupeřem Pařížanů budou fotbalisté Grenoblu, poslední celek tabulky, jenž chce sezónu jen dohrát se vztyčenou hlavou.

O úspěchu a neúspěchu tohoto ročníku se v Paříži rozhodne až v sobotu. Jestli svěřenci kouče Antoineho Kombouarého porazí ve svém hlavním městě Monako, probojují se do Evropské ligy. Na to, jaké výkony po celou dobu předváděli hlavně v lize, by to byl přímo dárek z nebe. Proto oči veřejnosti spíše směřují k tomuto zápasu než na ligovou předehrávku s Grenoblem.

Pochopitelně že se hosté budou na oné finále šetřit. Na faktu, že se v Ligue 1 umístí někde ve středu tabulky, by stejně výhra nebo prohra pod Alpami ani neměla žádný velký vliv. "Pro ty, kteří letos tolik nenastupují, je utkání s Grenoblem perfektní možností, jak si konečně zahrát a ukázat se," říkal Kombouaré. "Na finále zatím trpělivě čekám. Všechno má svůj čas."

Ačkoli bodový rozdíl mezi oběma týmy činí třicet bodů, Kombouaré nečeká procházku růžovým sadem. GF38 je přitom opravdu tím nejhorším z celé soutěže - dvacet čtyři proher, jen tři vítězství. Na další tři ligové body čeká od 27. února. "Tahle střetnutí jsou vždy složitá. Grenoble hraje bez tlaku," nepodceňuje Kombouaré.

V hostujícím mužstvu se s jistotou neobjeví Giuly, Armand, Camara a Kežman, kteří se již plně soustředí na Coupe de France a do Grenoblu ani neodcestovali. Zpět je po karetním trestu Makelele a poprvé po pěti měsících se možná mezi třemi tyčemi objeví Grégory Coupet, jenž naposledy chytal 28. listopadu loňského roku proti Auxerre.

Domácí na podzim na pařížského soupeře vůbec neměli, ten je v pohodě smetl čtyřmi góly. Sezónu předtím s ním však ze dvou utkání neprohráli, ba co víc, vyhráli dokonce na slavném Parku princů. "Jejich hráči se budou chtít znovu ukázat, vždyť by si určitě Ligue 1 rádi zahráli jinde i v příští sezóně. Žádný z nich proto nechce dovolit, aby PSG vyhrálo," dodal pařížský lodivod.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.10 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille34218562:3271
2.AJ Auxerre34199639:2666
3.Lille OSC34187963:3561
4.Montpellier HSC34179844:3760
5.Olympique Lyon331611654:3559
6.Girondins Bordeaux331761051:3357
7.FC Lorient341581149:3753
8.Stade Rennes3414101048:3352
9.AS Monaco331471234:3849
10.Paris Saint-Germain3412101247:3646
11.Valenciennes FC331361443:4545
12.AS Nancy-Lorraine341281440:4544
13.Toulouse FC3411101335:3343
14.RC Lens3410101431:3940
15.OGC Nice341171634:5040
16.FC Sochaux341081625:4638
17.AS Saint-Étienne34991624:3936
18.Le Mans UC 7234772032:5328
19.US Boulogne34691927:5627
20.Grenoble Foot 3834372424:5816

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (83)

Přidat komentář
domingo

No, návrat Capoueho teda zrovna terno není, i když je to jeden z těch lepších hráčů

Dneska půjde o všechno, bude to super zápas.

Reagovat
mike.84

včera na goal.com zpráva která se vyrovná jedině debilitě tv nova

deschamps se rozhodl nepokoušet se získat carlose tevéze z man city

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, docela se jim vysmal.. cely to vzniklo tak, ze byl tevez na jejich minulym zapase, vazne debilita novinaru..

Reagovat
domingo

Ha, a Tevéz už brblá v MCFC...

Reagovat
Godwinson

"Nejzajímavější zápas" :) vtip týdne ...

každopádně parádní kolo ..

Auxerre a Montpellier, oba musí za 3 :)) snad to vyjde ..

Reagovat
domingo

Nejzajímavější na koukání bude Valenciennes - Lorient.

Jinak koukal jsi na žebříček asistencí? Docela prča :)

Reagovat
Godwinson

ještě nedávno bych o nejzajímavějším utkání vůbec nepochyboval a nejspíš víš, který bych sem dal, v současné době to nemůžu napsat ani jako hec, i když bůh ví, jak to nakonec bude vypadat :))

nekoukal ..

Reagovat
domingo

11 - Lucho

10 - Vahirua

9 - Niculae

Jallet s Trémoulinasem mají po sedmi, Fretka myslím dokonce osm Já už pár týdnů zpátky psal, že Fernandez je génius, z takového nekopy jako Nicuale vytřískat devět asistencí je zázrak.

HSC - Lyon bude děsná bramboračka, ale vyhrajete

Reagovat
Godwinson

zajímavé :))

no, já pořád věřim Auxerre na titul, v současný formě Marseille je doma Auxerre musí porazit, stejně jako musí vyhrát v Lyonu ... co se týče Marseille v Lille, tam čekám něco podobného jako, když se tam představil Montpellier, výsledkově :))

bude, stejně, dva největší šlágry a oba budou aspirovat na "co bude větší bramborajda" :) uvidíme, jsem zvědavej, jak to René postaví, protože minule to bylo něco šílenýho :)

Reagovat
domingo

Já se nebojím, že bysme prohráli. Tipuju 1:0 nebo 1:1, u vás to bude loterie..

Reagovat
Godwinson

tak plichta by byla na houby, neřešila by nic, teda řešila, titul pro Marseille ...

Reagovat
domingo

Však Fernandez mi připadá, že ten titul ani nechce

Já mám jasno - když ne titul, tak radši třetí flek než druhý, z pochopitelných důvodů.

Reagovat
Godwinson

byla by to škoda, tohle kolo holt bych řekl z 90% to konečné pořadí rozsekne...

jj, to je jasné, ale stejně si myslim, že jestli dnes nevyhrajete, skončíte druzí :)

Reagovat
domingo

Rozsekne jenom první 2 místa, o ty další se budete mydlit až do konce, imo. Za favorita na LM považuju Lille a tajně fandím Loirentu, ať tu trojici tragédů před sebou ještě prožene

Reagovat
Godwinson

myslim, že celkově hodně napoví, uvidíme .. tedy celkově, pohárově ..

Lille, jj, ten třetí flek už si nechaj :))

Reagovat
domingo

Budeš koukat na GdB? Já totiž ne a rád bych nějaké postřehy

Reagovat
Godwinson

nevím, pokud to bude vybrané utkání na Sport 1, asi ano, vždy se na tu tragédii rád podívám :))

ale tipoval bych spíš, že tím vybraným bude Lille či Lorient ...

Reagovat
domingo

Jinak toto je docela prdel

http://www.ligue1.com/ligue1/stat/classementCentres.asp

Lorient si zamlouvám já :) Lille ty hnusáky smázne jako obtížný hmyz, možná si to zapnu někdy v 80. minutě, to by mohl Bracigliano začít pěnit

Reagovat
Godwinson

zajímavé tohle ale taky ,)

http://www.ligue1.com/ligue1/stat/classementCentres_Joueur.asp

jo, je holt blbý, že zatím nepíšou na livesportu na čem, co je, ani nějak nevim, kdy to tam přihazujou ..

Reagovat
domingo

Co s tím, mám se omluvit za toho Costu?

Reagovat
Godwinson

Reagovat
domingo

Spíš mě zaujalo, že je z Lille nejvýš Obraniak.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Godwinson

když už jsem tu, zajímalo by mě, jestli někdo neví, zda-li bude Nova Sport vysílat, tedy, co vlastně bude vysílat .. dávají vybraný zápas v sobotu od 21h, Ligue 1, jenže to se hraje pohár, tudíž jestli to třeba nepřesunou na nedělní zápas od 21h :)))

Reagovat
domingo

Ona nějaká TV dává L1? A já se seru celou sezonu s atdhe, tak pěkně děkuju

Reagovat
Godwinson

teď koukám, že i Sport 1 má v neděli od 17h vybraný zápas, ale tam nevím jestli je to pravidlem ..

každopádně mě fakt zajímá, co a jak, jestli vůbec, bude vysílat ta Nova, protože momentálně jedu na internetu, který má značné problémy s livesportem ....

Reagovat
smazaný uživatel

Sobota 21:15 ZÁZNAM AJA - OLM

Reagovat
Godwinson

díky

Reagovat
smazaný uživatel

jj, L1 dávájí na Sport 1 a na Nově , jenže na Nově to poslední dobou nedávaj, protože tam místo toho dají raději 6ti hodinový tenis až do rána anebo podělaný Moto GP atd...

Ale hlavní přece je, že každý den jdou nejméně dva zápasy z PL - to je přece nejlepší soutěž na světě a tak ji budeme vysílat pořád... A pak to ještě během týdne několikrát opakují místo toho, aby dali např i L1...

Reagovat
domingo

Tak mají smlouvu, to je normálka. Spíš to asi pořeším tak, že si seženu francouzský stanice... AJA navíc nabízí fanouškům vlastní kanál na netu se zápasama, tiskovkama, tréninkama atd. za pár euro, docela slušná věcička...

Reagovat
domingo

The tales of "Teaching Counter-Attacks In Kenya", part 9334975397

Reagovat
domingo

Ty vole, dávej si bacha

Zatím je Marseille místama v docela solidním tlaku, nebýt dřeváckosti Nianga, mistra na skluzy Hengbarta a výborně se orientujícího Sorina...

Reagovat
smazaný uživatel

OM si titul jednoznačně zaslouží, pravidelně o něj bojuje a myslím si, že teď je to nejlepší šance, jak jej získat - má k němu nejblíž. Dnes doufám urveme minimálně bod, ten může být vzhledem k vývoji zápasu velice užitečný anebo to taky bude málo, uvidíme v 22:45

Reagovat
Godwinson

kecy :)

Reagovat
domingo

Já prostě nechápu jednu věc: jaktože každý nýmand má vepředu ofenzivní talenty a my Oliecha s Birsou.

Jinak je to klasický zápas AJA se silnějším soupeřem, uspávání hadů, skvělá obrana a pokusy tří stále stejných hráčů vepředu. Birsa je slabý, Oliech se neskutečně snaží, lítá tam jak čamrda, ale NEUMÍ to, je mi to líto, ale je to tak... Berthod nejslabším článkem obrany, Mignot chybí a Valbuena je hráč, který na Berthoda platí, z toho mám docela strach, jinak ne. Lucho zatím za svýma možnostma, navíc jak zadrbal tu šanci z Marseille nejaktivnější Brandao, to je neskutečná hrouda masa, ty jeho bodyčeky ale jinak je to nesympatické, nefotbalové, obrovské zvíře, jak všichni víme.

Jo, a Niang fakt vyčichl.

Reagovat
Godwinson

narazíš těma nýmandama na někoho? :)

nechci psát novej, tak sem ..

jó, nejzajímavější utkání, jedna střela za 50 minut, to musí bejt fakt oslava fotbalu ..

jinak, snad to neskončí takovouhle plichtou, vlastně žádnou plichtou, ale takovouhle obzvlášť ne

Reagovat
domingo

Neskončí, jeden gól padne

Teď se ukázal Niang, už má žlutou za kecy.

Reagovat
Godwinson

snad jo ... po nádherné přihrávce Niculaea skóruje Jeleń :))

Reagovat
Godwinson

jinak, teda, teď, když koukám na statistiky, držení míče skoro 60% pro Marseille, nepříjemné, na druhé straně, Auxerre má jedno z nejnižších držení míče v celý lize, takže snad se není čeho bát :))

Reagovat
domingo

Ten Brandao je fakt č___k, až to práská dveřma.

Auxerre je klasický brejkový mužstvo, tuhle "převahu" už jsem viděl tolikrát, že jsem docela klidnej. K ničemu je nepouštíme.

Reagovat
Godwinson

jj, já totiž přišel akorát k livesportu :)

proč? :)) co proved?

Reagovat
Godwinson

tím livesportem jsem chtěl naznačit, že nevím, zda-li je Auxerre k ničemu nepouští, byť to u nich lze tušit, ale jsem za to rád .. utekla mi tam pointa, no :)

Reagovat
domingo

Trefil Cédrika loktem, dost hnusně.

Reagovat
domingo

A simulant Niang, no to je dvojka. fuj.

Ještě, že to jsou kopyta neschopná trefit branku :)

Reagovat
smazaný uživatel

jo, vy neumíte podržet míč, ale na rychlé brejky jste úžasní - tahle parketa patří jednoznačně AJA, i když má větší držení míče většinou soupeř, tak vám stačí pár brejků a hned je to 2:0... , tohle ale dnes nebude platit, snad tam nebyl žádný náznak šance ze strany AJA, takže dnes NE

jinak AJA určitě chce potrápit favorita, ale řekl bych, že se vůbec do ničeho nežene, prostě to chce dohrát slušně před svými diváky a bude si hlídat 2. flek - i to je velký úspěch, samozřejmě, že výhra by je mohla nabudit ještě více, já to ale vidím na plichtu a tu více uvítá určitě OM

Reagovat
domingo

Tak už tam jeden byl, Jeleń hezky posouval, Mandanda to vyrazil rukou na malým vápně

S tím hlídáním máš samozřejmě pravdu, říkal to i sám Fernandez, že se za titulem neženou. Neřekl bych, že hrajem vyloženě na remízu, spíš hrajem normálně jako pokaždý a skončí to 1:0, 0:1 nebo 0:0

Reagovat
Godwinson

ale Auxerre stále bez střely na branku, to je bída, snad to trošku rozjedou neb jim o nic nejde ...

Reagovat
domingo

Pokud půjde Pedretti ven, tak prohrajem.

Už to tak skoro vypadá :)

Reagovat
Godwinson

to ne

Reagovat
domingo

Má žlutou z první půle, v druhé už stihnul vynadat sudímu a přidat tak čtyři nebo pět faulů, z toho dva za poslední asi tři minuty. Nutno říct, že ty bleděmodří diveři (teď teda Kaboré) padají jako hrušky pokaždé, když ho vidí, čemuž se upřímně jako nedivím, protože tohle je zápas jako dělaný pro nějaký ten jeho přímák v závěru.

Reagovat
smazaný uživatel

No, pokud by měl v utkání padnout gól, tak už by měl přijít každou chvíli , je vždycky hodně nepříjemné, když tým inkasuje branku třeba 5 minut před koncem zápasu

Reagovat
Godwinson

v tomhle zápase prostě padnout gól musí, bylo by proti veškeré logice vidět po konečném hvizdu bezbrankovej výsledek :)

Reagovat
smazaný uživatel

co ti na to mám říct, když by měl padnout gól, tak jedině do sítě AJA, protože AJA nemá ještě ani jednu střelu na branku a OM se hodně snaží ji tam pomoct do sítě... (té vaší)

Reagovat
domingo

No zatím tři šance Marseille, z toho dvakrát dřevák Brandao, netrefil se ani jednou. Pár závarů, ale nic z toho. Spousta faulů, divingu, ubrečených marseilleských ksichtů, ofsajdů atd. Klasický utkání Auxerre se špičkovým mužstvem, až na to, že tentokrát těmi provokatéry nejsou Auxerre :)

Reagovat
smazaný uživatel

teď na řadu příjdou střídání a to naruší tempo - pokud nějaké je (asi žádné...) a gól pak těžko někdo dá, OM si přijelo pro body a za ten 1 budou rádi, ale vzhledem k průběžnému stavu by určo chtěli všecky

Reagovat
domingo

Vy si hlavně uklidněte toho dobytka Brandaa, co je jeho dnešním úkolem - zrakvit nám půl kádru? A ještě držkuje za žlutou, přitom měl být dávno venku. A když už se dostane ke střele, tak se málem přerazí o vlastní nohu, to je teda hráč.

Reagovat
domingo

A nemůžu si pomoct, ale nechápu, proč tam není Taiwo. Valbuena dneska jasně ukázal, že po stranách by to šlo.

Reagovat
smazaný uživatel

nevím proč nenastoupil

Reagovat
domingo

Přitom normálně střídá. Právě z něho jsem měl největší bobky, tak že děkuju Didierovi :)

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou vidět ty statistiky, druhý nejlepší útok zatím ztroskotává na nejlepší obraně

Reagovat
smazaný uživatel

V poslední době dostala OM takovou /křeč\, asi to bude tím tlakem, dnes je ale vidět, že přijeli plně koncetrovaní a docela se snaží

Reagovat
domingo

Irek ho tam snad nakonec ještě dá, jeho fyzická síla a pokrytí míče je fenomenální. Teď už jde jenom o to mu poslat balón, další pokus by trefil...

Reagovat
domingo

2 minuty nastavení? Za tu dobytčinu by se měly nastavovat asi 4, měli jsme tlak, byla tam šance. Rozhodčí mě dneska teda řádně nasral.

Pogratuluju k titulu, až trochu vychladnu.

CÉDRIC HENGBART!!!

Reagovat
smazaný uživatel

No, já si spíš myslím, že chtěli určitě všichni, aby ten zápas co nejdřívě skončil, přeci jen, když je to taková nuda, tak aspoň ať to rychle utíká.

Reagovat
domingo

Ale prdlajs, bylo to vyhecovaný jak prase a skončilo to v okamžiku náporu AJA, s míčem u rohovýho praporku to se prostě nedělá, kór když byla ve druhé půli sporná situace (taky v neprospěch AJA) a řešilo se to daleko dýl.

Ale za sebe můžu říct, že jsem chtěl, aby to skončilo... vlastně celou dobu mezi 65. a 85. minutou, kdy to pro nás vypadalo jako slušnej průser byla by škoda prohrát, protože jsme nehořeli... hořeli jsme třeba s Lille, dneska to bylo vyrovnaný, sice víc bojovný než fotbalový, ale vyrovnaný.

Reagovat
smazaný uživatel

A je to tady, přesně to, co mnozí tipovali a já s něma - plichta. Řeší to snad jen to, že OM má pořád náskok 5 bodů v tabulce, ale do konce jsou už jen 3 kola , je to hodně výhodná pozice, od AJA jsem osobně čekal víc, moc toho nepředvedli, OM se aspoň snažila, ta plichta je asi zasloužená

Reagovat
domingo

AJA předvedli přesně to, co předvést měli, očekávat od nich něco jiného je blbost. Bylo to tak nějak jasné už při pohledu na sestavy, bez Mignota se nám hraje blbě a Dudka na DM taky není žádná výhra. Nakonec klidně mohli vyhrát a nebylo by to nezasloužené, Marseille se snažila, ale bylo vidět, že s momentální formou svých útočníků se proti naší obraně nebyla skoro vůbec schopná prosadit, kromě teda Valbueny hlavně v první půli. Těšil jsem se na souboj režisérů, bohužel Benoit hrál dneska pod svoje možnosti, byl hodně nervózní... ale zase je to neskutečný sympaťák a stává se z něho opravdový srdcař, viz pozápasový rozhovor

Nejlepším hráčem na hřišti byl Hengbart, je neuvěřitelný. Já si snad zaplatím, aby si ho někdo jiný všímal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

Mandanda bude mít titul

Reagovat
domingo

Proč není VA v previews?

Reagovat
smazaný uživatel

to by me zajmalo, jak to dneska zas udela sverky.. ta druha sezona v zahranici je mu snad fakt prokleta..

Reagovat
smazaný uživatel

marseille je naj..dufam ze uz titul je v kapse http://marseille-portal.webnode.cz/

Reagovat
Godwinson

takže, teď jsem přišel, čekal jsem na Sportu 1 od 17h fotbal, ale oni nasadili záznam Auxerre - Marseille :) moc nechápu, ale co už ..

takže Rennes

a doufám, že se Toulouse zvedne a ještě je potrápí, tedy porazí :))

Reagovat
domingo

Na atdhe jede krásně VA a je to dobrej zápas :)

Reagovat
Godwinson

přenos na internetu je pro mě do konce sezóny tabu ..

Reagovat
domingo

To máš blbý.

(proč?)

Reagovat
Godwinson

až tak blbé ne ..

holt jedu momentálně na mobilním ...

Reagovat
Godwinson

jinak kdo psal ty pravděpodobné sestavy by si měl dát facku, jsem skoro úlekem sežral klávesnici ..

Jourdren - Bocaly, Spahic, El Kaoutari, Yanga-Mbiwa - Saihi, Pitau, A. Costa - S. Camara, Montaño, Aït-Fana

tohle je jako pravděpodobná sestava mnohem lepší

Reagovat
smazaný uživatel

ty sestavy sou brany ze zahranicnich webu a jen hodne malokrat se stane, ze nakonec neodpovidaji..

Reagovat
Godwinson

tím spíše, že ta má je vytažená před minutou z Equipu ...

Reagovat
Godwinson

Toulouse, koukám, podle statistické stránky zabralo, jen tak dál, vyrovnat ...

Reagovat
smazaný uživatel

no neaky tolouse me nezajíma lyon jen tak dál pristi rok mame titul

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele