Ligue 1 - 30. kolo. Tipy a analýzy

05.04.2009, 09:43
Tipy a analýzy
Zaujalo nás
Po reprezentační přestávce startuje další kolo francouzské ligy, kde se bude bojovat nejen o titul, ale také o pohárovou Evropu a působení v Ligue 1. V sobotu se budou zraky upínat do Bordeaux, kam přijede Nancy, v neděli pak do Parku princů zavítá Nice a v St. Etienne se bude hrát o titul i o sestup.

BORDEAUX - NANCY (sobota 19 hodin)
Domácí jsou na třetím místě a pošilhávají určitě výše. V posledním kole vyhráli v Le Havre 3:0, předtím doma porazili Nice. V loňském vzájemném zápase však prohráli 0:1.
Za Bordeaux opět nenastoupí stále zraněný střelec Cavenaghi, zranění jsou nově obránce Henrique a brankář Ulrich Rame. Potrestaný je záložník Fernando Menegazzo.
Nancy se posledními mizernými výkony dostalo až těsně nad sestupovou příčku, v posledním zápase prohrálo doma s Monakem 0:1, předtím v Sochaux 1:2. Já však čekám, že se v klubu během pauzy určitě něco změnilo, takže to pro Bordeaux určitě nebude lehký oříšek.
Hosté mají také potrestaného záložníka Landryho N'Guema a obránce Andre Luize, oba klíčoví hráči. Útočník Issiar Dia bude také jistě chybět.
Z tipů se mi větší jistotou než jednička jeví under 2,5 gólu v solidním kurzu 1,7 u Sportingbet.

GRENOBLE - LORIENT (sobota 19 hodin)
Tohle bude pohodový zápas, oběma klubům totiž v podstatě o nic nejde. Grenoble naposledy prohrál v Lille, ale předtím doma porazil St. Etienne 1:0. Loni se domácí s Lorientem rozešli smírně 1:1 a podobný výsledek lze očekávat také nyní. Domácím ze základu chybějí jen zranění obránce Walid Regragui a záložník Sofiane Feghouli.
Hosté také porazili St. Etienne (dokonce 3:1), předtím remizovali v Nantes 1:1 a drží si klidný střed tabulky. Za Lorient nenastoupí zranění záložníci Oscar Ewolo a Ulrich Le Pen.
V tomhle zápase čekám remízu, v kurzu 2,85 si vsadím u Sportingbet za střed.

LE MANS - LYON (sobota 19 hodin)
Domácí budou muset trochu zapnout, neboť se z klidných vod dostávají pomalu do rozbouřených vod sestupu. Doma sice remizovali s Rennes 2:2, ale pak hladce prohráli v Auxerre 0:2. Stejným výsledkem skončil také podzimní zápas v Lyonu. Domácím se zřejmě již vrátí útočník Anthony Le Tallec, ale chybět bude jeho kolega Thorstein Helstad a také obránce Saber Ben Frej.
Lyon se do formy dostal až v posledním zápase se Sochaux, které porazil 2:0. Předtím však prohrál doma s Auxerre stejným poměrem a úplně stejně skončil zápas i v Lille. Pokud by však Lyon měl ztratit v sobotu všechny body, může se stát, že Ligue 1 povede po delší době někdo jiný.
Hostům stále chybí útočník Sidney Govou, záložníci Jeremy Toulalan a Cesar Delgado. Také obránce John Mensa stále ještě nebude připraven.
Nejen podle metody "Pepek Vyskoč" čekám, že tento zápas skončí remízou. U Sportingbet v kurzu 3,1 lze zkusit do wildu.

MONACO - LE HAVRE (sobota 19 hodin)
Monaco si sice posledními dobrými výsledky drží desátou příčku, ale tento klub kdysi válcoval celou Evropu. Naposledy však převálcoval Nancy na jeho hřišti 1:0 a předtím doma Toulouse 3:2. Na podzim hrál s Le Havre také 3:2.
V mužstvu domácích je potrestaný záložník Jean-Jacques Gosso, chybět bude i jeho zraněný kolega Alejandro Alfonso. Dále pak útočník Alexandre Licata a obránce Adriano.
Le Havre se již smiřuje se sestupem, jeho setrvání v Ligue 1 je jen v oblasti teorie. Doma prohrál s Bordeaux, předtím ve Valenciennes.
Hostům se sice zřejmě vrátí obránce Nicolas Gillet, ale chybět budou určitě jeho kolegové Loic Nestor a Abasse Ba. Nemůže nastoupit ani útočník Amadou Alsasane, který již dal v této sezóně devět gólů!
Jednička v kurzu 1,53 u Sportingbet není žádný velký kurz, ale má své value a zřejmě by se dal zkusit i over 2,5 gólu, kde je kurz 2,05 tamtéž.

NANTES - LILLE (sobota 19 hodin)
Domácí jsou bod od sestupu, mohou za to také poslední výsledky. Prohra v Marseille se dala čekat, ale domácí remíza s Lorientem 1:1 byla určitě ztrátou bodů. Ostatně výsledek 1:1 je pro Nantes docela častý. Na podzim Nantes podlehlo Lille 0:2.
Nantes má také potrestaného záložníka Frederica Da Rochu, navíc zraněného jeho kolegu Aureliena Capoueho. Nenastoupí ani útočníči Filip Djordjevic a Thomas Dossevi.
Lille podniklo v posledních zápasech atak na vedoucí pětku, do které se dostalo. Porazilo Grenoble, předtím vyhrálo v Caen 1:0.
Hostům se možná vrátí záložník Mathieu Debuchy, ale chybět budou zase jeho kolegové Yohan Cabaye a Ludovic Obraniak. Další záložník Stephane Dumont je zraněn, stejně jako útočník Emil Lyng.
Já očekávám v tomto zápase tradiční výsledek pro Nantes, tudíž 1:1. Sportingbet má v kurzu 6,0 a ve wildu by tento tip neměl chybět.

VALENCIENNES - AUXERRE (sobota 19 hodin)
Domácí se zavřením obrany v posledních zápasech dostali až do středu tabulky. Výhra doma s Le Havre v poměru 3:2 byla spíše výjimkou, jinak bezgólové remízy v Rennes a Marseille jsou rozhodně úspěchem. Na podzim hrálo s Auxerre, jak jinak, 0:0.
V dresu Valenciennes bude chybět potrestaný záložník Carlos Sanchez, jeho kolega Jonathan Lacourt je zraněný, ale možná se vrátí další záložník Jose Saez, v záloze ale nebude hrát určitě Djamel Belmadi.
Auxerre je také ve výborné formě, vyhrálo v Lyonu 2:0 a stejným výsledkem pak porazilo doma Le Mans. Nejen těmito výsledky se dostalo ze sestupových míst až na devátou pozici.
Hostům se zřejmě již vrátí záložník Jean-Pascal Mignot, takže chybět bude jen útočník Julien Quercia.
Na tipu by slušel under 2,5 gólu, v kurzu 1,55 u Sportingbet s velmi vysokou důvěrou.

CAEN - TOULOUSE (sobota 21 hodin)
V televizním zápase budou domácí bojovat o bytí či nebytí v Ligue 1. Naposledy totiž prohráli doma s Lille 0:1, ale pak remizovali v Nice 2:2. V podzimním zápase dokonce vyhráli v Toulouse 1:0.
Caen má potrestanou celou zálohu: Anthony Deroin, Gregory Leca a Gregory Proment. Dále jsou zraněni obránce Florian Boucansaud a útočník Julien Toudic.
Za hosty střílí góly nejlepší střelec Ligue 1 Gignac, naposledy deklasovali doma PSG 4:1, předtím však překvapivě prohráli v Monaku 2:3. Venku jim to tolik nejde, stejně jako Caen doma.
Také hosté mají potrestané dva záložníky, jsou jimi Etienne Capoue a Alexandre Bonnet, zraněni jsou další jejich kolegové Pantxi Sirieix a Paulo Cesar. Zraněný je i obránce Jeremy Mathieu, naopak útočník Fode Mansaré by již mohl nastoupit.
Já čekám bod pro Caen a budou rozhodně padat i góly, takže over 2,5 gólu v kurzu 2,4 u Sportingbet já budu hrát s vyšší důvěrou určitě!

PSG - NICE (neděle 17 hodin)
Pařížané se před sobotními zápasy dostali z velké pětky a rozhodně se tam chtějí vrátit. Poslední zápasy se sobě rovnými jim přinesly však docela kruté zjištění. V Toulouse prohráli 1:4 a doma s Marseille 1:3. S aktuálním soupeřem prohráli na podzim 0:1. Domácí mají potrestaného záložníka Jerome Rothen a obránce Zoumana Camara. Navíc zraněni jsou další obránci Mamadou Sakho a Sylvain Armand.
Hosté z Nice jsou na tom ještě hůře, jeden čas drželi druhé místo a nyní jsou osmí. Naposledy doma remizovali s Caen, předtím prohráli v Bordeaux.
Nice bude chybět jen obránce Vincent Hognon, který není stejně příliš vytěžován, jinak budou kompletní.
PSG má rozhodně kádr na to, aby vyhrál. Něco mi však říká, že to bude těžce vydřené vítězství, kurz 1,6 mi přijde tak na hranici value, přesto nebude na mém tiketu chybět.

SOCHAUX - RENNES (neděle 17 hodin)
Domácí se podle mne v neděli večer objeví opět na sestupovém místě. Naposledy podlehli v Lyonu 0:2, což byl zápas, ve kterém se hrálo jen na jednu branku. Předtím sice porazili doma Nancy, ale to bylo v té době naprosto odevzdané. Loni prohráli v Rennes 0:1.
Sochaux se možná vrátí po zranění útočník Sloan Privat, chybět bude zase jeho kolega Santos, tak nevím, jestli Svěrkoš po zranění sám všechno oběhá. Nebo, že by nebyl na Letné tak těžce zraněn?!
Rennes naopak mají šanci na návrat do velké pětky, o kterou přišlo posledními dvěma remízami (s Valenciennes a v Le Mans). Očekávám, že reprezentační přestávka je nakopne a půjdou tvrdě za vítězstvím.
Bohužel jim při tom bude chybět potrestaný obránce Abdou Kader Mangane a zranění útočníci Jimmy Briand a Jires Kembo-Ekoko. Dvojka by byla hodně lákavá, ale bez těch všech útočníků by se mohla zrodit také bezgólová remíza.Ve wildu by tak tedy určitě chybět neměla.

ST. ETIENNE - MARSEILLE (neděle 21 hodin)
Domácí se i přes výborný fotbal, který produkují, dostali až na sestupovou příčku. Poslední dvě porážky (v Lorientu a v Grenoble) jim srazily vaz.Loni prohráli v Marseille 1:3.
Za St.Etienne nenastoupí potrestaný obránce Yohan Benalouane, zraněn je i jeho kolega Mouhamadou Dabo. Ke hře nejsou připraveni ani záložníci Daisuke Matsui, Blaise Matuidi a Loic Perrin.
Marseille před tímto kolem na druhém místě naopak v poslední době vyhrávala, a to doma s Nantes nebo v PSG.
Také hosté budou mít oslabenou zálohu, nenastoupí Boudewijn Zenden ani Karim Ziani a samozřejmě fit není ani obránce Laurent Bonnart.
V tomto zápase se mi nejjistěji jeví tip, že oba týmy dají gól. Sportingbet má v kurzu 1,9 za vyšší vklad.

Autor: Ugljan

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bordeaux - nancy 1

grenoble - lorient 0

le mans - lyon 2

monaco - le havre 1

nantes - lille 0

vale - auxerre 0

caen - toulouse 2

Reagovat
smazaný uživatel

Caen neprohraje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

já vím,já vím.všiml jsem si,že máš pro ně slabost.někdo prostě ale toho černého petra dostat musí.le havre už je jasný a caen je šíleně z formy,prostě padají dolů a když dostanou gól tak se sesypou.uvidíme,já jim prostě nevěřím.nicméně na můj tiket tohle nepůjde

Reagovat
One-Real

Bordeaux-Nancy 1

Grenoble-Lorient 0

Le Mans-Lyon dvojitá šance 0-0 pro odvážnější under

Monaco-Le Havre 1 nebo over

Nantes-Lille 0

Valenciennes-Auxerre under (pro ty kteří neriskují, první poločas 10)

Caen-Toulouse 0

Reagovat
božský John

Auxerre je namlsaný po výhře nad Lyonem..dal bych 02...

Reagovat
One-Real

jinak s nedělními tipy souhlasím, ještě bych možná riskl první poločas na Sochaux 10 nebo celkový under

Reagovat
smazaný uživatel

celkový under v Sochaux je velmi reálný!

Reagovat
onze

Skoda zranenych a potrestanych, ktory nemozu nastupit. Na NICE to nejak nevieme, ale ak chceme skoncit v tabulke vysoko musime dnes urcite zvitazit. ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Ostatně zajímavé tipy na sázení budou za chvilku i v Chorvatsku!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele