27. kolo
20.02.2016 20:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

AS Monaco - ES Troyes 3:1

Argentinský útočník Guido Carrillo na sebe možná od léta nepoutal takovou pozornost jako jiné monacké posily, dnes však dal jasně najevo, proč si ho kouč Leonardo Jardim vyhlédl. Dvěma brankami do poločasu popravil poslední Troyes a položil tak základy k pohodlné výhře 3:1..

Monaco má tak na druhém místě dočasně už osmibodový náskok; nepoložila jej ani korigující trefa hostujícího Babacara Guéyého ze 79. minuty. Poslední slovo měl nakonec domácí mladíček Kylian Mbappé, který ve 2. minutě nastavení otevřel svůj střelecký účet v Ligue 1.

Troyes mělo na knížecí klub ve skutečnosti poměrně pozitivní vzpomínky; v prosinci s ním doma navzdory všem předpokladům uhrálo bezbrankovou remízu, a i dnes to zpočátku vypadalo, že bychom se mohli dočkat dalšího překvapení. Karim Azamoum však zkraje zápasu pálil těsně vedle a střelu Chaoukiho Ben Saady zlikvidoval pozorný Danijel Subašić. Tuniský forvard následně nabil svému krajanovi Fabienu Camusovi, Subašić byl ale neprůstřelný.

Na druhé straně zahodil první větší šanci Vágner Love, poté se však už favorizovaní hosté radovali. Pas Thomase Lemara se odrazil od bránícího Chrise Mavingy přímo do cesty Carillovi, který instinktivně propálil gólmana Matthieu Dreyera. Od té doby už se hrálo prakticky na jednu bránu; Échiejilé však svoji střelu mezi tři tyče umístit nedokázal, Vágnera zase v souboji tváří v tvář vychytal Dreyer. Druhý gól nakonec přidával opět Carrillo, když hlavou usměrnil do sítě Raggiho centr.

Po změně stran Monaco pokračovalo v tlaku a Lemar vystrašil Dreyera tvrdou ránou těsně nad. Bránící Troyes však odmítalo složit zbraně a málem se vrátilo zpět do zápasu poté, co došlo k nedorozumění mezi Raggim a Subašićem; do věci se vložil Ben Saada, než však stačil vypálit, Raggi svoji chybu napravil a míč odpálil do bezpečí. Stéphane Darbion prověřil Subašiće další nebezpečnou ránou, zatímco na druhé straně smolař Vágner jen o pár čísel minul míč před odkrytou klecí.

Dramatický závěr opepřila vynikající gólová hlavička Guéyého po centru veterána Niveta; Monaco však neznervóznělo a ve finálních minutách drželo otěže zápasu pevně v rukou. Lemarův pokus zvýšit na 3:1 sice ještě nevyšel, Mbappého zakončení po bleskovém brejku však už definitivně rozhodlo o domácím triumfu.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 1

Reagovat
FC Parma

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele