Ligue 1 - souhrn 28. kola

13.03.2010, 21:07, aktualizováno 14.03.2010, 23:01
Komentáře a souhrny
Čelo tabulky Ligue 1 je hodně vyrovnané a nic na tom nezmění ani 28. kolo. Bordeaux remizovalo na půdě Monaka, Marseille v Toulouse, nerozhodný výsledek se zrodil i v souboji Montpellieru s Auxerre a jenom bod bral proti St. Etienne i Lyon. Lille zdolalo Grenoble a Rennes uspělo ve Valenciennes, zabrala také Paříž.

Toulouse FC - Olympique Marseille 1:1

14.03.2010 21:00

Góly: 39. Paulo Machado - 30. Brandão

Poslední víkendové utkání 28. kola nejvyšší francouzské soutěže mezi Toulouse a Marseille svého vítěze nenašlo. Zápas skončil 1:1 a hosté se tak "odmítli" přiblížit vedoucímu Bordeaux na rozdíl jediného bodu.

I přesto je čelo tabulky velmi vyrovnané. Rozdíl mezi již zmiňovaným lídrem z Bordeaux a momentálně šestou Marseille činí pouhé tři body.

První větší příležitost utkání měl na svých kopačkách po přihrávce Cheyroua hostující Lucho González, ale jeho ránu z dvaceti metrů dokázal brankář Pelé vytěsnit mimo tři tyče. Dobrou šanci si vytvořilo i Toulouse, Braaten si na prsou zpracoval míč a vystřelil. Jeho přízemní ránu ale dokázal gólman Marseille Mandanda vyrazit do bezpečí.

Všechno podstatné se stalo mezi 30. a 40. minutou střetnutí. Po půlhodině hry kopal roh Valbuena, míč propadl pokutovým územím až ke Brandaovi, který jej pohotově usměrnil pod břevno branky Toulouse - 0:1. Hosté se však z vedení moc dlouho neradovali. O devět minut později bylo zásluhou Machada vyrovnáno. Ten si na hranici pokutového území zpracoval balón a fantastickou střelou do levého horního růžku branky Marseille vyrovnal na 1:1.

Druhý poločas byl v režii Toulouse, které s železnou pravidelností ostřelovalo branku hostů. Mandanda musel likvidovat dobré pokusy Kazim-Kazima a Ebonda. Gólman Marseille se ale nejvíce vytáhl při střele Didota ze 74. minuty, kdy předvedl fantastický zákrok.

Skóre se v závěrečných minutách už nezměnilo a zápas tak skončil remízou 1:1. Za zisk jednoho bodu mohou hosté děkovat hlavně gólmanovi Mandandovi, jenž svůj tým velmi podržel.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Stade Rennes 0:2

14.03.2010 17:00

Góly: 26. Sylvain Marveaux, 39. Asamoah Gyan

Evropským pohárům je zase o něco blíže Rennes, jenž dokázalo na půdě Valenciennes zvítězit 2:0 a svého soupeře ve vyrovnané tabulce o dva body přeskočilo. Hosté o svém vítězství rozhodli už v prvním poločase, kdy vstřelili obě branky utkání.

Hned ve třetí minutě se snažil akrobaticky prosadit domácí Danic, jeho nůžky ale mířily mimo tři tyče. Gólman Rennes ale musel zasahovat o chvíli později proti volnému kopu z dílny Matera.

První branka ale padla do domácí sítě. Briand poslal nadýchaný centr do pokutového území, tam si míč zpracoval Marveaux a pod vybíhajícím gólmanem Penneteauem jej poslal do sítě. O patnáct minut později se skóre měnilo podruhé. Lemoine poslal z rohu pokutového území přízemní centr před branku, kde stál Gyan. A ten měl velmi jednoduchý úkol, ze dvou metrů poslat balón za brankovou čáru - 0:2.

Otřesené Valenciennes mohlo hned v úvodu druhé půle inkasovat potřetí, Tettey vystřelil z dvaceti metrů, jeho pokus však dokázal Penneteau zneškodnit. Poté se utkání už jen dohrávalo a ani jeden z týmů si nějakou vyloženou šanci nevytvořil.

Definitivní tečku za nevydařeným dnem ze strany Valenciennes udělal deset minut před koncem Tiéné, jenž byl po druhé žluté kartě vyloučen.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Grenoble Foot 38 1:0

14.03.2010 17:00

Góly: 47. Boštjan Cesar (vl.)

Pouze jedna branka. Jedna branka, kterou navíc vstřelil hráč Grenoblu. Kdo by čekal, že ambiciozní Lille bude mít problémy s posledním týmem tabulky, Grenoblem, tipoval by správně. Až vlastní gól Cesara spasil LOSC.

Po Liverpoolu tak Lille zvládlo další důležitý zápas, v tabulce se díky tomu vyšvihlo dokonce o dvě příčky výš. Již na čtvrtou pozici. Na vedoucí Bordeaux, které má navíc zápas k dobru, pak ztrácí dva body. Svěřenci Rudiho Garcii tak narušili nepříznivou sérii - do tohoto zápasu nevyhráli v lize dvě utkání v řadě. Naproti tomu Grenoble nenavázal na zlepšené výsledky a prohrál již podvacáté v této sezoně. Z posledního místa ztrácí na nesestupové příčky již čtrnáct bodů.

První šance přišla po šesti minutách. Vzklíčila z pohledné kombinace Rio Mavuby a Edena Hazarda. Nicméně zakončující Aubameyang se nemohl radovat - jeho zakončení bylo nepřesné. V obraně Grenoblu vypukl další zmatek, když se mladičký Belgičan postavil k rohovému praporku a chystal se zahrát standardní situaci. brankář Jody Viviani sice míč vyrazil, pouze ale k Aurélienovi Chedjouovi, jenž z 12 metrů napálil míč mimo.

V ofenzivě se ale začal postupem času představovat také Grenoble. Laurent Battles pálil z nadějné pozice nad branku, v ještě lepším postavením ale zklamal Martial Robin. Jejich snaha ale odměněna nebyla - naopak, přestože si obránce hostů César připsal branku, radovat se nemohl. Zkraje druhé půle poslal míč do vlastní sítě. Emersona na pravém křídle uvolnil Balmont a jeho centr sklepl za vlastního brankáře nešťastný Cesar - 1:0.

Autor první branky se snažil své zaváhání napravit - a již o pět minut později se ocitl v zakončení na druhé straně hřiště. Jeho dělovka ale bohužel pro něj mířila pouze do připraveného brankáře. Landreau se ale musel činit v 64. minutě. To brilantním zákrokem dokázal vyrazit pokus Alaixyse Romaa.

A přestože Lille bylo již ke konci zápasu jasným vládcem hřiště, nakonec se mu nepodařilo přidat pojišťovací branku. Cesar nedovolil ve skórování Larsenu Touremu, branku Hazarda po přihrávce Balmonta zase pokazil zdvižený praporem sudího.'

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - AS Saint-Étienne 1:1

13.03.2010 21:00

Góly: 79. Lisandro López - 39. Emmanuel Rivière

Lyon nevyužil šanci bodově se dotáhnout na vedoucí Bordeaux a ve slavném alpském derby se St. Étienne jen remizoval 1:1. Sedmnáctí Les Verts se přitom nacházejí jen příčku od sestupového pásma. Bod přitom zařídil až 11 minut před koncem Lisandro López, který odpověděl na branku hostujícího Riviereho z první půle.

Ve středu Olympique postoupil do čtvrtfinále Ligy mistrů, když remizoval na půdě megalomanského Realu Madrid 1:1. Stejný výsledek si připsal i proti celku, který letos hraje o holé přežití ve francouzské lize. Pro domácí to bylo již druhé zaváhání v řadě, naposledy uhráli rovněž jen bod na půdě předposledního Boulogne.

V osmé minutě se ASSE dostalo do první vyloženější šance utkání, když Riviere přihrál Payetovi, proti kterému si připsal první zákrok gólman Lloris. O čtyři minuty později Sako uvolnil Bergessia na levé straně, následně předal Rivierovi, a ten ač měl času na rozdávání, sám před Llorisem napálil jen tyčku.

Úvodní tlak hostů pokračoval, v 15. minutě Matuidiho centr zleva znovu našel hodně aktivního Riviereho, ale ten hlavičkoval jen nad branku. Ve 39. minutě nakonec přece jenom síť rozvlnil. Bergessio zleva poslal centr do vápna, kde nikým nehlídaný Riviere hlavou poslal míč přímo sítě. Těžko uvěřitelné, že obránce Lovren byl od hostující útočníka na tři metry daleko.

Ve druhé půli se výkon Lyonu očividně zlepšil. První navštívenku gólmanovi St. Étienne Janotovi vyslal Toulalan, Lisandro López následně střílel vedle. Po Källströmově rohovém kopu si Crisova hlavička našla Gomise, loni ještě právě hráče soupeře, jehož nakonec zablokoval až bek Dabo.

Toulalan pak prověřil Janotovy schopnosti tvrdě levačkou podruhé, ani Gomis se svým přízemním pokusem neuspěl. Hostující brankář ještě stačil vychytat Lisandra Lópeze, jehož centrem našel Cissokho, v 80. minutě už však Argentincovi ve skórování nezabránil. Ten se opřel hlavou do nakopnutého centru, hlavička se odrazila od břevna na zem a těsně za brankovou čáru.

Olympique se v závěru nechtěl spokojit jen s bodem a Janot měl v posledních deseti minutách plné ruce práce. Toulalan hlavičkoval jen do břevna, v 86. minutě zastavil excelentně Janot pokus z přímého kopu od Švéda Källströma. Hosté nakonec bod ubránili a na sestupové pásmo mají nyní náskok dostatečných sedmi bodů.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - US Boulogne 1:3

13.03.2010 19:00

Góly: 41. Chris Malonga - 33. Laurent Agouazi, 71. Matt Moussilou, 77. Alexandre Cuvillier

Stále máme naději, zní z Boulogne. Nováček Ligue 1 znovu vyhrál - vyhrál po dlouhých dvanácti zápasech. Nancy nenavázalo na povedený výkon z Nice a klesá tabulkou. Za hosty se trefil Agouazzi, Moussilou a Cuvillier. Jedinou branku Nancy vstřelil Cris Malonga.

Pro Boulogne to je teprve čtvrtá letošní výhra, z toho teprve druhá na hřišti soupeře. Na tom se USBCO neradovalo z plného bodového zisku již od konce srpna. Po remíze s Lyonem se ale možná začalo blýskat na lepší časy - Boulogne je sice stále předposlední, nicméně na sedmnácté Saint-Etienne ztrácí již "pouze" osm bodů. Nancy doma nevyhrálo již třetí zápas v řadě.

Netrvalo to ani tři minutky a již byla na světě první branková příležitost. Julien Feret zahrával přímý kop, kterým dokázal hezky uvolnit Djamela Bakara. Jeho pohotová střela ale neznamenala pro obranu hostů příliš nebezpečí. Zastavila se totiž již u prvních bránících nohou.

Po půlhodině hry se do zakončení prodral opět aktivní Bakar. S jeho pokusem si tentokrát musel poradit již brankář Francois Bedenik. Poté se ale radovali hráči Boulogne - v 33. minutě totiž první branku vstřelil Agouazzi. Toho si přímým kopem vybral Guillaume Ducatel, záložník již pouze z veliké blízkosti doklepl míč do sítě - 0:1.

Nancy si ale zasloužilo vyrovnání - a nakonec se ho dočkalo. Ve 41. minutě se prosadil Malonga. Konžský záložník si naběhl na centr z levé strany a tvrdou ranou poslal míč do sítě - 1:1.

Domácí byli po změně stran dokonce blízko druhé brance. Jonathan Brison ale svou přízemní ranou pouze rozezvučel v 64. minutě tyčku. O minutu později se musel Bedenik činit proti pokusu Hadjiho. Nakonec to ale bylo překvapivě opět Boulogne, které se ujalo vedení. Hosté dokázali využít zaváhání dvou obránců Nancy - Reynalda Lemaitreho a Brisona. Obrana domácích si neporadila s centrem a Lecointe pěknou přihrávkou našel zcela volného Moussiloua. Ten konečně zlomil prokletí a vstřelil svou první branku za Boulogne. I když těsně - míč šel do branky po odrazu od břevna.

Hosté se nakonec dočkali dokonce další branky, když pěkné představení zakončil Cuvillier. Hezkým lobem překonal bezmocného Bracigliana. Naděje USBCA stále žije...

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - FC Sochaux 4:1

13.03.2010 19:00

Góly: 17. Guillaume Hoarau, 18. Mevlüt Erdinç, 35. Mevlüt Erdinç, 70. Mevlüt Erdinç - 64. Ryad Boudebouz (pen.)

Vraždění neviňátek se konalo v pařížském Parku princů, kam zajelo Sochaux. Turecký útočník Melvüt Erding zřejmě natolik znal své protihráče, se kterými loňskou sezónu působil v jednom dresu, že je dokázal obelstít, přečíst jejich hru a nakonec i ponížit, jinak by tak snadno nevsítil hattrick. PSG předvedlo jeden z nejlepších výkonů sezóny a v pohodě vyhrálo 4:1.

Jestli letos šeredně hrající pařížský klub má v Ligue 1 oblíbený klub, na který se mu daří, pak je to právě mužstvo Sochaux. Stejným výsledkem ho totiž smetlo i na podzim venku a Erding tehdy také rovněž jednou skóroval. PSG v tabulce svého soka předskočilo a posunulo se na jedenácté místo tabulky, Sochaux kleslo na čtrnácté.

Účet zápasu načal v 17. minutě Hoarau, který se parádní kličkou a sprintem dostal rychle do vápna a zamířil přesně ke vzdálenější tyči Dreyerovy branky. Jen o minutku později sebral na hranici vápna míč bránícímu a chybujícímu Dramému záložník Giuly, předložil zprava balón úplně volnému Erdingovi, který skóroval z dvou metrů do úplně prázdné kasy.

Z hodně podobné situace, jako vstřelil svůj první gól, se trefil Erding i v 35. minutě. Rozhádaná obrana Sochaux dovolila rychlý průnik Jalletovi na pravé straně, jehož krásně vyslal dlouhým pasem Sessegnon, míč následně po zemi doletěl do vápna na úplně volného Erdinga, který zase zcela sám jen poslal střelu ke vzdálenější tyči.

Ve druhé půli zazlobil hostující útočník Václav Svěrkoš. Faty ho centr vybídl k pokusu z voleje a domácí brankář Edel musel s vypětím všech sil zasahovat. Ještě předtím pálil jen do boční sítě Pařížan Giuly. Sochaux vyhlíželo naději v 64. minutě, kdy sudí Castro nařídil pokutový kop za faul Jalleta na Martina ve vápně.

I když Edel vystihl směr, Boudebouz zkrátka zamířil po zemi tak přesně, že na něj pařížský brankář jen s těží mohl dosáhnout. Nakonec měl poslední slovo nejlepší hráč utkání Erding, který se stal prvním hráčem PSG v této sezóně, komu se podařilo vstřelit tři branky v jednom utkání. V 70. minutě jen bezvadně využil nádhernou kolmou přihrávku za obranu, obešel gólmana Dreyera a zaslal balón do odkryté branky.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Girondins Bordeaux 0:0

13.03.2010 19:00

Góly: -

Nepříliš přesvědčivá forma Bordeaux pokračuje. Obhájce trofeje zaváhal již potřetí v řadě - tentokrát pouze remizoval s Monakem, když se ani jeden z týmů gólově neprosadil.

Girondins tak promeškali skvělou příležitost uskočit svým pronásledovatelům, nejbližší konkurent z Montpellieru totiž pouze remizoval s Auxerre. Na čele by ho dokonce mohl vystřídat Lyon, který dohrává kolo se Saint-Etienne. Monaku ale získaný bod také příliš nepomohl, v tabulce dokonce kleslo až na osmou pozici. Na evropské poháry ztrácí již sedm bodů.

Bordeaux mělo první vážnější šanci již po několika minutách hry. Mladý bek Grégory Sertić se postavil k přímému kopu a svou ranou pořádně protáhl připraveného gólmana Ruffiera. Ve 23. minutě se do solidního zakončení dostal také český záložník Jaroslav Plašil. Ten se s míčem nachomýtnul na rohu pokutového území - nicméně brankář domácích byl připraven i nyní.

O tři minuty později ukázal i knížecí klub, že má své útočníky a nějakou ofenzivní sílu. Yannick Sagbo okradl na kraji vápna o míč "kouzlícího" Fernanda, svým centrem pak ale celou akci zpomalil a Carrasso si připsal pouze decentní zákrok. Nicméně domácí se před svými fanoušky snažili - a sedm minut před koncem první půle si vytvořili další slibnou příležitost. Neneho přímý kop z levé strany sice dokázala obrany hostů odvrátit, ale k míči se ještě prodral Puygrenier a svou ranou pořádně vystrašil soupeře. Míč ale skončil v zámezí.

Druhá půle začala o něco atraktivněji než vcelku pomalá část první. Z pěti metrů nebezpečně pálil David Bellion, z takové vzdálenosti by se ale měl trefit spíše do branky než do blízko sedících diváků. V 58. minutě se opět pokoušel aktivní Sagbo. Dlouhý nákop Ruffiera doplachtil až k němu - a on z voleje pořádně napálil balon. Carrasso v bráně Bordeaux byl ale opět připraven.

Ke konci utkání měl ještě šanci Ludovic Sane a Yoann Gouffran za hosty, brankář Bordeaux pak ještě dokázal zlikvidovat solidní pokus Moussy Maazoua. Zápas ale skončil bez branek, a oba týmy si tak zadělaly na nemalé problémy.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - AJ Auxerre 1:1

13.03.2010 19:00

Góly: 66. Tino Costa - 45. Dennis Oliech

Stejně jako v minulém utkání na půdě Bordeaux i doma proti Auxerre zachraňoval Montpellieru alespoň bod záložník Costa. Hosté se ujali vedení těsně před přestávkou zásluhou Oliecha, v 66. minutě ale dokázali domácí srovnat. Na čele tabulky se přesto bodové rozdíly nezměnily, jelikož i vedoucí Bordeaux remizovalo.

Jak Montpellier, tak Auxerre během uplynulého týdne zavítaly do Bordeaux. Oba celky měly hodně blízko třem bodům, ovšem pouze Auxerre ve středu v dohrávce dotáhlo plný zisk až do konce. HSC měl na půdě obhájce titulu možnost dvakrát skórovat z penalty, nakonec tam vyrovnával na konečných 1:1 Costa. Ani o týden později proti AJA to nebylo jiné...

Do karet oběma celkům hraje již třetí utkání bez výhry Les Girondins. Ti totiž nedokázali vstřelit branku Monaku, získali bod za bezbrankovou plichtu, a jsou tak jen o skóre lepší než Montpellier a o bod před třetím Auxerre. Výhodu mají pouze v kolonce počtu odehraných utkání, jim totiž ještě zbývá dohrát střetnutí s osmnáctým Le Mans.

První gólovku měli na kopačkách domácí, když Pitau uvolnil Camaru, jenže ten napálil míč jen mimo branku. Na druhé straně nacentroval Pedretti na Jeleně, zabijáka aktuálně hrajícího ve vynikající formě, který obehrál hravě oporu Montpellieru stopera Spahiče a nakonec proti Polákovi musel zasahovat až brankář Jourdren.

Ve 33. minutě poprvé v utkání zvonila branková konstrukce, Jeunechamp lobem sice překonal gólmana Sorina, ale balón nakonec skončil jen na břevně. Hosté se nakonec ujali vedení ve 45. minutě. Niculae založil parádní rychlý brejk, vyslal do běhu Oliecha, ten si upravil míč na pravačku a zamířil přesně ke vzdálenější tyči.

Vlastně hned po přestávce mohl HSC srovnat. Opět mu však bránily ony tři tyče držící síť, kterou je potřeba rozvlnit ke vstřelení branky. Tentokráte se vyplatila útočníkovi Montaňovi souhra s Costou, jenže Kolumbijec trefil jen tyč. Vyrovnání nakonec přišlo v 66. minutě. Odražený balón se dostal ke Costovi, na jehož přízemní ránu k tyči už Sorin nedosáhl.

Poslední příležitost domácích si vytvořil Aït-Fana, Sorin proti jeho šťastné střele dobře zakročil. Ve zbytku utkání hrozilo jen Auxerre. Nejprve se gólman Jourdren vytáhl proti Birsovi, následně Niculae z voleje nastřelil tyč po hrubce beka El Kaoutariho. Jeleň v poslední šanci utkání jen přestřelil. V nastaveném čase se musel pakovat předčasně ze hřiště ještě hostující Jérémy Berthod, po druhé žluté kartě se totiž v Montpellieru červenilo.

Více informací k zápasu

FC Lorient - RC Lens 1:0

13.03.2010 19:00

Góly: 79. Sylvain Marchal

Lorient se výrazně přiblížil pohárovým pozicím poté, co doma porazil těsně 1:0 Lens díky brance kapitána Marchala dvanáct minut před koncem. Hosté i tak zůstávají pohodlně na třinácté pozici, ze které mají třináctibodový náskok na sestupové pásmo. Pro zvídavé hlavičky - byla to pro ně již čtvrtá porážka 0:1 v řadě z venkovního prostředí.

Lens se prostě venku nedaří střílet branky. Z posledních tří zápasů vytěžilo jen jeden bod za nedávnou remízu s PSG. Ale svěřenci kouče Jeana-Guye Wallemmeho mají už nahráno. Ačkoli bojující jen ve spodní polovině tabulky, třeba na jedenácté PSG ztrácí jen tři body. Lorient se naopak vyhoupl na sedmou pozici s možností potrápit čelní příčky tabulky.

Trochu to připomínalo zápas ze 13. února, kde Lens sehrál v Lyonu velice vyrovnanou partii. Nakonec inkasoval v 77. minutě jediný gól od Delgada. Ani v Lorientu nehrál v první půli druhé housle, ba jí vlastně celou ovládl. Nejprve Roudet uvolnil dlouhým pasem Jemaa, proti jehož střele zasáhl nohama domácí gólman Audard.

Jemaa měl pak prsty v další šanci, společně s Monnet-Pacquetem připravil pozici pro Roudeta, který jen těsně zamířil nad břevno. Jemaa byl při chuti i nadále, Audard však stále zůstával proti a jeho další střelu, tentokráte z přímého kopu, znovu vykryl. Výčet gólových příležitostí hostů zakončil Roudet, ale po skvělé přihrávce zleva od Ramose zamířil jen nad.

Ve druhé půli se poměr sil vyrovnal, Lorient začal hrát směrem dopředu přece jenom aktivněji. Gameiro zaspolupracoval s Vahiruaou a hostující gólman Runje se měl mezi třemi tyčemi poprvé výrazněji co ohánět. Na druhé straně držel domácí nad vodou Audard, opět hezky vyrazil přímý kop, který zahrál Demont, mimo nebezpečí.

Nakonec se z branky radoval hůře hrající tým. V 78. minutě Vahirua nacentroval z rohu na hlavu Marchala a ten pohodlně zakončil za záda Runjeho. Domácí mohli následně ještě zdvojnásobit vedení, avšak Yahia vytěsňoval pokus Gameira na poslední chvíli z brankové čáry. Lorientu to však určitě nevadilo, tak jako tak slavil tři body.

Více informací k zápasu

Le Mans FC - OGC Nice 0:1

13.03.2010 19:00

Góly: 77. Loïc Rémy

Fotbalisté Le Mans si možná zřejmě definitivně zabouchli vrátka k udržení se v nejvyšší francouzské fotbalové soutěži. Klíčové klání s Nice, které mohli případnou výhrou stáhnout také do záchranářských starostí, nezvládli a po trefě hostujícího Remyho ze 77. minuty doma prohráli 0:1.

Tenhle výsledek jako by hodně rýsoval tři sestupující z letošního ročníku Ligue 1. Nejenže prohra pro Le Mans znamená, že na první nesestupovou pozici, na které je St. Étienne, ztrácí hrozivých šest bodů, ale rovněž nepomohla dalšímu zachraňujícímu se z Boulogne, který vyhrál překvapivě v Nancy 3:1.

Nice, které se díky třem bodům posunulo na šestnáctou pozici, zkrátka odskočilo oběma celkům a hodně se vzdálilo sestupovému pásmu, kde je nyní kromě Le Mans a Boulogne ještě na dně posazený Grenoble. Domácí nemají vůbec dobré vyhlídky i co se týče losu. Čekají je totiž Lyon, Montpellier, Bordeaux, Auxerre, Monako i Lille, čili čelo tabulky.

Hosté měli první půli pod svojí kontrolou, svoji aktivní hru pak vlastně nezměnili ani po přestávce. Už v 11. minutě zastavila Remyho ve skórování spojnice břevna, pak jeho střela z přímého kopu jen těsně zasvištěla kolem levé tyčky.

Na druhé straně se mohl prosadit z brejku sprintující Le Tallec, jemuž se pod nohy vrhl hostující brankář Ospina, a i když mu míč z nohy nedostal, domácí útočník zamířil mimo. Vůbec první zákrok zápasu zaznamenal Ospina proti Coulibalymu, jenž pálil hezky z vápna., Tahle střela ukončila bezgólovou první půli.

Šest minut po přestávce vytvořil Remy první příležitost druhé půle pro Bagayoka, avšak brankář Ovono proti jeho levačce pohotově zasáhl. Domácí Le Tallec patřil mezi nejnebezpečnější muže Le Mans, jeho hlavu si našel centr Dosseviho a Ospina musel zasahovat nadvakrát.

V 77. minutě nakonec zařídil jedinou branku utkání nejlepší střelec Nice Loïc Remy, pro něhož to byla jubilejní desátá přesná rána Ligue 1 v této sezóně. Bagayoko nahrál ve středu hřiště Ben Saadaovi, ten centrem z první vybídl Remyho, a protože byla ve vápně obrana domácích hodně nedůsledná, mohl Remy bez problému z blízkosti zaskórovat.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux27165643:2253
2.Montpellier HSC28165738:2953
3.AJ Auxerre28157628:2352
4.Lille OSC28156751:2851
5.Olympique Lyon28149546:2951
6.Olympique Marseille27148548:2950
7.FC Lorient28127940:2943
8.Stade Rennes28127938:2743
9.AS Monaco281341132:3343
10.Valenciennes FC281251139:3941
11.Toulouse FC281081028:2238
12.Paris Saint-Germain281071139:3237
13.AS Nancy-Lorraine281051333:4235
14.FC Sochaux271051223:3535
15.RC Lens28971226:3234
16.OGC Nice28851528:4529
17.AS Saint-Étienne28771420:3428
18.Le Mans UC 7227561624:4121
19.US Boulogne28481620:4720
20.Grenoble Foot 3828352020:4614

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (45)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nice paráda :) I když zápas fakt nuda tak 3 body super !!

Reagovat
SunFells

Riviere

Reagovat
smazaný uživatel

Čo nedal Riviere, to sa málokedy vidí

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, s bodom som rátal, slušný výsledok, dobre Monaco .Príjemne prekvapilo Auxerre, čakal som skôr výhru domácich, byť len tesnú. Okrem toho potešil Erdinc, ten mal dnes sviatok, ako tak pozerám, nezvyk. Nuž a rovnako tak opäť Nice zariadil body Rémy

Ako to vyzerá na Gerlande Frankie? Neviem či dať prednosť dobrému filmu, alebo vám...

Reagovat
smazaný uživatel

Příště zkus mobil, Getzo..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Lyon sa zatiaľ trápi.

Reagovat
smazaný uživatel

(aké nečakané...) a aký je futbal celkovo, trochu mi ho popíš. Ď.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak prvých 30 minút bol boj o stred ihriska, domáci sa nevedia dostať na dostrel brány hostí, pohyb bez lopty neexistuje, je vidno, že sú unavení, Pjanic kazí čo sa dá, nechápem prečo ho púšťajú k štandarným situáciam. Lyon nemal ani jednu príležitosť, kraje sú hosťami dobre dobre strážené. Hostia hrajú na nebezpečné brejky, Riviere zahodil nemožné, netrafil zo 4 metrov prázdnu bránu...ale teraz si to vynahradil, 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Prognóza pre druhý polčas... ...

Reagovat
smazaný uživatel

Určite príde tlak domácich, ktorý v prvom polčase nebol žiadny, ale obávam sa, či budú mať dosť síl na obrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, tak uvidím...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale už ti nič nenapíšem, lebo opäť dostanú počas písania fíka a potom to bude v prdélke

Reagovat
Godwinson

ach škoda

Reagovat
onze

PARIS SG

Reagovat
smazaný uživatel

Poďme Lyon, ešte jeden !!!

Reagovat
Darren Fletcher

tak co, prezije mi tiket? :) podme este jedeeeen

Reagovat
smazaný uživatel

Neprežil, mohol som mať 650€

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za včerejší první poločas proti AS by zasloužili hráči Lyonu pořádně vylískat, výjimkou byl jen Gomis, ten by totiž zasloužil i za druhý, svym nemotornym výkonem mi připomněl zlatý časy s Pikijonem na hrotu..Také Pjanić si přenesl "formu" ze Santiaga Bernabeu i do tohoto zápasu, ale už v poločase ho střídal Lisandro a ten jediný opravdu zaslouží pochvalu, opět zachránil alespoň bod. A divim se, že si s sebou Ederson nevzal do Saint-Étienne spacák, jinde než válet se po trávníku jsem ho neviděl.

A ze soupeřova tábora bych chtěl pochválit Riviera za netrefení prázdné z dvou metrů.

Reagovat
domingo

To jsou glosy :))

Reagovat
smazaný uživatel

ALLEZ PSG , Erding a konečně Gijóm

Reagovat
domingo

Hezky pěkně, můj tip z preview 1:1 (Costa - Jeleń) vyšel skoro do puntíku, asi se tím začnu živit.

Letošní čelo tabulky L1

Jinak jsem vypozoroval zajímavý fakt - vždycky, když začnu nadávat na nějakýho útočníka, dá gól nebo se hráčsky zvedne. Letos to byli Jeleń, Niculae, Contout a Oliech... pojďme dál: Birso, ty hovado!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

Hrál Svěrky?

Reagovat
Pipo123

hral celý zápas, ale už sa mu vôbec nedarí a neni to ani s daleka taká forma ako v minulej sezone

Reagovat
domingo

tipuju ho na odchod, možná k nějakýmu nováčkovi

Reagovat
smazaný uživatel

Do Caen.

Reagovat
božský John

Za Kollerem

Reagovat
smazaný uživatel

Marveaux jede

Reagovat
domingo

Taky si toho všímám, proto mě docela upřímně štve, že jsem ho v akci viděl jenom jednou a to nehrál nic moc...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som chvalabohu mal to šťastie...

Reagovat
smazaný uživatel

V zápase Grenoblu s Lille bych teda opravdu neřekl, že jako jediný dají gól hráči Grenoblu...

Reagovat
Arne

Ty jo, ten Riviére... Ať si zaleze do hajzlu a přikreje se dekou, tohle není možný.

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež som si to myslel...do včera Ale inak je to šikovný útočník a remízu zariadil.

Reagovat
Arne

Jj, to jí teda zařídil... Já přeju Lyonu, takže jo, šikovnej je.

Reagovat
smazaný uživatel

ALLEZ PARIS! takhle se ta blbost hraje ps:hahahahahahahahaha

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozně nudný kolo..

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, o to hůř, že se o největší rozruch postaralo zrovna PSG..

Reagovat
smazaný uživatel

jen víc takovejch kol

Reagovat
domingo

Příští bude lepší.

Reagovat
M11

ALLEZ PSG

Reagovat
smazaný uživatel

věrnej parťák z Paříže...

Reagovat
M11

si pis

Reagovat
smazaný uživatel

LIdi koukám že těch co fanděj PSG neni zas tak úplně málo...proto si dovolím menší reklamu: http://www.paris-sg.wgz.cz/ ...ano jedná se o fans stránky PSG. PS:nedejte se zmást hostingem na wgz máme za sebou již dvouletou existenci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele