27. kolo
20.02.2016 17:00 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Stade Reims 4:1

Remeš byla několikrát pro PSG velice vyrovnaným soupeřem. Jenže předposlední únorovou sobotu roku 2016 nic takového neplatilo. Svěřenci Oliviera Guégana vezou z Parku princů čtyřgólový příděl.

První šance zápasu se zrodila po rohu Ángela Di Maríy. Na hlavě ji měl Thiago Motta, nicméně Johann Carrasso uklízel včas. Ve 12. minutě už ale nezmohl vůbec nic. Gregory van der Wiel využil Zlatanovy přihrávky k tomu, aby zaběhnul do pokutového území a propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:0. Dobrý start.

PSG mělo hru pod kontrolou. Co ovšem pod kontrolou nemělo, byl obránce Layvin Kurzawa, jenž si při jednom chabém odkopnutí dal málem vlastní gól. Hosté se dočkali až ve 34. minutě. Nicolas De Préville požadoval od domácí defenzivy zvýšení pozornosti, kdykoliv se ocitl u balonu. Po jeho rozehrávce přímého kopu doletěl míč k Princi Onianguému, jehož hlavička zamířila za Kevina Trappa - 1:1.

Následně střílel sám De Préville, ale německý brankář byl tentokrát pozorný. Ve 43. minutě vyvolal spolu s Lucasem Mourou menší zmatek v pokutovém území Zlatan, aby mohl vsítit svůj dvaadvacátý gól v letošní sezoně Ligue 1 - 2:1. V závěrečné minutě první půle potom sebral Kurzawův centr, našel Cavaniho a ten zvýšil na 3:1.

Všechno dobré pro Blankovu skvadru. A mohlo být ještě lepší, jenže Blaise Matuidi nedal. A Zlatan ve své první příležitosti ve druhém poločase taky ne. Z té druhé už se ale nemýlil, takže v 68. minutě s přehledem dal výsledku jeho finální podobu - 4:1. Protože nebýt tří vynikajících zásahů Johanna Carrassa, mohlo to pro Remeš skončit opravdovým debaklem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Melda

Reagovat
smazaný uživatel

"se zrodila po rohu Ángela Di Maríy" - to Y bije do očí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele