Ligue 1 - souhrn 32. kola

04.04.2014, 22:23, aktualizováno 06.04.2014, 23:13
Komentáře a souhrny
Paris Saint-Germain porazil Remeš 3:0 a dál neohroženě kráčí za titulem. Monako si poradilo s Nantes, Lille i v devíti lidech uhájilo výhru v Toulouse, venku uspěl také Montpellier. V Bastii, Bordeaux, Saint-Étienne a Lorientu se body dělily. V páteční předehrávce se konečně výhry dočkala Marseille.

AS Monaco - FC Nantes 3:1

06.04.2014 21:00

Góly: 18. James Rodríguez, 72. Andrea Raggi, 76. James Rodríguez (pen.) - 78. Alejandro Bedoya

Monaco porazilo sympaticky bojujícího nováčka z Nantes hladce 3:1 a upevnilo si svoji pozici na druhé příčce, zajišťující přímý postup do Ligy mistrů. Hlavní hvězdou zápasu byl autor dvou branek James Rodríguez, kterého na domácí straně doplnil přesnou hlavičkou Andrea Raggi; za hosty snižoval Alejandro Bedoya.

Nantes překvapilo favorita nebojácným výkonem a dlouhé pasáže hry dokonce ovládalo, ze začátku však měl navrch Ranieriho tým: Fabinho se zmocnil volného míče a první střelou otestoval náhradního gólmana Maxime Dupé. Krátce nato se však k další střele dostal James, a proti jeho parádní ráně už mladík v nanteské kleci nezmohl zhola nic.

Na 2:0 mohl zvyšovat Dimitar Berbatov, jeho trefa však byla (po právu) označena za ofsajdovou. To jako by byl finální impulz, který Nantes potřebovalo - okamžitě poté se totiž zničehonic dostalo do hry a mohlo hned několikrát vyrovnat. Střela Itaye Schechtera byla sražena mimo tři tyče, dalekonosný halfvolej Oliviera Veigneaua zase zlikvidoval gólman Subašić.

A hostující tlak pokračoval - Gakpého přímý kop propadl opět ke Schechterovi, který z voleje pálil těsně nad Chorvatovu bránu. To se ještě Subašić nezapotil, při další střele izraelského borce mu však už pořádně zatrnulo - Schechter se dostal k zakončení na kraji malého vápna a nebýt monackého brankáře, bylo vyrovnáno.

Krátce po pauze měl gól na kopačce i Gakpé, který zamířil do Nantes v roce 2011 právě z Monaka; na druhé straně odpovídal nebezpečnou střelou Valere Germain. Agilní utkání pokračovalo dalšími pokusy Jamese se Schechterem, nečekanou převahu Nantes pak mohl stvrdit z přímého kopu Banel Nicolita, jehož střela i s přispěním Toulalanovy teče donutila Subašiće k akrobatickému zákroku.

Zdálo se, že je pouze otázkou času, než Les Canaris vyrovnají. Štěstěna se však usmála nakonec na Monaco - Raggiho perfektně umístěná hlavička do Dupého klece favorita uklidnila, na nestáhnutelných 3:0 pak zvyšoval krátce poté James, který proměnil penaltu nařízenou za faul gólmana na pronikajícího Fabinha. Vynikající hlavička Bedoyi, který se vyšrouboval nad bránícího Raggiho a kosmeticky upravil skóre, už na řádu věcí nic nezměnila.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Olympique Lyon 1:2

06.04.2014 17:00

Góly: 66. Majeed Waris - 29. Bafétimbi Gomis, 69. Jordan Ferri

Jubilejní stý ligový gól Bafétimbiho Gomise pomohl k důležité výhře Lyonu na půdě zachraňujícího se Valenciennes. Les Gones tak i nadále vyvíjí tlak na vedoucí čtyřku, hostům se naopak zase o něco více vzdálila vidina udržení.

Lyon tak potvrdil vynikající venkovní formu - z posledních 5 utkání na cestách získal skvělých 13 bodů. Gomis otevřel skóre po půlhodině hry, na Warisovo vyrovnání (66`) pak prakticky okamžitě odpověděl vítěznou trefou Jordan Ferri. Domácí mohli podruhé srovnat skóre čtyři minuty před koncem, Waris však tentokráte selhal - jeho penaltu chytil hostující gólman Anthony Lopes. O vzrušení se v závěru postaral ještě střídající gólman Rémy Vercoutre, jehož protesty mu v 82. minutě vynesly červenou kartu. Na druhé straně byl za ostrý faul na Lacazetteho vyloučen Marco da Silva.

Lacazette, nejlepší střelec týmu v probíhající sezoně, začal utkání na lavičce, takže tíha zodpovědnosti za brankovou produkci ležela čistě na Gomisových bedrech. A odchovanec konkurenčního Saint-Étienne ukázal, že předchozích 99 tref nebylo náhodou - jeho branka byla perfektní ukázkou střeleckého sebevědomí. Akci založil Jimmy Briand, který roztáhl hru na křídlo na Henriho Bédima, jemuž následně stačilo nacentroval do vápna. Gomis už se postaral o zbytek.

Že vyrovnání obstaral právě Majeed Waris, nepřekvapilo asi nikoho - ghanský forvard, hostující ve Valenciennes ze Spartaku Moskva, podává na jaře fantastické výkony, a dnes svoji formu opět potvrdil. Setřásl bránícího Milana Biševace, zpracoval Masuakův dlouhý pas a suverénně propálil bezbranného Lopese.

Radost svěřenců Ariela Jacobse však vydržela pouhé tři minuty. Arnold Mvuemba našel přesným pasem dobře postaveného Ferriho, jehož dělovka z dálky zapadla přesně pod víko gólmana Maceda Novaese. V turbulentním závěru utkání se diváci nejprve dočkali dvou zmiňovaných červených karet, nejvíce horko však bylo ve chvíli, kdy Ferri zasáhl rukou ve vápně Meliksonův pas. Sudí Nicolas Rainville ukázal na značku pokutového kopu, Lopes se však vytáhl a zachránil svému týmu cenné tři body.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - OGC Nice 1:1

06.04.2014 14:00

Góly: 90+1. Max Gradel (pen.) - 58. Mathieu Bodmer

Saint-Étienne utrpělo citelnou ztrátu v boji o Ligu mistrů, když doma pouze remizovalo s Nice 1:1. Za tento výsledek přitom mohou být svěřenci Christophe Galtiera ještě rádi - alespoň bod jim totiž zajišťoval až v nastavení proměněnou penaltou Max Gradel.

Po bezbrankové první půli se oba celky rozehrály ke skvělému představení, které první brankou orazítkoval v 57. minutě bývalý záložník Sainté Mathieu Bodmer. Vůbec nebylo znát, že se mezi soupeři rozprostírá šestnáctibodová propast; Nice daleko spíše než letošní trápící se mužstvo připomínalo loňský výběr, který šokoval celou Francii konečným čtvrtým místem.

Úvod utkání obstarávaly spíše obrany. První půlhodinu neměli diváci v ochozech Geoffroy-Guichard příliš důvodů k nadšení, z letargie je vytrhly pouze dvě pološance - domácí Trémoulinas centroval do vápna, kde musel míč odvracet bránící Bodmer, na druhé straně se v podobné situaci ocitnul Josuha Guilavogui, který před Bauthéacem likvidoval Eyssericův nebezpečný pas.

Trémoulinas přišel do Saint-Étienne v lednu z Kyjeva jako náhrada za Faouziho Ghoulama (Neapol), a od začátku ukazuje, že ze svých schopností nic neztratil. Byl to právě on, kdo ve 39. minutě vysoustružil do té doby největší šanci utkání - jeho chirurgicky přesný pas našel hlavu Renauda Cohadeho, který měl spoustu času, prostor mezi třemi tyčemi však přesto netrefil. O dvě minuty později si pak hostující gólman Ospina nadvakrát poradil s Brandaem.

Také po pauze působili domácí v útoku aktivněji a hned ve 46. minutě chyběly Lemoineho ráně centimetry. Vedoucí Bodmerova branka tak přišla jako blesk z čistého nebe - Eyssericův rohový kop dolétl do vápna, zkušený univerzál vystoupal nejvýše a hlavou propálil bezmocného Ruffiera. Galtier se rozhodl zareagovat stejně jako minulý týden v Lyonu a vyslal na hřiště Maxe Gradela, hrdinu derby.

A i tentokrát udělal útočník z Pobřeží Slonoviny okamžitý dojem, bylo ho plné hřiště a způsoboval hostující obraně výrazné problémy. Dvě minuty po svém příchodu na trávník poprvé prověřil Ospinovu pozornost, o deset minut později pak přesným pasem našel Brandaa, který se však nacházel v ofsajdu. Vyrovnávací trefa tak přišla až v první minutě nastavení. Kapitán Nice Didier Digard rukou zastavil Guilavoguiho střelu, která mířila do odkryté branky, a byl poslán předčasně pod sprchy. K nařízené penaltě se postavil Gradel a rozhodl o finální dělbě bodů.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Lille OSC 1:2

05.04.2014 20:00

Góly: 90. Serge Aurier - 26. Nolan Roux, 42. Salomon Kalou (pen.)

Lille vyhrálo na hřišti Toulouse, byť to rozhodně nemělo snadné.

Hráčem zápasu byl na Stadium Municipal jednoznačně hostující útočník Salomon Kalou. Ten se do své první šance dostal už v 10. minutě poté, co roh Florenta Balmonta prodloužil hlavou za sebe Marko Baša. Ovšem jeho spoluhráč z Pobřeží slonoviny špičkou kopačky překopl míč přes břevno, ačkoliv v ten moment stál od branky prakticky jen kousek.

O sedm minut později se bratr záložníka Bonaventura proběhl s balonem mezi obránci domácího celku, nahrál Nolanu Rouxovi, který trefil zpoza velkého vápna tyč. Jak se ukázalo o devět minut později, pouze se zastřeloval. Ve 26. minutě si totiž Salomon Kalou narazil s Marvinem Martinem, a jeho další přesnou přihrávku už tentokrát Roux dokázal přetavit v gól - 0:1.

Kouč TFC Casanova poté přeskupil řady v defenzivnější formaci, ale v momentě, kdy Étienne Didot sejmul ve vápně Francka Bériu, mu to nebylo příliš platné. Salomon Kalou si na penaltu věřil a poslal ji do míst, kde gólman prakticky nemá šanci zasáhnout - 0:2. V ten moment zbývaly do závěru první půle jen tři minuty. V té druhé se však také děly zajímavé věci. Le Téfécé hráli docela jinak. Tak, aby prodloužili svou sérii neporazitelnosti na šest zápasů. Už ve 48. minutě zaměstnal Vincenta Enyeamu solidním pokusem Serge Aurier, ale brankář LOSC si poradil. Hned v zápětí však mohlo potřetí udeřit na druhé straně. Jonathan Delaplace pálil z voleje z poměrně velké dálky, ovšem Zacharie Boucher jeho střelu kryl.

Lille mělo ale potíže s disciplínou. Hned dva hráči severofrancouzského klubu byli vyloučeni, a to, prosím pěkně, v rozmezí jedné jediné minuty! Franck Béria a Pape Souaré putovali do kabin v době, kdy do vypršení řádné hrací doby chybělo ještě více, než dvacet minut. Nicméně díky spolehlivosti svého brankáře a nepřesnosti Wissama Ben Yeddera to vypadalo, že dvoubrankový náskok uhájí.

Serge Aurier se však na začátku nastavení přeci jen trefil, takže snížil na konečných 1:2, a zároveň pokazil nigerijskému reprezentantovi jubilejní dvacáté vychytané čisté konto. Příliš ho to ale mrzet nemusí, jelikož jednak si Lille pojistilo minimálně na další dvě kola třetí příčku, a protože utkání zbývá odehrát ještě šest, je velmi pravděpodobné, že těch vychytaných nul bude ve finále stejně přes dvacet.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Évian Thonon Gaillard 1:1

05.04.2014 20:00

Góly: 5. Jérémie Aliadière - 70. Daniel Wass

Krůček po krůčku šplhá Évian k záchraně, dnes urval další bod na půdě Lorientu a přestože zůstává sedmnáctý, udržuje si pohodlný odstup od pronásledovatelů Valenciennes se Sochaux. Lorient zakončí sezonu v klidném středu tabulky (pokud se nestane něco neočekávaného).

V případě špatné formy se totiž bretaňští ještě mohou namočit - na Évian ztrácí tři body, na záchranu tedy devět. To není málo, ale ani mnoho. K bezpečné metě 40 bodů zbývá svěřencům Christiana Gourcuffa jediná výhra. Záložník Mathieu Coutadeur už před utkáním varoval, že Lorient musí začít vítězit, a vypadalo to, že si tým vzal jeho slova k srdci - Jérémie Aliadiére otevřel skóre hned z první velké šance. Po pěti minutách hry dokázal Vincent Aboubakar uhájit míč před dotírajícím obráncem a poslat jej na malé vápno, kde už číhal jeho útočný kolega.

Évian sice minulý týden porazilo Monaco a dříve v sezoně si připsal rovněž skalp PSG, jakmile je však soupeřem některý z průměrnějších týmů, jako by Les Croix de Savoie byli rázem vyměněni. To platilo i dnes - Lorient byl v úvodní fázi jasně lepším týmem, čemuž přispívaly i obrovské chyby hostů. Ve 22. minutě se takhle rozevřela obrana před útočícím Monnet-Paquetem, kterého musel krotit až gólman Jesper Hansen.

Teprve po půlhodině hry začal Évian působit nebezpečným dojmem a poslal Fabienu Audardovi první dvě navštívenky prostřednictvím Benezeta (30') se Sabalym (36'). Trochu ospalý závěr první půle si Lorient chtěl vynahradit po změně stran, Hansen však byl pozorný a Traorého ránu z rohu vápna zlikvidoval. Hosté odpověděli Wassovým přímým kopem, který sice letěl mimo tři tyče, brzy však už mělo být rozhodnuto.

20 minut před koncem Benezet dobře přečetl hru a přepustil míč Kassimu Abdallahovi, který z pravého křídla brilantním centrem našel před bránou připraveného Wasse. 1:1. V závěru zápasu sahaly oba celky po vítězné trefě, ale Benezet si nepřišel na pozorného Audarda (87'), zatímco zmatenou situaci po lorientském rohu vyřešil nejlépe nekompromisní Hansen (89').

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Montpellier HSC 1:2

05.04.2014 20:00

Góly: 62. Mustafa Yatabaré - 25. Siaka Tiéné, 27. Benjamin Stambouli

Pouhé dvě minuty rozhodli o tom, že Montpellier HSC tentokrát nebere jen bod, ale hned tři.

Navíc na venkovním hřišti, kde svěřenci trenéra Courbise v této sezoně bodovali naplno teprve podruhé. Pro fotbalisty jihofrancouzského klubu to byla na Stade du Roudourou pořádná štreka - 1000 kilometrů! Geograficky obě města sice dělila a stále dělí pořádná vzdálenost, ale v tabulce byly oba týmy před tímhle vzájemným duelem sousedy bojujícími o účast v Ligue 1 i v příští sezoně.

Jako první zahrozili domácí. Younousse Sankharé přihrál Mustafovi Yatabarému, který tvrdou střelou na bližší tyč prověřil připravenost brankáře Jourdrena. Neuběhlo ani půl hodiny a hosté se radovali, protože střelu Siaky Tiéneho tečoval obránce Jérémy Sorbon tak, že na ni Mamadou Samassa prostě nedosáhl - 0:1.

No, a za ty dvě minutky už to bylo o dva góly, jelikož M’Baye Niang našel svým centrem od rohového praporku neobsazeného Benjamina Stambouliho a ten se nemýlil - 0:2. Tenhle gól byl přitom pro něho teprve prvním od listopadu. MHSC ve druhé půli trochu zvolnili tempo a to neměli dělat, protože kvůli tomu dostali domácí znovu do hry.

Claudio Beauvue hrál z první na Yatabarého, který předskočil obránce Hiltona a zblízka zavěsil - 1:2. Pro Mustafu to byl desátý přesný zásah v sezoně, avšak na body tentokrát holt nestačil. Montpellier je tak opravdu už jen krůček od záchrany v soutěži, zatímco Guingamp bude mít ve zbývajících kolech ještě hodně co dělat. Na paty mu totiž šlape Évian a nepříjemně dotírat budou chtít i Valenciennes a Sochaux.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Stade Rennes 2:2

05.04.2014 20:00

Góly: 37. Guillaume Hoarau, 61. Diego Rolán - 65. Abdoulaye Doucouré, 69. Romain Alessandrini

Na Stade Chaban-Delmas bylo mezi šedesátou a sedmdesátou minutou opravdu na co se dívat.

Z obou stran to bylo velmi opatrné utkání. Nikdo nechtěl udělat chybu. Bordeaux by se tak mohly úplně vzdálit evropské poháry, zatímco Rennes by více zabředlo do bojů o záchranu. Teprve až po pětatřiceti minutách hry se domácí osmělili a potěšili své příznivce. Diego Rolan poslal balon za obranu Guillaume Hoarauovi, který si dal záležet, aby mířil přesně - 1:0.

Po hodině hry bylo na straně Les Girondins zase o něco veseleji. Uruguayský mladík Rolan přijal přihrávku od Henriho Saiveta, který ranou pod břevno poslal domácí tým do dvoubrankového vedení. Jenže, už o čtyři minuty později dal parádní balon za obranu Jean Makoun a Abdoulaye Doucouré překonal gólmana Carrassa - 2:1. No, a znovu to byly jen čtyři minuty, po kterých bylo srovnáno. V 69. minutě totiž vyzval Kamil Grosicky ke skórování Romaina Alessandriniho a ten se z voleje nemýlil - 2:2.

Bordeaux si ještě vytvořilo příležitosti, ale Sertić dvakrát těsně minul a Rolana vychytal Costil. Tentokrát to tedy nebyl Ola Toivonen, kdo zajistil Rennes body, ale trenéra Philippa Montaniera to určitě nemrzí. Naopak bude asi rád, že se prosadili i jiní. Francis Gillot se přitom hodlal soustředit právě na švédského reprezentanta a to zřejmě byla chyba, ačkoliv je fakt, že jím vedený tým si díky té remíze o dvě místa polepšil.

Více informací k zápasu

SC Bastia - FC Sochaux 2:2

05.04.2014 20:00

Góly: 54. Gianni Bruno, 68. Djibril Cissé - 44. Jordan Ayew, 45. Sébastien Corchia

Fotbalisté Sochaux neměli daleko ke třem bodům, které by do boje o záchranu tak nutně potřebovali. Na konci prvního poločasu vstřelili dvě branky během krátkého sledu, ale ani to jim nakonec nestačilo. Bastia se po přestávce zvedla a remízu ji nakonec zajistila parádní trefa Djibrila Cissého.

Hosté na Korsice rozhodně nehráli druhé housle. Ví, že potřebují vítězit, a to i venku, kde se jim po celou sezónu tak šeredně nedaří. Nejprve střelu Marangeho zablokoval Bruno, po centru Ayewa se následně dostal do dobré střelecké pozici Roudet, nicméně pálil vedle. Gólman Landreau následně zlikvidoval dalekonosný pokus Sinkaly.

FCSM tlačil svého soupeře dál, po Roudetově rohovém kopu pálil těsně nad Sunzu. Těsně před obrátkou se pytel s góly roztrhl. Nejprve Landreaua překonal Ayew, který se parádně odpoutal od obránce Squillaciho, a o pár desítek sekund později prodloužil Contout pas od Roudeta na nehlídaného Corchiu, jenž navýšil vedení.

Bastia se ovšem v žádném případě nevzdala a ve druhé půli už zabrala. V 50. minutě sice Bruno svou šancí pohrdl, o chvilku později si ho však již vyhlédl centr Palmieriho, po němž brankář Pelé již zasáhnout nedokázal. Na druhé straně se mohl prosadit Prcič, avšak Landreau se mezi třemi tyčemi vytáhl.

Na druhé dějství se do hry dostal také Khazri, ovšem jeho rána šajtlí skončila mimo. V 68. minutě dokázali domácí srovnat. O gól tohoto kola se postaral zkušený Cissé, jehož nádherná volej po centru Romarica skončila v bráně. Contout sice mohl ještě strhnout vítězství na stranu Sochaux, to by však musel překonat Landreaua.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Stade Reims 3:0

05.04.2014 17:00

Góly: 43. Edinson Cavani, 48. Aïssa Mandi (vl.), 89. Aïssa Mandi (vl.)

Už jen zázrak by mohl zabránit Paříži v obhajobě mistrovského titulu. Blancův tým má úžasnou formu, nebezpečnou Remeš smetl doma hladce 3:0 a ideálně se tak připravil na jeden z nejdůležitějších zápasů sezony, úterní odvetu čtvrtfinále Ligy mistrů proti Chelsea..

Právě očekávaný duel v Londýně, v němž bude PSG hájit náskok 3:1 z prvního klání, momentálně zaujímá největší díl Blankovy pozornosti, jak bylo jasně vidět i na základní sestavě - v té totiž charismatický kouč udělal hned osm změn. Osmé ligové výhře v řadě to však nezabránilo. Skóre otevřel těsně před pauzou svou patnáctou trefou v sezoně Cavani, po změně stran se pak dvakrát ke slovu dostal smolař Aïssa Mandy, který zaznamenal hned dva vlastní góly (48', 49'). Monaco nyní ztrácí na čelo tabulky už provizorních šestnáct bodů.

Cavani, zaskakující na hrotu útoku za zraněného Ibrahimovice, málem dostal Pařížany ostrou hlavičkou do vedení už po čtvrthodině hry, ale skvělým reflexivním zákrokem se vytáhl veterán Kossi Agassa. Hosté nevypadali jako tým, který by měl ohrozit 27 zápasů trvající ligovou neporazitelnost PSG; zahrozili pouze dalekonosnou ránou Odaïra Fortese, která však Salvatoru Siriguovi vlastně žádné starosti nepřinesla.

Na druhé straně se levačkou málem prosadil Marco Verratti, také on však mířil těsně mimo. S přibývajícími minutami se na kopačky Pařížanů začala vkrádat lehká nervozita, neboť Remeš už letos nesčetněkrát ukázala, že umí vyčkávat a následně udeřit; Cavaniho gól do šatny tak přišel jako vysvobození. Psala se 43. minuta, když uruguayský kanonýr dorazil do sítě Van der Wielův brilantní pas.

Hodně nebezpečným hráčem byl také Lucas, který konstantně způsoboval problémy hostující obraně; ve 48. minutě nacentroval z pravého křídla doleva na Digneho a rychle běžel do vápna, aby mohl hlavičkoval zpětný pas mladého beka. Míč se od jeho hlavy odrazil od vzdálenější tyče k nešťastnému Mandimu, který už s celou situací nemohl nic udělat. 2:0.

Teprve za tohoto stavu se Remeš dostala do zajímavější šance, když si Oniangué narazil s de Prévillem a pohotovým volejem otestoval Siriguovu pozornost. Také Mandi mohl skórovat a napravit svoji reputaci, jeho hlavička po rohu však mířila příliš vysoko. PSG nicméně i nadále třímalo otěže zápasu pevně v rukou.

Cavani se po akci Lucase s Pastorem ještě z gólu radovat nemohl, domácí fanoušci se však nakonec dočkali. Nejprve ještě střídající Herving Ongenda vybídl se skórování Rabiota, jehož přízemní ránu zlikvidoval vybíhající Agassa, následně však už ani on nic nezmohl - proti ráně vlastního spoluhráče, který se nepochopitelně vložil do nepovedené Lavezziho rány a volejem ji poslal do špatné sítě, byl bezmocný.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - AC Ajaccio 3:1

04.04.2014 20:30

Góly: 4. André Ayew, 60. André Ayew, 77. André Ayew - 62. Junior Tallo

Sen Marseille o pohárové Evropě stále žije - díky hattricku Andrého Ayewa porazili Les Phocéens vzdorující Ajaccio 3:1. Šlo o jejich první výhru po pěti pokusech. Ajaccio naopak potvrdilo, že napřesrok se jej na 99% budou týkat boje v Ligue 2.

Je příznačné, že hlavním architektem tolik potřebné výhry byl právě Ayew - ghanský forvard působí na Riviéře už osm let (od svých šestnácti) a svou náklonnost ke slavnému klubu dává otevřeně najevo. Naposledy zaujal média svým prohlášením, že i přes současnou krizi je Olympique stále největším klubem Francie. Dnes obstaral první trefu už ve 4. minutě, kdy si naběhl za obranu na Mendesův lob a s ledovým klidem propálil vybíhajícího Guillerma Ochou.

Ayew byl evidentně při chuti, což Ochoa opět pocítil v 16. minutě, kdy musel likvidovat jeho dalekonosný projektil. Další trefu však africký šutér přidal až po hodině hry, tentokrát hlavou po perfektním Payetově pasu. Byl to zasloužený vývoj utkání - mezi oběma brankami ještě domácí dvakrát nastřelili brankovou konstrukci, o což se postarali Gignac (hlavička) s Payetem (přímý kop). Na druhé straně mohl dokonale umlčet fanoušky Sigamary Diarra, který se zbavil bránícího Nkouloua, ale jeho tvrdá rána skončila na tyči (44').

Ajaccio dokázalo snížit pár vteřin po Ayewově druhé trefě, když se k míči po Mostefově sražené střele dostal Gadji Tallo a suverénně jej uklidil k bližší tyči, veškeré naděje Korsičanů na body se však rozplynuly 14 minut před koncem. Roli asistenta si tentokrát vyzkoušel Brice Dja Djédjé, který poslal centr do vápna, kde už číhající Ayew v přímém souboji překonal Ochou a dovršil hattrick.

Marseille mohlo ještě zvýšit po trefě střídajícího Valbueny, který pálil těsně mimo Ochoův vingl, a Gignacově sraženém pokusu, skóre se však nakonec už nezměnilo. Svěřenci Josého Aniga tak v neúplné tabulce snížili ztrátu na čtvrté Saint-Étienne na šest bodů, zatímco Ajaccio se pomalu loučí s prvoligovým fotbalem - jejich už devatenáctá (!) prohra v sezoně znamená, že na záchranu ztrácí šest kol před koncem hrozivých 15 bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain32247174:1879
2.AS Monaco32199453:2766
3.Lille OSC32179637:2060
4.AS Saint-Étienne32167944:2955
5.Olympique Lyon32149948:3851
6.Olympique Marseille321391043:3448
7.Girondins Bordeaux3211111039:3744
8.Toulouse FC3211111041:4544
9.Stade Reims3211111039:4344
10.FC Nantes321171430:3640
11.OGC Nice321161528:3639
12.Stade Rennes329111240:3938
13.Montpellier HSC32717837:3738
14.FC Lorient321081438:4338
15.SC Bastia321081435:5038
16.EA Guingamp32981529:3435
17.Évian Thonon Gaillard328111331:4635
18.Valenciennes FC32781733:5129
19.FC Sochaux32691729:5627
20.AC Ajaccio323101931:6019

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
Godwinson

Az na Morela dnes paradni sestava.

Ayew

Reagovat
Israha

Musím říct, že jsem docela dost podceňoval Ayewův herní přínos pro OM. Ta hra je letos samozřejmě celkově dost na nic, ale jeho tah na bránu a přímočarost to do jisté míry dokáže pozvednout. Nebe a dudy oproti tomu, když tam za Gignacem byli tři hračičkové, co jenom drží balon. Doufám, že zůstane nebo se případně přivede typově podobná náhrada, protože Thauvin, Payet a Valbuena vedle sebe prostě hrát nemůžou.

A to nemluvím o Ayewově podpoře obrany, on má lepší defenzivní skluzy než většina stoperů.

Reagovat
Godwinson

Asi dvě sezóny zpět jsem si říkal, že by jeho budoucnost mohla být i na beku

Reagovat
CubONE

Mandi

Reagovat
smazaný uživatel

Mandi

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
onze

MERCI PARIS SG ! ! !

Reagovat
Godwinson

Stambouli

Zítra dá Lyon doufám na sestupující štempl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Olympique Marseille aktuálně vede jeho někdejší sportovní ředitel José Anigo, který stojí o návrat do své bývalé funkce, vedení pak s jistotou čeká hledání nového trenéra. Jedním z kandidátů je podle francouzských médií Argentinec Marcelo Bielsa, který naposledy vedl Athletic a od skončení loňské sezony je bez angažmá

Hmm, tohle by bylo dobré.

Reagovat
smazaný uživatel

Četl jsem si o tom, doufám ze prijde, údajně by ale mohl byt problém Anigo, Bielsa je prý autoritativní a chce mít proste vlastní spolupracovníky dle svých představ a ve francouzských mediích jsou spekulace, že to nemusí byt po chuti Anigovi. Štve me ze máme tak neschopné vedení Anigo je vtip, Labrune taky nic moc. Doufám, že prijde Bielsa a prijde revoluce.

Reagovat
smazaný uživatel

no Bielsa by s tým kádrom mohol hrať pekný atraktívny futbal, ved je tam na čom stavať, hráčov tam na to má, tak že by to bola podľa mňa dobrá voľba

Reagovat
juninho8

ty vole to musel byt zapas.....tento cas mi nevyhovuje kedze to koliduje s nasimi zapasmi ale kym vyhravame tak to nevadi....Lopes sa zrejme vytiahol

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Parádně zavěsil.

Mimochodem Lopes se mi zdálo, že u penalty vyběhl docela brzo, ale kopnutá byla taky hodně marně.

Reagovat
smazaný uživatel

mne taktiež, keď som to sledoval tak som čakal, že to dá sudí opakovať...našťastie nestalo sa tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

inak to bol Gomisov 100. gól v Ligue 1

Reagovat
Langi

Reagovat
M11

krasny ale teda ta penalta se mela opakovat.. to bylo moc okaty vybeh

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele