30. kolo
13.03.2016 14:00 CET
0 : 9
(0:3)

Reportáž

ES Troyes - Paris Saint-Germain 0:9

Bylo to jasné prakticky od prvního kola, teď je ale definitivně hotovo - PSG získává čtvrtý mistrovský titul v řadě. Osm kol před koncem mají svěřenci Laurenta Blanka na druhé Monako náskok nestáhnutelných 25 bodů. Mistrovský úder se jim povedl v neuvěřitelném stylu - poslednímu Troyes uštědřili na jeho půdě potupný debakl 9:0.

Fenomenální Zlatan Ibrahimovic navázal na svoje galapředstavení ze Stamford Bridge čtyřmi nasázenými brankami. Aktuálně jich tak má v ligové sezoně na kontě už 27 a pouze tři mu chybí k dorovnání svého dosavadního rekordu ze sezony 2012/13. Do střelecké tabulky se dvakrát zapsal i Edinson Cavani, jednou Javier Pastore s Adrienem Rabiotem a vše dokonal vlastní gól Matthieu Sauniera. Zoufalé Troyes navíc odehrálo posledních 17 minut bez vyloučeného Lossémy Karabouého (to už PSG vedlo 7:0) a je takřka matematicky jisté, že sestupuje do druhé ligy.

Nejrychleji získaný titul v historii Ligue 1 se rodil velmi lehce. Pařížané věděli, že Monaco ve svém zápase s Remeší zaváhalo a že jim tedy jakákoliv výhra zajistí mistrovskou korunu - a od začátku mnohem slabšího soupeře nešetřili. Obrana Troyes držela pouze třináct minut, než ji nadvakrát překonal Edinson Cavani. O čtyři minuty později na sebe poprvé upozornil Ibra, když svojí typickou patičkou nabil na druhý gól Pastoremu.

Ještě než uběhla 20. minuta, vedlo PSG už o tři branky: Rabiot, který se prosadil i v týdnu v Londýně, tentokrát dorážel míč do sítě poté, co gólman Dreyer vyrazil první Cavaniho střelu. Zbytek prvního dějství už proběhl v relativním poklidu, ale po změně stran to začalo nanovo. Po pouhých dvaceti vteřinách vyrobil Rincón kritickou hrubku, kterou využil Cavani a rychle nahrál svému švédskému parťákovi. Ten napřáhl z okraje vápna a přízemní ránou levačkou zvýšil na 4:0.

Druhý Ibrův gól padl po chytrém pasu Ángela Di Maríi a další chybě troyeské obrany; hattrick pak dokonal během pouhých deseti minut halfvolejem, jenž se ještě otřel o bránícího Sauniera. Ten byl mimochodem opravdu smutnou postavou dnešního zápasu - také další gól v Dreyerově síti šel totiž přes něj. Tentokrát změnil střel Kurzawova pasu natolik, že gól byl uznán jako vlastní.

V hektickém závěru se nejprve Karaboué poroučel pod sprchy po faulu na Cavaniho; uruguayský forvard sice nařízenou penaltu napoprvé neproměnil, z dorážky ale už skóroval na 8:0. Poslední branku vstřelil opět Ibrahimovic po Pastoreho přihrávce. Druhá domácí trofej pro PSG je tak doma - a pařížský gigant stále zůstává ve hře o Coupe de France, Coupe de la Ligue a především Ligu mistrů.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 2

Reagovat
Kuba94

0:9

Reagovat
smazaný uživatel

jeden z toho bude vlastní

Reagovat
BrainBlender
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele