30. kolo
05.04.2009 17:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Sochaux rozdrtilo 3:0 Rennes a přiblížilo se záchraně

Sochaux na svém hřišti překvapivě snadno porazilo ambiciózní Rennes a jeho šance na udržení opět vzrostly. Díky zisku tří bodů se ze sedmnácté pozice vyhoupl tým Václava Svěrkoše, který si připsal další branku, na čtrnácté místo.

Skóre otevřel po půl hodině hry mladičký záložník Ryad Boudebouz, který využil výhody pokutového kopu. Jednobrankové vedení ale netrvalo ani dvě minuty - v 38. minutě se totiž prosadil nadějný turecký útočník Erding. Skóre pak čtyři minuty před koncem pečetil Václav Svěrkoš, který přišel na hřiště až v 82. minutě. Domácí se díky výhře posunuli na čtrnácté místo, na sestupující St. Etienne má náskok tří bodů. Rennes pak zůstává na sedmé příčce, na vedoucí Lyon ale ztrácí propastných jedenáct bodů.

Domácí začali zápas skvěle a vypadalo to, že již v deváté minutě se ujali vedení. Erdingova tvrdá rána se odrazila od břevna a míč do branky dorazil dobíhající Pitau. Rozhodčí ale gól pro ofsajd neuznali. Rennes se nedařil přechod do útoku, možná také proto, že hostům chyběl útočník Jimmy Briand. Ten si na reprezentačním srazu zranil a bude mimo až do konce sezony. Místo aby se červení věnovali útoku, museli se dále bránit.

V 35. minutě ale M'Bia v pokutovém území stáhl Fatyho a rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil mladý Boudebouz, který poslal Doucheze na druhou stranu - 1:0. Pro Rennes to bylo ještě horší o dvě minuty později. Erding prošel kolem dvou soupeřových obránců Fanniho a Hanssona a následně potupil gólmana Doucheze jesličkami. Poslal tak svůj tým již do dvoubrankového nadějného vedení.

Druhý poločas mohl vypadat úplně jinak, kdyby Leroy využil svou šanci a z dvanácti metrů nenapálil míč pouze do dobře stojícího brankáře Richerta. Nevyužitá šance hosty srazila do kolen a nadále útočili pouze domácí. Jasnou výhru pojistil v 86. minutě Svěrkoš, který čtyři minuty předtím vystřídal autora druhého gólu Erdinga. Český reprezentant si naběhl na Boudebouzův centr a překonal statického Doucheze - 3:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Venco jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

Sverki je borec a doufam ze to zachrani

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný Svěrki si zaslouží pochvalu a věřím, že v nové repre bude konečně v základní sestavě!!!!

Reagovat
Špilmachr

Přesně tak!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele