32. kolo
05.04.2014 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Lorient - Évian Thonon Gaillard 1:1

Krůček po krůčku šplhá Évian k záchraně, dnes urval další bod na půdě Lorientu a přestože zůstává sedmnáctý, udržuje si pohodlný odstup od pronásledovatelů Valenciennes se Sochaux. Lorient zakončí sezonu v klidném středu tabulky (pokud se nestane něco neočekávaného).

V případě špatné formy se totiž bretaňští ještě mohou namočit - na Évian ztrácí tři body, na záchranu tedy devět. To není málo, ale ani mnoho. K bezpečné metě 40 bodů zbývá svěřencům Christiana Gourcuffa jediná výhra. Záložník Mathieu Coutadeur už před utkáním varoval, že Lorient musí začít vítězit, a vypadalo to, že si tým vzal jeho slova k srdci - Jérémie Aliadiére otevřel skóre hned z první velké šance. Po pěti minutách hry dokázal Vincent Aboubakar uhájit míč před dotírajícím obráncem a poslat jej na malé vápno, kde už číhal jeho útočný kolega.

Évian sice minulý týden porazilo Monaco a dříve v sezoně si připsal rovněž skalp PSG, jakmile je však soupeřem některý z průměrnějších týmů, jako by Les Croix de Savoie byli rázem vyměněni. To platilo i dnes - Lorient byl v úvodní fázi jasně lepším týmem, čemuž přispívaly i obrovské chyby hostů. Ve 22. minutě se takhle rozevřela obrana před útočícím Monnet-Paquetem, kterého musel krotit až gólman Jesper Hansen.

Teprve po půlhodině hry začal Évian působit nebezpečným dojmem a poslal Fabienu Audardovi první dvě navštívenky prostřednictvím Benezeta (30') se Sabalym (36'). Trochu ospalý závěr první půle si Lorient chtěl vynahradit po změně stran, Hansen však byl pozorný a Traorého ránu z rohu vápna zlikvidoval. Hosté odpověděli Wassovým přímým kopem, který sice letěl mimo tři tyče, brzy však už mělo být rozhodnuto.

20 minut před koncem Benezet dobře přečetl hru a přepustil míč Kassimu Abdallahovi, který z pravého křídla brilantním centrem našel před bránou připraveného Wasse. 1:1. V závěru zápasu sahaly oba celky po vítězné trefě, ale Benezet si nepřišel na pozorného Audarda (87'), zatímco zmatenou situaci po lorientském rohu vyřešil nejlépe nekompromisní Hansen (89').

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele