30. kolo
04.04.2009 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Nantes - Lille OSC 0:2

Lille potvrdilo roli favorita a jak není ve francouzské lize zvykem v souboji outsiderů s týmy z čela tabulky, odvezlo si ze stánku La Beaujoire-Louis všechny tři body. Nantes tak v tabulce zůstává na šestnácté pozici a je nebezpečně blízko trojici "vstupenek" do nižší soutěže. Hosté naopak poskočili na čtvrtou pozici a boj o titul je proto velmi reálný. Do listiny střelců se zapsal obživlý kanonýr Robert Vittek, jenž se začíná dostávat do své bývalé formy.

Očekávaný obrázek hry se vyplnil, hostům ovšem výrazně pomohla penalta ze závěru první půle, jinak by se možná fanoušci branek nedočkali. Lille drželo po většinu zápasu míč na svých kopačkách, nechtělo ho domácím půjčit, ti měli občas velké problémy, aby se vůbec dostali na útočnou polovinu. První možnost spálil Adil Rami, který po přímém kopu Bastose pálil jen těsně mimo.

Bastos ohrožoval domácí branku i nadále, při jedné akci se dostal do brejku, avšak tváří v tvář Alonzovi nedokázal balón procpat do sítě. Nantes se nedokázalo z tlaku dostat až do konce poločasu a v předposlední minutě zcela jasně fauloval v pokutovém území Jean-Jacques Pierre Edena Hazarda, sudí okamžitě foukl do píšťalky. Michal Bastos bez větších problémů poslal Alonza na druhou stranu a bylo to 0:1.

Ve druhém dějství opět tlačili hosté a ještě před odehranou čtvrthodinou bylo rozhodnuto. Franck Beria krásně uvolnil ostrostřelce Vitteka a ten střelou mezi dvěma obránci bez problémů rozvlnil síť podruhé - 0:2. Do konce poločasu se už žádná vážnější akce neurodila a Lille nepustilo soupeře ani do žádného výraznějšího tlaku, tři body si proto plně zasloužilo. Příště Lille přivítá ve šlágru Paris SG, Nantes se o body popere v Toulouse.

Autor: Viktor Sandev / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele