30. kolo
12.03.2016 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

SC Bastia - Lille OSC 1:2

Trvalo to skoro tři roky, než Lille znovu vyhrálo v Bastii. Ta nepotvrdila pověst jednoho z nejlepších celků v Ligue 1, co se hry na domácím trávníku týče. Vzhledem k zaváhání ostatních konkurentů si ale v tabulce zase o tolik nepohoršila. Zato LOSC poskočilo na devátou příčku.

První větší příležitost byla na Stade Armand Cesari k vidění ve 28. minutě. Na svědomí ji měl Éder poté, co si našel přihrávku Florenta Balmonta, avšak domácí Alexander Djiku se střele statečně postavil do cesty. A dobře udělal, protože situace vypadala z pohledu Bastie vskutku nebezpečně. A po šestatřiceti minutách hry to bylo ještě nebezpečnější.

Sofiane Boufal, jenž jako jediný ze severofrancouzského klubu podává v této sezoně stabilně velmi dobré výkony, se prosmýknul kolem Sébastiena Squillaciho, aby mohl napálit kulatý předmět do horního rohu brány Jean-Louise Leky, který tak inkasoval poprvé po pěti zápasech - 0:1. Těsně před uplynutím hodiny hry to bylo pro hosty ještě lepší.

Znovu u toho byl Sofiane Boufal, jenž tentokrát centroval do vápna, kde Adama Soumaoro přiťuknul míč na Ibrahima Amadoua, který zblízka zaznamenal svou první přesnou trefu v dresu LOSC - 0:2. Pak centroval Julian Palmieri na Floyda Ayitého, nicméně Vincent Enyeama celou situaci včas přečetl. V poslední minutě utkání se však stal dočista negramotným, jelikož si neporozuměl s Markem Bašou a všeho využil Gaël Danic - 1:2.

Jenže na vyrovnání už bohužel nezbyl čas. Bastia má však stále šestibodový náskok na Gazélec Ajaccio a o příštím víkendu zajíždí na nový stadion Bordeaux. Lille má v tabulce o bod více, než korsický soupeř a za týden přivítá doma Toulouse, které se ze všech sil snaží vydrápat se ze sestupové zóny. Ztrácí sedm bodů, ale ve hře jich je stále čtyřiadvacet.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele