30. kolo
04.04.2009 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - AS Nancy-Lorraine 1:0

Dlouho se zdálo, že duel mezi Bordeaux a Nancy skončí bezbrankovou remízou. Domácí drželi více míč na kopačkách, jenže proti dobře bránícímu Nancy se ne a ne prosadit. Nakonec favorit přece jenom nezaváhal. Do svých rukou vzal vše Chamakh a dvě minuty před koncem zařídil svému týmu tři body za těsnou výhru 1:0.

Domácí Bordeaux samozřejmě nebralo nic jiného než tři body, protože na stíhání vedoucího Lyonu je nutně potřebovalo. Už od začátku zápasu hrálo v dobrém rozpoložení a zalibovalo si v několika útočných akcích, většinu z nich ale pokryla hostující defenzíva. Takže vyloženějších příležitostí si Girondins i přes lepší herní projev až zase tolik nevytvořil. Zuby si na hostujícím brankáři Gregorinim vylámal nejprve v první šanci utkání Bellion.

Nancy zahrozilo jen občas. Jako třeba když obránce Diawara nechal volného útočníka Hadjiho, který však svou šancí spíše pohrdl, než aby jí zakončil alespoň mezi tři tyče. Jeho marocký protihráč Chamakh byl na druhé straně po centru Gourcuffa ke skórování také velmi blízko, Hadji kontroloval lobem téměř přes půl hřiště, ale na Valverdeho nevyzrál.

Hosté nabrali po přestávce ještě více na sebevědomí, pro Bordeaux tak bylo opravdu velmi těžké prosadit se. Bohužel poslední půlhodinu odehráli hosté bez vyloučeného Biancalaniho, jenž v 57. minutě obdržel druhou žlutou kartu. Ani v oslabení se ale domácím nedařilo soupeřovu branku nebezpečně ohrožovat a pod tlakem jí zásobovat co nejvíce střeleckými pokusy. Nancy totiž ještě více zabetonovalo svůj prostor před šestnáctkou a jen několik zbrklých střel vedle bránu ho zkrátka nemohlo ohrozit.

Tou správnou cestou šel až v 88. minutě Chamakh. V klidu a s elegancí si podržel balón a nakonec přeloboval bezmocného brankáře Gregoriniho. Bordeaux se tak minimálně do neděle dostalo na druhou příčku, Nancy zůstává v horkém boji o záchranu na patnáctém místě.

Autor: Patrik Sandev / goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele