35. kolo
30.04.2010 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AJ Auxerre - Olympique Marseille 0:0

Dlouho očekávané utkání mezi druhým Auxerre a vedoucím týmem z Marseille svého vítěze nenašlo. I přes bezbrankovou remízu se ale hosté velmi přiblížili zisku mistrovského titulu.

Kdo očekával ofenzivní podívanou se spoustou gólů, musel by průběhem utkání zklamán. Každý z týmů totiž vystřelil nebezpečněji na branku za celý zápas pouze třikrát. Daleko více viděli diváci ostré zákroky na obou stranách a jen benevolence sudího jim dovolila dohrát zápas v plném počtu.

První poločas nepostrádal tempo, ale veškeré kombinace končily daleko od obou branek na kopačkách spolehlivě pracujících obránců nebo doplácely na velké nepřesnosti. Druhý poločas pak přinesl i brankové příležitosti.

Jedinou velkou šanci první půle si ve 22. minutě vypracovala Marseille, míč se po centru Valbueny dostal na kopačky Lucha Gonzáleze. Ten ale ve vyložené šanci balón netrefil ideálně a zamířil pouze do míst, kde stál brankář Sorin.

Druhý poločas začal náznakem šance Auxerre, ale Jeleń na vysoký míč nedosáhl. V 52. minutě hlavičkoval hostující Niang, ale domácí svatyni přestřelil. Gólman Marseille Mandanda musel zasahovat o minutu později proti nebezpečnému střílenému centru Jeleńa, který v malém vápně hledal své spoluhráče. Po hodině hry mohl poslat hosty do vedení Brandao, ale jeho hlavička mířila těsně vedle pravé tyče branky Auxerre. O šest minut později se stejný hráč znovu objevil v dobré příležitosti, ale jeho rána mířila těsně vedle.

Dvacet minut před koncem utkání se snažil gólmana hostů překvapit Jeleń, jeho nadýchaná střela ale skončila na horní síti branky Marseille. Poslední velkou příležitost skórovat měl znovu Jeleń, ale tři minuty před koncem ve skluzu nedosáhl na centr střídajícího Contouta.

Od úvodních minut bylo jasné, že tým, který vstřelí jeden gól, zvítězí. Ke skórování měla blízko obě mužstva, ale ani jednomu se to nakonec nepodařilo. Zápas tak skončil spravedlivou dělbou bodů.

Autor: Tomáš Lavický / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OM titul

Reagovat
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:4? to asi těžko remiza to je 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele