28. kolo
13.03.2010 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Lorient - RC Lens 1:0

Lorient se výrazně přiblížil pohárovým pozicím poté, co doma porazil těsně 1:0 Lens díky brance kapitána Marchala dvanáct minut před koncem. Hosté i tak zůstávají pohodlně na třinácté pozici, ze které mají třináctibodový náskok na sestupové pásmo. Pro zvídavé hlavičky - byla to pro ně již čtvrtá porážka 0:1 v řadě z venkovního prostředí.

Lens se prostě venku nedaří střílet branky. Z posledních tří zápasů vytěžilo jen jeden bod za nedávnou remízu s PSG. Ale svěřenci kouče Jeana-Guye Wallemmeho mají už nahráno. Ačkoli bojující jen ve spodní polovině tabulky, třeba na jedenácté PSG ztrácí jen tři body. Lorient se naopak vyhoupl na sedmou pozici s možností potrápit čelní příčky tabulky.

Trochu to připomínalo zápas ze 13. února, kde Lens sehrál v Lyonu velice vyrovnanou partii. Nakonec inkasoval v 77. minutě jediný gól od Delgada. Ani v Lorientu nehrál v první půli druhé housle, ba jí vlastně celou ovládl. Nejprve Roudet uvolnil dlouhým pasem Jemaa, proti jehož střele zasáhl nohama domácí gólman Audard.

Jemaa měl pak prsty v další šanci, společně s Monnet-Pacquetem připravil pozici pro Roudeta, který jen těsně zamířil nad břevno. Jemaa byl při chuti i nadále, Audard však stále zůstával proti a jeho další střelu, tentokráte z přímého kopu, znovu vykryl. Výčet gólových příležitostí hostů zakončil Roudet, ale po skvělé přihrávce zleva od Ramose zamířil jen nad.

Ve druhé půli se poměr sil vyrovnal, Lorient začal hrát směrem dopředu přece jenom aktivněji. Gameiro zaspolupracoval s Vahiruaou a hostující gólman Runje se měl mezi třemi tyčemi poprvé výrazněji co ohánět. Na druhé straně držel domácí nad vodou Audard, opět hezky vyrazil přímý kop, který zahrál Demont, mimo nebezpečí.

Nakonec se z branky radoval hůře hrající tým. V 78. minutě Vahirua nacentroval z rohu na hlavu Marchala a ten pohodlně zakončil za záda Runjeho. Domácí mohli následně ještě zdvojnásobit vedení, avšak Yahia vytěsňoval pokus Gameira na poslední chvíli z brankové čáry. Lorientu to však určitě nevadilo, tak jako tak slavil tři body.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele