Ligue 1 - souhrn 30. kola

04.04.2009, 20:59, aktualizováno 05.04.2009, 22:59
Komentáře a souhrny
Lyon vyhrál v Le Mans a stále drží vedoucí příčku. Jen o bod druhá je po výhře v Saint-Étienne Marseille, tři body si připsaly rovněž Bordeaux, Lille a Paříž. Le Havre ještě žije v boji o záchranu, Lorient, Valenciennes a Sochaux, za které se opět trefil Svěrkoš, se zdárně vzdalují sestupovým vodám...

Grenoble Foot 38 - FC Lorient 1:3

04.04.2009 19:00

Góly: 70. Nassim Akrour - 23. Kévin Gameiro, 51. Gabriel Obertan, 78. Morgan Amalfitano

Důležitou výhru v boji o záchranu zaznamenali hráči Lorientu, kteří si odvážejí tři body z Grenoblu. Ten nehrál vůbec dobrý fotbal a až na brankovou situaci ze 70. minuty si nevytvořil prakticky nic. Třešničkou na dortu byla překrásná rána hostujícího Amalfitana z půlky hřiště, která upravila na konečných 3:1.

Zatímco domácí se snažili ubránit bezbrankový výsledek a jejich hra během první půlhodiny působila hodně defenzivně, Lorient se o pár náznaků útoků pokusil. A ve 29. minutě se mu snažení vyplatilo, když Moreirův centr zleva ze standardky našel přesně hlavu Gameira, jenž zařídil první gól utkání. Grenoble prostě není pověstný ofenzivním fotbalem, takže i když prohrával o jednu branku, hostující branku ohrozil v prvním dějství pouze Boya.

Pět minut po přestávce Lorient zvýšil vedení na 2:0. Morel vlétl po levé straně a našel u vzdálenější tyče přesně Obertana. Na 3:0 mohl ještě hlavou zvýšit z vyložené pozice Saifi, avšak domácím se podařilo v 70. minutě snížit na 1:2. Toure utekl z brejku po pravé straně a přihrál před branku Akrourovi, pro něhož prázdná branka nebyla problém. Toure to pak zkoušel zpoza vápna, ale naštěstí pro Lorint stál v bráně skvělý Audard.

Kandidátem na gól roku francouzské Ligue 1 je rozhodně ten od Morgana Amalfitana. Trefit téměř od půlící čáry z voleje přesně pravou šibenici, přitom přelobovat gólmana, to se musí sejít více faktorů najednou, aby se tento kousek podařil. Tak jako tak tahle branka zařídila Lorientu již druhé vítězství 3:1 za sebou a katapultovala ho na devátou pozici. Grenoble klesl na 13. pozici.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - AJ Auxerre 2:0

04.04.2009 19:00

Góly: 1. Jean-Claude Darcheville, 70. Jean-Claude Darcheville (pen.)

Lepší návrat do základní sestavy po zranění si ani Jean-Claude Darcheville nemohl přát. Byl to právě on, kdo vstřelil Auxerre dvě branky a zajistil tak Valenciennes důležité tři body. První branku vsítil 23letý útočník hned v první minutě, druhý přesný zásah přidal dvacet minut před koncem z pokutového kopu.

Od úvodního hvizdu sudího uběhlo pouze 27 sekund a domácí už vedli 1:0. Rychlá kombinace Valenciennes skončila až na kopačkách Darchevilla, který z malé vzdálenosti bez problému překonal gólmana hostů. Auxerre se do první vážnější šance zápasu dostalo až v 17. minutě, ale Kahlenbergova dalekonosná střela ztroskotala v rukavicích domácího strážce svatyně Penneteaua. Hosté se poté dostali ještě do dvou dobrých příležitostí, ale Jelen a po něm znovu Kahlenberg na domácího brankáře nedokázali vyzrát.

Začátek druhého poločasu se nesl ve znamení šancí na obou stranách, nejprve se prezentoval domácí Tiéné, ale jeho pokus z velkého úhlu bez problémů gólman hostů chytil. V 51. minutě se zase zaskvěl domácí brankář, který se vytáhl proti střele Chafniho.

Rozuzlení přinesla až 70. minuta, kdy ve vápně zahrál rukou střídající Lejeune, který v tu dobu byl na hřišti pouhé dvě minuty, a hlavní rozhodčí po konzultaci se svým asistentem nařídil penaltu. K ní se postavil Darcheville, gólman hostů sice směr střely vystihl, ale prudkou ránu už nedokázal konečky prstů vyškrábnout mimo branku - 2:0.

Více informací k zápasu

Le Mans UC 72 - Olympique Lyon 1:3

04.04.2009 19:00

Góly: 78. Anthony Le Tallec - 18. Jean-Alain Boumsong, 44. Karim Benzema, 58. Karim Benzema

Sympatickým výkonem se prezentovalo Le Mans proti Lyonu. Jenže hosté jako kdyby přesně věděli, kdy mají udeřit a nakonec se radují z výhry 3:1. Účet načal v 18. minutě Boumsong, jenž zajistil pohodlné vedení, těsně před pauzou skóroval Benzema. V 54. minutě navíc rozhodčí změnil názor na odpískání penalty proti Lyonu a ihned na to se zase trefil Benzema. Le Tallec pak upravil na 1:3.

Domácí začali proti favoritovi nebojácně a v sedmé minutě zabrnkal na nervy gólmana Llorise Lamah. Lyonský brankář nakonec jeho střelu díky dobré soustředěnosti pokryl. Juninhův tradičně nebezpečný přímý kop domácí strážce branky Pele ještě chytil, ale když pak Brazilec nacentroval v 18. minutě z rohového kopu na Boumsonga, ve směru do sítě jeho přesné střele k tyči už nezabránil.

Juninho si nedal pokoj ani o tři minuty později, Pele opět musel proti jeho střele z přímého kopu zasahovat. Čtvrthodinu před koncem vyvinulo na Lyon Le Mans slušný tlak a právě toto období bylo ze strany domácích tím nejlepším v zápase. Gervinho nacentroval na volej Thomase, která snad ani nemohla být kopnutá lépe. Jenže Llorise v bráně zastoupil Makoun, jenž odvrátil míč hlavou do bezpečí. Pak se objevil sám před lyonským gólmanem Coutadeur, ale tváří v tvář na něj domácí záložník nevyzrál. Kdyby se Le Mans podařilo z těchto šancí vyrovnat, asi by se zápas odvíjel úplně jinak. Bohužel pro domácí minutu před koncem prvního dějství zaúřadoval kanonýr Benzema, který zvýšil na 2:0.

Po přestávce Puelovi hoši předvedli dobrou kombinaci, po níž Juninho vypálil křižnou střelu na Peleho, ten však držel ještě šance týmu nad vodou. V 54. minutě se domácí hodně zlobili na hlavního rozhodčího Maligeho. Ten nejprve nařídil za faul Llorise na Lamaha pokutový kop, ale po rozhovoru s asistentem své stanovisko změnil a dal pokyn k pokračování ve hře.

Zdrcené Le Mans pak dorazil druhým gólem v zápase o tři minuty později dorážkou Benzema. Domácím se ještě zásluhou Le Talleca podařilo výsledek zkorigovat, ale na body to samozřejmě nestačilo. Olympique si tak pojistil první příčku, Le Mans je čtrnácté.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Lille OSC 0:2

04.04.2009 19:00

Góly: 45. Michel Bastos (pen.), 58. Róbert Vittek

Lille potvrdilo roli favorita a jak není ve francouzské lize zvykem v souboji outsiderů s týmy z čela tabulky, odvezlo si ze stánku La Beaujoire-Louis všechny tři body. Nantes tak v tabulce zůstává na šestnácté pozici a je nebezpečně blízko trojici "vstupenek" do nižší soutěže. Hosté naopak poskočili na čtvrtou pozici a boj o titul je proto velmi reálný. Do listiny střelců se zapsal obživlý kanonýr Robert Vittek, jenž se začíná dostávat do své bývalé formy.

Očekávaný obrázek hry se vyplnil, hostům ovšem výrazně pomohla penalta ze závěru první půle, jinak by se možná fanoušci branek nedočkali. Lille drželo po většinu zápasu míč na svých kopačkách, nechtělo ho domácím půjčit, ti měli občas velké problémy, aby se vůbec dostali na útočnou polovinu. První možnost spálil Adil Rami, který po přímém kopu Bastose pálil jen těsně mimo.

Bastos ohrožoval domácí branku i nadále, při jedné akci se dostal do brejku, avšak tváří v tvář Alonzovi nedokázal balón procpat do sítě. Nantes se nedokázalo z tlaku dostat až do konce poločasu a v předposlední minutě zcela jasně fauloval v pokutovém území Jean-Jacques Pierre Edena Hazarda, sudí okamžitě foukl do píšťalky. Michal Bastos bez větších problémů poslal Alonza na druhou stranu a bylo to 0:1.

Ve druhém dějství opět tlačili hosté a ještě před odehranou čtvrthodinou bylo rozhodnuto. Franck Beria krásně uvolnil ostrostřelce Vitteka a ten střelou mezi dvěma obránci bez problémů rozvlnil síť podruhé - 0:2. Do konce poločasu se už žádná vážnější akce neurodila a Lille nepustilo soupeře ani do žádného výraznějšího tlaku, tři body si proto plně zasloužilo. Příště Lille přivítá ve šlágru Paris SG, Nantes se o body popere v Toulouse.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Le Havre AC 0:1

04.04.2009 19:00

Góly: 76. Massamba Sambou

Nejpřekvapivější výsledek celé soutěže, suverénně nejhorší Le Havre bere body z půdy Monaca a vyhrává teprve pošesté v sezóně, na venkovních stáncích dokonce podruhé. Dostalo se tak přes hranici dvaceti bodů, i tak ovšem zůstává poslední se sedmibodovým odstupem na nejbližší soupeře. Monaco kleslo na dvanáctou pozici a i když je relativně daleko od sestupových pozic, může ze středu tabulky k nim hodně rychle klesnout.

Nejsledovanější postavou se stal střelec jediné branky utkání Massamba Lo Sambou, který je však kmenovým hráčem Monaca a v Le Havre je pouze na hostování. Monaco bylo sice mírně lepším mužstvem, jenže čtvrthodiny před koncem neuhlídalo tohoto obránce a překvapivě inkasovalo. Monaco od začátku mělo zápas pod kontrolou, nicméně první velkou gólovou neproměnil na druhé straně Stephane Noro.

Domácí odpověděli velmi záhy. Juan-Pablo Pino poslal do vápna balón, tam ho ale na poslední chvíli před dotírajícím Nikolou Pokrivačem sebral do náručí skvělým vyběhnutím brankář Christophe Revault. Povedenou ranou se také prezentoval Yohan Mollo, i když však balón skončil v síti, kvůli ofsajdu branku rozhodčí uznat nemohl. Do dobré pozice se o něco později dostal též Mamadou Diallo, jenže se zakončením byl příliš zbrklý.

V druhé půli nejvíce hrozil aktivní křídlo Nikola Pokrivač, jeho dělovku bravurně vyrazil mimo skvěle chytající Revault. Na opačně straně to podobně zkoušel Hassane Alla, ovšem i on jen přihlížel přesvědčivému zákroku gólmana Ruffiera. Jediná branka se proto urodila v 76. minutě, po krásném rohovém kopu Ally již do prázdné klece doklepával Sambou.

Frustrovaní domácí od této chvíle začali faulovat a ostrých zákroků přibývalo, v poslední minutě k tomu neudržel nervy na uzdě zkušený Chorvat Dario Šimič a po tvrdém zákroku na útočníka Dialloa musel předčasně do sprch. Monaco bude mít šanci na reparát v příštím kole na hřišti vedoucího Lyonu, Le Havre přivítá Caen.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - AS Nancy-Lorraine 1:0

04.04.2009 19:00

Góly: 88. Marouane Chamakh

Dlouho se zdálo, že duel mezi Bordeaux a Nancy skončí bezbrankovou remízou. Domácí drželi více míč na kopačkách, jenže proti dobře bránícímu Nancy se ne a ne prosadit. Nakonec favorit přece jenom nezaváhal. Do svých rukou vzal vše Chamakh a dvě minuty před koncem zařídil svému týmu tři body za těsnou výhru 1:0.

Domácí Bordeaux samozřejmě nebralo nic jiného než tři body, protože na stíhání vedoucího Lyonu je nutně potřebovalo. Už od začátku zápasu hrálo v dobrém rozpoložení a zalibovalo si v několika útočných akcích, většinu z nich ale pokryla hostující defenzíva. Takže vyloženějších příležitostí si Girondins i přes lepší herní projev až zase tolik nevytvořil. Zuby si na hostujícím brankáři Gregorinim vylámal nejprve v první šanci utkání Bellion.

Nancy zahrozilo jen občas. Jako třeba když obránce Diawara nechal volného útočníka Hadjiho, který však svou šancí spíše pohrdl, než aby jí zakončil alespoň mezi tři tyče. Jeho marocký protihráč Chamakh byl na druhé straně po centru Gourcuffa ke skórování také velmi blízko, Hadji kontroloval lobem téměř přes půl hřiště, ale na Valverdeho nevyzrál.

Hosté nabrali po přestávce ještě více na sebevědomí, pro Bordeaux tak bylo opravdu velmi těžké prosadit se. Bohužel poslední půlhodinu odehráli hosté bez vyloučeného Biancalaniho, jenž v 57. minutě obdržel druhou žlutou kartu. Ani v oslabení se ale domácím nedařilo soupeřovu branku nebezpečně ohrožovat a pod tlakem jí zásobovat co nejvíce střeleckými pokusy. Nancy totiž ještě více zabetonovalo svůj prostor před šestnáctkou a jen několik zbrklých střel vedle bránu ho zkrátka nemohlo ohrozit.

Tou správnou cestou šel až v 88. minutě Chamakh. V klidu a s elegancí si podržel balón a nakonec přeloboval bezmocného brankáře Gregoriniho. Bordeaux se tak minimálně do neděle dostalo na druhou příčku, Nancy zůstává v horkém boji o záchranu na patnáctém místě.

Více informací k zápasu

SM Caen - Toulouse FC 0:0

04.04.2009 21:00

Góly: -

Poslední zápas sobotního programu 30. kola nejvyšší francouzské soutěže svého vítěze nenašel. Oba týmy se rozešly bezbrankovou remízou. Šťastnějším mužstvem může být rozhodně domácí Caen, které po většinu zápasu tahalo za kratší konec provazu.

Hosté z Valenciennes o sobě dali vědět po 15 minutách hry, Gignac si ukázkově zpracoval míč a tvrdě vypálil, s jeho projektilem si ale gólman Caen Platné věděl rady. Domácí se snažili prosadit o pár chvil později, Yatabaré "ukradl" balón hostující obraně a směřoval si to směrem k brance Toulouse. Tam ale narazil na připraveného Carrassa, který jeho střelu dokázal vyrazit do bezpečí. Do konce poločasu ještě stojí za zmínku střela domácího Savidana, která mířila mimo tři tyče a také pokus toulouského Didota, jehož prudká rána se otřela o tyč branky Caen.

Ve 48. minutě nalezl Didot přesným centrem Cetta, ten ale z bezprostřední blízkosti trefil pouze domácího brankáře. Poté se do dobré šance dostalo znovu Caen, ale Savidanova tvrdá střela opět narazila na dobře chytajícího Carrassa. Hosté se nechtěli smířit s bezbrankovým stavem a v posledních minutách zápasu domácím pořádně zatápěli. Braaten ale z osmnácti metrů nedokázal trefit branku, a když se ani v nastaveném čase gólově neprosadil ani střídající Mansare, utkání tak skončilo bez branek.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - Stade Rennes 3:0

05.04.2009 17:00

Góly: 36. Ryad Boudebouz (pen.), 38. Mevlüt Erdinç, 86. Václav Svěrkoš

Sochaux na svém hřišti překvapivě snadno porazilo ambiciózní Rennes a jeho šance na udržení opět vzrostly. Díky zisku tří bodů se ze sedmnácté pozice vyhoupl tým Václava Svěrkoše, který si připsal další branku, na čtrnácté místo.

Skóre otevřel po půl hodině hry mladičký záložník Ryad Boudebouz, který využil výhody pokutového kopu. Jednobrankové vedení ale netrvalo ani dvě minuty - v 38. minutě se totiž prosadil nadějný turecký útočník Erding. Skóre pak čtyři minuty před koncem pečetil Václav Svěrkoš, který přišel na hřiště až v 82. minutě. Domácí se díky výhře posunuli na čtrnácté místo, na sestupující St. Etienne má náskok tří bodů. Rennes pak zůstává na sedmé příčce, na vedoucí Lyon ale ztrácí propastných jedenáct bodů.

Domácí začali zápas skvěle a vypadalo to, že již v deváté minutě se ujali vedení. Erdingova tvrdá rána se odrazila od břevna a míč do branky dorazil dobíhající Pitau. Rozhodčí ale gól pro ofsajd neuznali. Rennes se nedařil přechod do útoku, možná také proto, že hostům chyběl útočník Jimmy Briand. Ten si na reprezentačním srazu zranil a bude mimo až do konce sezony. Místo aby se červení věnovali útoku, museli se dále bránit.

V 35. minutě ale M'Bia v pokutovém území stáhl Fatyho a rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil mladý Boudebouz, který poslal Doucheze na druhou stranu - 1:0. Pro Rennes to bylo ještě horší o dvě minuty později. Erding prošel kolem dvou soupeřových obránců Fanniho a Hanssona a následně potupil gólmana Doucheze jesličkami. Poslal tak svůj tým již do dvoubrankového nadějného vedení.

Druhý poločas mohl vypadat úplně jinak, kdyby Leroy využil svou šanci a z dvanácti metrů nenapálil míč pouze do dobře stojícího brankáře Richerta. Nevyužitá šance hosty srazila do kolen a nadále útočili pouze domácí. Jasnou výhru pojistil v 86. minutě Svěrkoš, který čtyři minuty předtím vystřídal autora druhého gólu Erdinga. Český reprezentant si naběhl na Boudebouzův centr a překonal statického Doucheze - 3:0.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - OGC Nice 2:1

05.04.2009 17:00

Góly: 20. Guillaume Hoarau, 52. Sammy Traoré - 35. Loïc Rémy

Paris St. Germain zvládlo vyrovnaný souboj s Nice a nadále zůstává na dostřel Lize mistrů i vedoucímu Lyonu. Naopak Nice je stále na osmém místě, na poháry ale ztrácí propastných čtrnáct bodů.

PSG se díky výhře, kterou zařídili Hoarau a Traoré, posunulo o jednu příčku, nyní je na páté pozici. Na čelo tabulky sice nadále ztrácí čtyři body, na druhé Bordeaux pak ale pouze jediný bod. Borci z hlavního města Francie tak utnuly sérii dvou proher v řadě. Naopak Nice, za nějž se trefil jen Rémy, nevyhrálo již šestkrát za sebou a v tabulce kleslo na momentální osmé místo.

Domácí mohli jit brzy do vedení, gólman Nice Ospina ale dokázal skvěle zareagovat na změnu balónu, kterou zapříčinil jeho spoluhráč Apam. Ten se pokoušel míč uklidit do bezpečí, málem si ale vstřelil vlastní gól. O pár minut později se strachoval domácí brankář. Záložník Olivier Echouafni ale z rohového kopu nastřelil pouze břevno.

Fandové pařížského týmu se ale nemuseli dlouho nervovat. Již ve dvacáté minutě totiž strhl vedení na jejich stranu nejlepší střelec týmu Hoarau. Ten si díky dorážce připsal již svůj šestnáctý gól v sezoně. Sessegnon vyslal na bránu Giulyho, jeho střelu ale dokázal Ospina ještě vytěsnit. Na dorážku a následnou teč Apama z dvou metrů už byl ale krátký - 1:0. Paris Saint-Germain vypadalo, že má zápas pod kontrolou, jenže Loïc Rémy je v 35. minutě vyvedl z omylu. Mladý útočník zachytil zadovku Luyinduly a pádil sám na brankáře. Landreau zůstal na zemi a Rémy napálil míč do prázdné branky. Vyrovnáno 1:1.

Domácím vrátil vedení těsně po přestávce bývalý hráč Nice Sammy Traoré. Ten si naskočil na Sessegnonův roh, odpoutal se od strážce Rémyho a ze šesti metrů propálil bezmocného gólmana - 2:1. Pařížané mohli svůj náskok ještě několikrát pojistit. Z voleje se ale neprosadil Hoarau a z následné střely se neradoval ani Giuly. Zápas tak nakonec skončil zaslouženě 2:1 pro domácí.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Olympique Marseille 0:3

05.04.2009 21:00

Góly: 60. Mamadou Niang (pen.), 73. Brandão, 76. Mamadou Niang

Jednoznačný průběh mělo utkání mezi St. Etienne a Marseille. Hosté zvítězili hladce 3:0 a na vedoucí Lyon ztrácí pouhý bod. O výhru se výrazně zasloužil Niang, který se trefil hned dvakrát a udržel naděje Marseille na zisk mistrovského titulu na velmi vysoké úrovni.

Domácí začali utkání ve vysokém tempu, ale jejich útoky ztroskotávaly na dobře hrající obraně hostů a gólman Mandanda příliš práce neměl. S přibývajícím časem to ale byla právě Marseille, která diktovala tempo hry a za prvních 45 minut si vypracovala dvě šance, které však nedokázala přetavit v góly.

V 10. minutě střílel z deseti metrů Brandao, ale jeho pokus mířil přímo do míst, kde stál brankář St. Etienne Janot. Po půlhodině zahodil stoprocentní příležitost Niang, jehož přesným centrem vybídl ke skórování Valbuena. První poločas tak skončil 0:0, na góly si diváci museli počkat až do poločasu druhého.

V tom stačilo hostům patnáct minut, aby si vytvořili tříbrankový náskok, na který St. Etienne už nedokázalo odpovědět. Po hodině hry zahrával Taiwo přímý kop, jehož střelu dokázal gólman domácích Janot vyrazit pouze před sebe. Míč chtěl do branky dorazit Niang, ale byl faulován a hlavní sudí k velké nevoli domácích hráčů nařídil pokutový kop. K němu se postavil sám postižený Niang a střelou do protipohybu gólmana otevřel gólový účet utkání.

O třináct minut později se skóre měnilo podruhé, Cheyrou našel přesným centrem Brandaa, kterého si obrana St. Etienne příliš nevšímala, a brazilský útočník dokázal bez problémů usměrnit hlavou míč do sítě. O dvě minuty později zvyšoval na 0:3 znovu Niang, který se po závaru před domácí brankou nejlépe zorientoval a prudkou hlavičkou uzavřel gólový účet zápasu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon30178541:2259
2.Olympique Marseille301610448:2658
3.Girondins Bordeaux30168648:2956
4.Lille OSC301510543:2955
5.Paris Saint-Germain30174943:3355
6.Toulouse FC301411537:2153
7.Stade Rennes301115432:2248
8.OGC Nice301181134:3341
9.FC Lorient309111037:3438
10.AJ Auxerre301071325:2937
11.Valenciennes FC308121028:2936
12.AS Monaco30991234:3636
13.Grenoble Foot 38308111120:2935
14.FC Sochaux307111233:3832
15.Le Mans UC 7230881434:4432
16.AS Nancy-Lorraine30791427:3930
17.FC Nantes30791426:4230
18.AS Saint-Étienne30851727:4629
19.SM Caen305131232:3828
20.Le Havre AC30632124:5421

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Valenciennes

Reagovat
smazaný uživatel

O.Lyonnais

Reagovat
Xavi8

Vittek

Reagovat
smazaný uživatel

nejako mu to sype...

Reagovat
smazaný uživatel

Karim ještě dávat góly nezapomněl, navíc konečně protrhl střeleckou smůlu letošní nejlepší stoper Ligue 1. Jinak výsledek z Monaca je dle mě dost šokující, Monaco by už mělo začít něco dělat...

Reagovat
stas87

dogy lm na nas caka

Reagovat
smazaný uživatel

kdo to do pytle je ten jean alain boumsong z olympiqu lyon? znal sem jednoho takovýho stopera z juventusu, ale ten tam rozhodně nehrál tak skvěle jako tenhlecten ve francii

Reagovat
smazaný uživatel

Tos znal dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Vittek

Reagovat
božský John

Basťoch,Vittek,Karim

Reagovat
smazaný uživatel

Le Tallec!!! juchuchúúú

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zápas Caen - Toulouse nic moc, projevila se malá střelecká potence obou klubů, nicméně ke konci zápasu Caen dost slušně tlačilo, bohužel pro ně z toho nakonec nic nebylo a tak se mohou už pomalu chystat na Ligue 2, letos už jim moc na záchranu nevěřím, i když stále ještě je čas..

Reagovat
smazaný uživatel

Přestupy v Lyonu bude řídit Puel

Trenér Lyonu Claude Puel má jistotu, že i kdyby jeho tým letos neobhájil titul, zůstane na jeho lavičce. Navíc bude mít po sezoně maximální kontrolu nad přestupy. "Ať už se letos stane cokoliv, bude mít po sezoně stoprocentní odpovědnost ohledně přestupů," řekl prezident Lyonu Jean-Michel Aulas.

Paráda, super rozhodnutí.

Reagovat
smazaný uživatel

PSG Svěrkoš

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

PSG Svěrkoš

Reagovat
Sosi

hezkej gol Venca

Reagovat
smazaný uživatel

Sochoaux se pekne zvedli

Reagovat
smazaný uživatel

PSG teda dneska moc neoslnilo, ale nakonec uhráli důležitý 3 body. Sessegnon To je fakt super hráč, nahraje, obejde hráče 1 na 1, vystřelí, letos jasná špička na ofenzivním záložníku spolu s Gourcuffem v Ligue 1. Jinak Giuly taky borec, ani v 32 letech stále skoro vůbec neztratil ze své rychlosti, jeho zkušenosti jsou navíc k nezaplacení, pokud někomu děkovat za tři body, tak jemu. A i Maka se mi dost líbil, jeho lahůdkové centry byly vynikající.

Jinak Sochaux překvapivě zdecimovalo Rennes, Svěrky se opět prosadil a to mu na to stačilo být na hřišti jen 4 minuty, paráda. Teď už se snad Sochaux bezproblémů udrží, formu má z celků zespodu jasně nejlepší a navíc má i docela slušný los.

Reagovat
smazaný uživatel

viděl jsem jen první poločas a fakt to žádná sláva nebyla no..., bylo mi líto toho borce, kterej se chudák snažil krýt ten NÁSKOK Hoauraua při prvním gólu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Marseille perfektni vykon Je dobre, ze to tenhle rok nebude mit Lyon vubec ale vubec jednoduchy.Akorat mi vadi,ze Gerets vubec nestavi Ben Arfu pritom je to podle obrovska skoda,ze tenhle hrac je takhle nevyuzitej.Hned jak prisel na plac to hrozne ozivil a ihned po nastupu si individualni sanci vypracoval golovku,kterou zmaril skvelym zakrokem golman Etienne.V obrane Marseille taktez prakticky bezchybny.Dalsi kdo se mi pozdava je posila Brandao.On je takovej nenapadnej,moc toho v zapse nenabeha,ale je to hrac,kterej umi rozhodnout zapas,hrac kterej umi dat gol.Takovyho hrace Marseille dlouha leta potrebovala.No a ja muzu jit v klidu spat-dneska se mi bude krasne usinat Titul na Velodrom

Reagovat
smazaný uživatel

PSG , ta špička je neuvěřitelně našlapaná..., taková Ligue 1 se mi líbí.

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille by ted meli hlavne vyuzit toho smticiho losu Lyonu Doma Monaco,ktereje predevsim venku hodne nevyzpytatelnym tymem..pak v Bordeaux a doma s PSG.Kdezto Marseille ma doma Grenoble a pak zajizdi do Lorientu.Tady by se moh lamat chleba

Reagovat
smazaný uživatel

Svěrky Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

OL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele