28. kolo
13.03.2010 19:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - FC Sochaux 4:1

Vraždění neviňátek se konalo v pařížském Parku princů, kam zajelo Sochaux. Turecký útočník Melvüt Erding zřejmě natolik znal své protihráče, se kterými loňskou sezónu působil v jednom dresu, že je dokázal obelstít, přečíst jejich hru a nakonec i ponížit, jinak by tak snadno nevsítil hattrick. PSG předvedlo jeden z nejlepších výkonů sezóny a v pohodě vyhrálo 4:1.

Jestli letos šeredně hrající pařížský klub má v Ligue 1 oblíbený klub, na který se mu daří, pak je to právě mužstvo Sochaux. Stejným výsledkem ho totiž smetlo i na podzim venku a Erding tehdy také rovněž jednou skóroval. PSG v tabulce svého soka předskočilo a posunulo se na jedenácté místo tabulky, Sochaux kleslo na čtrnácté.

Účet zápasu načal v 17. minutě Hoarau, který se parádní kličkou a sprintem dostal rychle do vápna a zamířil přesně ke vzdálenější tyči Dreyerovy branky. Jen o minutku později sebral na hranici vápna míč bránícímu a chybujícímu Dramému záložník Giuly, předložil zprava balón úplně volnému Erdingovi, který skóroval z dvou metrů do úplně prázdné kasy.

Z hodně podobné situace, jako vstřelil svůj první gól, se trefil Erding i v 35. minutě. Rozhádaná obrana Sochaux dovolila rychlý průnik Jalletovi na pravé straně, jehož krásně vyslal dlouhým pasem Sessegnon, míč následně po zemi doletěl do vápna na úplně volného Erdinga, který zase zcela sám jen poslal střelu ke vzdálenější tyči.

Ve druhé půli zazlobil hostující útočník Václav Svěrkoš. Faty ho centr vybídl k pokusu z voleje a domácí brankář Edel musel s vypětím všech sil zasahovat. Ještě předtím pálil jen do boční sítě Pařížan Giuly. Sochaux vyhlíželo naději v 64. minutě, kdy sudí Castro nařídil pokutový kop za faul Jalleta na Martina ve vápně.

I když Edel vystihl směr, Boudebouz zkrátka zamířil po zemi tak přesně, že na něj pařížský brankář jen s těží mohl dosáhnout. Nakonec měl poslední slovo nejlepší hráč utkání Erding, který se stal prvním hráčem PSG v této sezóně, komu se podařilo vstřelit tři branky v jednom utkání. V 70. minutě jen bezvadně využil nádhernou kolmou přihrávku za obranu, obešel gólmana Dreyera a zaslal balón do odkryté branky.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele