Ligue 1 - souhrn 28. kola

06.03.2015, 22:21, aktualizováno 08.03.2015, 22:58
Komentáře a souhrny
Lyon nakonec ovládl zápas v Montpellieru a stále vede o bod přes PSG, které smetlo Lens. Bordeaux veze všechny body z Caen stejně jako Lille zvítězilo v Guingampu. Venku uspělo i Monaco, jinak se v Saint-Étienne, Rennes, Bastii a Remeši radovali domácí. Hodně rázně ukončila Marseille své čekání na výhru a vše odneslo Toulouse...

Montpellier HSC - Olympique Lyon 1:5

08.03.2015 21:00

Góly: 6. Lucas Barrios - 30. Alexandre Lacazette (pen.), 40. Nabil Fekir, 72. Nabil Fekir, 90+1. Corentin Tolisso, 90+3. Alexandre Lacazette

Naprosto stejným způsobem jako na podzim dostal Montpellier napráskáno i na jaře od Lyonu, který se díky pohodlnému vítězství dostal zpátky do čela tabulky o jeden bod před PSG. Ačkoli se domácí už v 6. minutě ujali zásluhou Lucase Barriose vedení, Les Gones následně odpověděli hned pěti zásahy.

Hosté museli zareagovat na sobotní výhru pařížského konkurenta nad Lens naprosto stejnou notou, aby se ocitli znovu na prvním místě. Jenže do duelu nevstoupili vůbec dobře. Umtiti zbytečně ztratil míč, kterého se chopil Dabo, ten poté z vápna poslal přihrávku doleva, kde Lucas Barrios zakončil do prázdné svatyně.

Les Gones ovšem tohle inkasování nepoložilo a naopak se hnalo co nejrychleji za vyrovnáním. Lacazette byli s Fekirem skvěle podporovaní Gourcuffem, a s touhle trojicí měla domácí defenzíva obrovské problémy. V 11. minutě se Gourcuff za vápnem dostal ke střele, tu ovšem poslal jen nad.

Ve 21. minutě ještě Gonalons pálil těsně vedle tyčky, aby nakonec OL přetavil tlak v zaslouženou branku po půlhodině hry. El Kaoutari se v šestnáctce postavil do cesty Fekirovi a kopala se po právu penalta. Lacazette pak s pokutovým kopem problém neměl a střelu usměrnil do protipohybu brankáře Jourdrena.

Pět minut před obrátkou hostující celek strhl vedení na svou stranu. Na pravé straně se Fekir zbavil obránce Congrého a po narážečce s Gourcuffem přesným pokusem k tyči rozvlnil síť. V 51. minutě se na druhé straně mohl prosadit Sanson, ovšem zamířil jen do míst, kde stál pozorný a připravený gólman Lopes.

Poslední dvacetiminutovka pak jasně patřila Lyonu. V 70. minutě trefil břevno Ferri, vadit mu to však moc nemuselo, neboť jeho spoluhráč Fekir o pár chvil později přebral přihrávku od Gourcuffa a lahodně přehodil vyběhnuvšího Jourdrena. V 80. minutě se MHSC mohl vrátit zpátky do utkání, protože i on měl k dispozici penaltu.

Umtiti ve vápně ve skluzu trefil pronikajícího Lasneho a zase nebylo co řešit, sudí Delerue musel ukázat na bílý puntík. Z něho se ale Lucas Barrios neprosadil a Lopes jeho střelu polapil. V nastavení pak domácí inkasovali ještě dvakrát, z blízkosti se prosadil Tolisso a pak také do prázdné branky skóroval znovu Lacazette.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Lille OSC 0:1

08.03.2015 17:00

Góly: 51. Nolan Roux

Jediná branka Nolana Rouxe z 51. minuty rozhodla o osudu utkání mezi Guingampem a Lille, kteří byli do tohoto kola sousedy v tabulce. Domácí tak potvrdili, že neprožívají příliš povedené období, hosté naopak navázali na svou minulou výhru nad Lyonem a díky dalšímu skalpu se posunuli už na osmou příčku.

V 16. minutě se dostal do jakési pološance hostující Origi, nicméně svůj pokus usměrnil pouze mimo. Na druhé straně se o pět minut později mohl prosadit Giresse, jenž si z otočky hezky zpracoval míč a ostře vypálil z voleje, nicméně gólman Enyeama stál na správném místě, takže dělovku vyrazil před sebe do bezpečí.

LOSC vlastně po celou dobu držel více míč na kopačkách, ale do příležitostí se dostával sporadicky. Ve 38. minutě vznikl menší závar v pokutovém území, domácí gólman Lössl totiž neudržel v rukavicích neposedný míč, ten ale nakonec dokázal odkopnout z brankové čáry pryč pozorný obránce Jacobsen.

Šest minut po přestávce se Lille dostalo do vedení, které již udrželo až do závěrečného hvizdu. Marcos Lopes unikl podél pravé strany, adresoval přihrávku do středu, kam si naběhl Roux, jenž se do sestavy vrátil po dvou zápasech, a parádní střelou pod břevno překonal marně se natahujícího Lössla.

Domácí lodivod Jocelyn Gourvennec se snažil na situaci zareagovat střídáním a do hry vyslal Mandanneho s Yatabarém. V 67. minutě rozehrál přímý kop Balmont, jenž mířil do horního růžku, avšak Enyeama výtečně zasáhl. V 74. minutě si poradil i se střelou Yatabarého a deset minut před koncem fantasticky vychytal i Mandanneho.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - FC Lorient 2:0

08.03.2015 14:00

Góly: 75. Yohan Mollo, 90. Max Gradel

V St. Étienne rozhodně doufají, že povinné vítězství nad Lorientem mužstvu pomůže odrazit se zpátky k těm výsledkům, jaké získávalo před několika týdny. Hosté naopak prohráli už podruhé v řadě, dokonce nevstřelili opět ani branku, a zůstali na sedmnácté příčce jen dva body vzdáleni od sestupového pásma.

Ačkoli na papíře vypadá výsledek vlastně jednoznačně, nebylo tomu tak úplně přesně. Dá se říci, že až v tu chvíli, kdy Les Merlus hráli o deseti, neboť se po druhé žluté kartě nechal vyloučit N'Dong, se ASSE gólově prosadil. V 75. minutě skóroval Yohan Mollo, v 90. minutě pak Max Gradel.

Mollo přitom na hřiště přišel za nevýrazného Erdinca jen čtyři minuty před svou slávou. S ním se hra St. Étienne během pár okamžiků rozhodně zlepšila. Domácí záložník pak napřáhl za vápnem a jeho pokus se od nešťastníka Mostefy odrazil do branky. Gólman Lecomte už na změnu směru reagovat nedokázal.

Co se hodnocení celého utkání týče, byli svěřenci Christopheho Galtiera přece jenom lepším mužstvem, na druhou stranu je třeba říci, že Lorient velmi pozorně bránil. Ve 33. minutě mohl skórovat Hamouma, jenže jeho hlavičku skvěle zlikvidoval Lecomte, v 66. minutě si po přihrávce Hamoumy neporadil v koncovce na bližší tyči Clément.

V 72. minutě byli domácí gólu ještě blíže, jenže Perrinova dělovka z voleje skončila na břevně. Po Mollově trefě se již hosté vrátit do utkání nedokázali, gólman Ruffier mohl zůstat mezi třemi tyčemi úplně v pohodě. V 90. minutě pak pojistil Les Verts tři body Gradel, který osamocený u druhé tyčky využil přihrávky Hamoumy.

Více informací k zápasu

Stade Reims - FC Nantes 3:1

07.03.2015 20:00

Góly: 14. Grégory Bourillon, 16. Aïssa Mandi, 59. David N'Gog - 76. Ismaël Bangoura

Remeš poprvé v novém roce vyhrála. Potřebovala k tomu však mít v poli o jednoho hráče méně.

Na Stade Auguste-Delaune načal gólové příležitosti hostující Yacine Bammou, jenž zajistil svému týmu výhru v minulém kole proti Guingampu. Tentokrát si ale další zápis do listiny střelců nepřipsal. Na rozdíl od Grégoryho Bourillona, který po necelé čtvrthodině hry otevřel zblízka skóre poté, co si Papy Djilobodji neporadil s rozehrávkou přímého kopu, byť šanci k tomu měl velmi solidní - 1:0.

O pouhé dvě minuty později rozehrávali Les Canaris rohový kop. Jenže tak nešikovně, že tím nabídli soupeři příležitost ke kontru, v jehož závěru přihrával Franck Signorino a Aïssa Mendi se z voleje trefil přesně - 2:0. V závěru první půle se na hřiště dostal Chaker Alhadhur, jenže si na něm pobyl jen tři minuty. Pak musel po červené kartě za faul na Benjamina Moukandja do šatny.

Po hodině hry se díky nedůrazu Kiana Hansena a ležérnosti Rémyho Rioua prosadil David N’Gog - 3:0. Čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby předvedl výbornou práci s míčem Serge Gakpé, z čehož následně těžil Ismaël Bangoura a snížil na 3:1. Více gólového toho už nepředvedl ani jeden z celků, které teď v tabulce dělí pouhý bod.

FC Nantes tedy znovu zaváhalo a v příštích utkáních bude muset zabrat. V březnu ještě čeká svěřence Michela Der Zakariana Évian a Rennes, což jsou určitě hratelní protivníci. Oproti tomu celek z Remeše se pokusí zaskočit Montpellier a Monaco. Tedy dva ambiciózní kluby, které si dělají zálusk na pohárové umístění.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - FC Metz 1:0

07.03.2015 20:00

Góly: 20. Paul-Georges Ntep

Produktivní duo Abdoulaye Doucouré - Paul Georges N'Tep opět zachránilo Rennes. Pomalu se zvedající tým dnes porazil poslední Méty těsně 1:0 díky N'Tepově brance, zvítězil tak už podruhé za sebou a přikoval nováčka ještě pevněji k ligovému dnu.

Před týdnem přerušili svěřenci Philippa Montaniera dlouhou sérii bez výhry triumfem 1:0 nad Lens, a totéž se jim podařilo i nyní - pro N'Tepa šlo už o devátou trefu v sezoně, popáté po asistenci dvorního nahrávače Doucourého. Nejdůležitější okamžik zápasu se odehrál po 19 minutách - N'Tep se zbavil pozornosti bránícího beka Romaina Métanireho a propálil brankáře Johanna Carrassa, který nemůže mít úplně čisté svědomí.

Pro Carrassa to vůbec nebyl vydařený zápas; krátce po inkasované brance se totiž zranil a musel přepustit své místo mezi tyčemi náhradníku Davidu Oberhauserovi. Ten se vytáhl hned při první příležitosti, když vykopl střelu Doucourého a zajistil tak, že do druhé půle šli hosté stále s nadějí.

Nutno dodat, že po změně stran byla jejich hra mnohem nebezpečnější - s vědomím toho, že další porážka by mohla znamenat definitivní konec nadějí na záchranu, začali Les Grenats vyvíjet na favorita tlak a Modibo Maïga málem vyrovnal, jeho hlavička po centru Kévina Lejeuneho se však odrazila od tyče.

Domácí zareagovali dalším pokusem N'Tepa, Oberhauser však odolal. Ve druhé půli měl zápas obecně o dost vyšší tempo, o což se staraly zejména srdnatě bojující Méty; Florent Malouda dokonce trefil břevno, a renneský gólman Benoït Costil se musel mít na pozoru před nebezpečnou ránou talentovaného Yéniho N'Gbakota. Míč se však za čáru dostal už pouze jednou, na druhé straně po střele Pedra Henriqueho; gól nakonec nebyl uznán pro ofsajd. Když potom Oberhauser v samém závěru skvěle zasáhl proti další ráně N'Tepa, rozešly se oba týmy výsledkem 1:0.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - AS Monaco 1:3

07.03.2015 20:00

Góly: 78. Modou Sougou - 18. Anthony Martial, 35. Kassim Abdallah (vl.), 60. Almamy Touré

Zápas Monaka s Évianem nabídl mnohem více gólů, než jsme byli od knížecího klubu v posledních měsících zvyklí - hosté vyhráli pod Alpami 3:1. Vstřelit tři branky se jim podařilo poprvé od loňského října..

Kouč Leonardo Jardim zareagoval na prohru v Coupe de France proti Paříži tím, že vyměnil hned sedm členů základní sestavy; jedním z nováčků byl i Anthony Martial, který otevřel skóre už po čtvrthodině hry. Akci vymyslel Layvin Kurzawa, který zaútočil nikým nehlídán z pravého křídla a parádním pasem našel úspěšného střelce; Martial si následně poradil s bránícím Nounkeuem a propálil gólmana Benjamina Leroye na bližší tyči.

Évian ještě předtím zaznamenal první šanci prostřednictvím Adriena Thomassona, a úvodní minuty slibovaly vyrovnaný zápas; Monaco navíc za stavu 1:0 přišlo o zraněného Yannicka Ferreiru-Carraska, kterého zradil kotník a musel jej vystřídat veterán Dimitar Berbatov. Právě bulharský útočník však nakonec zvýšil hostující náskok devět minut před pauzou - Moutinho vymyslel parádní pas, Berbatov se bleskově zorientoval a vyslal technickou střelu, která se otřela o Kassima Abdallaha a zapadla do sítě.

Ještě před pauzou mohl knížecí klub přidat i třetí trefu, Martial však tentokrát neuspěl; v další šanci zase stoper Jonathan Mensah zablokoval gólovou střelu Moutinha. Na začátku druhé půle se připomněl opět Martial, jenže pálil těsně mimo Leroyovu tyč. Třetí gól tak přidával až Almamy Touré, teprve osmnáctiletý obránce, který usměrnil do sítě roh Bernarda Silvy.

Évian v tuto chvíli už nemohl doufat v bodový zisk, podařilo se mu však alespoň snížit - Cédric Barbosa, střídající veterán, který dnes oslavil své 39. narozeniny, vymyslel akci, na jejímž konci byl (rovněž střídající) Modou Sougou. Senegalský útočník prostřelil Subašiće a korigoval na 1:3, nicméně to byl z domácí strany konec - ačkoliv Kurzawa málem ještě zaznamenal vlastní gól po vyražené Duhamelově střele.

Více informací k zápasu

SM Caen - Girondins Bordeaux 1:2

07.03.2015 20:00

Góly: 72. Sloan Privat - 69. Diego Rolán, 90+5. Diego Rolán (pen.)

Díky proměněné penaltě z poslední minuty nastavení si Bordeaux připsalo cenné tři body, a zároveň vystavilo stopku rozjetému Caen.

Jenže kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby nebyl po půlhodině hry vyloučen domácí Lenny Nangis. Svěřenci Willyho Sagnola pak na hřišti dominovali, ovšem gólově svou převahu zúročili až po sedmdesáti minutách hry. Nicolas Maurice-Belay poslal balon z levé strany na bližší tyč, kde se jej ujal Diego Rolán a připsal si osmou přesnou trefu v sezoně - 0:1.

Vedení hostům však vydrželo pouhé tři minuty. Thomas Lemar, jenž zrovna přišel na hřiště, zahrál rohový kop tak precizně, že tím dal Sloanu Privatovi ideální příležitost k tomu, aby se pořádně do balonu opřel hlavou a rozvilnil síť za Cédrikem Carrassem - 1:1. Les Girondins (včetně Jaroslava Plašila) byli poté víceméně neškodní.

Až do páté minuty nastaveného času, kdy v pokutovém území zahrál rukou Dennis Appiah. K nařízené penaltě se postavil Rolán, a protože si Rémy Vercoutre vybral opačnou stranu branky, mohli hosté začít slavit šťastné vítězství, díky kterému se stále udržují na předních příčkách tabulky. Caen je čtrnácté. A je otázka, jestli i přes tuto prohru dokáže navázat na předchozí vynikající výsledky. Příští týden proti Lorientu by se to týmu Patrice Garandeho určitě mohlo podařit.

Více informací k zápasu

SC Bastia - OGC Nice 2:1

07.03.2015 20:00

Góly: 26. Guillaume Gillet, 68. Giovanni Sio - 18. Carlos Eduardo

Parádní domácí série Bastie pokračuje. Svěřenci Ghislaina Printanta dnes v hodně vyhroceném derby udolali rivala z Nice těsně 2:1, když na úvodní trefu Carlose Eduarda zareagovali Guillaume Gillet a Giovanni Sio, a posunuli se na provizorní devátou příčku. Hosté dohrávali utkání v devíti..

V úvodu zápasu to přitom z jejich strany nevypadalo vůbec špatně, hráli dostatečně aktivně a také šli po zásluze do vedení. To bylo v osmnácté minutě, kdy se chytrou hlavičkou prosadil Carlos Eduardo. Radost Les Aiglons však neměla dlouhého trvání - ještě do poločasu nejprve srovnal (rovněž hlavou) Gillet, a minutu před odchodem do šaten pak inkasoval červenou kartu trenérův syn Grégoire Puel, který nevybíravě skolil Gaëla Danice.

Ve druhé půli proto převzali iniciativu přece jen mírně favorizovaní domácí, a jejich tlak s přibývajícími minutami narůstal. Hodně výraznou postavou byl zejména Ryad Boudebouz, který asistoval už na Gilletův vyrovnávací gól; alžírského playmakera bylo plné hřiště, v 60. minutě dokonce sám vyprášil rukavice gólmana Moueze Hassena nekompromisní ránou. O osm minut později už Korsičané vedli - Floyd Ayité chytrým pasem otevřel obranu, do níž si naběhl Sio a levačkou propálil Hassena podruhé.

Přestože už žádná další branka nepadla, zajímavé věci se na Armand Césari děly až do konce. Bastia, která mimochodem už po jedenácti minutách přišla o zraněného lídra obrany Sébastiena Squillaciho, toužila pojistit své vedení další trefou - Gillet však v 71. minutě trefil pouze boční síť, a proti parádní dalekonosné ráně Danice skvěle zasáhl Hassen.

Závěr utkání byl pro Nice hotovou noční můrou. Mohla za to situace z 83. minuty - k rozehrání přímého kopu se postavil specialista Carlos Eduardo, a podařilo se mu nádherným způsobem uklidit míč za záda bastijského gólmana Alphonse Aréoly. Ve skrumáži před bránou však mezitím hostující Souleymane Diawara trefil Peybernese loktem do obličeje, za což si vykoledoval červenou kartu - a jelikož rozhodčí zapískali těsně před Eduardovým kopem a hra tak byla v okamžiku střely přerušena, nemohl být gól uznán. Zklamané Nice se z této rány už nevzpamatovalo a prohrálo 1:2.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - RC Lens 4:1

07.03.2015 17:00

Góly: 44. David Luiz, 60. Zlatan Ibrahimović (pen.), 80. Blaise Matuidi, 83. Javier Pastore - 68. Yoann Touzghar

PSG si podle očekávání poradilo s Lens a minimálně do nedělního večera se posunulo na první pozici.

Lens pochopitelně nejelo do Paříže s tím, že se bude hnát do útoku. Kdepak, v první řadě chtělo spoléhat na obranu, ovšem ani to se proti úřadujícím šampionům nemusí vyplatit. Zvláště, když mají v kádru někoho jako je Zlatan, jenž už po necelé čtvrthodině hry napálil břevno. Švédský forvard jen o chvíli později zkoušel Rudyho Rioua přelobovat, nicméně brankář hostujícího celku jeho úmysl přečetl. Už předtím si poradil také s razantní hlavičkou Davida Luize.

Nejdražší obránce v dějinách se tedy prosadit až chvíli před pauzou. Jak jinak než z přímého kopu. Svým nezaměnitelným způsobem vyklonil nohu a zaskočil Rioua, jenž očekával střelu přes zeď - 1:0. Bratr slavnějšího Rémyho byl pod permanencí i ve druhém poločase. V úvodu jej obešel Ezequiel Lavezzi, ovšem za svého gólmana v pravý čas zaskočil Ahmed Kantari.

O sedm minut později, tedy přesně po hodině hry, byl v pokutovém území nedovoleně zastaven Gregory van der Wiel a nařízenou penaltu vcelku s přehledem proměnil Zlatan - 2:0. Sebevědomý útočník však o osm minut později chyboval, díky čemuž našel Adamo Coulibaly spoluhráče Ludovika Baala, který přihrál do vápna Yoannu Touzgharovi, jenž se dostal před Davida Luize a po zemi překonal Salvatoreho Siriga - 2:1.

Ne snad že by pak měli hosté převahu, ale jedna přesná trefa by klidně mohla Blankovi svěřence vykolejit. Tak se ale nestalo, protože v 80. minutě už to bylo 3:1. Javier Pastore výborně nacentroval z pravé strany přímo před odkrytou branku, kde si do malého vápna naběhnuvší Blaise Matuidi už věděl rady.

O pouhé tři minuty později se prosadil sám argentinský záložník. Přihrál Zlatanovi, jenž jej ve velkém vápně našel povedeným lobem, kterým zaskočil celou obranu Lens. Pastore pak mířil přesně na vzdálenější tyč - 4:1. PSG tedy jasně vyhrálo a ve středu to na Stamford Bridge proti Chelsea bude rozhodně zajímavá odveta osmifinále Ligy mistrů.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Olympique Marseille 1:6

06.03.2015 20:30

Góly: 76. Wissam Ben Yedder - 2. Michy Batshuayi, 6. Baptiste Aloé, 20. François Moubandje (vl.), 44. Michy Batshuayi, 78. André Ayew, 89. André-Pierre Gignac

Tak tohle bylo hotové vraždění neviňátek! Marseille rázně odpovědělo na špatnou formu posledních týdnů a rozstřílelo Toulouse na jeho hřišti impozantním skóre 6:1. Domácí tak zůstávají pod čárou ponoru, Les Phocéens naopak vyšplhali na dočasné druhé místo..

Marseille sice bylo papírovým favoritem, takovou kanonádu ale nečekal nejspíš nikdo. Vždyť svěřenci Marcela Bielsy nevyhráli v posledních čtyřech zápasech, a co více, venku naplno uspěli naposledy loni v říjnu. Dnes jim však hrálo do karet úplně všechno - už ve druhé minutě otevřel skóre Michy Batshuayi, krátce nato zvyšoval Baptiste Aloé, a vlastní gól Francoise Moubandjého spolu s druhým Batshuayiho zásahem stanovily poločasové skóre 4:0.

Teprve za tohoto stavu se Toulouse zmohlo na odpověď a snížilo prostřednictvím Wissama Ben Yeddera (77'), reakce hostů ale byla okamžitá - jen pár desítek vteřin nato vrátil Marseille čtyřbrankové vedení André Ayew. Konečnou podobu výsledku pak dal minutu před koncem druhý nejlepší střelec soutěže André-Pierre Gignac. Les Violets utrpěli nejhorší porážku sezony a je otázkou, jestli kouč Alain Casanova vůbec přežije do dalšího týdne..

V posledních týdnech byl Marcelo Bielsa často kritizován - jeho taktika založená na extrémním pressingu a držení míče vysoko na hřišti prý hráče příliš přepíná, takže jsou už po dvou třetinách sezony vyloženě unavení. Dnes to však vůbec nebylo vidět. Diváci se ještě ani pomalu nestihli usadit a Les Phocéens už vedli - Batshuayiho šikovná rána nedala gólmanovi Zacharie Boucherovi šanci.

O čtyři minuty později pak vypálil nebezpečnou přízemní ránu Benjamin Mendy, a Aloé, mladý stoper, který hrál od začátku teprve potřetí v sezoně, na penaltě změnil dráhu míče dostatečně na to, aby překonal Bouchera podruhé. Nutno dodat, že se domácí odmítali vzdát a po úvodní smršti na chvíli převzali iniciativu; ránu Martina Braithwaiteho však domácí obrana zblokovala, zatímco Tongo Doumbia opřel svoji dělovku pouze do tyče.

Proměnit jednu z těchto šancí, možná by se se zápasem ještě dalo něco udělat; místo toho však Marseille zareagovalo třetí brankou, takže bylo efektivně rozhodnuto už po dvaceti minutách. Giannelli Imbula vybojoval míč uprostřed hřiště a narýsoval parádní pas na levé křídlo, odkud vracel míč do vápna André Ayew. Vyhlédl si Lucase Ocampose, k němuž se sice balon nedostal, bránící Moubandjé si jej však nešťastně srazil do vlastní sítě.

Sám Ayew pak ve 22. minutě nastřelil tyč. Toulouse sice prožilo hororový večer, konečný výsledek je k němu však možná až příliš krutý - domácí i za stavu 0:3 stále útočili. Aleksandru Pešićovi chybělo ke vstřelené brance pár centimetrů (31'), Óscar Trejo zase trefil konstrukci (34'). Tyče dnes na Municipalu zvonily opravdu často.

Jenže ve fotbale platí, že efektivita je vše - a Batshuayi to jasně ukázal. Minutu před koncem první půle se Payet uvolnil od svého strážce a našel Ocampose, který seběhl do vápna z pravé strany a naservíroval mladému Belgičanovi snadnou kořist. Čtvrtý gól podtrhl skvělé výkony obou dnešních hrdinů - jak úspěšného střelce, tak opět vynikajícího Payeta, který tentokrát nastoupil na pozici klasického playmakera.

Bylo tedy rozhodnuto a po změně stran šlo už pouze o to, jakou podobu bude mít konečné skóre. Zacharie Boucher, který si v prvních pětačtyřiceti minutách na míč příliš nesáhl, skvěle zlikvidoval tutovky Ocampose (56') a Ayewa (71'), zatímco na druhé straně se Ben Yedderovi konečně podařilo prolomit střelecký půst - střídající forvard vypálil na Mandandu přízemní střelu, která zkušeného gólmana nachytala na švestkách.

Jenže poslední slovo měli opět Les Phocéens. Nejprve po souhře Payeta se střídajícím Gignacem zavěsil Ayew, a poté, těsně před koncem, přidal šestý gól sám Gignac - pomohlo mu k tomu efektní sólo kolem bránícího Dragose Grigoreho a dělová rána k tyči. Byl to mimochodem jeho 97. gól v Ligue 1; žádný jiný aktivní hráč jich nevstřelil více.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Olympique Lyon28176556:2257
2.Paris Saint-Germain281511250:2456
3.Olympique Marseille28165756:3153
4.AS Monaco27138629:2047
5.AS Saint-Étienne281210632:2246
6.Girondins Bordeaux28129734:3345
7.Montpellier HSC27126936:3042
8.Lille OSC281081024:2438
9.Stade Rennes281081028:3438
10.SC Bastia28991030:3136
11.FC Nantes28991022:2936
12.Stade Reims28981134:4435
13.EA Guingamp281121530:4035
14.SM Caen28971243:4234
15.OGC Nice28971230:3434
16.Évian Thonon Gaillard281021630:4432
17.FC Lorient28941531:3731
18.Toulouse FC28851529:4729
19.RC Lens28571626:4322
20.FC Metz28571620:3922

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (135)

Přidat komentář
Israha

Parádní confidence boost před zápasem s Lyonem, tohle bylo vysloveně potřeba. Teď tenhle skvělý výsledek jen potvrdit. Lyon i PSG na Vélodrome je nutné porazit, a pak už by ten titul byl reálný.

Na druhou stranu Toulouse je na ručník. V ofenzivě ještě jakžtakž fungují, šance měli, jen jich pár zazdili...ale ta obrana je abysmální. Kvalitu kádru sice mají, ale herně jsou jasní kandidáti sestupu.

Reagovat
juveforever

pekne Marseille ale obávam sa že po víkende bude na čele PSG

Reagovat
Pipo123

Batshuayi bude skvelá náhrada za Gignaca

Reagovat
Langi

Reagovat
Israha

Nepomůže tolik při bránění a nezahraje ze strany, ale gólově a v předfinální fázi má potenciál být stejně dobrý, možná i lepší. Je to jiný typ hráče, ale ty góly poskytne.

Reagovat
Pipo123

Páčilo sa mi ako zakončil tie akcie, riešil to v kľude

Reagovat
Israha

Přehled v zakončení a obecně orientaci ve vápně a okolo něj má skvělou, tím se mi strašně zamlouvá. Zatím je slabší, když má gólovou situaci řešit v rychlosti, instinktivně...ale věřím mu, pokud bude příští sezonu jednička, půjde ještě nahoru.

Reagovat
Langi

Beze srandy, je to hodne perspektivni hrac a jednou to skvela nahrada treba bude...ale podle me pustit v lete Gignaca s tim, ze ho Batshuayi nahradi by byla sebevrazda, vzhledem k ocekavani a ambicim

Reagovat
Israha

Sebevražda ne, spíš risk. Michy je mladý hráč, těžko odhadnout, co od něj z hlediska udržení formy a produktivity čekat v dlouhodobém horizontu...ale tady jde o to, že Gignacův odchod je asi nevyhnutelný.

Reagovat
Langi

Taky jde o to, ze ve vasem pripade tam ta LM snad taky bude...a hrat ctyri souteze s jednim pouzitelnym utocnikem, ktery ma 21 roku a nula zkusenosti uz podle me sebevrazda je...jasne, u nas Lacazetta taky nejaky N'Jie nebo Benzia nenahradi, ale porad je kdyztak kam sahnout, ikdyz to nebude stat za moc...u vas by byl najednou Batshuayi hozen do vody a navic by nemel skoro zadny backup, protoze tam moc nevidim ani takovehle mlade prumeraky na pripadny zaskok

Reagovat
Israha

Musel by přijít někdo další, no. Nevím, jak to myslel Pipo, ale já to nahrazení vidím jako nahrazení v základní sestavě, kus za kus. Pak by zas musel někdo nahradit Batshuayie na lávce, to je jasné...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se namlsali a příští zápas zase spadnou do průměru, když dostanou čtyřku a s brekem půjdou domů.

Reagovat
Langi

Ty vole

Reagovat
Spalovač šancí

JPP, to mu to vždycky střílelo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ccc 6 gólov z toho 2 ofsajdove a aj tretí zavánal ofsajdom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Co? Však ofsajd byl jen ten čtvrtý (a to se celkem divím, že to nemávli, dost jasná situace). Ayew při pátém v ofsajdu byl při Payetově nahrávce Gignacovi, ale prodloužil mu to tam do šance nakonec Kana-Byik, tím pádem regulérní. A třetí ofsajd byl kde?

Reagovat
smazaný uživatel

- tak gól na 2:0 tam jednoznačne Ayew, ktorý stál asi v 3 metrovom ofsajde zavadzal Boucherovi vo výhľade a strela mu šla pomedzi nohy,

- gól na 4:0, ktorý dal Miči (tam bol asi pol metra/ meter)

- Ayewov gól na 5:1 kde stál v 3 metrovom ofsajde po prihrávke od Payeta, Kana-Byik ju len tečoval, čiže len zmenil smer prihrávky a to ofsajd je! ofsajd by to nebol ak by dával Kana-Byik malu domov

Reagovat
Israha

Jo, Batshuayiův druhý z offsideu byl bez diskusí, Ocampos na jeho úrovni v momentě centru nebyl. Ten Ayewův gól byl divný, taky jsem si zprvu myslel, že se má mávat...ale komentátor tam mluvil o tom, že rozhodčí to vyhodnotil jako pas Gignacovi, který byl posunut Kanou, tím pádem nová situace. Jestli je to podle pravidel, to popravdě nevím .

Ale ten Aloého? Ayew to netečoval, ani nebránil gólmanovi v zákroku - to na mávnutí nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

tak u mňa ak by som to bral ako nestranný fanúšik tak ofsajdy boli všetky 3, tak ako vravíš, Mičiho určite, Ayewov tak tiež, pretože ako som písal, Kana ju len tečoval, čiže len zmenil smer prihrávky, on nemal úmysel ju tam dávať(napr. mala domov) a ten tretí, tak tá strela/teč Aloeho šla po priamke cez Ayewa na bránu kde mu prešla pomedzi nohy - tým pádom bránil brankárovi vo výhľade, tak by sa to pískať malo, iné je ak by strela šla dajme tomu 2 metre od Ayewa ale medzi nohy? Ak by som bol sudí tak by som pískal Mičiho a Ayewa určite a nad Aloem by som uvažoval, to fakt, ale v pravidlách je ak ovplyvnuje brankára a tým pádom ze mu bráni vo výhľade tak ho ovplyvnuje, tak že pískať by sa to malo, ale to je na sudim. Každopadne verím že aj keby sa pískali tieto 3 ofsajdy a góly by neplatili aj tak by ste na 99% brali 3 body, pretože Toulouse bolo strašne marné. Akcie krásne , gólov veľa reklama na futbal a aspoň to zavrie huby tým čo vravia že padá málo gólov a že liga je defenzívna

Reagovat
Israha

Jo, fotbal to byl perfektní, bavil jsem se. Sice taktických chyb bylo na obou stranách dost, ale na pokoukání paráda. Ale ty nepřesné výroky sudích, no...to je vždycky kaňka. Třeba i ta hrozba červenou Mandandovi za zdržování už v první půlce...WTF? To mi přišlo, jak kdyby Chaperone jen chtěl na sebe upozornit, úplně mimo.

Ad ten Aloého gól ještě: není to tak, že to ovlivnění brankáře hráčem v ofsajdu musí být fyzické, aby se mávalo? Jakože třeba má v úmyslu tečovat a jen to netrefí, nebo jde do gólmana s úmyslem znemožnit mu zákrok? Protože Ayew jasně ukazoval, že hrát míč nechce...

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to tam je tak, že pokud brankáře byť jenom ovlivní jeho přítomností, tak by se to pískat mělo, i kdyby ukazoval, že nechce hrát (třeba by stál ve výhledu a tak), jinak by se to mělo pouštět. Nicméně to je stejně jak s tím vybíháním při penaltách, každý si to píská, jak chce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Aha, no tím pádem je to vyloženě na osobním vyhodnocení rozhodčího.

Reagovat
smazaný uživatel

asi mal handicap

Reagovat
Israha

Je to možné

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono tie chyby v defenzíve, zo začiatku boli nepochopiteľné, také školácke, ale za stavu 3:0 alebo 4:0 to vyzeralo ako keby si chcel dať každí gól a preto tam vznikali diery. Tak že skoro celý zápas, pretože 3:0 bolo v 20. minúte

Reagovat
smazaný uživatel

ešte otázočku , ktorého komentátora si to myslel?

Reagovat
Israha

Derek Rae tuším. Jako jestli říkal přesně to, co jsem napsal, nemůžu potvrdit 100%, ale tu situaci tam rozebíral a snažil se právě přijít na to, proč se nemávalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to mi je čudne že nemohol prísť nato, že aj sudi mohol spraviť chybu.

Čakal som že napíšeš že si to sledoval na Digi, to by bolo pochopiteľné

Reagovat
Israha

Ne, zahraniční fotbal sleduju jenom přes streamy, platit satelit, kde bych stejně čuměl jen na ten fotbal, mi přijde zbytečné.

A on to zprvu bral jako chybu sudího, pak jenom zkoušel přijít s nějakou alternativou, podle které by ten gól byl regulérní. Já pravidla načtená nemám, řídím se skoro výhradně tím, co říkají komentátoři (od kterých čekám, že jsou to experti a budou tomu rozumět - aspoň ti anglicky mluvící určitě)...fotbalem se hlavně bavím, žádné podrobné analýzy pravidel, taktiky a herních úkolů

Reagovat
smazaný uživatel

Tak my máme doma Digi, tak že ak je možnosť si pozrieť v piatok večer a v nedeľu večer Lyon, a nemusieť hľadať stream ktorý neseká, ak sa vôbec nájde tak je to paráda, len na druhej strane sa to nedá počúvať, neznalosť Ligue 1 u komentátorov je neskutočná, na ich mieste by som bol radšej ticho ako komentoval, pretože tie perličky čo vydávajú z úst, sú neskutočné.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě to zkus zapírat.

Reagovat
Israha

Viz post výše, neoddiskutovatelný z těch ofsajdů byl pouze jeden, druhý takový zvláštní, třetí vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně je to jedno, jestli byly 3 ofsajdy, nebo jenom jeden, Toulouse by ruplo stejně

Reagovat
Israha

Jo, na tom se shodnem. Před zápasem jsem sice spíš tušil gólovou remízu, ale na hřišti bylo Toulouse víceméně bez šance.

Reagovat
Murtago

"Teď mi řekni, proč nás upláceli, když maj takovou fazónu."

Reagovat
smazaný uživatel

bernard tapie uz zase uraduje

Reagovat
smazaný uživatel

Pastore musí stůj co stůj v Londýně hrát od začátku!

Reagovat
domingo

Rolan se poprvé za Bordeaux trefil venku

Reagovat
smazaný uživatel

Rozlosování semifinále francouzského poháru: Guingamp - Auxerre, Paris Saint-Germain- ASSE

Takže ak postúpi PSG tak jeden z dvojice Gungamp/Auxerre ide do pohárov

Reagovat
juninho8

tak Guingamp tento rok rozhodne hanbu nespravil.....takze snad to s Auxerre nepokaslu a uhraju to finale

Reagovat
Israha

Montpellier se na ten konec zápasu krapet vysral, koukám

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš než se vysral, nebyl schopný reagovat na Yattarovu genialitu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Se blbě reaguje na něco, co totálně nečekáš, takže pochopitelné

Reagovat
smazaný uživatel

Tolissov 6. gol v tejto sezóne Saša s Nabilom dokopy 35

Reagovat
smazaný uživatel

34.. ten gol, jak dal Alex na podzim, tak byl zapsán jako vlastnák soupeřova hráče ne?

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu ale Sašovi som rátal správne, Fekirovi som jeden pridal

Reagovat
smazaný uživatel

Aha I tak ti 2 jsou super duo tuto sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Příští sezonu to budou válcovat v City na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

No fuj Snad se nezahrabou do takových klubu jako City, Chelsea nebo PSG (o kterém jsem i slyšel pár spekulací ve spojitosti s Alexem, tam ho doufám nezlákají na prachy..)

Reagovat
smazaný uživatel

hodne cenna vyhra... snad se navaze remizou na velodromu

Reagovat
smazaný uživatel

Najhoršie je že Jallet, Umtiti a Bedimo dostali svoju 3 žltú kartu za posledných 10 zápasov, čiže mali by stáť všetci traja doma proti Nice a pritom Umtiti dostal kartu za faul ktorý ani nebol a Bedimo za faul rameno na rameno Tak jak som chválil sudího tak to posral na celej čiare

Reagovat
smazaný uživatel

Always the victims

Reagovat
smazaný uživatel

Little pyrrhos win

Reagovat
smazaný uživatel

Aulas zapomněl zaplatit. Aulas

Reagovat
smazaný uživatel

nezapomnel, nezbyly prachy... vsecko vlozil do pristiho kola

Reagovat
smazaný uživatel

Doufejme, že to bude poznat a Lyon vyhraje v 93. minutě z vymyšlené penalty, kterou Mandanda napoprvé sice chytí, ale bude se opakovat.

Reagovat
smazaný uživatel

suche triko

Reagovat
smazaný uživatel

A samozřejmě rozhodčí budou celou dobu pískat proti nám.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechytí. Lacazette nikdy nemine

Reagovat
smazaný uživatel

Dodneška mám před očima tu penaltu v osmifinále LM, kde to posral a Lyon vypadl. Ale to mu bylo nějak 18 no

Reagovat
smazaný uživatel

To byla pencle v rozstřelu? Tím věkem se to dá omluvit, ted je kope zkušeně

Ale jinak musí mít solidní uspěšnost v penclích, pokud fakt nedal jen 1.

Reagovat
Langi

jo...to bylo při té ostudě s APOELem

Reagovat
Israha

Here we go again...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak ja výkon sudího chválim, až na tú penaltu to bol famózny výkon, možno že sa to tam Bedimovi nazbieralo, aj keď on spravil 3 fauly za celý zápas tak neviem prečo to tak vyhodnotil, pretože z prvu som ani nerátal že by to ako faul odpískal a nakoniec aj žltá a Umtitiho penaltu si pozri a pochopíš ale tak Nice doma by sme mali dať aj ked obrana Tolisso-Kone-Rose-Dabo bude na nervy

Reagovat
smazaný uživatel

lídr obrany burkiny faso bude muset ukázat své líderské dovednosti

Reagovat
Israha

Koukni se, s jakou obranou se hrálo v pátek na Toulouse a jak to nakonec dopadlo . Nice je venku slabé, podle mě budou bez šance...

Reagovat
smazaný uživatel

claude to jako spravny srdcar klasicky vypusti

Reagovat
Israha

A nebo naopak, 0:3, góly 2x Plea a Pied

Reagovat
smazaný uživatel

no tak Pied asi ťažko

Reagovat
Israha

Ha, já ten tým tak okázale ignoruju, že jsem si ani nezapamatoval, že Pied už je fuč

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo, ta tie peniaze čo sa snaží už 3. rok od Aulasa vysúdiť

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nechápu, jak mohl písknout faul za ten chirurgicky čistý zákrok Umtitiho, přesně na takové zákroky je radost pohledět a slepý kokot to pískne

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak ty Fekirovy goly...taková lepší francouzská Barcelona a arabský Missi

Reagovat
smazaný uživatel

v rezerve man city se neztrati

Reagovat
smazaný uživatel

zahraje si s druhou nejlepší akademií na ostrovech

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

uz i ty si s Frankiem zacal fandit Barcelone?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já můžu, to jenom Frankie fandí rivalovi Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

a to jeste kovi nevi, ze fandim i basileji

Reagovat
smazaný uživatel

plastic fan

Reagovat
Kovi81

ma doma plastickeho messiho

Reagovat
smazaný uživatel

jj, plastickeho chirurga

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
peky

Přeju Lyonu vyhrát titul,dá se to i bez toho aby ládovali prachy do Hráčů jako PSG,kteří stejnak budou nejhůř 3. PSG vypadne s Chelsea a můžou si o úspěchu na evropský scénně nechat zdát další tým tvořenej jenom prachama Fuuuj

Reagovat
smazaný uživatel

Takže na 100% budú proti Nice stáť Bedimo, Umtiti a Saša

Reagovat
Langi

proč zas Saša?

Reagovat
smazaný uživatel

tak rátajú sa do toho aj karty z pohárov

http://www.lfp.fr/joueur/lacazette-alexandre od klikni si to na karty a uvidiš 3 žlté za posledných 8 zápasov, to iste aj Bedimo a Umtiti

Reagovat
Langi

tak ještěže až proti Nice...na ně bude stačit N'Jie

Reagovat
smazaný uživatel

Yattarič, ten včera chytil formu, nastúpil na 5 minút do rozhodnutého zápasu ale svoju genialitu nezaprel a prihral ešte na dva góly

Reagovat
Godwinson

Spravedlivy a cestny Montpellier rozdava body tam, kde je treba

Reagovat
smazaný uživatel

Lacazette

Reagovat
Kongo

Proč domingo psal v článku,že Adrien Thomason je krajan Wasse?

Reagovat
Kongo

Tejeda se v ETG moc dlouho neohřeje.Podle mě si ho vyhlídne někdo lepší.To,jestli má na jinou ligu.Třeba na PD,to se ještě uvidí.

Reagovat
Kongo

Co Bordeaux nebo Lille?Sertič podle mě ani nezůstane v Bordeaux.No a Mavuba už je jednou nohou pryč.Tejeda by se mi v těch týmech hodně líbil. Ať mám ETG sebevíc rád,tak Tejeda bude mít každou "chvíli" navíc.

Reagovat
Kongo

A pokud ETG nesestoupí letos,tak příští rok už to bude hodně kritické,protože Barbosa ani Sorlin už se tolik do hazardu se zdravím pouštět nebudou.U Barbosi sice už ta minutáž klesla,ale stejně to jsou zkušenosti jako hrom.Sorlin sice ještě zvládá celkem solidní zápřah,ale příští sezonu už tomu tak být nemusí.Jsem zvědavý,jak se s tím ETG vypořádá.

Reagovat
Kongo

A navíc těch hostovaček co tam je.Nounkeu - klíčový hráč,Sabaly - klíčový hráč,Camus - slabý průměr,Sougou - průměr,Ramiréz - těžké hodnotit.A rozhodně je potřeba se zbavit těch Dánů.Víc se zaměřit na domácí hráče a příští rok to stavět na Thomassonovi a Benezetovi.

Reagovat
juninho8

OT: Daniel Wass má po sezóně odejít z Évianu a o jeho služby údajně stojí dva přední celky. Pět milionů eur za dánského záložníka mají být ochotni zaplatit představitelé Lyonu a Fiorentiny.

a podme spekulovat o Wassovi Aulas v poslednej dobe pobral trosku rozumu tak kludne by to mohla byt aj pravda

Reagovat
smazaný uživatel

bude dobry back up za griezmanna

Reagovat
juninho8

no v atleticu mozno hej

Reagovat
Langi

Taliani jsou zidi...Aulas to preplati

Reagovat
Pipo123

Fiorentina má 35 mega za Cuadrada, tá si ho bude môcť dovoliť.

Reagovat
smazaný uživatel

By mě ale fakt zajímalo, kam by se s ním počítalo, jestli na RB, CM, AM...

Reagovat
smazaný uživatel

AM namiesto Yoana

Reagovat
smazaný uživatel

on umi i lb a mohlo by se pripadne zacit hrat na kridla

Reagovat
smazaný uživatel

na křídla bych nerad začínal hrát, když tohle jakžtakž funguje

Reagovat
smazaný uživatel

mne by se prave libil dost na tom beku, kdyby fakt odesel bedimo, protoze by mohl paradne suplovat roli neexistujiciho kridla a dalo by se sazet i na jeho paradni centry navic umi asi pet postu, takze pripadne se mu najde misto jinde, pro me terno, pokud je k dispozici

Reagovat
smazaný uživatel

tak za rok dva bude treba nahradiť aj Bedima aj Jalleta

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to určitě, ale on je myslím pravák, takže by to byl takový bílý o něco lepší Dabo na LB. Každopádně jeho univerzálnost by se hodila, i když ty jeho posty, co hraje, mi přijdou docela dobře pokryté.

Reagovat
smazaný uživatel

aha, tak pravy bek, jsem ho mel zafixovaneho jako levaka ale jallet tez neni nejmladsi, navic nejaka konkurence se bude hodit, kdyz letos konci dabovi smlouva

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro titul lyonske druziny

Reagovat
smazaný uživatel

Dalibor, prosím.

Reagovat
smazaný uživatel

co se ti nezda, viktore?

Reagovat
smazaný uživatel

Titul je utopie, Dalo

Reagovat
smazaný uživatel

proto to privolavam stovkama, aby stoupla pravdepodobnost, viki

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Utopie ja ho vidim realne uz nekdy od listopadu

Reagovat
smazaný uživatel

a predtim si mluvil o zachrane, no, vime

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

je potreba se prizpusobit aktualni situaci

Reagovat
juninho8

Reagovat
smazaný uživatel

Bon anniversaire à notre capitaine, Maxime Gonalons, 26 ans ce mardi !

Reagovat
smazaný uživatel

Bon anniversaire à notre capitaine, Maxime Gonalons, 26 ans ce mardi !

Reagovat
Langi

No jo zas Gourcuff zeo, kdo jinej...boze ani za tretinu platu tohle at jde do Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

Ghezzal na plac

Reagovat
smazaný uživatel

*Yattara

Reagovat
Langi

Pro me za me klidne Bahlouli, ale tohle s nim uz nema smysl...hrac na kteryho se neda spolehnout a neustale se za nej hleda nahrada a lepi se...at uz pritahne ten Wass, kterej uhraje asi pet pozic, podle vas a bude...s Gourcuffem uz nemam nervy, pri vsi jeho genialite a schopnosti rozhodnout zapas, je to totalne zabitej hrac, kterej uz jinej nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Fekir na AM a Momo na hrot, tými dvoma asistenciami si vypýtal miesto v základe

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to ted nastoupí v základu a bude hrát úplnou tužku klasicky :D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

na silne timy je tu predsa Clinton

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele