Ligue 1 - souhrn 27. kola

19.02.2016, 22:23, aktualizováno 21.02.2016, 22:56
Komentáře a souhrny
Nedisciplinovaný Lyon ve šlágru podlehl Lille. Caen si poradilo se Stade Rennes, Marseille gólem z nastaveného času vybojovala alespoň bod proti Saint-Étienne. PSG doma v lize podruhé v řadě nezaváhalo a vyhrálo 4:1 nad Remeší. Marně v pátek čekali na branky fanoušci v Bordeaux. Jejich celek hostil Nice, které se na třetím místě minimálně dočasně odpoutalo od Saint-Étienne. Monako splnilo roli favorita a porazilo Troyes, divoký zápas se hrál v Lorientu...

Lille OSC - Olympique Lyon 1:0

21.02.2016 21:00

Góly: 28. Sofiane Boufal

Léčba koučem Frédéricem Antonettim začíná na fotbalisty Lille zabírat. Domácí po poslední uhrané remíze v Paříži dokonce porazili slovutný Lyon a prodloužili svou sérii neporazitelnosti už na šest zápasů. O jediný gól se proti nedisciplinovanému soupeři, který dokonce dohrával o devíti hráčích, postaral Sofiane Boufal.

Jen jednou za posledních sedm případů LOSC s Lyonem padl. A že s tímhle soupeřem jednoduše neprohrává, potvrdil i nyní. Díky vítězství se odpoutal od sestupového pásma na rozdíl šesti bodů. Hosté sice nespadli níže ze své aktuální páté příčky, odmítli však posun na třetí. K tomuhle cíli byla totiž potřeba jedině výhra.

První větší šanci zápasu si vytvořilo Antonettiho mužstvo. Amalfitano ve 4. minutě z pravé strany poslal centr do vápna, kde se objevil Benzia, ten se dokázal odpoutat od obránce Umtitiho, nicméně v brance zasáhl skvěle Lopes. Ve 28. minutě už ale hostující brankář přece jenom inkasoval.

Boufal původně svým centr ze standardky hledal své spoluhráče v šestnáctce, Civelli nakonec míč netečoval, a ten tak nakonec skončil přesně u vzdálenější tyčky překvapeného Lopese. Až ve 33. minutě zahrozili také Les Gones, jenže Cornet nenašel správnou mušku. Bauthéac následně se svým dalekonosným pokusem na Lopese nevyzrál.

Lyonské naděje vlastně definitivně zhasly po prvním vyloučení. Jallet totiž v 60. minutě musel zatáhnout za záchrannou brzdu a po druhé žluté kartě se pakoval ze hřiště. Olympique se ani během oslabení nevzdával, jenže Morel po uvolnění od Lacazetteho nezacílil přesně a sám Lacazette po spolupráci s Darderem trefil jen rukavice gólmana Enyeamy.

Jinak se ovšem Dogy soupeři celkem v pohodě bránily a nejtěsnější možný náskok si nakonec pohlídaly. V 88. minutě OL litoval ještě jedné situace, to když obdržel červenou kartu po dvou žlutých záložník Grénier. Ten v souboji o míč udeřil loktem Balmonta, kterému se ihned v obličeji objevila krev. I tady bylo vyloučení zcela v korekci s pravidly fotbalu.

Více informací k zápasu

SM Caen - Stade Rennes 1:0

21.02.2016 17:00

Góly: 54. Saidi Ntibazonkiza

Fotbalisté Caen přerušili sérii tří porážek v řadě a udělali výrazný krok k udržení se v bojích o pohárové pozice. Rennes naopak nenavázalo na svou minulou výhru nad Angers a svého soupeře kvůli teprve své třetí porážce z venkovní půdy nechalo postoupit v tabulce právě před sebe. O jediný gól utkání se postaral Saidi Ntibazonkiza.

Od prosince si SMC vede opravdu dost špatně. I když se na konci ledna zdálo, že by jeho krize mohla být zažehnána, nestalo se tak. Domácí chtěli za každou cenu něco změnit právě nyní a vytvořili si první větší šanci. Féret poslal centr na Bazileho, který ho tečoval k Delortovi, ovšem obránce M'Bengue nakonec zasáhl na poslední chvíli.

Na druhé straně asi nejvíce zahrozil Gourcuff, který se po 11 měsících po zranění vrací postupně na fotbalové trávníky a teď hrál poprvé v základu, nicméně jeho střele z úhlu chyběla větší přesnost. Do přestávky Ntibazonkiza poté, co unikl Zeffanemu, vytvořil šanci pro Delorta, zase však dobře zasáhl M'Bengue.

V 54. minutě Caen udeřilo. Bazile poslal centr z pravé strany do šestnáctky, kde ho hlavou Rodelin sklepl pro Appiaha, toho ovšem ještě v tuhle chvíli vychytal gólman Costil. Míč se však zase vrátil k Bazilemu, jenž opět svým pasem našel svého spoluhráče, tentokráte Ntibazonkizu, a ten z voleje poslal balón ke vzdálenější tyčce.

Rennes se snažilo reagovat Dembelém, jenže pálil mimo, náhradník Salles-Lamonge, který nahradil po hodině hry Gourcuffa, rovněž neseřídil svá mířidla přesně. V závěru zápasu mohl přidat svou druhou trefu Ntibazonkiza, nebýt pohotového Costila, a čtyři minuty před přestávkou se nakonec náskok nepodařilo navýšit ani N'Kololovi.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - AS Saint-Étienne 1:1

21.02.2016 14:00

Góly: 90+4. Michy Batshuayi - 85. Kévin Monnet-Paquet

Od roku 1979 čeká St. Étienne na vítězství ze Stade Vélodrome. Teď mu bylo blízko možná jako nikdy předtím. Kévin Monnet-Paquet totiž v 85. minutě poslal hosty do vedení, jenže Michy Batshuayi nakonec odvrátil domácí blamáž a ve čtvrté minutě nastavení Marseille zařídil alespoň bod.

OM letos těžce doplácí na naprosto mizernou bilanci před vlastními fanoušky. Ze čtrnácti utkání totiž dokázal na domácí půdě vyhrát jen dvakrát a teď si připsal na své konto jen svou osmou remízu. Poprvé v základní sestavě se objevil Fletcher, právě jehož v 77. minutě nahradil Batshuayi, pro Míchelovo družstvo ve finále klíčový hráč.

Jen tři dny po zápase s Basilejí v Evropské lize udělal hostující kouč Christophe Galtier hned šest změn v sestavě. I nyní museli být Les Verts po závěrečném hvizdu dost frustrovaní. Před týdnem ztratili dva body s Monakem díky vyrovnávacímu gólu šest minut před koncem, teď dokonce inkasovali ještě později.

Jen jednu střelu na branku nabídl první poločas, a to ve 23. minutě. Postaral se o ní N'Koudou, který z vápna trefil jen hostujícího gólmana Ruffiera. Před přestávkou se ještě v celkem slušné pozici objevil Rolando, a to po akci Fletchera, nicméně své zakončení nezvládl podle představ a usměrnil míč pouze nad břevno.

Následně se střelou z voleje snažil prosadit Diarra po rohovém kopu Thauvina, ovšem na brankové čáře dokázal zasáhnout obránce Assou-Ekotto. Marseille byla i nadále směrem dopředu aktivnější, o pár minut později se poprvé výrazněji ukázal Cabella, avšak jeho pokus, možná původně zamýšlený jako centr, vyrazil Ruffier.

Jenže situace se domácím dramaticky zkomplikovala po hodině hry. N'Koulou si ostře počínal v souboji s Pajotem a sudí Turpin nekompromisně vytáhl červenou kartu. Byl to vůbec první a jediný osobní trest pro marseillský celek v celém zápase. Soupeř nakonec početní výhodu náramně využil a pět minut před koncem skóroval z vlastně své jediné šance.

Hamouma pláchl podél levé strany Diarrovi, poté našel na hranici malého vápna Monneta-Paqueta, který z blízkosti nemohl minout. Přece se ovšem aktivnějším Les Phocéens podařilo v poslední možnou chvíli vyrovnat. Alessandrini svým pasem zleva našel Batshuayie, jenž hlavou usměrnil balón za záda Ruffiera.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Montpellier HSC 2:3

20.02.2016 20:00

Góly: 64. Arnold Bouka Moutou, 90. Goran Karanović - 2. Kévin Bérigaud, 7. Mustafa Yatabaré, 34. Souleymane Camara

Frédéric Hantz má na Montpellier očividně dobrý vliv. Pod jeho vedením ještě nedávno sestupem hodně ohrožený celek nadále stoupá tabulkou. Samozřejmě, jedenáct zápasů před závěrem sezony ještě není nic rozhodnuto. To platí i pro Angers, které pro změnu klesá. A klesá. A klesá.

Na první branku se čekalo ani ne dvě minuty. Ryad Boudebouz zahrával rohový kop. Souleymane Camara na přední tyči sice minul, nicméně o kus dál číhal Kévin Bérigaud, jenž levačkou po zemi poslal svůj tým do vedení - 0:1. A v 7. minutě už to bylo 0:2. Jérome Roussillion odvedl dobrou práci, kterou korunoval přízemním centrem na Mustafu Yatabarého, který se z dvou metrů nemýlil.

Poločas hrůzy pro svěřence Stéphana Moulina dotvořil ve 34. minutě Souleymane Camara. Přeskočil Gaëla Angoulu a Boudebouzův centr uklidil hlavou za záda Denise Petriće - 0:3. Přesně za půl hodiny domácí poprvé snížili. Billy Ketkeophomphone z Laosu pálil jen do tyče, ale od ní se kulatý předmět odrazil k Arnoldu Bouka Moutouovi, jenž měl před sebou vcelku snadnou úlohu - 1:3.

Následně byly k vidění poměrně dobré příležitosti na obou stranách hřiště, nicméně z žádné branka nepadla. To po střele z úhlu, jíž měl na svědomí Goran Karanović, a kterou mu připravil opět Billy Ketkeophomphone, to byla už jiná písnička - 2:3. No jo, jenže to už se psala poslední minuta zápasu a času na vyrovnání tudíž už nezbylo.

Více informací k zápasu

AS Monaco - ES Troyes 3:1

20.02.2016 20:00

Góly: 25. Guido Carrillo, 37. Guido Carrillo, 90. Kylian Mbappé - 80. Babacar Gueye

Argentinský útočník Guido Carrillo na sebe možná od léta nepoutal takovou pozornost jako jiné monacké posily, dnes však dal jasně najevo, proč si ho kouč Leonardo Jardim vyhlédl. Dvěma brankami do poločasu popravil poslední Troyes a položil tak základy k pohodlné výhře 3:1..

Monaco má tak na druhém místě dočasně už osmibodový náskok; nepoložila jej ani korigující trefa hostujícího Babacara Guéyého ze 79. minuty. Poslední slovo měl nakonec domácí mladíček Kylian Mbappé, který ve 2. minutě nastavení otevřel svůj střelecký účet v Ligue 1.

Troyes mělo na knížecí klub ve skutečnosti poměrně pozitivní vzpomínky; v prosinci s ním doma navzdory všem předpokladům uhrálo bezbrankovou remízu, a i dnes to zpočátku vypadalo, že bychom se mohli dočkat dalšího překvapení. Karim Azamoum však zkraje zápasu pálil těsně vedle a střelu Chaoukiho Ben Saady zlikvidoval pozorný Danijel Subašić. Tuniský forvard následně nabil svému krajanovi Fabienu Camusovi, Subašić byl ale neprůstřelný.

Na druhé straně zahodil první větší šanci Vágner Love, poté se však už favorizovaní hosté radovali. Pas Thomase Lemara se odrazil od bránícího Chrise Mavingy přímo do cesty Carillovi, který instinktivně propálil gólmana Matthieu Dreyera. Od té doby už se hrálo prakticky na jednu bránu; Échiejilé však svoji střelu mezi tři tyče umístit nedokázal, Vágnera zase v souboji tváří v tvář vychytal Dreyer. Druhý gól nakonec přidával opět Carrillo, když hlavou usměrnil do sítě Raggiho centr.

Po změně stran Monaco pokračovalo v tlaku a Lemar vystrašil Dreyera tvrdou ránou těsně nad. Bránící Troyes však odmítalo složit zbraně a málem se vrátilo zpět do zápasu poté, co došlo k nedorozumění mezi Raggim a Subašićem; do věci se vložil Ben Saada, než však stačil vypálit, Raggi svoji chybu napravil a míč odpálil do bezpečí. Stéphane Darbion prověřil Subašiće další nebezpečnou ránou, zatímco na druhé straně smolař Vágner jen o pár čísel minul míč před odkrytou klecí.

Dramatický závěr opepřila vynikající gólová hlavička Guéyého po centru veterána Niveta; Monaco však neznervóznělo a ve finálních minutách drželo otěže zápasu pevně v rukou. Lemarův pokus zvýšit na 3:1 sice ještě nevyšel, Mbappého zakončení po bleskovém brejku však už definitivně rozhodlo o domácím triumfu.

Více informací k zápasu

FC Lorient - EA Guingamp 4:3

20.02.2016 20:00

Góly: 39. Majeed Waris, 48. Benjamin Jeannot, 49. Majeed Waris, 90. Raphaël Guerreiro - 3. Yannis Salibur, 37. Yannis Salibur, 59. Jimmy Briand

Nevídanou přestřelku viděl Stade du Moustoir v Lorientu. Domácí z ní nakonec vyšli jako vítězové, a to díky brance ze závěrečné minuty.

Netrvalo to ani tři minuty a hosté vedli. Yannis Salibur levačkou překonal Benjamina Lecomteho. A to už předtím byla zblokována slibná střela Saliburova spoluhráče Brianda. Salibur zase úřadoval ve 37. minutě. Jeho pokus z hranice pokutového území nešikovně tečoval Zargo Touré, tudíž Lecomte nemohl dělat vůbec nic - 0:2.

Jenže za dvě minuty s odehrálo důležité snížení. Omilostněný Majeed Waris snížil, přičemž svůj podíl na jeho brance měl Jimmy Cabot - 1:2. První poločas tedy nakonec pro Les Merlus neskončil tak hrozivě a o pauze se v šatně určitě děly zajímavé věci, které hráči převedli do praxe hned v úvodní pětiminutovce druhé půle.

Benjamin Jeannot nejdříve po Mesloubově přihrávce na Jonase Lössla nevyzrál, nicméně hned poté se vytasil s efektivním volejem, který hostující brankář neměl šanci chytit - 2:2. A za minutu bylo ještě veseleji, protože Guerreiro přihrál pod sebe Warisovi, jenž zaznamenal svou šestou trefu v sezoně - 3:2.

Po hodině hry to ale bylo 3:3, jelikož Jimmy Briand placírkou uklidil mezi tři tyče balon po centru Nicolase Benezeta. Ten samý hráč mohl pak přidat další trefu, ale nedal, stejně jako kolega Marcus Coco. Rozhodnutí se tedy ujal Raphaël Guerreiro, jehož přímý kop musel přeletět zeď, aby mohl Lorientu zajistit všechny tři body - 4:3. Ani vlastně nevadilo, že dvanáctigólový Benjamin Moukandjo musel střídal už po čtyřiadvaceti minutách hry.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - GFCO Ajaccio 1:1

20.02.2016 20:00

Góly: 90. Martin Braithwaite - 59. Kevin Mayi

V Toulouse jsme dnes dost možná viděli zápas dvou týmů, které se napřesrok utkají v Ligue 2. Předposlední Toulouse hostilo osmnáctý Gazélec Ajaccio a dlouho to vypadalo, že nezíská ani bod; nakonec dokázalo v samém závěru alespoň vyrovnat na 1:1. Ne že by remíza někomu pomohla..

Oba celky šli do zápasu v příšerné formě, o něco hůře však na tom byli hosté, kteří v roce 2016 kráčejí od debaklu k debaklu a po velmi slibné druhé polovině podzimu se propadli z klidného středu tabulky až do sestupové zóny. Přesto však dnes šli do vedení - v 59. minutě se prosadil Kévin Mayi. Po vyloučení Issiagy Sylly jedenáct minut před koncem však domácí zatlačili a v 91. minutě vyrovnali prostřednictvím Martina Braithwaiteho.

Vzhledem k tomu, že Toulouse před výkopem nevyhrálo šestkrát v řadě a Gazélec dokonce sedmkrát, nebylo toho na hřišti moc k vidění. V prvním poločase se nestalo prakticky nic; první vzrušení přišlo až ve 40. minutě, kdy Óscar Trejo narýsoval přesný pas do vápna a Braithwaite hlavou trefil tyč. Jinak se gólman Korsičanů Clément Maury v bráně vyloženě nudil, stejně jako jeho protějšek Alban Lafont.

Po hodině hry se první gólovky dočkal i Gazélec, tentokrát však už s úspěchem: Mayi našel na levém křídle nabíhajícího Syllu, ten se probil do vápna a vypálil. Lafont však jeho střelu skvěle vyrazil a poradil si i s dorážkou. Leč domácí defenziva selhala, nedokázala míč odklidit do bezpečí a k další dorážce se tak dostal sám Mayi, který bez problémů uklidil míč do sítě.

Poté, co byl Sylla vyloučen za druhou žlutou kartu (provinil se faulem na pronikajícího Adriena Regattina), zatáhli se hosté hluboko před vlastní bránu a prakticky jen čekali na závěrečný hvizd. Domácí tlak se však nakonec vyplatil - Regattinovu ránu sice ještě Maury vyrazil, číhající Braithwaite si však počkal na odražený míč a srovnal na 1:1.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Stade Reims 4:1

20.02.2016 17:00

Góly: 12. Gregory van der Wiel, 43. Zlatan Ibrahimović, 45. Edinson Cavani, 68. Zlatan Ibrahimović - 34. Prince Oniangué

Remeš byla několikrát pro PSG velice vyrovnaným soupeřem. Jenže předposlední únorovou sobotu roku 2016 nic takového neplatilo. Svěřenci Oliviera Guégana vezou z Parku princů čtyřgólový příděl.

První šance zápasu se zrodila po rohu Ángela Di Maríy. Na hlavě ji měl Thiago Motta, nicméně Johann Carrasso uklízel včas. Ve 12. minutě už ale nezmohl vůbec nic. Gregory van der Wiel využil Zlatanovy přihrávky k tomu, aby zaběhnul do pokutového území a propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:0. Dobrý start.

PSG mělo hru pod kontrolou. Co ovšem pod kontrolou nemělo, byl obránce Layvin Kurzawa, jenž si při jednom chabém odkopnutí dal málem vlastní gól. Hosté se dočkali až ve 34. minutě. Nicolas De Préville požadoval od domácí defenzivy zvýšení pozornosti, kdykoliv se ocitl u balonu. Po jeho rozehrávce přímého kopu doletěl míč k Princi Onianguému, jehož hlavička zamířila za Kevina Trappa - 1:1.

Následně střílel sám De Préville, ale německý brankář byl tentokrát pozorný. Ve 43. minutě vyvolal spolu s Lucasem Mourou menší zmatek v pokutovém území Zlatan, aby mohl vsítit svůj dvaadvacátý gól v letošní sezoně Ligue 1 - 2:1. V závěrečné minutě první půle potom sebral Kurzawův centr, našel Cavaniho a ten zvýšil na 3:1.

Všechno dobré pro Blankovu skvadru. A mohlo být ještě lepší, jenže Blaise Matuidi nedal. A Zlatan ve své první příležitosti ve druhém poločase taky ne. Z té druhé už se ale nemýlil, takže v 68. minutě s přehledem dal výsledku jeho finální podobu - 4:1. Protože nebýt tří vynikajících zásahů Johanna Carrassa, mohlo to pro Remeš skončit opravdovým debaklem.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - OGC Nice 0:0

19.02.2016 20:30

Góly: -

V září minulého roku nabídl vzájemný souboj obou soupeřů hned sedm branek, teď napínavý zápas mezi Bordeaux a Nice skončil bezbrankovou remízou. Na jejich průběžném pořadí v tabulce se tak nic nezměnilo. Hosté, postrádající svou největší hvězdu Ben Arfu, protáhli své čekání na vítězství už na tři kola.

První větší šanci si vytvořil OGC. V 8. minutě se k zakončení hlavou dostal Baysse, který mířil pod břevno Bernardoniho svatyně, nicméně domácí gólman vytáhl perfektní reflexivní zákrok. Ve 22. minutě se v šestnáctce tlačil do šance Germain, jenže záložník Vada svého soupeře včasným zákrokem zastavil.

O pár chvil později se Bodmer, jenž v sestavě vlastně zaujal běžnou pozici Ben Arfy, snažil uvolnit nabíhajícího si Germaina, ovšem Bernardoni byl zase pozorný, včas vyběhl z branky a podnikání hostujícího celku zabránil. Svěřenci Willyho Sagnola jinak zapnuli na vyšší obrátky prakticky až po půlhodině hry.

Šest minut před obrátkou se z přímého kopu snažil prosadit Touré, ovšem mezi třemi tyčemi zasáhl gólman Cardinale. Následně Touré na křídle hezky našel Diabatého, ten ovšem jako by nevěděl, jak celou akci zakončit, a tak se mu pod nohy vrhl vyběhnuvší Cardinale. Bordeaux pokračovalo ve stále se zlepšujícím výkonu i po změně stran.

Ve 48. minutě Cardinale tak trošku podcenil centr Poundjého, který určitě mohl sebrat do rukavic, míč tak dopadl k nohám Diabatého, jenže ten v koncovce selhal a zamířil jen nad. Hostující lodivod Claude Puel se snažil hru oživit mládím, a proto do hry po hodině hry poslal Caddyho a Waltera.

Mužstvo z Azurového pobřeží opravdu částečně ožilo a v 68. minutě se po centru Ricarda Pereiry ocitl v dobré možnosti Pied, ovšem z voleje pálil mimo. Pár okamžiků na to pálil ze střední vzdálenosti Seri, balón se však odrazil od Germaina do náruče Bernardoniho. Germain v 81. minutě následně zase nevyzrál na domácího brankáře, bordeauxský Touré pak pálil nad.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain27234067:1373
2.AS Monaco271310440:3049
3.OGC Nice27118839:3041
4.AS Saint-Étienne271251032:3041
5.Olympique Lyon271161038:2939
6.FC Nantes26109726:2439
7.SM Caen271231228:3539
8.Stade Rennes27911734:3238
9.Angers SCO271071027:2737
10.Girondins Bordeaux27910836:3937
11.Olympique Marseille27812737:2836
12.Lille OSC27713721:2034
13.FC Lorient27810939:4134
14.SC Bastia261041225:2934
15.Montpellier HSC27951333:3332
16.EA Guingamp27871231:3831
17.Stade Reims27781228:3829
18.GFCO Ajaccio276101128:3828
19.Toulouse FC274101326:4522
20.ES Troyes27281720:5614
Zbývající zápasy
09.03. 00:00SC Bastia - FC Nantes

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

von uz za bordeaux nehraje enzo crivelli nebo co s nim je?

Reagovat
Langi

Angers, bublina splaskava...a Toulouse asi fakt spadne

Reagovat
Israha

Pořád ta samá písnička, no. Zakletý Vélodrome, neproměněné tutovky, soupeř gól z první pořádné šance, navíc zas po kiksu jinak fungující obrany, nepochopitelný zkrat a rudá. Absolutorium pro Batshuayie, který tentokrát pro změnu jedinou šanci, kterou měl, proměnil, a Alessandriniho, který mu na ni i přes jinak příšerný výkon nahrál. Jinak dopředu naprosto odešla forma, tu už má pouze Cabella. Hodně chybí příspěvek krajních obránců, Mendy a Dja Djedjé jsou v podpoře útoku o několik tříd lepší než Isla a Manquillo, kteří tu lajnu sice brousí spolehlivě, ale nebezpeční dopředu nejsou. Thauvin je hovno, toho na hřišti už nechci vidět, je ještě horší, než když loni odcházel, a to jsem si myslel, že to ani nejde.

Mužem zápasu celkově Monnet-Paquet. Jediný hráč ASSE, který byl opravdu nebezpečný dopředu a nakonec i dal ten gól. Šel hodně nahoru, už konečně zvládá víc než jen předkopnout si balon a roboticky centrovat, platný hráč. Tannane s Bahebeckem zcela neproduktivní, Soderlund odříznutý ze hry, Hamouma ještě jakžtakž, otázka je, jestli zvládne se zas nezranit.

Celkově zápas, kde defenziva dominovala nad ofenzivou, o dost méně atraktivní než ten na Geoffrey-Guichard. Remíza pro oba nic neřeší, akorát dává zase šanci Nice a Lyonu, což mě štve ze všeho nejvíce.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť Isla byl jeden z nejnadanějších krajních beků v Evropě ještě nedávno nebo ne?

Reagovat
Israha

Nesleduju Serii A ani Premier League, takže ho mám pravidelně na očích až od letoška, a dopředu prostě nijak extra dobrý není. V obraně po pár slabých zápasech zpočátku jistý, hrající s přehledem a zkušenostmi, ale v podpoře útoku má rezervy.

Reagovat
Langi

https://www.youtube.com/watch?v=_dkFoeq25x8

to je taky twl...Lopes po výborném zákroku podcení lehký střílený centr...škoda toho Perrina, který tam měl dvě pěkné možnosti...jinak zase neschopnost hrát se silnějším soupeřem...letos sme fakt kromě jednoho zápasu s ASSE všechny zápasy s těžšími soupeři nezvládli...to je dost tristní, na to, že bysme chtěli do pohárů

Reagovat
smazaný uživatel

Když vidím PSG, tak mě napadá otázka, jaký je rekord úspěšnosti bodů? A jaký je takovýhle rekord v nejlepších ligách (TOP 5)?

Mě napadají válcoidní sezony Rangers +-20 let zpět.

Reagovat
Pyroman

Lyon nezklamal, ta série dobrých výkonů už začínala být podezřelá. Sice Lille dalo dost šťastný gól, na druhou stranu když hostům bránila střed dvojice Ferri - Grenier, tak to pro ně snad ani nemohlo dopadnout dobře. Jinak jsem zvědavý, jak dlouho se ještě Michel udrží v Marseille, tam už to začíná vypadat, že bez nějaké razantní změny se na vítěznou vlnu nedostanou a příští rok budou bez pohárů.

Reagovat
Langi

Hmm to Lyon dost mozna taky k tomu potrebnemu 3. mistu maji oba zhruba stejne

Reagovat
Pyroman

to sice jo, ale přece jenom Lyon měnil trenéra nedávno Michel už je v Marseille dost dlouho na to, aby byly vidět nějaké výsledky

Reagovat
smazaný uživatel

Trénera ako trénera. Už ma nebaví to Aulasove setrenie na tréneroch.

Reagovat
Langi

Ta filosofie tam je poměrně jasná...Francouz a ideálně bývalý hráč, případně člověk od juniorky nebo od béčka...zvlášť ve Francii, kde se na nějaké manažerování moc nehraje a trenér prostě trénuje, mi tohle zrovna nepřijde jako špatné. Ten trenér je s klubem spjatý, zná hráče, prostředí i lidi kolem sebe, přebírá hotový klub a nemusí si ho znova tvarovat podle sebe a dělat nějaké hurá akce.

Ono objektivně, koho lepšího by sis přestavoval místo Genesia? Aby dovalil nějaký Domenech nebo Renard by byla myslíš výhra? Nebo, že by přišel někdo zahraniční?...Krásným odstrašujícím příkladem jsou oba poslední trenéři Marseille...a to co tam předváděl Bielsa speciálně...takové hovado nás trénovat, tak tomu ani nelze fandit.

Reagovat
Langi

Záložník Rennes Kamil Grosicki by se brzy mohl vrátit domů, kde naposledy působil roku 2010. O mnohonásobného reprezentanta údajně stojí varšavská Legia, která už podle všeho učinila francouzskému klubu formální nabídku.

nedávno tu juninho, nebo kdo, psal, jak by mohl pomalu k nám

Reagovat
Israha

No tak ale fotbalově by na to měl. U něj mi přijde, že ho brzdí přístup. Působí na mě laxně a netýmově, neudělá krok navíc dozadu...asi i proto v Rennes nehraje, protože čistě podle herních kvalit by v základu být měl.

Reagovat
juninho8

Ved pomaly by sme mali problem porazit asi aj Legiu....vid Gent....

Reagovat
vilp

Má L1 nějaký stránky se statistikama, kde se dají u záložníků najít odebraný balony atd?

Reagovat
smazaný uživatel

Lfp.fr

Reagovat
Langi

twl Fekir fakt až v dubnu...takže má po sezóně i EURU už regulerně, jelikož se nedá předpokládat, že po tak těžkém zranění zvládne na nějaké úrovni hned celých 90 minut ...teď jen doufat, že nedopadne jako Grenier, který přišel o sezónu a půl a stále se hledá

Reagovat
Langi

Tak Genesio má od vedení jasný cíl, skončit v TOP 3...jinak v létě půjde.

Vcelku férové i logické...osobně doufám, že to zvládne a ten tým dostatečně probere a připraví si ho pro příští sezónu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele