32. kolo
05.04.2014 20:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Toulouse FC - Lille OSC 1:2

Lille vyhrálo na hřišti Toulouse, byť to rozhodně nemělo snadné.

Hráčem zápasu byl na Stadium Municipal jednoznačně hostující útočník Salomon Kalou. Ten se do své první šance dostal už v 10. minutě poté, co roh Florenta Balmonta prodloužil hlavou za sebe Marko Baša. Ovšem jeho spoluhráč z Pobřeží slonoviny špičkou kopačky překopl míč přes břevno, ačkoliv v ten moment stál od branky prakticky jen kousek.

O sedm minut později se bratr záložníka Bonaventura proběhl s balonem mezi obránci domácího celku, nahrál Nolanu Rouxovi, který trefil zpoza velkého vápna tyč. Jak se ukázalo o devět minut později, pouze se zastřeloval. Ve 26. minutě si totiž Salomon Kalou narazil s Marvinem Martinem, a jeho další přesnou přihrávku už tentokrát Roux dokázal přetavit v gól - 0:1.

Kouč TFC Casanova poté přeskupil řady v defenzivnější formaci, ale v momentě, kdy Étienne Didot sejmul ve vápně Francka Bériu, mu to nebylo příliš platné. Salomon Kalou si na penaltu věřil a poslal ji do míst, kde gólman prakticky nemá šanci zasáhnout - 0:2. V ten moment zbývaly do závěru první půle jen tři minuty. V té druhé se však také děly zajímavé věci. Le Téfécé hráli docela jinak. Tak, aby prodloužili svou sérii neporazitelnosti na šest zápasů. Už ve 48. minutě zaměstnal Vincenta Enyeamu solidním pokusem Serge Aurier, ale brankář LOSC si poradil. Hned v zápětí však mohlo potřetí udeřit na druhé straně. Jonathan Delaplace pálil z voleje z poměrně velké dálky, ovšem Zacharie Boucher jeho střelu kryl.

Lille mělo ale potíže s disciplínou. Hned dva hráči severofrancouzského klubu byli vyloučeni, a to, prosím pěkně, v rozmezí jedné jediné minuty! Franck Béria a Pape Souaré putovali do kabin v době, kdy do vypršení řádné hrací doby chybělo ještě více, než dvacet minut. Nicméně díky spolehlivosti svého brankáře a nepřesnosti Wissama Ben Yeddera to vypadalo, že dvoubrankový náskok uhájí.

Serge Aurier se však na začátku nastavení přeci jen trefil, takže snížil na konečných 1:2, a zároveň pokazil nigerijskému reprezentantovi jubilejní dvacáté vychytané čisté konto. Příliš ho to ale mrzet nemusí, jelikož jednak si Lille pojistilo minimálně na další dvě kola třetí příčku, a protože utkání zbývá odehrát ještě šest, je velmi pravděpodobné, že těch vychytaných nul bude ve finále stejně přes dvacet.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele