Ligue 1 - preview 28. kola

06.03.2015, 08:56, aktualizováno 08.03.2015, 09:02
Previews
Lorient zajíždí na půdu Saint-Étienne, skvěle se prezentující Guingamp přivítá nevyzpytatelné Lille. Odpovědět na výhru nyní už vedoucího Paris Saint-Germain potřebuje Lyon, který čeká těžký duel v Montpellieru...
AS Saint-Étienne - FC Lorient  (neděle 14:00)
Šance na zisk třetí příčky, a tudíž účasti v kvalifikaci Ligy mistrů pro příští sezónu, je už pro St. Étienne jen smutnou pohádkou se špatným koncem. Kouč Christophe Galtier přiznává, že jeho mužstvo po sedmi zápasech bez výhry nemá dostatek sebedůvěry. Podaří se domácím zvednout alespoň proti Lorientu?

Les Verts mohou pořád ještě zachránit účast v Evropské lize, o kterou reálně soupeří s Monakem, Bordeaux a Montpellierem. Cesta navíc může vést i přes Coupe de France, kde se po úterním vítězství nad Boulougne, vydřeném po penaltách, může těšit ze semifinále. Tenhle výsledek je ale i tak slabou náplastí na dost mizerné období.

Vždyť nedávný pohárový protivník hraje v tuto chvíli až třetí nejvyšší soutěž. Takové celky by ASSE za jiných okolností asi snadno přehrál. "Problém je v kolektivu a já jsem za něj zodpovědný. Je ovšem pravda, že nemáme jako jedinci dostatek charakteru ani důvěry v sami sebe," pojmenovával potíže Galtier.

Galtier ví, že konečný úspěch v sezóně může zaučit domácí pohár. V téhle soutěži naposledy triumfoval v roce 1977. "Je to určitě zajímavý cíl. Musíme toho využít, takových šancí nebudeme mít mnoho," dodával. "Do semifinále nás čekají ještě čtyři ligové zápasy. A my hlavně chceme zabojovat o první pětku."

Lorient čekalo ve středu vložené kolo na půdě Évianu, se kterým horoucně bojuje o záchranu. Jenže tenhle klíčový zápas Les Merlus nezvládli, padli nejtěsnějším možným rozdílem, a od sestupového pásma je dělí ze sedmnácté příčky jen dva body. Celkově si ovšem tým kolem trenéra Sylvaina Ripolla nevede špatně.

Za pět zápasů totiž dokázal vytěžit slušných osm bodů. "Doufám, že se všichni v St. Étienne vybudíme, abychom se odrazili zpátky," burcoval brankář Benjamin Lecomte. "Ať už hrajeme proti komukoliv, potřebujeme získávat body. Soupeř hrál stejně jako my také v průběhu týdne, navíc 120 minut, což nám může hrát do karet."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.75 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
EA Guingamp - Lille OSC  (neděle 17:00)
Nemají daleko k pohárovým příčkám, nejsou však bezpečně vzdáleni ani od sestupového pásma. Oba týmy se shodným počtem 35 bodů doufají, že se díky případné výhře přiblíží těm příjemnějším starostem. Zatímco Lille je notně povzbuzené o poslední skalp Lyonu, Guingamp postupem do semifinále Coupe de France.

Dogy naposledy mírně šokovaly, neboť před vlastními fanoušky udolaly dosavadního lídra francouzské ligy. Celkově se jejich výkony i pojetí fotbalu výrazně zlepšilo a výsledky se v určité míře rovněž dostavily. Z pěti zápasů vytěžily osm bodů, prohrály pouze před dvěma týdny na půdě Bastie.

Obránce Sébastien Corchia věří, že právě minulé vítězství může tým nakopnout ještě výše. "V hlavě to máme. Bylo to pro nás moc dobře," soukal ze sebe čerstvé vzpomínky. "Určitě se nám proti Guingampu bude hrát uvolněněji. Pro nás je klíčové, abychom na hřišti měli z fotbalu radost, a vyhráli i další utkání."

EAG od své skvělé novoroční formy na přelomu února a března jako by trošku upustil, v lize prohrál již dvakrát v řadě a vypadl také z Evropské ligy, chuť si však částečně spravil čtvrtečním vítězstvím 2:1 v Concarneau, díky němuž postoupil mezi elitní čtyřku Coupe de France. Kouč Jocelyn Gourvennec ovšem slova chvály nepěl.

Amatérský celek totiž dělal jeho mužstvu velké problémy, vždyť postup zajistil Claudio Beauvue až v nastavení. "Přišli za námi a řekli, že si pro nás jdou. Vůbec se nás nebáli," popisoval domácí lodivod. "Snažil jsem o přestávce hráče povzbudit, protože tím byli trošku poznamenaní. Nakonec jsme rozhodli střídat."

Zápasy obou celků jsou vlastně vždy velmi vyrovnané, od roku 2000 jen jednou jedinkrát vyhrál jeden z nich o více jak jednu branku. Na podzim byl úspěšnější Guingamp. "Nikdy není snadné proti němu hrát. Bude to těžký šťouch," dodával Corchia. "Soupeř se pořád posunuje dál. Ani my však nesmíme zapomenout na naše silné stránky."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.10 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Montpellier HSC - Olympique Lyon  (neděle 21:00)
Lyon potřebuje nutně zvítězit, aby se vrátil do čela tabulky. Jenže k předstižení PSG, který v sobotu zvládl souboj s Lens, bude vést hodně náročná cesta. Montpellier totiž předvádí nejlepší výkony v sezóně a v současnosti patří k jedněm z nejlépe se prezentujících celků v celé Ligue 1.

Domácí za posledních sedm zápasů vytěžili hned 16 bodů a rázem se dostali do bojů o evropské poháry. Dá se říci, že mužstvo pořádně nakopla prosincová výhra 4:0 na půdě Rennes. Od té doby je HSCM vlastně jako vyměněný, padl jen jednou jedinkrát, před vlastními fandy zvítězil hned osmkrát z třinácti případů.

Ačkoli Lyon svého soupeře na podzim skolil vysoko 5:1, teď se proti němu utká za úplně jiných okolností. "Vážně budeme hrát proti velmi dobrému týmu. Opravdu velmi dobrému," říkal hostující bek Corentin Tolisso. "Montpellier má šanci dostat se do první pětky. Bude potřeba hodně úsilí a hrát ve velkém stylu."

Hosté přitom potřebují nutně napravit zaváhání v Lille, kde minulé kolo nezískali ani bod. "Gourcuff by mohl najít společnou řeč s Fekirem a Lacazettem. Oni můžou hodně posílit ofenzívu a rozhodnout zápas," hledal recept na úspěch Tolisso. "Yoann je technicky velmi vyspělý hráč. Do týmu přináší hodně."

V Montpellieru panuje dobrá atmosféra, a tak klub může řešit i příjemné starosti, jako bylo v průběhu týdne prodloužení smluv brankářům Geoffreymu Jourdrenovi a Jonathanovi Ligalimu. První jmenovaný zůstane věrný současnému zaměstnavateli na další dva roky, druhý pak dokonce na tři.

Mladý Ligali, který hlídá záda Jourdrenovi, byl za nabídku nového kontraktu samozřejmě rád. "Narodil jsem se v Montpellieru, vylezl po žebříčku až do áčka, takže jsem velmi šťastný. Pro mě je to signál důvěry ze strany klubu v dlouhodobém horizontu. Teď je jen na mě, abych jí splatil svými výkony," culil se.
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Paris Saint-Germain - RC Lens  (sobota 17:00)
PSG bere zápas s Lens spíše jen jako přípravu na středeční odvetný osmifinálový duel Ligy mistrů s Chelsea, který se bude hrát na Stamford Bridge.

Racing Lens je v tabulce předposlední. Pouze zásluhou lepšího skóre. Úřadující mistr z Paříže se nachází přesně na opačném pólu s tím, že pokud vyhraje, posune se minimálně do nedělního večera na samotnou špici Ligue 1. V prvním vzájemném zápase těchto dvou celků svěřenci Laurenta Blanka prohrávali, nicméně nakonec dokázali podle očekávání zvítězit.

"O body se musíme rvát v každém ligovém utkání. Výhra proti Lens by byla nesmírně důležitá, protože nyní už si prostě nemůžeme dovolit zaváhání, které by nám zkomplikovalo cestu za titulem. Nemyslím si, že tohle střetnutí bude naprosto jednoznačnou záležitostí. Zároveň ale doufám, že se nám podaří potrestat všechny soupeřovy chyby," nechal se slyšet brazilský obránce Maxwell.

Pokud se svým týmem vyhraje, prodlouží sérii neporazitelnosti dohromady na čtrnáct zápasů, ačkoliv z posledních čtyř mačů domácí nejvyšší soutěže PSG hned třikrát remizovalo. Nerozhodně skončil i první střet s Chelsea, která - jak uvedeno - bude mít v odvetě výhodu domácího prostředí. Navíc jí k postupu postačí i bezbranková remíza.

To RC Lens řeší docela jiné věci. Na první nesestupovou pozici nyní ztrácí devět bodů, přičemž do závěru sezony zbývá odehrát ještě jedenáct kol. Svěřenci Antoina Kombouarého nebodovali ve třech posledních zápasech a v podstatě vůbec nic nenasvědčuje tomu, že by v Parku Princů mohli překvapit.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.20 - 6.50 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Reims - FC Nantes  (sobota 20:00)
FC Nantes se pokusí navázat na výsledek z minulého kola, když porazilo Guingamp.

Osm. Přesně tolik zápasů čekali svěřenci Michela Der Zakariana v jarní části sezony na první tříbodový zisk. Není divu, že následoval propad v tabulce. Tedy, na první pohled se osmé místo nejeví nijak zvlášť nepříjemně, nicméně soupeři mají šesti- a vícebodový náskok. Z druhé strany pak útočí hned šestice klubů.

O minulém víkendu zajistil na Stade de la Beaujoire těsnou výhru Yacine Bammou, ovšem kouč Guingampu Jocelyn Gourvennec nařkl Les Canaris z příliš agresivní hry. "Moji hráči rozhodně nejsou žádní řezníci. Soupeř zkrátka jen hledá výmluvy pro to, že si nedokázal vytvořit žádné kloudné příležitosti. To je asi tak všechno, co k tomu zápasu ještě chci dodat," řekl Michel Der Zakarian.

Nantes tedy po delší době podalo celkem solidní výkon, ovšem útočník z Guineje Ismaël Bangoura to za své představení od médií i expertů stejně schytal. "Jeho pohyb po hřišti byl vynikající. Jenže není jeho chyba, když nedostane balon. Naše hra se ale určitě zlepšuje. I proto, že si více všímáme mezer v obraně soupeře," dodal arménský kouč.

Na druhé lavičce bude sedět Jean-Luc Vasseur, který má co dělat, aby svůj tým udržel v Ligue 1. "Bylo skvělé, že se nám proti Bordeaux podařilo uhrát alespoň remízu. Na ni hodláme navázat i proti Nantes," prohlásil odhodlaně obránce Franck Signorino. Ani jeden z trenérů nemá k dispozici kompletní kádr. Ať už kvůli zranění nebo suspendování. Nicméně se rozhodně nejedná o nic, na co by v Remeši nebo v Nantes nebyli zvyklí.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.00 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stade Rennes - FC Metz  (sobota 20:00)
Poslední šance pro Méty? Dost možná ano. Poslednímu týmu tabulky se záchrana vzdaluje s každým týdnem, a pokud dnes prohraje na půdě favorizovaného Rennes, bude to s ním už opravdu hodně špatné..

Co se formy týče, je střet těchto dvou klubů soubojem jednookého se slepým - Rennes se může alespoň opřít o těsnou výhru nad dalším nováčkem z Lens (1:0), která minulý víkend ukončila desetizápasovou neúspěšnou sérii. To Méty naposledy okusily radost z výhry 1. listopadu (proti Caen); od té doby marně čekají na tři body. Už patnáct utkání.

Předtím, než se Rennes propadlo do zmiňované dvou-a-půl-měsíční mizérie, se svěřencům Philippe Montaniera dařilo více než dobře, a všichni v klubu doufají, že triumf nad Lens představuje začátek další úspěšné šňůry. "Už jsme to opravdu potřebovali," ulevilo se záložníkovi Andersi Konradsenovi. "Teď na to musíme navázat. Pokud porazíme Méty, budeme na tom dobře. Víme, že tabulka je hodně vyrovnaná, proto se soustředíme primárně sami na sebe."

Métám letos vůbec nefunguje útok, soustředí se proto primárně na obranu; Konradsen očekává, že hosté předvedou na Stade de la Route du Lorient další defenzivní spektákl, a varuje před případnými hloupými chybami. "Bude to podobný zápas jako proti Lens," předvídá. "Chceme-li uspět, musíme hrát dobře zezadu, to je základ. Myslím, že Méty půjdou na hřiště s tím, že chtějí získat minimálně bod. Nebude to nic jednoduchého."

Podzimní zápas obou týmů skončil nezáživnou remízou 0:0, a podobný scénář by se mohl opakovat i nyní; loňský vítěz Ligue 2 totiž v současnosti rozhodně nepůsobí dojmem týmu, který by byl schopný vyhrávat zápasy na hřištích favoritů, už několikrát nicméně ukázal, že ubránit bod mu nedělá problémy. Musí se však urychleně naučit opět vítězit - na záchranu ztrácí už propastných 9 bodů.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.50 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Évian Thonon Gaillard - AS Monaco  (sobota 20:00)
Podaří se Évianu vyhrát i počtvrté za sebou? Svěřenci Pascala Dupraze si v posledních zápasech poradili s přímou konkurencí a vyšplhali ze sestupové zóny, dnes je však čeká mnohem těžší soupeř v podobě disciplinovaného Monaka..

Je vlastně malý zázrak, že se (oproti loňsku oslabený) monacký tým zvedl do nejlepší formy právě začátkem roku 2015 - jeho kalendář je totiž nesmírně nabitý, což si uvědomuje i neprůstřelný gólman Danijel Subašić. Už nyní nastoupil tým Leonarda Jardima ke čtyřiceti zápasům v probíhající sezoně, a další na něj ještě čekají - jak v Ligue 1, tak v Lize mistrů.

Dnešní zápas bude pro AS už třetím za pouhých šest dní, a prakticky ihned bude následovat domácí odveta osmifinále milionářské soutěže proti Arsenalu. Do ní půjde Monaco v nezvyklé roli favorita; v Londýně totiž předvedlo vynikající taktický výkon a vyhrálo 3:1.

"Musíme prostě pokračovat dál, i když je to místy hodně únavné," přiznal Subašić v rozhovoru pro magazín L'Equipe. "Zápasů je opravdu hodně." Mohlo jich přitom být ještě více, kdyby knížecí klub ve středu neprohrál ve čtvrtfinále Coupe de France s PSG; Jardim sice postavil experimentální sestavu, přesto však vyřazení z prestižního poháru představuje nepříjemnou kaňku na jinak skvěle se vyvíjející sezoně. V lize prohrálo Monaco jediný z posledních 11 zápasů.

Tato série mu zajišťuje průběžnou čtvrtou příčku, a vzhledem k tomu, jakým tempem ztrácejí body týmy v elitní trojici, může AS stále doufat v kvalifikaci do příštího ročníku Ligy mistrů. To v Évianu mají úplně jiný cíl - záchranu, k níž v únoru vykročili velmi rázně. Z klíčových soubojů s Métami, Lens a Lorientem vydolovali plný počet bodů a posunuli se na šestnácté místo.

Dupraz sice vypíchl, že Les Roses nemají ještě zdaleka vyhráno, před dnešním duelem je však optimistou - ačkoliv si dobře pamatuje, že jeho tým už letos podobnou minisérii jednou zažil. "Když jsme naposledy vyhráli třikrát v řadě, usnuli jsme na vavřínech. Následující čtyři zápasy jsme nezískali ani bod. Byla to i moje vina, za výsledky jsem zodpovědný já," přiznává kouč. "Nechceme to opakovat. Postavím nejsilnější možný tým a naším cílem je zvítězit."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.33 - 3.10 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SM Caen - Girondins Bordeaux  (sobota 20:00)
SM Caen je rozjeté jako snad nikdy předtím a proti Bordeax, které v poslední době podává dosti nevyrovnané výkony, rozhodně může znovu pomýšlet na více než solidní výsledek.

Možná nezanedbatelnou komplikaci by pro tým Patrice Garandeho mohl představovat fakt, že v domácím prostředí na Stade Michel d’Ornano jsou co do úspěšnosti až třetí od konce, byť sesbírali stejný počet bodů, jako na soupeřových hřištích. Trenér Les Girondins Willy Sagnol si je však setsakramentsky dobře vědom toho, že musí být maximálně obezřetný.

Caen má totiž v současné době nejlepší formu ze všech týmů Ligue 1 a v případě výhry by se jistojistě posunulo do horní poloviny tabulky. Po remíze s PSG a snad až šokujícím vítězství v minulém kole na Stade Vélodrome v Marseille se na střetnutí se skromným klubem ze severu Francie netěší opravdu vůbec nikdo.

Bordeaux však stále věří v dobytí pozice zajišťující účast v evropských pohárech. I přes větší porci remíz na ni ztrácí pouhopouhé dva body, ovšem s tím, že AS Monaco má zápas k dobru. "V této části sezony skutečně v lize nenajdete pracovitější tým než Caen. Sice nejsou tolik na míči, ale jakmile se jej zmocní, představují pro všechny soupeře velikou hrozbu. Zvláště poté, co v minulém kole senzačně otočili skóre proti Marseille, musíme být velmi soustředění," prohlásil přímý nadřízený Jaroslava Plašila.

Bývalý francouzský reprezentant měl přes týden hodně o čem přemýšlet, protože v utkání s Remeší jeho svěřenci rozhodně nepodali nejlepší výkon. "Nešli jsme vítězství naproti. V závěru jsme si vypracovali převahu, ale něco tomu holt chybělo. Neměli jsme to správné tempo, a proto jsme nebyli schopní si poradit s jejich defenzivou. Nicméně i v tomto směru děláme pokroky. Sice pomalu, ovšem určitě míříme tím správným směrem," dodal kouč, jenž v době hráčské kariéry nastupoval především za Bayern Mnichov.

To jeho protějšek, jenž coby aktivní fotbalista nastupoval výhradně za kluby v rodné Francii, si současnou situaci právem užívá. Proti Bordeaux však nebude moci nasadit do hry Emiliana Salu, který patří k největším tahounům týmu. V posledních třech duelech skóroval čtyřikrát. Jenže protože je stále kmenovým hráčem právě celku ze Stade Chaban-Delmas, má zakázáno nastoupit. Chybět bude i zraněný útočník Hervé Bazile, což dává akvitánským velice dobrou šanci na nějaký bodový zisk. Otázka je, jestli ji zvládnou využít.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.20 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SC Bastia - OGC Nice  (sobota 20:00)
Zápasy Nice s Bastií sice nepatří k nejsledovanějším francouzským derby, to však neznamená, že je týmy neprožívají - oba fanouškovské tábory se řadí k těm "ostřejším" v zemi, a dnes se tedy na Korsice bude kromě bodů hrát i o čest..

Vyhrocená atmosféra je cítit ze všech stran; domácí kouč Ghislain Printant dokonce motivoval své hráče tím, aby udělali dobré jméno korsické vlajce. Bastia bude v utkání mírným favoritem, ačkoliv před týdnem prohrála s Lorientem a připsala si tak první porážku v roce 2015.

Ostrované tak stále nemají nic jistého - na sestupové pozice drží pouze čtyřbodový náskok a rozhodně si nemohou dovolit polevit. (Nice má pouze o bod více.) "Sobotní zápas bude velmi důležitý, ale já se nebojím," nechal se slyšet bojovně naladěný Printant. "Hráči si uvědomují, o co jde. Naším cílem je záchrana. Jsme bojovníci, reprezentujeme celou Korsiku, a vím, že se nám podaří zareagovat na neúspěch s Lorientem," dodal.

Nice prožilo vynikající leden, od té doby ale jeho forma opadla a na Azurové pobřeží se tak opět vkrádá strašák boje o záchranu. Les Aiglons navíc nemohou na Stade Armand Césari počítat s podporou svých fanoušků, hostující sektor je totiž z bezpečnostních důvodů uzavřen. Pro tým, který nevyhrál pětkrát v řadě, jde o nepříjemnou situaci.

"Naposledy jsme prohráli doma, takže teď potřebujeme zvítězit, abychom to vyrovnali," prohlásil obránce Romain Genevois. "Chceme, aby na nás fanoušci mohli být hrdí," dodal. Nice se bude nejspíš opět spoléhat na ve skvělé formě hrajícího Jérémyho Pieda, zatímco domácím chybí z různých důvodů Jean-Louis Léca, El Hadji Ba a Brandao.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.10 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - Olympique Marseille  (pátek 20:30)
Jestli je každoročně v Ligue 1 zajímavý především souboj o záchranu, kde je namočeno hned několik týmů, pak pořádně chutný guláš se vaří také na předních příčkách. Ani jeden z trojice Lyon, PSG a Marseille jako by se nechtěl utrhnout na čele a jedno zaváhání střídá druhé. Les Phocéens se nyní budou snažit naplno uspět v Toulouse.

Hosté nevyhráli už čtyřikrát v řadě a mají vlastně jen velké štěstí, že dosti podobnými výsledky se prezentovali i dva jeho největší konkurenti v souboji o ligový titul. Mužstvu se nedaří hlavně v obraně, sedm inkasovaných branek za tři zápasy je prostě hodně. Domácí porážka 2:3 z Caen naposledy rozhodně bolela.

Svěřenci Marcela Bielsy tak nutně potřebují restartovat, jinak se jim první příčka může velmi brzy vzdálit. V současné chvíli na ní ztrácejí čtyři body, na druhou pak tři. Na Toulouse se přitom Marseille celkem slušně daří, vždyť z 16 zápasů s ním jen jednou prohrála. Na druhou stranu ale jen šestkrát vyhrála.

V klubu se postupně zabydluje letní posila Michy Batshuayi, od něhož se do této chvíle ovšem čekalo asi trošku více. Přece jenom čtyři vstřelené branky není číslo, se kterým by měl být mladý Belgičan spokojený. "Jsem hodně ambiciózní. Doufám, že fanouškům i celému týmu dokážu, jak velký hlad mám po fotbale," uvedl.

Jeho nedávný zápas v St. Étienne by přitom mohl naznačovat jakési zlepšení. Dokázal tam skórovat dvakrát během tří minut, nakonec však ani tyhle dva zásahy k vítězství nepomohly. "Tady v Marseille jsem obklopen velkými hvězdami. Tohle nebyl případ v Belgii. Soutěž je fyzičtější, techničtější, vyrovnanější," dodával.

Ačkoli by před sezónou je těžko někdo tipoval, že by se Toulouse mohlo prát o záchranu, aktuálně je tomu přesně tak. Je až osmnácté. "Bolí to. Ale nejsem někdo, kdo se ohlíží po minulosti, koukám do budoucnosti," říkal kouč Alain Casanova. "Věřím plně ve schopnosti našeho týmu. My se zachráníme!"
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.25 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Olympique Lyon27166551:2154
2.Paris Saint-Germain271411246:2353
3.Olympique Marseille27155750:3050
4.AS Monaco26128626:1944
5.AS Saint-Étienne271110630:2243
6.Montpellier HSC26126835:2542
7.Girondins Bordeaux27119732:3242
8.FC Nantes2799921:2636
9.Lille OSC27981023:2435
10.Stade Rennes27981027:3435
11.EA Guingamp271121430:3935
12.SM Caen27971142:4034
13.OGC Nice27971129:3234
14.SC Bastia27891028:3033
15.Stade Reims27881131:4332
16.Évian Thonon Gaillard271021529:4132
17.FC Lorient27941431:3531
18.Toulouse FC27851428:4129
19.RC Lens27571525:3922
20.FC Metz27571520:3822

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (85)

Přidat komentář
Kongo

To Toulouse prostě sestoupit nemůže. Raději Remeš nebo Caen.

Reagovat
Kongo

Navíc je fajn,že ještě ani osmý tým Nantes nemá jistou záchranu.

Reagovat
Israha

Caen ani náhodou, vždyť to je s Lorientem jediný tým spodku tabulky, který nehraje úpornou fyzickou bramoračku, ale naopak útočný fotbal, na který se dobře dívá. Za mě dolů Évian/Remeš, event. Bastia.

Reagovat
smazaný uživatel

jasne, zrovna ty solidneji hrajici posilej o ligu niz

Reagovat
Pipo123

Caen ? veď hrajú možno najkrajší futbal vo francúzsku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Jinak, obránci nominovaní na dnešní zápas: Morel, Mendy, Aloé, Andonian, Sparagna . Asi po měsící konečně uvidím OM, ale když se dívám na toto, nějak extra se na ten fotbal netěším...

Reagovat
smazaný uživatel

paradox je, že aj keby bol Doria k dispozícii, tak by nehral

Reagovat
Israha

Já tak nějak doufám, že napravo půjde Lemina a na stopera Romao, ale to je spíš zbožné přání...Aloého v základu se oprávněně obávám . Dória by nehrál určitě, Bielsa by byl schopný nacpat na stopera i Ayewa, kdyby neměl na výběr

Reagovat
smazaný uživatel

Romain na LB?

Reagovat
Israha

Tak Mendy nominovaný je, ten hrát normálně bude...

Reagovat
smazaný uživatel

myslel som to tak že by šiel po pripade Mendy na CB alebo RB

Reagovat
Israha

Po odeslání postu mi to došlo. A představy Mendyho na stoperu jsem se dost lekl, ten splašenec by tam nemohl hrát ani v legraci .

Reagovat
smazaný uživatel

tam to posral Bielsa, Romao mal isť na CB a bol by pokoj, na začiatku sezóny tam mal parádnu formu a tvoril s Nicolasom asi najlepšiu stopersku dvojicu v lige

Reagovat
smazaný uživatel

tak na tomhle by se ben yedder mohl capnout konecne

Reagovat
Israha

Mandanda - Mendy, Morel, Aloé, Lemina - Imbula, Romao - Ayew, Payet, Ocampos - Batshuayi. Ach jo, to bude zas dlouhých 90 minut...

Reagovat
smazaný uživatel

a je po zapase 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tak to by som pískal ofsajd, Ayew tam riadne zavadzal

Reagovat
Pipo123

A já debil som sa rozhodol pre obaja gól, už vidím ako to skončí 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2 šance a 3 goly, riadny lakeri

Reagovat
Pipo123

Casanova to mi je ale tréner, takto postupne zničiť Toulouse

Reagovat
Israha

To je sranda, takové dny otevřených dveří vzadu. To mohlo být tak 3:6 po půlce . Ale tohle je přesně to, co je třeba...rozbít jednoho soupeře a psychicky se nabudit na další.

Reagovat
Pipo123

Ale mohli by ste jeden gól dostať nevybavíš to ?

Reagovat
Israha

To přijde, si myslím

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

La compo : Lopes - Jallet - Rose - Umtiti - Bedimo - Gonalons - Ferri - Tolisso - Gourcuff - Fekir - Lacazette

zas to bude utrpenie a nervy...

Reagovat
juninho8

par poslednych zaapsov som nesledoval tak dnes si to vynahradim a dufam ze chlapci nesklamu a zvladnu to...pome lyon!!!

Reagovat
smazaný uživatel

chcel som to sledovať na Digi ale ten komentár ma odradil

ak by niekto chcel:

http://www.rojadirecta.me/goto/verti.in/p/14k.html

Reagovat
juninho8

ja to risknem s digi....ak to bude neznesitelne tak si to zapnem na tipsporte

Reagovat
juninho8

tak nam to krasne zacina....Bedimo

Reagovat
juninho8

sorry krivdil by som....bol to asi Umtiti

Reagovat
smazaný uživatel

no už to zajebal Umtiti s Tolissom

Reagovat
smazaný uživatel

No už to začína, mrhanie šancami od Sašu

Reagovat
juninho8

boze SASAAA pred zranenim to daval s prstom v nose

Reagovat
Langi

Tady uz vazne konci vsechna sranda...golostroj se zasekl a zacli sme hrat strasne priposrane...navic jak ted pustime nekoho pred sebe, tak je konec a z fleku jeste skoncime az treti

Reagovat
smazaný uživatel

S ničím jiným ani střízlivý fanda nepočítal

Reagovat
smazaný uživatel

až treti? ved pri dnesnej prehre, a výhre Monaca v dohrávke by nanaas kniežata strácali iba 4 body, z toho nebude potom ani LM

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaké hrátky o titul nikdy nepřipadaly moc v úvahu. Ještě budeme mít co dělat, abychom před monakem zůstali.

Reagovat
smazaný uživatel

čístá pena

Reagovat
juninho8

cista penalta, moze byt rad ze len zlta karta a SASA rutineeersky....a pome...ved Montpellier este nic neukazal....dal gol z toho co sme im darovali a my sme mali uz zo 5 sanci....btw bez Lacu a Fekira sme nahrany

Reagovat
smazaný uživatel

jooo je to tam, dnes to musí byť za tri body 30 minút dominujeme a vytvorili sme si 3-4 šance, ktoré sme žial bohu nepremenili naproti domáci boli pri bráne iba raz aj to po našej fatalnej chybe a skórovali, tu sa hrať dá a aj vyhrať

Reagovat
juninho8

nie ze da ale musi

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem či som dobre pochopil toho komentátora na beinsporte, ale podľa neho to bola už 5. penalta v sezóne po faule na Fekira

Reagovat
juninho8

kludne to tak moze byt....na 3 si hned teraz spominam....

Reagovat
smazaný uživatel

Normálne ak má loptu Ferri tak trpnem, dnes zatial z 15 lopt stratil asi 6

Reagovat
juninho8

no dnes ten stred Ferri,Tolisso nefunguje

Reagovat
juninho8

krasny tukeeees....pekne Nabil

Reagovat
smazaný uživatel

joooo parádna akcia Fekir s Yoanom

Reagovat
smazaný uživatel

tak dúfam že budeme takto pokračovať 30, 40. 50, 60...

Reagovat
smazaný uživatel

no tak toto faul bol, trafil to rovno Maximusovi do kolena

Reagovat
Pipo123

jasná červená

Reagovat
smazaný uživatel

tak to môžme byť radi že dostal iba žltú

Reagovat
juninho8

to hej...a skoda sanci Lacu

Reagovat
smazaný uživatel

ten už mohol mať hatrik s prstom v nose

Reagovat
Langi

Penalzette je zpet

Reagovat
smazaný uživatel

No na Congreho si vyšliapol Jallet, tam to mohlo skončiť červenou ale bolo to na posúdení sudího. Ale faul od Roseho bol vidieť v detailnom zábere, a Rose trafil iba loptu, Congre potom prepadol cez loptu a nasledne cez nohy, tak neviem čo sa mu tam stalo či zle dopadol alebo niečo také.

Inak za dnešný výkon sudího zatial do tej 65 minúty je parádny a mal by isť príkladom tým čurákom Lanoyovi, Duhamelovi alebo Turpinovi.

Dúfam že som to nezakrýkol.

Reagovat
juninho8

zhruba suhlasim....podla mna trosku moc kariet...mozno aj niektore zbytocne ale ak to inak nejde len cez karty tak budis

Reagovat
juninho8

jaaaaj...to je skoda....ale ak by dal dnes Ferri gol tak to by bolo dost krute k Montpellieru

Reagovat
smazaný uživatel

Brvno Fekir a teraz Ferri

Reagovat
juninho8

Fekir man of the match...dalsi paradny vykon s prehladom

Reagovat
smazaný uživatel

paráda znova Yoan a Nabil

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí

Reagovat
smazaný uživatel

no už som to zakrýkol penalta za nič, za čistý zákrok

Reagovat
smazaný uživatel

Lopes

Reagovat
juninho8

akoze Umtiti hra dnes ako po opici to je pravda ale ten zakrok bol cisty rez...ako ked chirurg reze skalpelom....ten sudi to chcel este asi zdramatizovat ale Anthony mu to nedovolil

Reagovat
smazaný uživatel

Antonín ♥ ♥, ale Barrios to kopl teda dost na houby

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to vůbec vypadá ten zápas? Já to zapl akorát u penalty.

Reagovat
smazaný uživatel

tak prvý polčas boli domáci raz pri našej bráne po chybe Umtitiho a hned z toho bol gól. Držali sme loptu, boli sme aktívny a vytvorili sa asi 4-5 šance 2x Fekir a 2x Saša a aj Yoan. druhý polčas sme prvých 25 minút kontrolovali a mohli aj skorovať, potom mali domáci silných 10 minút a tak znova naša šanca a gol a teraz je to take hore dole a penalta

Reagovat
smazaný uživatel

Merci

Reagovat
smazaný uživatel

fakt skoda, ze se minule kolo tak dosral zapas s lille

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to mi ani nepripomínaj to bol zápas dvoch rozdielnych polčasov

Reagovat
smazaný uživatel

Corentin do piče striker

Reagovat
smazaný uživatel

trochu ruka ale inak parádna robota od Moma

Reagovat
juninho8

nemusel mu ho uznat...zrejme tam bola aj ruka ale budis....

Reagovat
smazaný uživatel

Vyzdvihol by som výkon gourcoffa ktory perfektne zasoboval prihravkami fekira :) velky palec hore ... sasa ked uz nepremenil jasnu sancu napravil to aspon penou .. pre buducnost sa hadam nebude takto zasekavat a lopes bez slov ... velky brankar :) ... velmi dôlezite tri body ... corentin konecna :D

Reagovat
smazaný uživatel

goool

Reagovat
smazaný uživatel

Yattara narýsoval ale parádně. Příští zápas bych ho zkusil na AMku

Reagovat
juninho8

kazdopadne o srandu by bolo postarane....a k tomu na Velodrome

Reagovat
juninho8

a este SASA zveladuje kontooo....no na paradu...ci doma ci vonku Montpellier dostava od nas kefu

Reagovat
smazaný uživatel

Yattara je boh Saša♥ ♥

Reagovat
smazaný uživatel

Yattara 2 asistence během 2 minut

Reagovat
smazaný uživatel

to uz si benzia nekopne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Parádna reklama od nás aj od OM a o týždeň 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele