28. kolo
07.03.2015 20:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - AS Monaco 1:3

Zápas Monaka s Évianem nabídl mnohem více gólů, než jsme byli od knížecího klubu v posledních měsících zvyklí - hosté vyhráli pod Alpami 3:1. Vstřelit tři branky se jim podařilo poprvé od loňského října..

Kouč Leonardo Jardim zareagoval na prohru v Coupe de France proti Paříži tím, že vyměnil hned sedm členů základní sestavy; jedním z nováčků byl i Anthony Martial, který otevřel skóre už po čtvrthodině hry. Akci vymyslel Layvin Kurzawa, který zaútočil nikým nehlídán z pravého křídla a parádním pasem našel úspěšného střelce; Martial si následně poradil s bránícím Nounkeuem a propálil gólmana Benjamina Leroye na bližší tyči.

Évian ještě předtím zaznamenal první šanci prostřednictvím Adriena Thomassona, a úvodní minuty slibovaly vyrovnaný zápas; Monaco navíc za stavu 1:0 přišlo o zraněného Yannicka Ferreiru-Carraska, kterého zradil kotník a musel jej vystřídat veterán Dimitar Berbatov. Právě bulharský útočník však nakonec zvýšil hostující náskok devět minut před pauzou - Moutinho vymyslel parádní pas, Berbatov se bleskově zorientoval a vyslal technickou střelu, která se otřela o Kassima Abdallaha a zapadla do sítě.

Ještě před pauzou mohl knížecí klub přidat i třetí trefu, Martial však tentokrát neuspěl; v další šanci zase stoper Jonathan Mensah zablokoval gólovou střelu Moutinha. Na začátku druhé půle se připomněl opět Martial, jenže pálil těsně mimo Leroyovu tyč. Třetí gól tak přidával až Almamy Touré, teprve osmnáctiletý obránce, který usměrnil do sítě roh Bernarda Silvy.

Évian v tuto chvíli už nemohl doufat v bodový zisk, podařilo se mu však alespoň snížit - Cédric Barbosa, střídající veterán, který dnes oslavil své 39. narozeniny, vymyslel akci, na jejímž konci byl (rovněž střídající) Modou Sougou. Senegalský útočník prostřelil Subašiće a korigoval na 1:3, nicméně to byl z domácí strany konec - ačkoliv Kurzawa málem ještě zaznamenal vlastní gól po vyražené Duhamelově střele.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 beton beton a beton

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele