Ligue 1 - preview 30. kola

11.03.2016, 08:58, aktualizováno 13.03.2016, 08:42
Previews
Ve Francii může být už dnes znám mistr pro sezonu 2015/2016 - stane se jím Paris Saint-Germain v případě, že vyhraje na půdě posledního Troyes. Nantes se střetne s Angers, Lyon se představí v Rennes...
ES Troyes - Paris Saint-Germain  (neděle 14:00)
Po ligových zaváháních s Lyonem a Montpellierem je PSG zase na koni. Svěřenci Laurenta Blanka ve středu vyprovodili Chelsea z osmifinále Ligy mistrů a dnes si budou chtít zastřílet na půdě posledního Troyes..

Zápas prvního s posledním má naprosto jasného favorita. Pařížané nejenže už prakticky obhájili čtvrtý ligový titul v řadě, navíc se jim ještě povedlo rovněž počtvrté za sebou proniknout mezi nejlepší evropskou osmičku. Klíčem k velké výhře na Stamford Bridge byl zejména nestárnoucí Zlatan Ibrahimovic, který jeden gól sám dal a na další přihrál. Zápas skončil 2:1, stejně jako ten první v Paříži.

Okamžitě se tak začalo (opět) spekulovat o Ibrově budoucnosti. Švédskému kanonýrovi je už 34 let, klubový prezident Nasser Al-Khelaifi však patří k jeho velkým fanouškům a podle všeho se ho v červnu pokusí přesvědčit, aby v Parku princů ještě zůstal. Současná smlouva mu vyprší po sezoně, přičemž je dost dobře možné, že letos ještě stihne překonat svůj rekord v počtu nastřílených gólů (30). Zatím jich má na kontě 23.

Naopak Troyes se s nejvyšší soutěží už prakticky rozloučilo. Loňský vítěz Ligue 2 ztrácí na sedmnácté místo neskutečných 18 (!) bodů, jako jediný tým celé ligy ještě v sezoně doma nevyhrál a je extrémně nepravděpodobné, že by se mu to povedlo právě proti PSG. Spíše se očekává spanilá jízda rozjetých hostí.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 15.00 - 6.50 - 1.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Nantes - Angers SCO  (neděle 17:00)
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.10 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Rennes - Olympique Lyon  (neděle 21:00)
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.25 - 3.25 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Lorient - Olympique Marseille  (sobota 17:00)
S mírnou nadsázkou bude Olympique Marseille v zápase proti Lorientu usilovat o pátou ligovou remízu v řadě. Lorientští, kteří doposud posbírali stejný počet bodů jako jejich nejbližší soupeř, se jej zase pokusí v tabulce předskočit.

A to se jim může podařit pouze v případě výhry. Z posledních tří utkání uhráli Les Merlus sedm bodů, takže kouč Sylvain Ripoll věří, že se Ligue 1 podaří uhájit i pro příští sezonu. Jeho tým přitom ještě bojuje i v rámci Coupe de France, kde mu však los pro semifinálovou bitvu přisoudil toho vůbec nejtěžšího možného soupeře - obhájce titulu z PSG.

O pohár se znovu bude hrát až v polovině dubna. V té době už snad bude Benjamin Moukandjo OK. Nejlepší střelec Lorientu si totiž v týdnu poranil koleno a obranu Marseille tudíž rozhodně zlobit nebude. To samé platí i pro Morykého Fofanu a Wesleyho Lautou. Naopak do hry se vrací Yann Jouffre a Vincent Le Goff, ovšem trenér Ripoll dá zřejmě v základní jedenáctce přednost Jimmymu Cabotovi a Raphaëlu Guerreirovi.

Skvadra španělského lodivoda Míchela sbírá v poslední době remízy jako na běžícím pásu. Z posledních deseti duelů si s protivníkem rozdělila body hned sedmkrát, z toho šestkrát skončil zápas 1:1! Dohromady to za letošní sezonu dělá už čtrnáct remíz. Takže asi nepřekvapí, že tolik žádný jiný klub za těch devětadvacet kol nenastřádal.

Míchel nehodlá nic uspěchat v případě návratu Lassany Diarry a Abou Diabyho, takže do hry se znovu dostanou Jacques-Alaixys Romao a Lucas Silva. Mimo budou také Lucas Ocampos a Brice Dja Djédjé, kteří by se však už podle nejnovějších informací měli v příštím týdnu zapojit do normálního tréninku. Do hry možná nezasáhne ani Steven Fletcher, kvůli čemuž by mohl Míchel přistoupit ke změně rozestavení z obvyklého 4-4-2.

Ofenzivní hráči celku z přístavního města se potýkají s poklesem formy a Lorient nepatří zrovna k oblíbeným soupeřům. Ačkoliv na jeho půdě dokázal OM bodovat v každém z nejčerstvějších třech případů. Nicméně přesto si je Steve Mandanda moc dobře vědom, že bude muset svému týmu pomoci, což se mu zatím dařilo a svými zákroky pomohl vybojovat poměrně dost bodů.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.30 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
EA Guingamp - AS Saint-Étienne  (sobota 20:00)
Ani jeden z celků neoplývá dobrou formou. Zatímco Guingamp získal za posledních pět ligových kol pouze dva body, St. Étienne se od vyřazení z Evropské ligy rovněž vůbec nedaří. Jakákoli vzpruha je tak pro oba jednoznačně na místě. Les Verts mimochodem v rámci Ligue 1 se svým soupeřem ještě neprohráli.

V únoru ASSE ztratil velmi cenné body hned ve třech zápasech hraných brzy po sobě. O vítězství nad Monakem přišel šest minut před koncem a v Marseille dokonce v nastavení. V odvetě Evropské ligy mu postup do osmifinále také zhatily poslední okamžiky utkání. A pravděpodobně právě tyhle rány se ještě úplně dobře nezahojily.

Žádná panika však v táboře hostů nevypukla. Jsou přece jenom sedmí a mají jen minimální ztrátu na pohárové příčky, o které pochopitelně usilují. "Jsme stále v kontaktu," těšilo kouče Christopheho Galtiera, schopného vždy nazvat problémy pravými jmény. "Žádný naléhavý nebo dramatický scénář. Jsme v pohodě."

Naposledy St. Étienne remizovalo na půdě Angers 0:0. Na ligovou výhru čeká už čtyři kola. "Vidím sklenici na půl plnou. Měli jsme dvě velké šance. Kdybychom je proměnili, asi zvítězíme. I tak bychom měli bod ocenit," brumlal si spokojeně Galtier. "Museli jsme se totiž vypořádat s nějakými absencemi, chyběli Roux nebo Perrin."

Guingamp naposledy schytal debakl od Lyonu. Domácí mají aktuálně velké problémy v defenzívě, celkem inkasovali během čtyř utkání hned 15 branek! "Vůbec jsme se neukázali. Soupeř hrál na velmi vysoké úrovni a my jsme nemohli dlouho držet remízu 1:1. Tomu levelu jsme se nemohli rovnat," přiznával s pokorou trenér Jocelyn Gourvennec.

Ne že by bretaňský celek byl nějakým způsobem výrazně ohrožený sestupem, pokud by však pokračoval ve sbíraní těchto výsledků, záchranářské starosti by se ho jistě brzy týkaly. "Pořád jsme v bezpečí a máme vše ve svých rukou. Zbývá ještě devět kol a to je dost. Proti St. Étienne potřebujeme zase najít svou tvář," zakončil domácí lodivod.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.00 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
GFCO Ajaccio - SM Caen  (sobota 20:00)
Caen je jedním z mnoha celků, který bojuje v tvrdé a dosti obsáhlé konkurenci o třetí příčku. Každopádně na rozdíl od ostatních jeho prioritou není si evropské poháry za každou cenu zahrát. Hosté mají splněno, v Ligue 1 se udrželi a mohou si zbytek soutěže užívat. To Gazélec naopak problémy se záchranou má hodně velké.

Pochopitelně že nikdo by se na severu Francie nezlobil, kdyby se mužstvu kouče Patriceho Garandeho podařilo závěrečná ligová kola zvládnout tak, aby se například dostalo do Evropské ligy. Formu má aktuálně slušnou, nachází se na šestém místě tabulky, takže se o žádný nereálný scénář rozhodně nejedná.

Naposledy hosté dokázali uhrát velmi cenný bod proti Monaku za remízu 2:2. A to přitom neměli k dispozici svého nejlepšího střelce Andyho Delorta, který by na Korsice měl už být způsobilý ke hře. "Naší hře něco chybělo, trochu jsme se na hřišti hledali," přiznával Garande, že vítá velmi rád svého útočníka zpátky.

Jak už bylo řečeno, pro SMC byla klíčová v téhle sezóně pouze a jedině záchrana. A právě o tu už matematicky po minulém zápase nemůže přijít. "Vůbec nebagatelizujme skutečnost, že jsme si devět kol před koncem zajistili Ligue 1 i pro další ročník. Jsem spokojený s bodem, i když jsme možná chtěli více," dokončil Garande hodnocení souboje s Monakem.

Gazélec bude mít na regeneraci méně času než jeho soupeř, protože v průběhu týdne sehrál dohrávku s Marseille. Domácí si nevedou vyloženě špatně, vždyť za posledních pět utkání padli jen paradoxně proti poslednímu Troyes, jenže čekání na výhru je už dlouhé. Naposledy se z ní radovali na konci minulého roku.

Přitom právě jakýkoli tříbodový výsledek by korsickému celku neskutečně ulevil. V tuhle chvíli je na sedmnácté pozici se sedmibodovým náskokem na předposlední Toulouse. "Kluci začínají cítit svěžest v nohách. Hrajeme daleko lépe v poslední době. Na tom musíme stavět, abychom se co nejrychleji dostali z potíží," říkal trenér Thierry Laurey.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.20 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - OGC Nice  (sobota 20:00)
Montpellier ještě nemá setrvání v soutěži jisté. Nice zase nechce opustit pohárové pozice. Na Stade de la Mosson to tedy vypadá na zajímavé střetnutí.

"K tomu zápasu jsme přistoupili velice zodpovědně a to se projevilo na výsledku. Jsem na hráče pyšný, že dokázali ten bod uhrát, protože z Parku princů se obvykle nevozí žádné. Doufáme, že nám to dodá potřebné sebevědomí pro zbytek sezony," řekl trenér Frédéric Hantz poté, co jeho tým uhrál bezbrankovou remízu proti PSG. Neinkasovat proti Zlatanovi a spol. se totiž předtím v rámci této sezony podařilo v hlavním městě Francie jenom klubu Angers SCO.

V květnu padesátiletý rodák z městečka Rodez může být rád, že se zranění kapitána Hiltona neukázalo býti vážnější, takže bude moci vedle Daniela Congrého nastoupit. Naopak Geoffrey Jourdren a Paul Lasne jsou pořád mimo. Hantz potom prohlásil, že oproti minulému duelu udělá v základní sestavě možná ještě až tři další změny.

To jeho protějšek Claude Puel určitě nechá od začátku hrát uzdravivšího se Hatema Ben Arfu. Jedenáctigólový fotbalista je po nucené absenci připraven pomoci svému týmu k zisku dalších důležitých bodů, které by mu měly zajistit místo v pohárové Evropě. Les Aiglons však přesto mají sedm dalších zraněných hráčů, včetně trenérova syna Paulina.

OGC Nice v současné době ztrácí pouze bod na třetí Olympique Lyon, který v rámci 30. kola zajíždí do Rennes. V současné době se i klub hrající své domácí zápasy na moderním stadionu Allianz Riviera potýká s nestálostí formy, nicméně to platí i pro další celky z horní poloviny tabulky Ligue 1, což značí, že francouzská nejvyšší soutěž by letos mohla být napínavá až do posledního kola (samozřejmě v tom smyslu, kdo obsadí druhé, třetí a čtvrté místo, neboť o titulu bylo rozhodnuto v podstatě už před prvním kolem).
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.30 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Bastia - Lille OSC  (sobota 20:00)
Doma nesmírně silná Bastia hodlá i Lille poučit o tom, že z horké korsické půdy se prostě zpátky na pevninu prostě body nevozí. Lille však provází pokušení, jelikož kdyby vyhrálo, tak soupeře v tabulce předskočí.

Protože Bastia v týdnu dohrávala utkání 27. kola, bude to proto LOSC už třetí zápas na Stade Armand Cesari v tomto týdnu. Ty předchozí skončily bezbrankovou remízou a ledacos nasvědčuje tomu, že výsledek by mohl být zase totožný. Přeci jen oba celky mají průměr méně než jednu vstřelenou branku na zápas. Lille navíc trápí protivníkovi střelce téměř neprostupnou obranou.

Otázka zní, jestli se na jejím fungování nepodepíše absence krajního beka Sebastiena Corchiy, který si v utkání s Remeší přivodil zranění, které by jej mohlo ze hry vyřadit až na celý měsíc. Připraven naskočit bude tedy Benjamin Pavard. Chybět budou také Mike Maignan, Franck Béria a Marvin Martin. Ale kouč Antonetti se zároveň nechal slyšet, že "Eric Bauthéac, Renato Civelli a Florent Balmont budou k dispozici."

Bastia sesbírala v domácím prostředí 29 bodů z pětačtyřiceti možných, což ji v této statistice řadí na třetí příčku mezi kluby Ligue 1. Lépe na tom před vlastními příznivci jsou pouze hráči Lyonu a PSG. Ale to v rámci francouzské nejvyšší soutěže není žádné překvapení, že kluby z pevniny na ostrov ve Středozemním moři necestují s velkou radostí. Zvláště Lille bude muset překonat štreku delší než 1 300 kilometrů.

Není divu, že se tu v novém tisíciletí radovalo LOSC z výhry jen třikrát, z toho jednou v rámci Coupe de la Ligue. Francois Ciccolini nemůže do hry poslat Christophera Mabouloua, Gillese Cioniho a Sadia Dialla, jenž si přivodil další svalové zranění. Trenér zároveň pošle do hry od začátku i hráče, kteří v týdnu proti Nantes odpočívali (týká se i Sébastiena Squillaciho). To Jean-Louis Neca proti Les Canaris nastoupil, tudíž teď může výrazněji prodloužit svou zatím 546 minut trvající sérii bez inkasovaného gólu v domácím prostředí.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.60 - 2.90 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Toulouse FC - Girondins Bordeaux  (sobota 20:00)
Devět zápasů. Právě takovou dobu má Toulouse na to, aby ještě stáhlo hrůzný sedmibodový deficit na bezpečné příčky. Klub pro svůj jediný cíl chce udělat maximum, dokonce angažoval nového trenéra Pascala Dupraze. Čekání TFC na tříbodový výsledek se protáhlo už na devět kol. Právě nyní proti náladovému Bordeaux je nutností zabrat.

Na půdě Marseille to nakonec minulý týden nebyla pro Dupraze premiéra na lavičce klubu od řeky Garonny. Remízu 1:1, která nebyla vyloženě špatným výsledkem, byť špatnou situaci Toulouse zároveň nijak nezlepšila, si jeho noví svěřenci uhráli bez něj. Třiapadesátiletý kouč byl totiž těsně před zápasem hospitalizován v nemocnici.

Proti Bordeaux by už ale měl být zdravotně plně v pořádku a objevit se na střídačce. Dupraz měl dlouholetou praxi se záchranářskými starostmi už ve svém bývalém působišti Évianu Thonon Gaillard a možná hlavně proto se pro něj TFC nakonec rozhodlo. "Už jsem na tom mnohem lépe," říkal pro média domácí trenér po minulém utkání.

Výsledek z jihu Francie ho nakonec mrzel. "V pondělí jsem absolvoval několik dalších lékařských testů. Měl jsem jen malý zdravotní problém, který neměl nic společného s mým srdcem," upřesňoval. "Byl jsem spokojený s tím, co jsem viděl na hřišti a co jsme na něm předvedli. Ale také jsme měli šance na to zvítězit."

Jestli má ve Francii někdo jednu z nejzvláštnějších forem této sezóny, pak jsou to určitě fotbalisté Bordeaux. Umějí prohrát v Lille o pět branek, ale následně jsou o pár dnů později schopni o čtyři góly skolit Rennes. Poslední dva zápasy pak byly pro Les Girondins hrubě nevydařené - v Remeši padli vysoko 1:4, s Gazélecem jen remizovali 1:1.

Willy Sagnol a jeho družina stále může pokukovat po evropských pohárech. Každopádně vlak jim pomalu a jistě ujíždí. "Byla to naše poslední šance, jak se zpátky vrátit do zajetých kolejí," hlesl po souboji s korsickým celkem hostující trenér. "Draze platíme za své chyby, a to po celý měsíc. Jsem hodně, hodně frustrovaný."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.20 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Stade Reims  (pátek 20:30)
Ne že by Monako vyloženě toužilo po tom, aby překazilo PSG oslavy titulu, protože tomuhle faktu se celá Ligue 1 stejně nevyhne, ale jestli nezvítězí, může se klub z hlavního města už po 30. kole stát jistým mistrem. I proto ASM vzhlíží v páteční předehrávce proti Remeši k vítězství. Každopádně prioritou je pro něj udržet se až do konce na druhém místě.

Jestli svěřenci Leonarda Jardima nezískají tři body a PSG uspěje v neděli po poledni v Troyes, na první příčce se už nic měnit nebude. Až už v půlce března budou francouzští bafuňáři předávat cennou trofej. Monaku jde ale především o něco jiného. Chce si totiž v příštím ročníku zahrát Ligu mistrů.

Druhá příčka mu to jistojistě zaručí. V tuhle chvíli drží na třetí Lyon šestibodový náskok, který by mohlo v případě výhry nad Remeší navýšit už na pohodlných devět bodů. "Pracujeme tvrdě tak, abychom drželi odstup od ostatních. V současné době existuje tak osm týmů, které můžou usilovat o stupně vítězů," uvědomuje si domácí stratég.

Konstantní výsledky. Dá se říci, že právě tohle je hlavní recept ASM na současné úspěchy. V důležitých zápasech vyhrává, v těch těžkých neprohrává. Za posledních 16 ligových utkání nezískal body jen v Angers. "Ano, máme konzistentní výsledky. Ne náhodou jsme v posledních třech sezónách na pódiu," dodával Jardim.

Domácí sice mohli poslední dva venkovní duely v Nantes a v Caen zvládnout o něco lépe, i tak však nebyly dvě remízy žádnou velkou tragédií. Ba naopak. Opakujme se, ale pravidelnost získávání bodů je pro Monako to nejdůležitější. "Remeš je velmi agresivní celek, který stoupá nahoru. Pozor si musíme dávat na protiútoky," upozorňoval Jardim.

Hosté drží osmibodový odstup od sestupujícího Toulouse, avšak rozhodně nemají vyhráno. Optimální formu hledají marně. A za poslední čtyři ligová kola třikrát prohráli. Vyhráli pouze nad Bordeaux. "Monako sice nedominuje každý zápas, ale stejně se mu mnohdy podaří získat všechny body," upozorňoval kouč Olivier Guégan.

Remeš v nejbližší budoucnosti může počítat s trojicí Weber, Bulot a Bangoura. "Nemáme co ztratit, jelikož nám v tomhle utkání nikdo nevěří," zakončil Guégan. Knížecímu klubu bude chybět stále dlouhodobě potrestaný Dirar, který v zápase s Nice napadl rozhodčího, Traoré, Fábio Coentrao a Pašalič nadále nejsou způsobilí k návratu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.75 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain29235168:1574
2.AS Monaco291312442:3251
3.Olympique Lyon291361045:3145
4.OGC Nice29128941:3344
5.Stade Rennes291111740:3444
6.SM Caen291341232:3843
7.AS Saint-Étienne291261133:3242
8.FC Nantes291011827:2841
9.Angers SCO291091029:2939
10.SC Bastia291161227:2939
11.Olympique Marseille29814739:3038
12.FC Lorient29911940:4138
13.Girondins Bordeaux29911938:4438
14.Lille OSC29813823:2337
15.Montpellier HSC291061336:3336
16.Stade Reims29881332:4132
17.EA Guingamp29881334:4532
18.GFCO Ajaccio296121130:4030
19.Toulouse FC294111428:4823
20.ES Troyes29281921:5914

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (68)

Přidat komentář
.13

11.03.2016 10:58 - PSG údajně zkouší nalákat Pjaniče

Miralem Pjanić by se mohl po sezóně stěhovat zpátky do Francie. "Gazzetta dello Sport" přišla s informací, že o bosenského reprezentanta má zájem Paris Saint-Germain, které by AS Řím mohlo nabídnout částku ve výši 15 milionů eur a navrch Adriena Rabiota. (transfermarkt.de)

Moc sa mi tomu nechce verit, ale toto je snad nejaky blby vtip?

Reagovat
Langi

podle mě by to nebyl špatnej deal...to věčně nespokojené děcko vám stejně brzy pláchne...Pjanič by byl super

Reagovat
.13

Ten deal sa mi nelubi, on bude top hrac a preto musi ostat. Ale ak si to neuvedomi, tak mi je luto, ale zamatat so sebou Pariz nenecha. Je na jednej zo sucastnych top adries futbalu, tak nech si ti vazi.

Reagovat
.13

Nevyhodny deal pre nas zo vsetkych stran. Okrem teda toho, ze ma nenazranu matku.

Pjanic je skvely hrac zas na druhu stranu, ale pride mi to zbytocny deal. Plus ak by v tom bol ted este Digne

Reagovat
juninho8

dufam ze sa to nestane....moj najoblubenejsi hracktoreho som niekolko krat oplakal ze odisiel z OL a hral by za najvacsiu priamu konkurenciu ale podobne ako Langi si myslim ze PSG by rozhodne neprevarilo

Reagovat
.13

Jeho bola skoda, ze ste predali. Vzedy ste este boli v LM hrozne silny, skoda, ze sa vam to nejak zacalo rozpadavat. Ale vy sa snad znovu zdvihnete

Reagovat
Langi

Tak Pjanic nam nic nedluzi...naopak Aulas ho tehdy pekne odpalil, takze na tohle kdyztak nemuzeme rict ani popel...me by nasral spis Benzema...ikdyz o jeho charakteru se da posledni dobou taky dost pochybovat

Reagovat
juninho8

ja nevravim nanho nic....len by ma to mrzelo....skor by som pochyboval aj o tych vyjadreniach Fekira

Reagovat
Pyroman

Nechce si EF už opravit ten počet sestupujících v tabulce? Jestli jsem tu šaškárnu dobře pochopil, tak nakonec normálně padají tři týmy...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lampard8

na začátku sezony se psalo, že sestupují dva týmy ne? Kde se teď o tom píše, že sestupují opět tři?

Reagovat
Kongo

No právě třeba na livesportu tam sestupují třeba tři týmy,je to všude jinak

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec sestupují tři.

Reagovat
lampard8

A kde je oficiální vyjádření?

Reagovat
smazaný uživatel

Reims

Reagovat
Langi

Monaco ...Lyon pome...to rikam celou dobu, ze jeste budem druhy

Reagovat
smazaný uživatel

Zajtra vyfasujeme debakel a budeme znova na 6. mieste

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
.13

To ste vraveli aj minuly tyzden a bol to z vasej strany vyborny vykon. To si myslim, ze zopakuete aj cez vikend.

Druhy flek je uplne dosiahnutelny a sucastne ASM nieje problem a myslim, ze vy to date. V lete posilit tim o 2-3 dobre mena a LMdalsi rok vam verim cez skupiny

Reagovat
smazaný uživatel

Za to to radšej vravím aj teraz. Táto sezóna je ako na hojdacke. A po dobrých výkonoch by uz mala prísť kriza a straty bodov.

Reagovat
.13

Treba verit, ja ked som bol mensi a PSG( cca za cias Pauletu) na tom nebolo dobre az tak dobre jak teraz som proste veril, ono to bude dobre. Vy ste boli vtedy na vrchole sa mi zda, vy urcite pojdete vyssie ak budete mat peniaze, co snad budete investovat, ked stadion uz mate.

Reagovat
Langi

Reagovat
Langi

To vite ze jo...vy dva specielne ste fanousci za vsechny prachy...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak táto sezóna je za všechny prachy clovek veri stale a veri silno ale uz si dava trocha pozor na vyhlásenia a berie to aj s humorom. Na druhej strane to treba brat s nadhľadom, vieš ze sme tu všetci humoristi

Reagovat
juninho8

Po hodoch zvycajne byva bolenie brucha....len to plati momentalne pre oba tymi...takze 0:0 za cely majetok

Reagovat
smazaný uživatel

Ten naskok PSG

Reagovat
Israha

Mandanda Jediný hráč, který si ještě drží svůj standard a odmítá padnout do hoven spolu se zbytkem. Malé plus pro tahouna Cabellu a Batshuayie za mezihru (ve vápně ale není vůbec cítít). Zbytek hororové výkony, v čele s Rekikem, kterému vůbec nic neříká pojem ofsajdová past, jako ostatně po celou sezonu. Lorient zaslouženě vede.

Reagovat
juninho8

popravde som videl len zostrih sanci na Sport 1 po polcase ale Mandanda chystam sa na druhy polcas...tak snad sa bude na co pozerat

Reagovat
Israha

Chytil tři jisté góly. Pak tam ještě Waris zazdil samostatný nájezd. Na druhé straně jediná tutovka Cabelly...já jako fanoušek u toho dostávám málem infarkt, ale pro nestranného diváka je to zábavný mač.

Reagovat
Pyroman

Viděl jsem jen první poločas, ale Mandanda opět skvělý, nebýt jeho, tak si dneska OM svůj obligátní bod neodvezlo. Až je mi ho líto, že musí chytat za takhle marnou obranou, protože gólman je to asi nejlepší v celé lize.

Reagovat
Israha

Letos rozhodně. Jestli zavinil jeden nebo dva ligové góly, víc si nevybavuju. S touhle formou bych mu přál, ať si na ME zachytá v základu. Deschamps je konzerva a stejně tam dá Llorise, ale za ty výkony by si to Steve zasloužil.

Reagovat
Langi

Zrovna Mandanda me prijde, ze taky zazil lepsi sezony...nas Lopes to samy...ikdyz se zbytkem tymu asi neporovnatelne...me prijde ze ani v zari jste vysledkove nehrali takove hovno jako ted...videl sem vas letos na zivo v Liberci a parkrat v tv a nikdy to nebyla ani takova hruza, jako kolikrat umime predvest my...a najednou posledni mesic vas zatim obira kdekdo

Reagovat
Israha

Říkám, odešla forma křídelních hráčů, navíc hodně dělají i ty přetrvávající zdravotní problémy Lasse, za něj tam adekvátní náhrada není, hlavně co do odebírání míčů a rozehrávky. Už to ani opticky nejsou dobré výkony, dneska nebýt Mandandy, jede se domů s debaklem.

Jinak u toho Stevea dost zkresluje to, že on ve většině zápasů ten jeden gól pustí, protože ho v tom nekompaktní a individualisticky hrající obrana nechá...ale s tím málokdy může co dělat, fakt si nevybavuju, že by letos nějaké výrazné procento obdržených gólů padalo na jeho hlavu. Za Baupa třeba dostával méně branek, ale tolik klíčových zákroků tehdy nemíval ani zdaleka.

Reagovat
Israha

Jinak v druhé půlce zlepšený výkon dozadu (až na úplný závěr poločasu), bylo zřetelně vidět, že Rolando a Isla tomu přidali zkušenosti, rozvahu a jednoduché řešení situací. Ta základní čtverka Manquillo, Rekik, N'Koulou, Mendy byla hrozná, všechno rádoby technici, co chtěj každou situaci řešit elegantně a konstruktivně, aniž by to bylo účelné.

Kamenem úrazu ovšem je totální odchod křídelní hry. V Marseille teď není jediný křídelník s byť jen náznakem formy, takže to tam Cabella s Batshuayim hrajou ve dvou středem, a to se prostě nedá. Z krajů byl nejnebezpečnější paradoxně Isla z wingback pozice, nakonec to potvrdil i zkušeným zakončením při gólu. Michy se kritizuje, že nedává góly, ale posledních pár zápasů ani nemá jak, protože aby se dostal k balonu, musí si pro něho chodit až do středu pole a dělat spojku mezi zálohou a útokem, v důsledku čehož pak ve vápně chybí. Odmakal to skvěle, dostal se do dvou šancí, z jedné pak padl gól a druhou mu zmařil obránce, zkoušel i připravovat pozice ostatním...ale s tím, co předváděli Thauvin, N'Koudou a Sarr na křídlech, by se tam mohl snažit klidně do půlnoci, nic by z toho nebylo. Suma sumárum další neuspokojivý výsledek a výkon s mnoha otazníky. CdL zřejmě jedinou šancí na poháry.

Reagovat
Pyroman

Galtier opět zkušeně... srát na nějaké evropské poháry, postavím útok Eysseric - Maupay - Tannane, ať je prdel.

Reagovat
Langi

Cos cekal? Bublina ASSE uz davno splaskla...jejich forma hovori za vse...plus to jan neudrzeli vysledek v EL...

Reagovat
Israha

Letos jim až na Eysserica a (celkem překvapivě) Ekotta vůbec nevyšly přestupy. Většina těch nově příchozích se nechytla, tradiční opory jsou zraněné (Perrin, Hamouma, Corgnet) a chybí tam tomu nějaký ten tahoun, co by to vzal na sebe.

Reagovat
Pyroman

Zrovna Perrin i Corgnet už včera hráli. S těmi přestupy bych to zase neviděl tak jasně, minimálně ty zimní se nejeví úplně špatně, Soderlund je podle mě výborný útočník, který je vepředu hodně platný, když dostane šanci (minimálně při zranění Beriče je teď asi to nejlepší, co je k dispozici), Tannane taky není špatný, i když nějaký tahoun z něho asi nebude. Na druhou stranu takový Selnaes zatím nic nepředvedl, ten přestup jsem moc nechápal.

Reagovat
Israha

Nepodíval jsem se na sestavu . Ale myslel jsem to spíš z dlouhodobějšího pohledu. K Soderlundovi píšu níže, Tannane...ten mi připomíná Monnet-Paqueta z loňska, robot s jednou kličkou, který hraje hrozně neefektivně. Třeba se zlepší (Paquet to ostatně dokázal, letos je parádní), ale zdá se mi, že Galtier na něho sází až moc, nepřijde mi rozdílový.

Selnaes...toho jsem ani pořádně neviděl hrát, nemůžu soudit. Ale měl jsem na mysli i letní přestupy. Maupay, Roux...slabota, od Bahebecka jsem taky čekal víc. Fakt vyšel jen ten Eysseric, Ekotto a teda Berič, který je ale zraněný.

Reagovat
Pyroman

S těmi letními souhlas, Roux i Bahebeck nic moc nepředvedli, Maupay taky ne, ale od něho se v 19 asi nedají čekat zázraky. Ten útok je prostě slabý, což je taky ten důvod, proč bych v sestavě radši viděl Soderlunda než některého z výše zmíněných, kteří za více jak půl sezóny nic neukázali.

Reagovat
Kongo

Já si naopak myslím že Nolan hraje svůj standart,snad jste si nemyslel že je bude takový hráč táhnout.Ten nemá na to nastřílet třeba 15 gólů , což se od střelce očekává.Já si spíš hodně slibuji od Tannaneho.

Reagovat
Pyroman

Právě od toho zápasu v Basileji to je zase tragédie, předtím byly výsledky dobré... Ale prostě s tou sestavou, co včera v Guingampu nastoupila, by ASSE neporazilo ani Troyes, to byl hrozný patvar. Hlavně, že byl Soderlund na lavičce...

Reagovat
Israha

Přijde ti, že na to Soderlund má? 12 z/2 g je hodně slabé, navíc nehrává ani pravidelně a co jsem viděl pár zápasů, je na tom hrotu šíleně odříznutý, nemá míče a jeho příspěvek hře je tím pádem nulový. Podle mě nevydařený přestup, zatím.

Reagovat
Pyroman

On je bohužel s těmi dvěma góly už jeden z nejlepších ligových střelců týmu, vzhledem k té útočné mizérii. Asi nemá na to, aby dával 15 gólů za sezónu, ale na to tam nemá nikdo, možná kromě Beriče, a u něho je otázka, jak to s ním po tom dlouhém zranění dopadne. Posledních pár zápasů Soderlund moc vidět nebyl, to je fakt, ale to už se veze s tou příšernou týmovou formou, protože on není typ útočníka, který by si běhal pro balony pomalu na vlastní polovinu, a když nedostane pořádnou přihrávku, tak toho moc nevymyslí. Jinak ale dokáže okolo soupeřova vápna být dost platný, předtím, než dal svůj první gól, tak stihl asi na dva nebo tři přihrát, plus vytvářet šance pro křídelní hráče.

Reagovat
Israha

Hamouma by na to měl, kdyby vydržel zdravý vždycky déle než měsíc. Ale to je asi všechno. Ty góly Gradela z loňska se nepodařilo nahradit.

Soderlund na ten nedostatek balonů trpí hodně, no, na hroťákovi tohohle typu se mizérie zbytku týmu projeví vždycky výrazně, Batshuayi v Marseille by mohl vyprávět (ten teda tu mezihru zvládá, ale pak není v tom vápně)...potom si ale říkám, jestli se tenhle typ útočníka do ASSE hodí a jestli v první fázi měl vůbec přijít.

Reagovat
Kongo

Ten útok je mizerný.

Reagovat
Langi

Toulouse neprekvapilo...Nice ale docela dost...ta spicka bude hodne zajimava...na titul sere pes, ale o pohary to bude slusna bitka

Reagovat
Kongo

To Lille ty poháry ještě dá.

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Omg už dost PSG

Reagovat
REPLIKATOR

Cavani se vzteká za stavu 7:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ajajaj

Reagovat
ZB 07

PSG neskutečné

Reagovat
Kongo

Nice bych si pral v boji o LM jen když zůstane Arfa.Pokud vybojují aspoň to třetí místo,tak si myslím,že zůstane a budou schopni se do hlavní části probojovat,bez nej je to bezsance , ty zápasy když hraje a když nehraje jsou dost rozdílný.Suverénně letos nejlepší hráč ligy a zároveň nejdůležitější pro svůj tým.Nikdo jiný nemá na výsledky takový vliv jako on.

Reagovat
Kongo

Akorát ten jejich los je dost krutý,do konce sezóny budou hrát ještě proti PSG,Lyonu,Rennes,Saint Étienne.Úplně se na ten konec sezóny tesim,je tam hodně vzájemných zápasů mezi špičkou.

Reagovat
Kongo

I když za ty roky co sledují L1 jsem pochopil,že na los se tady moc nehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

vela toho dnes zahadzujeme

Reagovat
Pyroman

Výborný zápas zatím.

Reagovat
smazaný uživatel

Sašenka

Reagovat
Langi

Lyon naprosto zkusene...posledni zapasy me prijde, ze az ted se ten tym tak nejak formuje a konecne to ma hlavu a patu

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre že znižuje hráč, ktorý už dnes spokojne mohol vidieť 2 - krát červenú

Lopes

Reagovat
lampard8

komedie ta obrana. Neproměněný šance Lacazetteho rozhodly. Geniální střídání trenéra Rennes, protože dva střídající hráči mu daj gól

Reagovat
smazaný uživatel

7 zahodených tutoviek, to je katastrofa

Reagovat
Pyroman

Courbis je prostě génius

Reagovat
Langi

Ja ty voly zas jednou pochvalim...strasne zbytecne

Reagovat
smazaný uživatel

Fournier ven!!!

Reagovat
lampard8

Na dnešku mrzí jedna věc - Rennes bylo od začátku k poražení, Lyon opět udělal hrubky v obraně a už se to vezlo. A Alex by měl trénovat zakončení nohou. Zbytečně ztracený dva body, úplně zbytečně.

Reagovat
Langi

mám stejný pocit...navíc za stavu 2-0 sme ten zápas prakticky kontrolovali...je to strašná škoda, byť remíza na hřišti silného soupeře není k zahození, mohly z toho být skvělé body navíc a potvrzení dobré formy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele