Ligue 1 - souhrn 30. kola

11.03.2016, 22:28, aktualizováno 13.03.2016, 22:56
Komentáře a souhrny
Lyon prohospodařil dvougólový náskok v Rennes. Nantes si poradilo s Angers. PSG nadělilo Troyes devět gólů a s předstihem si zajistilo obhajobu titulu. Menší přestřelku zhlédli diváci v Monaku na úvod 30. kola francouzské nejvyšší soutěže. Za domácí ASM sice zaválel Vágner Love, přesto si však hostující Remeš z knížectví odváží bod za remízu 2:2. Marseille veze bod z Lorientu, Bordeaux schytalo debakl v Toulouse...

Stade Rennes - Olympique Lyon 2:2

13.03.2016 21:00

Góly: 70. Fallou Diagne, 82. Jérémie Boga - 33. Rachid Ghezzal, 54. Alexandre Lacazette

Lyon nedokázal využít zaváhání konkurenčního Monaka a ztrátu na druhé místo nakonec nestáhl, přestože v Rennes vedl už 2:0. Domácí ale předvedli skvělý comeback a díky remíze 2:2 se stále drží na dostřel Lize mistrů..

Zápas vyvolával hodně pozornosti už od samého úvodu - nejenže se střetli dva kandidáti na elitní trojku, ale navíc vůbec poprvé se renneský Yoann Gourcuff postavil proti týmu, z něhož k Les Rouge et Noir loni (po pěti letech) přestoupil. Ani jeho přítomnost však Courbisovým svěřencům zpočátku nepomohla; Lyon byl v první půli jasně lepší a mohl vést po střele Lacazetta, který sice obešel gólmana Costila, z ostrého úhlu ale pálil do tyče. Francouzský reprezentační brankář si následně brilantně poradil s Ghezzalovým přímým kopem, mířícím do vinglu. Zachránil také situaci po Koného hlavičce, zatímco další hlavičkový pokus Samuela Umtitiho odklidil z brankové čáry zázračný teenager Dembélé.

Teprve po této smršti se Rennes vzchopilo a dokonce se mu podařilo dostat míč do sítě - Gourcuffův skvělý pas doklepával Pedro Henrique, bohužel pro domácí však z ofsajdu. Dembélé následně donutil k dobrému zákroku Anthonyho Lopese. Lyon si však vedení zasloužil přece jen více, a nakonec se také dočkal - Darder narýsoval pas na levé křídlo pro Corneta, který se probil do vápna přes několik obránců a krásně předložil míč na zadní tyč, kde už číhal připravený Ghezzal. Skvělá akce.

Deset minut po změně stran pak domácí defenziva nedokázala odklidit přímý kop, Jordan Ferri vrátil míč do mlýnice a Lacazette v hlavičkovém souboji předčil Costila - 2:0 pro Lyon. Zdálo se, že je rozhodnuto. To ale hosté nepočítali s ďábelským plánem Rollanda Courbise.

Vyhlášený bouřlivák udělal v poločase dvě změny - Mendese s Gourcuffem nahradili Diagne a Boga. A právě díky těmto dvěma žolíkům bretaňští nakonec vyrovnali. Diagne se prosadil po Dembélého rohu 20 minut před koncem, Boga pak v závěru srovnával na 2:2. Opět u toho byl nezastavitelný Dembélé, jehož ránu sice Lopes vyrazil, leč pouze do cesty dorážejícímu střelci. Ještě předtím mohl lyonské uklidnit Lacazette, ve své šanci ale tentokrát selhal, což dost možná stálo Lyon cenné body.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Angers SCO 2:0

13.03.2016 17:00

Góly: 49. Emiliano Sala, 69. Emiliano Sala

Nantes se dokázalo rychle oklepat z porážky v bretaňském derby a následné remíze v Bastii a opět bere tři body. Tentokrát to odskákalo Angers, které si z Beaujoire odváží prohru 0:2 a nadále se propadá tabulkou. Domácí šanci na poháry udržel při životě Emiliano Sala, autor obou branek..

Argentinský forvard si nicméně ostré náboje schovával až na druhou půli. V té první to byla ze strany Les Canaris spíše neproduktivní, platonická dominance. Hosté naplno potvrdili, že jejich forma je skutečně mizerná, a přestože se jim vrátil kapitán Cheikh N'Doye, nedokázali za celý zápas vyprodukovat jedinou střelu na bránu; na druhé straně Nantes, které si užívá nejlepší domácí formu za 11 let, dlouho ne a ne najít skulinku v hostující defenzivě.

První šanci si připsal Kolbeinn Sigthórsson, jehož přímý kop musel vykrýt gólman Alexandre Letellier; ten následně zachránil i před Adryanovou střelou a Bedoyovým volejem. První půle skončila v okamžiku, kdy Letellier vyrazil další Adryanův přímák nad břevno.

Domácí publikum tak netrpělivě čekalo na gól, který nakonec přišel krátce po změně stran. Aktivní Adryan sice musel kvůli zranění střídat, jeho náhradník Adrien Thomasson se však vytáhl - sám uprostřed pole vybojoval míč a rozehrál jej na Salu, jehož technická rána zapadla za Letellierova záda. Dvacet minut před koncem pak ex-bordeauxský šutér definitivně rozhodl díky přízemní ráně po Tourého pasu.

Více informací k zápasu

ES Troyes - Paris Saint-Germain 0:9

13.03.2016 14:00

Góly: 13. Edinson Cavani, 17. Javier Pastore, 19. Adrien Rabiot, 46. Zlatan Ibrahimović, 52. Zlatan Ibrahimović, 56. Zlatan Ibrahimović, 58. Matthieu Saunier (vl.), 75. Edinson Cavani, 88. Zlatan Ibrahimović

Bylo to jasné prakticky od prvního kola, teď je ale definitivně hotovo - PSG získává čtvrtý mistrovský titul v řadě. Osm kol před koncem mají svěřenci Laurenta Blanka na druhé Monako náskok nestáhnutelných 25 bodů. Mistrovský úder se jim povedl v neuvěřitelném stylu - poslednímu Troyes uštědřili na jeho půdě potupný debakl 9:0.

Fenomenální Zlatan Ibrahimovic navázal na svoje galapředstavení ze Stamford Bridge čtyřmi nasázenými brankami. Aktuálně jich tak má v ligové sezoně na kontě už 27 a pouze tři mu chybí k dorovnání svého dosavadního rekordu ze sezony 2012/13. Do střelecké tabulky se dvakrát zapsal i Edinson Cavani, jednou Javier Pastore s Adrienem Rabiotem a vše dokonal vlastní gól Matthieu Sauniera. Zoufalé Troyes navíc odehrálo posledních 17 minut bez vyloučeného Lossémy Karabouého (to už PSG vedlo 7:0) a je takřka matematicky jisté, že sestupuje do druhé ligy.

Nejrychleji získaný titul v historii Ligue 1 se rodil velmi lehce. Pařížané věděli, že Monaco ve svém zápase s Remeší zaváhalo a že jim tedy jakákoliv výhra zajistí mistrovskou korunu - a od začátku mnohem slabšího soupeře nešetřili. Obrana Troyes držela pouze třináct minut, než ji nadvakrát překonal Edinson Cavani. O čtyři minuty později na sebe poprvé upozornil Ibra, když svojí typickou patičkou nabil na druhý gól Pastoremu.

Ještě než uběhla 20. minuta, vedlo PSG už o tři branky: Rabiot, který se prosadil i v týdnu v Londýně, tentokrát dorážel míč do sítě poté, co gólman Dreyer vyrazil první Cavaniho střelu. Zbytek prvního dějství už proběhl v relativním poklidu, ale po změně stran to začalo nanovo. Po pouhých dvaceti vteřinách vyrobil Rincón kritickou hrubku, kterou využil Cavani a rychle nahrál svému švédskému parťákovi. Ten napřáhl z okraje vápna a přízemní ránou levačkou zvýšil na 4:0.

Druhý Ibrův gól padl po chytrém pasu Ángela Di Maríi a další chybě troyeské obrany; hattrick pak dokonal během pouhých deseti minut halfvolejem, jenž se ještě otřel o bránícího Sauniera. Ten byl mimochodem opravdu smutnou postavou dnešního zápasu - také další gól v Dreyerově síti šel totiž přes něj. Tentokrát změnil střel Kurzawova pasu natolik, že gól byl uznán jako vlastní.

V hektickém závěru se nejprve Karaboué poroučel pod sprchy po faulu na Cavaniho; uruguayský forvard sice nařízenou penaltu napoprvé neproměnil, z dorážky ale už skóroval na 8:0. Poslední branku vstřelil opět Ibrahimovic po Pastoreho přihrávce. Druhá domácí trofej pro PSG je tak doma - a pařížský gigant stále zůstává ve hře o Coupe de France, Coupe de la Ligue a především Ligu mistrů.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - AS Saint-Étienne 2:0

12.03.2016 20:00

Góly: 7. Jimmy Briand, 24. Sloan Privat

Guingamp tuhle výhru potřeboval jako sůl a především díky dobře zvládnutému prvnímu poločasu získal potřebné vítězství do boje o záchranu. St. Étienne naopak pokračuje v nevalných výkonech a podruhé v řadě se mu nepodařilo skórovat. Do vedení dostal domácí Jimmy Briand, Sloan Privat na něj následně svou trefou navázal.

Les Verts nevstoupili do tohoto utkání vůbec dobře. Už v 7. minutě Giresse unikl na levé straně, míč přistrčil na Jacobsena, ten ve správný moment našel jemným obloučkem v malém vápně nabíhajícího si Brianda, který hlavou bez větších problémů překonal brankáře Ruffiera. Ve 24. minutě EAG navýšil vedení.

Salibur svou přihrávkou poslal za obranu sprintujícího Martinse Pereiru, ten ještě předal balón doleva na Privata a ten ve skluzu v pohodě zacílil. ASSE se opravdu dlouhou dobu snažil najít jakoukoli odpověď, ale ve finále to byla z jeho strany marná snaha. Až po hodině hry mohl snížit Maupay, ovšem svou hlavičku po centru od Eysserica usměrnil jen nad.

Skórovat se snažil ještě hlavou Pajot, ani on však nenašel kýžený cíl. Svěřenci Jocelyna Gourvenneca zkrátka druhé dějství zvládli takticky na výbornou a soupeře pouštěli jen do sporadických šancí. Naopak rozdíl mohl být dokonce tříbrankový, nicméně po akci Brianda pálil Giresse z halfvoleje vedle.

Více informací k zápasu

GFCO Ajaccio - SM Caen 1:0

12.03.2016 20:00

Góly: 70. Khalid Boutaïb

Po deseti kolech strádání se Gazélecu konečně podařilo zvítězit a i nadále si tak drží sedmibodový odstup od předposledního Toulouse. I když se Caen mohlo již spolehnout na služby svého nejlepšího střelce Andyho Delorta, na Korsice žádnou branku nevstřelilo. O jediný zásah střetnutí se postaral Khalid Boutaïb.

Hosté si proti svému soupeři rozhodně věřili, v posledních několika zápasech vykazovali slušné výsledky. Poprvé do vedení se mohli dostat v 11. minutě oni. Yahiův centr dokázal Rodelin hlavou sklepnout pro Delorta, který zamířil na gólmana Mauryho svou levačkou, ten však předvedl jistý zákrok.

Ze standardky mohlo udeřit ještě jednou. Tentokráte Féret hledal stopera Da Silvu, a ačkoli mu nechybělo málo, hlavou nakonec nedokázal zamířit do sítě. Až na sklonku hodiny hry výrazněji zahrozil také GFCO. Filippi se zbavil dvou svých strážců, hezky uvolnil Martineze, ovšem jeho pokus taktéž nebyl přesný.

Hostující brankář Vercoutre přežil ještě jednu hodně ošemetnou situaci. Larbi napřáhl zpoza vápna a svou střelou rozezvonil břevno, míč se ještě odrazil k nohám Boutaïba, avšak ani jeho dorážka se neujala. Dvacet minut před koncem se korsickému forvardovi nakonec přece podařilo skórovat, to když jeho hlavička nakonec šťastně zapadla do šibenice.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - OGC Nice 0:2

12.03.2016 20:00

Góly: 61. Valère Germain, 76. Alassane Pléa

Hatem Ben Arfa proti Montpellieru sice neskóroval, nicméně přihrál na pojišťovací trefu. I díky tomu se jeho Nice posunulo na třetí místo a doufá, že se dotírající Rennes a Lyon ve vzájemném duelu navzájem vybijí.

Hatem Ben Arfa po deseti minutách hry našel ve vápně Valére Germaina, na jehož razantní hlavičku výborně zareagoval gólman Laurent Pionnier. Bývalý hráč anglických celků Hull City a Newcastle United, který si kvůli porušení pravidel UEFA musel na debut za Les Aiglons půl roku počkat, na jihu Francie ožil do nebývalé formy, což ukázal i po šestatřiceti minutách hry, když obešel tři hráče soupeře a vystřelil tak, že Pionnier měl hodně co dělat, aby zabránil jeho dvanácté trefě.

Hatem Ben Arfa si byl se svými spoluhráči velmi dobře vědom toho, že MHSC se v posledních týdnech zlepšilo. A na domácím Stade de la Mosson mohlo jít nedlouho před závěrem první půle do vedení. Ryad Boudebouz našel Mustaphu Yatabarého, nicméně jeho volej směřoval pouze do připravených rukavic Yoana Cardinaleho.

Hatem Ben Arfa si možná o poločase v šatně vzal slovo. A možná tak učinil kromě kouče Clauda Puela jiný z jeho spoluhráčů. V každém případě to zabralo a Nice se po hodině hry dostalo do vedení. Jean-Michaël Seri ulovil balon a zavelel k rychlému protiútoku, v jehož finále nahrál Germainovi, jenž zblízka prostě musel skórovat - 0:2.

Hatem Ben Arfa si potom připsal na konto onu zmíněnou asistenci, když na sebe natáhnul dva obránce, čímž uvolnil prostor pro Alassaneho Pleu, jemuž následně naservíroval balon jako na zlatém podnose, takže jeho čerstvě třiadvacetiletý spoluhráč zvýšil na konečných 2:0 z pohledu hostujícího týmu, který připisuje třináctou výhru. Osm kol před koncem jich tedy má na kontě stejně, jako za celou minulou sezonu.

Více informací k zápasu

SC Bastia - Lille OSC 1:2

12.03.2016 20:00

Góly: 90. Gaël Danic - 37. Sofiane Boufal, 59. Ibrahim Amadou

Trvalo to skoro tři roky, než Lille znovu vyhrálo v Bastii. Ta nepotvrdila pověst jednoho z nejlepších celků v Ligue 1, co se hry na domácím trávníku týče. Vzhledem k zaváhání ostatních konkurentů si ale v tabulce zase o tolik nepohoršila. Zato LOSC poskočilo na devátou příčku.

První větší příležitost byla na Stade Armand Cesari k vidění ve 28. minutě. Na svědomí ji měl Éder poté, co si našel přihrávku Florenta Balmonta, avšak domácí Alexander Djiku se střele statečně postavil do cesty. A dobře udělal, protože situace vypadala z pohledu Bastie vskutku nebezpečně. A po šestatřiceti minutách hry to bylo ještě nebezpečnější.

Sofiane Boufal, jenž jako jediný ze severofrancouzského klubu podává v této sezoně stabilně velmi dobré výkony, se prosmýknul kolem Sébastiena Squillaciho, aby mohl napálit kulatý předmět do horního rohu brány Jean-Louise Leky, který tak inkasoval poprvé po pěti zápasech - 0:1. Těsně před uplynutím hodiny hry to bylo pro hosty ještě lepší.

Znovu u toho byl Sofiane Boufal, jenž tentokrát centroval do vápna, kde Adama Soumaoro přiťuknul míč na Ibrahima Amadoua, který zblízka zaznamenal svou první přesnou trefu v dresu LOSC - 0:2. Pak centroval Julian Palmieri na Floyda Ayitého, nicméně Vincent Enyeama celou situaci včas přečetl. V poslední minutě utkání se však stal dočista negramotným, jelikož si neporozuměl s Markem Bašou a všeho využil Gaël Danic - 1:2.

Jenže na vyrovnání už bohužel nezbyl čas. Bastia má však stále šestibodový náskok na Gazélec Ajaccio a o příštím víkendu zajíždí na nový stadion Bordeaux. Lille má v tabulce o bod více, než korsický soupeř a za týden přivítá doma Toulouse, které se ze všech sil snaží vydrápat se ze sestupové zóny. Ztrácí sedm bodů, ale ve hře jich je stále čtyřiadvacet.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Girondins Bordeaux 4:0

12.03.2016 20:00

Góly: 5. Wissam Ben Yedder, 50. Wissam Ben Yedder (pen.), 86. Martin Braithwaite (pen.), 90. Óscar Trejo

Svou premiéru si měl prožít minulý týden proti Marseille, nakonec se však jako nový kouč objevil Pascal Dupraz na lavičce Toulouse až v utkání s Bordeaux poté, co strávil pár dní v nemocnici kvůli srdečním problémům. Jeho svěřenci získali potřebné tři body k záchraně suverénním způsobem.

Bitva o řeku Garonnu dopadla až nečekaně snadno právě pro TFC. Domácí však i přesto zůstali stát na místě, pořád jim totiž chybí k záchraně sedm bodů, neboť osmnáctý Gazélec rovněž dokázal urvat vítězství. Les Girondins znovu potvrdili, že jsou jedněmi z nejnevyzpytatelnějších celků Ligue 1. Zrovna nyní se jim vážně nezadařilo.

Toulouse bylo pod vedením Dupraze prakticky jako vyměněné. A už v páté minutě se ujalo vedení, když se Ben Yedder dokázal odpoutat se od svého strážce, naběhl do šestnáctky a i z úhlu našel skulinku na bližší tyčce. O pár chvil později spálil tutovku Braithwaite, který obešel brankáře Bernardoniho, jenže nezamířil do jeho odkryté svatyně.

Hostující lodivod Willy Sagnol, pod nímž se asi i začíná kývat trenérská židle, pravděpodobně trošku pokazil zápas takticky. Přece jenom svému týmu naordinoval až příliš defenzivní styl hry. A vstup do druhé půle? Katastrofa. Sané ve 49. minutě stáhl ve vápně Ben Yeddera, byl vyloučený a ještě se kopala penalta, kterou proměnil sám faulovaný.

Od té chvíle si Toulouse pohodlný náskok bez problémů drželo. A v závěru utkání si výhru dvěma zásahy pojistilo. V 86. minutě Chantome podrazil Braithwaita a Dán další nařízený pokutový kop proměnil. V 90. minutě se poté z dorážky prosadil Trejo, který z blízkosti doklepával do prázdné brány.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Olympique Marseille 1:1

12.03.2016 17:00

Góly: 34. Majeed Waris - 46. Mauricio Isla

Lorient uhrál s Marseille remízu 1:1, díky čemuž zůstávají oba celky na totožném počtu získaných bodů a okupují střed tabulky.

Les Merlus se museli obejít bez svého nejlepšího střelce Benjamina Moukandja. O branky se tedy měl starat jeho jmenovec Jeannot. Jeho první (a velmi výživný) pokus musel vyboxovávat Steve Mandanda. Těsně před odehranou třetinou zápasu si balon vzal Jimmy Cabot a svým centrem našel Abdula Warise, který přeskočil Nicolase N’Kouloua, jenže Mandanda znovu předvedl famózní zákrok.

Záhy poté se do šance díky nahrávce Floriana Thauvina řítil Rémy Cabella, který ve své kariéře zaznamenal proti Lorientu už čtyři branky. Tentokrát jej ale vychytal Benjamin Lecomte. Ve 34. minutě obrana Marseille poněkud zaspala, díky čemuž mohl Walid Mesloub najít Abdula Warise, jenž si balon pěkně připravil, a poté vypálil za Steve Mandandu - 1:0. Pro ghanského reprezentanta to byl už osmý gól v sezoně.

Po prvním poločase mohli Ripollovi svěřenci vést už 3:0. Kdyby si ovšem Waris ve své další šanci počínal chladnokrevněji a kdyby Mandanda nezneškodnil jak Barthalméův jedovatý pozdrav, tak následnou Warisovu dorážku. Jak se brzy ukázalo, neproměněné příležitosti si mohli lorientští hráči krutě vyčítat.

Okamžitě po změně stran pálil Michy Batshuayi a Zargo Touré tečoval tak, že kulatý předmět doputoval před Mauricia Islu, který jej levačkou uklidil za Lecomteho - 1:1. Les Merlus se nechtěli s dělbou bodů spokojit a v závěru si vytvořili ještě tři hodně dobré možnosti. Yann Jouffre mířil těsně vedle. Raphaëla Guerreira potom vychytal Steve Mandanda - jak napoprvé, tak napodruhé. Oba celky tedy mají k pohárovým pozicím stejně blízko/daleko.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Stade Reims 2:2

11.03.2016 20:30

Góly: 5. Vágner Love, 37. Vágner Love - 11. Gaëtan Charbonnier, 79. Diego Rigonato

S remízou na Stade Louis II v Monaku musí být spokojení i hosté z Remeše, byť se stále pohybují proklatě nízko u sestupového pásma.

Remeš se pomalu začíná děsit každého výjezdu mimo domácí stadion. Ale proti knížecímu klubu nezačala vůbec marně. Už ve 4. minutě pobídnul Diego Rigonato svým pasem Thievyho Bifoumu, ale ten na Danijela Subašiće nevyzrál. A zase se potvrdilo ono NEDÁŠ - DOSTANEŠ. Ani ne o šedesát sekund později přihrával za obranu Elderson Echiejile a Johann Carrasso musel z brány, aby překazil radost Bernardu Silvovi. Jenže balon odrazil pouze do míst, kde číhal Vágner Love a pro brazilského útočníka nebyl problém dopravit kulatý předmět do brány, přestože stál mimo velké vápno - 1:0.

Že by se tým Leonarda Jardima těšil z vedení nějak dlouho, to se rozhodně tvrdit nedá, neboť už v 11. minutě přelstil nádherným obloučkem defenzivu Nicolas De Préville a Gaëtan Charbonnier napálil skákající míč rovnou pod břevno - 1:1. Ten samý fotbalista se ocitl ve velmi dobré pozici i v minutě dvaadvacáté, ale tehdy mířil nad břevno.

Pak to zblízka hlavou zkoušel monacký obránce Wallace, nicméně Carrasso se vyznamenal. Pak to střelec remešského gólu pořádně zvoral. V úzkých si nevšimnul, že cestička k vlastnímu brankáři není zcela volná, takže zpětnou přihrávku vystihnul Vágner Love a střelou na zadní tyči podruhé potěšil tradičně poloprázdné tribuny na Stade Louis II - 2:1.

Bývalý hráč CSKA Moskva přišel do svého současného klubu v polovině ledna a tohle byla jeho třetí přesná ligová trefa. Deset minut po změně stran mohl zaznamenat třetí, ale Aly Ndom měl nohu přesně tam, kde ji měl mít. Na druhé straně zase pomohl svému spoluhráči mezi třemi tyčemi Fabinho, když ztečoval na roh příležitost Charbonniera.

Pak na jedné straně Subašić vychytal De Prévilleho a na té druhé Carrasso vyzrál na Vágnera Lovea. Takže až 79. minutě se hostům podařilo zásluhou povedené střely Diega Rigonata vyrovnat - 2:2. Monaco má na druhém místě sedmibodový náskok. A pozor! Pokud PSG porazí poslední Troyes, stane se s velikým předstihem počtvrté za sebou šampionem Ligue 1!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain30245177:1577
2.AS Monaco301313444:3452
3.OGC Nice30138943:3347
4.Olympique Lyon301371047:3346
5.Stade Rennes301112742:3645
6.FC Nantes301111829:2844
7.SM Caen301341332:3943
8.AS Saint-Étienne301261233:3442
9.Lille OSC30913825:2440
10.Olympique Marseille30815740:3139
11.FC Lorient30912941:4239
12.Angers SCO301091129:3139
13.SC Bastia301161328:3139
14.Girondins Bordeaux309111038:4838
15.Montpellier HSC301061436:3536
16.EA Guingamp30981336:4535
17.Stade Reims30891334:4333
18.GFCO Ajaccio307121131:4033
19.Toulouse FC305111432:4826
20.ES Troyes30282021:6814

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (80)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1. aby wagner love dostal lepsi love.

Reagovat
Israha

Hm tak letošní Ligue 1 má tři jistoty. PSG vyhraje s přehledem titul, zápasy Marseille skončí 1:1 a Bernardoni v Bordeaux bude děravý jak staré kalhoty . Jinak ty výsledky vůbec nemají logiku...

Reagovat
Godwinson

Troyes

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatan

Reagovat
formic81

To je taky o nicem tahle soutez

Reagovat
smazaný uživatel

tak to bychom meli ted hlavne nenalosovat barcelonu nebo bayern... idealne benficu city wolfsburg.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Godwinson

Dobrá groteska

Reagovat
Trand

Reagovat
misinho7

lol a to ten troyes este mal ake tutovky tak ..ale tei goly..cavani snad nic nedal na prvykrat ale vzdy mal luck ze sa to k nemu odrazilo znova

Reagovat
Godwinson

Stopeři Troyes měli vsazeno, no :)

Reagovat
Rarášek

Cavani strašnej

Reagovat
Feind

docela rozdil mezi cavanim a ibrou. ibra vsecko na poprve prostrelil, cavani vsechno chodil solo a brankare nikdy neprostrelil, az napodruhe dorazel. i penaltu

Reagovat
onze

MERCI PARIS SG

Reagovat
Free_player

dobrá nálož

Reagovat
smazaný uživatel

kvalitní liga

Reagovat
smazaný uživatel

že tohle napíše zrovna fanoušek PL. Ta liga není tak vyrovnaná, ale rozhodně má své kvality a hlavně hraje v ní spousta talentovaných hráčů.

Reagovat
Godwinson

PL je úplně někde jinde, talentovaných hráčů v L1 hraje spousta, ale jinak je to úplně o hovně :)

Reagovat
F.Torres

a přesně takhle se kouká PD na PL

Reagovat
Godwinson

Ten byl dobrej

Reagovat
F.Torres

teda až na ty talenty...

Reagovat
Uwe háže buly

Pár jich tam je, kteří by jednou měli na PD.

Reagovat
smazaný uživatel

to nemůžeš ani myslet vážně

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

vytáhni si radši tu hlavu z prdele

Reagovat
Uwe háže buly

Chelsea s Arsenalem můžou potvrdit

Reagovat
Emmett Brown

ubohe decka z PL sekcie uraduju

Reagovat
Langi

Reagovat
eder

Liga o jednom klubu.

Reagovat
Atlético de Madrid

Pokud jde o top 5 evropských soutěží, PSG vyhrálo s největším předstihem v historii z hlediska kol (8 kol před koncem) i času (druhý v pořadí je Bayern 25. března 2013). A velmi pravděpodobně vyhraje i s nejvíc body, Bayern v tom roce 2013 vyhrál titul o 25 bodů, což má PSG už teď.

Dneska to taky byla nejvyšší výhra v historii těch top pěti lig, o 9 venku vyhrál jen Duisburg v roce 1966.

A Zlatan má 13. titul, když mu započteme i ty dva, které Juventusu byly odebrány, což mezi současnými hráči má pouze Šovkovskij na Ukrajině. Absolutní rekord v počtu titulů má jeden Nor, který jich vyhrál 16, jsem na Zlatana zvědavý.

Tuším evropskou superligu.

Reagovat
Woods

dufam, ze Ibra predlzi aspon o rok v PSG

Reagovat
misinho7

tou europskou ligou to smrdi ale riadne

Reagovat
smazaný uživatel

Ta superliga by byla skvela

Reagovat
Atlético de Madrid

Ja jsem dost proti. Narodni ligy by sly strasne do kopru, odtahlo by to sponzory i kvalitni hrace. A koukat porad na tech samych par klubu by me taky za chvili prestalo bavit, ztratilo by to tu exkluzivitu vyrazovaci faze Champions League. Ale myslim, ze to k tomu dost speje, respektive takovy PSG proste musi citit, ze se v lize, kde nemaji absolutne zadnou konkurenci, nemuzou posunout na ten uplne nevyssi level fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem proti.

Reagovat
F.Torres

Reagovat
misinho7

Reagovat
smazaný uživatel

A ja jsem dost pro.

Reagovat
ZB 07

Reagovat
eder

Vcelku souhlas, i když všechno špatné je pro něco dobré. Kdyby totiž ta Superliga odtáhla takové ty "tradiční" šejk kluby typu Chelsea, PSG, Citizens atd., původní ligy by rázem byly vyrovnanější a atraktivnější - v podstatě by se vrátil čas cca o dvacet let zpět. Španělská liga bez Realu a Barcelony a bundesliga bez Bayernu by na tom byly podobně. A ty hordy turistů s foťáčky a popcornem by uvolnili logicky zlevněná místa původním fanouškům - ty by totiž odtáhly za superligou...

Reagovat
Atlético de Madrid

To je na jednu stranu pravda. Na stranu druhou by ty domaci ligy byly jen takovy skanzen. On je fotbal strasne geograficky clenity a to mi na tom prijde to pekne. Spanelska fotbalova tradice je jina nez italska. Ma to nejakou historii, kopana v kazde zemi prosla urcitym vyvojem a v tech narodnich ligach existuje jista atmosfera a mentalita, ktera je unikatni. To by tam sice zustalo, ale bez tech nejvetsich klubu, ktere ke kazde lize neodmyslitelne patri - Real, Barce, Juve, Bayern a dalsi maji klicove misto ve vyvoji fotbalu v tamnich zemich. Vytvorenim superligy bys pak vytvoril kolos, ktery by byl jen dojnou kravou na penize a uplne bys prepsal tu "fotbalovou mapu Evropy", protoze najednou by v kazde lize chybely vsechny tradicni kluby, ktere tam poslednich treba i 100 let vladly.

Jakoby tohle je dost konzervativni postoj, ale podle me je fotbal natolik dulezita soucast kulturniho zivota v tech danych zemich, ze by vytvoreni superligy byl az prilis velky zasah.

Reagovat
smazaný uživatel

Absolutní souhlas.

Reagovat
eder

Já si právě myslím, že ta Superliga by se časem odsoudila do pozice pojízdného cirkusu. Sice by tam hráli nejlepší fotbalisté světa za bezkonkurenční peníze, v lóžích by se předháněli největší celebrity, ale opravdového fotbalového fanouška by to rychle omrzelo. Stalo by se to izolovaným panoptikem bez vývoje, něco jako Haarlem Globetrotters... Ale souhlasím s tebou, že v každé z těch národních lig je to jiné, každá je svým způsobem unikátní a nedá se paušalizovat.

Reagovat
Atlético de Madrid

To si zase nemyslim, on by to ze sportovniho hlediska byl urcite uspesny projekt. Do te superligy by byly nalite obrovske penize. Hrali by tam nejlepsi hraci ze vsech koutu sveta, takze by se tam hral nejkvalitnejsi fotbal v dejinach. Byla by tak obrovska konkurence, ze by treneri museli vymyslet stale neco noveho. Byly by naprosto detailni a hlavne skvele porovnatelne statistiky, takze bychom se uz nemuseli hadat, jaky hrac je nejlepsi a, protoze bychom to proste zjistili na zaklade vykonu v superlize.

Mne jde ciste o to, jak by se ovlivnil zivot fanouskovsky sceny, jak by se ovlivnil ten unikatni, historicky ovlivneny obraz tamniho fotbalu a jak by to narusilo celkovy rozlozeni fotbalovyho sveta, ktery je nemenny v podstate celych tech 150 let, co soutezni fotbal existuje.

Reagovat
smazaný uživatel

to by nebyl pojizdny cirkus, protoze by se hralo o hrozne moc a ta kvalita zapasu a nasazeni by bylo obrovske. LM laka fanousky neustale a cim dal vice i kdyz se do zaverecne faze dostavaji porad ten stejny okruh tymu, co by pravdepodobne patrili do superligy. byla by to LM na steroidech. tam by byl problem ze divaci by prakticky nemeli sanci videt ty nejlepsi hrace nazivo.

Reagovat
smazaný uživatel

tohle neni konzervativni postoj ale naprosto realisticky. kdyby ty top kluby odesli ze souteze tak by to znamenalo obrovskou ztratu po vsech smerech. poklesl byl pocet divaku jak u televize tak i na stadionech a pak by nastal obrovsky odliv sponzoru a financi. z toho by se ty souteze dostavali dlouho. co by byla La liga bez barcy a madridu. a jak si napsal tak ten kulturni vliv je podle me take obrovsky

Reagovat
smazaný uživatel

cely to rozhodnou pouze penize. je hezky ze se do ligy mistru dostava plno mensich klubu a tem to pomaha. ale ve chvili kdy to prestane byt financne zajimave pro ty top kluby tak bude problem. naklady na platy a prestupy rostou a ty penize se musi nekde vzit. lakadlem LM jsou predevsim ty top kluby a az ty dojdou k nazoru ze se jim vice vyplati vlastni projekt tak je nikdo nezastavi. bude tam jistota ucasti, vetsi prijmy, zadna financni omezeni a obrovska prestiz. kdyz si vezmu kolik penez dostala PL za vysilaci prava tak tady by to bylo jeste vice. evropa je mala, vzdalenosti jsou zanedbatelne takze zadna omezeni nejsou a tech +-16 klubu by se sehnalo lehce

Reagovat
Atlético de Madrid

V tom vsem mas pravdu. Ja jsem ale idealista a verim, ze prachy nebudou znamenat vsechno. Kor ve sportu, coz neni uplne standardni byznys, protoze ma i ten rozmer fanouskovstvi, pro ktery se to taky hraje. A ta sance, ze si nejaky klub z male ligy zahraje Ligu mistru je podle me strasne lakava nejen z hlediska finacniho, ale i pro fanousky, pro samotny hrace ci pro prestiz danyho klubu. Se staci podivat, jak se u nas sili kvuli koeficientu.

Mne se celkove libi ten koncept, kdy mas proste nejakou ligovou pyramidu treba o dvaceti urovnich, na jeim vrcholu je prvni liga, nad tim Champions League a uplne nahore je MS klubu. Takhle se vlastne muze teoreticky uplne kazdy tym na planete vyskrabat az na absolutni vrchol. A to mne se strasne libi, byt realita je samozrejme jina.

Reagovat
smazaný uživatel

ja se prave bojim ty moci penez. navic kdyby se udelal treba liga pro 18 tymu tak by ty hraci odehrali 34 tezkych utkani a ne pres 60 jako ted. ten pocet utkani je pro kluby jako barca atd opravdu obrovsky a kolik z tech zapasu je celkem o nicem a ceka se pouze na zavahani favoritu. takze i pro hrace by to bylo plus (ne pro vsechny protoze nekteri se zajimaji o osobni statistiky a proti silnym souperum jim to moc nejde) a ty spolecne s majiteli klubu (pro ne lakadlo top urovne a exkluzivity) by v tom mohli taky mit velke slovo

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem proti

ale co si myslíš o modelu nhl?

Reagovat
Atlético de Madrid

Model NHL je fajn, ale tam to vychazi z uplne jine historie. V USA zadne narodni ligy ani ligovy system nemeli. Takze tam uz asi 100 let maji jednu hlavni soutez, kolem ktere se to cele toci a spoustu mensich, ve kterych hraji vsechny ostatni tymy. Navic je ten system, kdy jednu ligu hraji jen bohate kluby proste dobry, o tom zadna, protoze kdyz maji vsichni stejne financni moznosti, da se mnohem lepe soustredit na sportovni stranku veci. Ale ma tady na ten model vubec nejsme zvykli a uplne by to rozbilo cely fotbalovy system a nejakou hisrarchii, ktera doposud existovala.

Reagovat
smazaný uživatel

V Evropě nemůže žádná soutěž fungovat na americkém systému lig jako NHL, NFL, NBA nebo MLB. To je z hlediska kompletní struktura nemožné. USA je jeden celek, Evropa však celkem není. V Americe si budovali tyhle své 4 přední ligy od začátku 20. století a mají přes 100 let tradice. Stejně tak mají v Evropě jednotlivé ligy přes 100 let tradice. Už je myšlenka využití modelu amerických soutěží jako jedné super soutěže v Evropě je jako přemýšlet o v roli útočníka o atentátu na Madrid, Paříž nebo Londýn. Byl by to masakr a obětí by bylo ohromné množství. Navíc by tím padla nejslavnější klubová soutěž Champions league, ta by zcela pochopitelně musela skončit. Nebo by snad někdo přišel s tím, že překope ještě tento formát? De facto spláchnout 100 let práce do hajzlu, k tomu by se odvážil jen skutečný sebevrah.

Reagovat
Atlético de Madrid

Reagovat
vladis271

neverím. V takom anglicku by fanúšikovia defenestrovali vedenie ak by s takým nápadom reálne prišli.

Reagovat
Atlético de Madrid

Jo, ona je totiz otazka, jestli by se ta soutez nemohla hrat bez Anglie. Pokud by totiz superligu melo hrat treba 20 nejbohatsich klubu sveta, tak z Anglie by jich byla pulka. A to je zase extremne nevyhodne pro ostatni zeme, nemluve o tom, ze na 10 anglickych klubu fakt nikdo neni zvedavy. Ona si Anglie bohate financne vystaci sama bez ohledu na vysledky v evropskych soutezich. Klidne si dovedu predstavit, ze by tu jako jedna soutez fungovala PL a vedle ni superliga pro kontinentalni muzstva.

Reagovat
vladis271

potom kludne...ale mne stále aj bez anglicka príde celá myšlienka superligy scifi, nvm. Je tou Liga majstrov to by mohlo stačiť podla mňa.

Reagovat
smazaný uživatel

taky je ale zajímavé, že Bayern letos jede skoro stejným tempem... PSG má 77 bodů za 30 kol. Bayern má teď po 26. kole bodů 66. To znamená, že je možné a i docela pravděpodobné, že po 30. kole budou mít ještě o jeden bod více, než PSG teďkom

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapci, teď to zlomit v Champions league

Reagovat
misinho7

tak toto nema vobec ale vyznam ked to pojde takto dalej a PSG nestrafi na finacnej sile tak budu takto vyhravat ligu dalsich 10 rokov...

Reagovat
Hokaido

Nedůstojný.

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatan da zlatou kopacku, aniz by odehral vsecky zapasy

Reagovat
F.Torres

Klobouček, budu jim fandit i v LM. Pokud tedy nenarazí na Real.

Reagovat
misinho7

no LM skor ukazala ze ked hraju v takej lige tak im to skodi skor..ani v skupine ani teraz proti Chelsea neboli az taky dobry..ja si myslim ze skoncia vo stvrtfinale

Reagovat
Godwinson

Doufejme

Reagovat
F.Torres

Záleží na losu, myslím si, že když se vyhnou španělům, tak to SF/F můžou dát. Samozřejmě ale s tebou souhlasím, že ta liga jim škodí, ale na druhou stranu jim přidává na seběvědomí, což není zrovna k zahození.

Reagovat
smazaný uživatel

za co obdiv? co se tyka kvality souteze tak nejsnadnejsi liga z tech velkych a koupena naprosta dominance.

Reagovat
F.Torres

za co asi...

Reagovat
smazaný uživatel

na prave ze nevim za co obdiv. za koupeny titul v lize bez konkurence? opravdu se ma tohle obdivovat

Reagovat
vlastik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Ligue 1 tak nezajimava a nudna soutez, ze kazdy tyden pritahne deset novych debilu z PL sekce, aby nam to pod souhrnem nezapomeli rict

Reagovat
Spalovač šancí

No hlavně že všichni fanoušci Lyonu jsou výkvět inteligence

Reagovat
Langi

obecne si myslim ze jsou...nevim co ti na nas vadi...snad krome place nad vykony sudich na nas nic spatneho neni...do nikoho nekerujeme, nemame potrebu se neustale ukajet nad kvalitou (nekvalitou) ostatnich soutezi a obecne nadavame vetsinou hlavne vlastnim hracum, ze hraji hovno nez abysme kopali do soupere...obecne je L1 sekce asi nejnormalnejsi ze vsech tady a fakt se clovek uz chyti za hlavu, kdyz pokazde co rozklikne souhrn kola a PGS zrovna da rychtu nejakym zebrakum, tak tu najde 20 komentaru od fanousku Tottenhamu, Arsenalu a Newcastlu, kteri vazili tak dlouhou cestu, aby nam (fanouskum, kteri o te lize mame jako jedini opravdu prehled) sdelili, jak vlastne strasne stoji za hovno

Reagovat
Spalovač šancí

"Nejnormálnější" je pochopitelně Synot liga

Reagovat
stas87

To je zumpa ako PD.Len v PD je to Messi x Ronaldo+penalty pre oboch.V SL su to hlavne penalty a chybne rozhodnutia rozhodcov v prospech Sparty a Plzne..Inak by ta liga byla uplne o nicom.

Reagovat
Kokesh

Proc zumpa? Hraji v ni proste dva "nejslavnejsi" tymy sveta, s dvema nejlepsima hracema sveta...kdyz pominu rivalitu, fanouskovska zakladna po celem svete se neda s zadnou jinou ligou srovnavat, nevyjimaje samozrejme CR. Spousta trollu, prispevku o nicem, ale to je proste v kazde sekci. Opakujici a nikdy nekoncici tema Real vs Barca, Cris vs Messi jen navazuje na to, co jsem napsal...nekdo to ma potrebu resit stale dokola, rozumnejsi se nemusi vyjadrovat ke kazdemu prispevku...

Mne je treba od jiste doby nejvice proti srsti diskuze PL, pritom na te lize jsem zacinal, hltal kazdy zapas...

Reagovat
stas87

Lenze v PD mozes citat cca 5-7 uzivatelov,zvysok je práve ta zumpa.Je to neuveritelne frustrujuce,hlásat kvalitu,ktorá predstavuje trebars 20 prispevkov z 550.A aj ti rozumní uzivatelia niekedy podlahu trotlom.V BL alebo L1 tieto problemy nie su,nastastie.

Reagovat
Israha

Ser na to, tak si tu čas od času pohoněj nad PSG a Ibrahimovičem, a zas se půjdou vzájemně trollit do anglické sekce...párkrát jsem je taky zkoušel poslat do prdele, ale nikam to nevedlo, takže ignorovat.

Reagovat
.13

Skoda dnes toho vasho naskoki inak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele