32. kolo
06.04.2014 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Monaco - FC Nantes 3:1

Monaco porazilo sympaticky bojujícího nováčka z Nantes hladce 3:1 a upevnilo si svoji pozici na druhé příčce, zajišťující přímý postup do Ligy mistrů. Hlavní hvězdou zápasu byl autor dvou branek James Rodríguez, kterého na domácí straně doplnil přesnou hlavičkou Andrea Raggi; za hosty snižoval Alejandro Bedoya.

Nantes překvapilo favorita nebojácným výkonem a dlouhé pasáže hry dokonce ovládalo, ze začátku však měl navrch Ranieriho tým: Fabinho se zmocnil volného míče a první střelou otestoval náhradního gólmana Maxime Dupé. Krátce nato se však k další střele dostal James, a proti jeho parádní ráně už mladík v nanteské kleci nezmohl zhola nic.

Na 2:0 mohl zvyšovat Dimitar Berbatov, jeho trefa však byla (po právu) označena za ofsajdovou. To jako by byl finální impulz, který Nantes potřebovalo - okamžitě poté se totiž zničehonic dostalo do hry a mohlo hned několikrát vyrovnat. Střela Itaye Schechtera byla sražena mimo tři tyče, dalekonosný halfvolej Oliviera Veigneaua zase zlikvidoval gólman Subašić.

A hostující tlak pokračoval - Gakpého přímý kop propadl opět ke Schechterovi, který z voleje pálil těsně nad Chorvatovu bránu. To se ještě Subašić nezapotil, při další střele izraelského borce mu však už pořádně zatrnulo - Schechter se dostal k zakončení na kraji malého vápna a nebýt monackého brankáře, bylo vyrovnáno.

Krátce po pauze měl gól na kopačce i Gakpé, který zamířil do Nantes v roce 2011 právě z Monaka; na druhé straně odpovídal nebezpečnou střelou Valere Germain. Agilní utkání pokračovalo dalšími pokusy Jamese se Schechterem, nečekanou převahu Nantes pak mohl stvrdit z přímého kopu Banel Nicolita, jehož střela i s přispěním Toulalanovy teče donutila Subašiće k akrobatickému zákroku.

Zdálo se, že je pouze otázkou času, než Les Canaris vyrovnají. Štěstěna se však usmála nakonec na Monaco - Raggiho perfektně umístěná hlavička do Dupého klece favorita uklidnila, na nestáhnutelných 3:0 pak zvyšoval krátce poté James, který proměnil penaltu nařízenou za faul gólmana na pronikajícího Fabinha. Vynikající hlavička Bedoyi, který se vyšrouboval nad bránícího Raggiho a kosmeticky upravil skóre, už na řádu věcí nic nezměnila.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele