Ligue 1 - preview 27. kola

19.02.2016, 09:07, aktualizováno 21.02.2016, 08:43
Previews
Tabulka francouzské ligy je s výjimkou prvních a posledních dvou míst velice vyrovnaná a zbylé kluby stále mají o co hrát. Marseille dnes hostí Saint-Étienne a půjde o důležité body v boji o poháry, totéž platí i o souboji Caen s Rennes. Vysoko pomýšlí rovněž Lyon, ten se představí v Lille...
Olympique Marseille - AS Saint-Étienne  (neděle 14:00)
Mimořádně zajímavý zápas je na programu v Marseille, kam přijíždí Saint-Étienne. Hraje se o hodně: oba celky by rády na konci roku pronikly do Ligy mistrů, hosté ale mají v tuto chvíli mnohem větší šanci..

Zní to hodně odvážně, ale Les Verts mohou být na Vélodrome považováni za lehkého favorita. Zaprvé, Marseille se doma letos vůbec nedaří. Zadruhé je aktuální forma obou týmů poměrně kontrastní - což bylo vidět ve čtvrtek v Evropské lize. Zatímco Saint-Étienne přestřílelo Basilej 3:2 a vykročilo do osmifinále, Marseille doma padlo s Athleticem (0:1) a je jednou nohou venku.

Les Verts ve skutečnosti vyhráli čtyři z posledních pěti zápasů napříč všemi soutěžemi, postoupili do čtvrtfinále Coupe de France a v ligové tabulce se vyšplhali už na čtvrté místo, přičemž třetí Nice mohou přeskočit už tento víkend. Proti Basileji sice ztratili dvougólové vedení, nakonec ale ukázali velkou psychickou sílu. "Jsme spokojení, protože jsme vyhráli," podotkl kouč Christophe Galtier. "Znamená to, že jsme první tým, který letos dokázal Basilej porazit na vlastním stadionu. Přenesli jsme tlak na jejich stranu. Porazili jsme vynikající tým."

ASSE se daří i na cestách. Ještě na přelomu roku to přitom vypadalo přesně obráceně - Galtierův tým venku nevyhrál sedmkrát v řadě, hned zkraje jarní části sezony ještě prohrál v Nantes. Poslední tři výjezdy však byly stoprocentní. Protáhnout tuto sérii na Vélodrome by znamenalo první triumf ve středomořském přístavu od srpna 1979. Historie vzájemných zápasů favorizuje Marseille; z posledních deseti domácích zápasů jich vyhrálo devět.

Jenže letos? Míchelovi svěřenci nedokázali vybojovat tři body před vlastními fanoušky už desetkrát v řadě, což je klubový (anti-)rekord. Florian Thauvin, který se v lednu vrátil na půlroční hostování z Newcastle, si vážnost situace dobře uvědomuje. Proti Bilbau mohl vyrovnávat, trefil ale tyč. "Musíme se opět naučit vyhrávat doma," prohlásil jasně. "Měli jsme kontrolu nad zápasem, vytvářeli jsme si šance, ale nedokázali jsme skórovat. To padá i na moji hlavu. Pokud nestřílíme góly, nemůžeme se považovat za špičkový tým. Doufáme, že se to brzy změní."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.30 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SM Caen - Stade Rennes  (neděle 17:00)
Ligue 1 je letos extrémně vyrovnaná a šanci na poháry má stále celá řada týmů. Dva z nich se utkají ve veledůležitém duelu v Caen, kam přijíždí Rennes..

Domácí měli na začátku sezony jediný cíl - záchranu. V tuto chvíli mají na osmnáctý Gazélec náskok devíti bodů, což by jim mělo stačit; na kontě mají 36 bodů. Vzhledem k tomu, že podzimní část sezony zakončili na čtvrtém místě, však fanoušci začali doufat v pohárovou pohádku. Aktuálně je Caen deváté, dva body za dnešním soupeřem a čtyři body za čtvrtým Saint-Étienne.

Minulý víkend nicméně normandští dostali za vyučenou v Lyonu, kde prohráli 1:4. "Prostě nám to v tuto chvíli nejde," prohlásil zklamaný kouč Patrice Garande. "Ztratili jsme vše, čím jsme v první polovině sezony vynikali. Nedokážeme si přihrávat, nedokážeme hrát fotbal. Přidejte k tomu soupeře, jako je Lyon, a výsledkem je logický debakl. Počítali jsme s tím, že přijde ztráta formy, ale už to trvá moc dlouho."

Rennes na tom ostatně není o moc lépe. Naposledy sice porazilo Angers 1:0, byl to ale nezasloužený výsledek; ostatně jediný gól zápasu padl až v nastavení. Kouč Rolland Courbis dokonce přiznal, že jeho svěřenci vděčí za tři body v první řadě štěstí. "Vůbec nechci mluvit o těch 91 minutách před naším gólem," nechal se slyšet. "V Rennes jsem tři týdny a stále si stojím za tím, že máme velký potenciál. Uděláme maximum, abychom uspěli. Musíme se naučit hrát z defenzivy a rychle přecházet do útoku. Posouváme se kupředu. Sice pomalu, ale posouváme," zakončil.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.10 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lille OSC - Olympique Lyon  (neděle 21:00)
Lyon se poslední dobou probral k životu, opět útočí na pohárové příčky a další krok bude chtít udělat v Lille. Bitva dvou týmů, které v zimě vyměnily trenéra (domácí nahradili Hervého Renarda Frédérikem Antonettim, na druhé straně Hubert Fournier uvolnil místo Brunu Génésiovi) slibuje mimořádně vyrovnaný souboj..

Les Gones vyhráli poslední tři zápasy s impozantním skóre 10:1 a v tuto chvíli mají nejlepší formu ve Francii. Aktuálně jsou pátí, ovšem pouhé dva body za třetím Nice; víkend tedy mohou za určitých okolností zakončit na 'bedně'. Vzhledem k tomu, že ještě na začátku února byli ve spodní polovině tabulky, jde o mimořádné zlepšení. Klubový prezident Jean-Michel Aulas nepochybuje o tom, že klíčem k těmto úspěchům je Génésio.

"Od začátku jsme věděli, jak je dobrý. Má klubové DNA," prohlásil spokojený funkcionář poté, co Lyon minulý víkend rozstřílel Caen 4:1. "Zná se s hráči a ví, jak vrátit klub zpět na výsluní. Opravdu se snaží a jeho výsledky jsou skvělé. Současné výsledky jsou z velké části jeho zásluhou."

Kromě Génésia se poslední dobou činí i Corentin Tolisso, odchovanec a reprezentant Francie do 21 let, který ze své pozice levého středního záložníka podává v roce 2016 fantastické výkony. Po pauze vstřelil už pět gólů, přidal dvě asistence a celkově podával nejlepší výkony v kariéře. Dnes však hrát nebude - poranil si přitahovač a na marodce stráví několik týdnů. Domácí si tak mohou oddechnout; Tolisso byl totiž klíčovou postavou lyonského vzepjetí.

Lillois minulý víkend uhráli cennou bezbrankovou remízu s neohroženými lídry z Paříže; šlo o souboj dvou nejlepších obran v lize a normandský tým potvrdil, že v tomto ohledu skutečně umí. Je sice fakt, že Dogy vyhrály jediný z posledních osmi ligových duelů, minimálně v defenzivě ale hrají bezchybně. "Bod proti PSG samozřejmě bereme, teď na něj ale musíme navázat proti Lyonu," nechal se slyšet kapitán Rio Mavuba.

Domácí hodně spoléhají na forvarda Yassine Benziu, pro nějž bude dnešní zápas zvláštním zážitkem - je totiž odchovancem Lyonu. "Budu hrát proti svému mateřskému klubu. Je to zvláštní pocit," uznává. "Stále jsme velcí kamarádi s Tolissem, Lacazettem nebo Fékirem. To ale teď musí stranou. Rád bych proti Lyonu skóroval." Benziova aktuální forma bude velkou zbraní Dog; pomoci mu navíc může nejlepší střelec Sophiane Boufal, který se vrací po vypršení disciplinárního trestu. Mimo hru však zůstávají Mounir Obbadi (žebra), Éder (koleno) a Marko Baša (přitahovač).
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.10 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Paris Saint-Germain - Stade Reims  (sobota 17:00)
PSG má na čele tabulky čtyřiadvacetibodový náskok. V této sezoně stále čeká na svého prvního přemožitele. Právě Remeš však v minulých třech vzájemných duelech ukázala, že s týmem z hlavního města Francie dokáže sehrát vyrovnanou partii.

Tématem č.1 bylo v uplynulých dnech chování Serge Auriera, který vznesl několik nelichotivých poznámek na adresu kouče Blanka a několika spoluhráčů. Fotbalista z Pobřeží slonoviny, jehož se zastal i nejslavnější krajan Didier Drobga, se už za svůj výstup omluvil. Nicméně nehrál v Lize mistrů proti Chelsea a určitě si nezahraje ani teď.

Laurent Blanc se přitom nechal slyšet, že o jeho budoucnosti v klubu se teprve rozhodne. "Nepůjde o moje rozhodnutí, nýbrž o rozhodnutí vedení klubu. Rozhodně s ním o tom budu ještě mluvit, ale každý bude muset respektovat rozhodnutí vedení. V tuhle chvíli k tomu více nemám co říct," nechal se slyšet.

PSG v domácí soutěži vyhrálo šestnáctkrát v řadě. Až o minulém víkendu uhrálo bezbrankovou remízu s Lille. "Do každého zápasu jdeme s cílem zvítězit. To platí i pro ten s Remeší, čímž ovšem nechceme nijak snižovat kvalitu soupeře. Nesmíme o sobě pochybovat. Chceme prostě vyhrávat. Soustředíme se na den, kdy budeme mít naprosto jistý titul. Ještě nejsme šampioni, ale až se tak stane, pochopitelně budeme velmi šťastní," dodal bývalý francouzský reprezentant, kterého si příznivci nejpopulárnějšího sportu na světě budou jistě pamatovat i díky proslulému rituálu s pleší brankáře Fabiena Bartheze.

Obhájci titulu bude chybět Javier Pastore, nicméně jeho zranění by nemělo být nijak dramatické a příští víkend proti Lyonu by měl být k dispozici. Remeš v září uhrála ve vzájemném střetnutí remízu, přičemž na tento výsledek bude chtít navázat. Olivier Guegan však ví, že to v Parku princů bude velmi obtížné.

"Pokud tam pojedeme jenom proto, abychom si vyfotili nejkrásnější stadion ve Francii, tak to pro nás bude rozhodně těžké. K tomu utkání musíme hledět s optimismem a odhodláním uhrát co nejlepší výsledek. Záleží na tom, jak se bude PSG prezentovat - pokud jako v úterý v Lize mistrů, málokdo má šanci je přehrát. Tak jako tak budeme muset vycházet ze zabezpečené obrany."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.18 - 7.00 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Angers SCO - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
Angers SCO v poslední době docela ztratilo rytmus, díky čemuž se propadlo až na osmé místo. Montpellier oproti tomu udělal v minulém kole v zápase s Toulouse dobrý krok k setrvání v soutěži. Na konci ledna Angers až překvapivě snadno přehrálo Monako. Dvěma trefami se o to postaral Cheikh N'Doye, jednu přidal Mohammed Yattara a byla z toho výhra 3:0. Jenže od té doby byly kluby z Remeše, Lyonu a Rennes nad síly skvadry Stéphana Moulina. Celkové skóre přitom určitě není nikterak lichotivé - 1:5.

Trenérovi nikterak nepomáhají nucené absence. Ať už kvůli zranění (Ferebory Dore, Yohann Eudeline, Slimane Sissoko), nebo kvůli kartám (Thomas Mangani, Gilles Sunu, Romain Saiss, Cheikh N’Doye). Start v případě dalších dvou hráčů není zdaleka jistý, takže prakticky polovina obvyklé základní sestavy je mimo. Do hry by tedy měli zasáhnout Said Benrahma, Pierrick Capelle a Grégory Bourillon.

Ani Frédéric Hantz nemá k dispozici všechny. Nadále chybí brankář Geoffrey Jourdren, a pak také Paul Lasne, Morgan Sanson, Launrent Pionnier. Na hřiště pro karty nevyběhne Jonas Martin ... Mezi tři tyče tedy znovu zamíří brankářská trojka, tedy Jonathan Ligali. Více defenzivních úkolů budou mít i Joris Marveaux a Ramy Bensebaini.

Rozdíl mezi oběma celky činí pouhých osm bodů. Na nejvyšší úrovni spolu sehrály jediný zápas. V srpnu z něj vyšli vítězně hráči Angers, když vyhráli 2:0. "V tom utkání jsme podali velmi dobrý výkon. A věříme, že se nám jej podaří zopakovat i na domácí půdě," řekl obránce Ismaël Traoré, jenž do klubu přišel před sezonou z Brestu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.20 - 2.90 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AS Monaco - ES Troyes  (sobota 20:00)
Tohle by měla být pro Monako snadná záležitost. Za každou cenu si bude chtít upevnit svou druhou příčku, a protože třetí Nice v pátek pouze remizovalo, může si vytvořit celkem slušný náskok. Proti němu nebude stát žádný slovutný nebo nepříjemný soupeř. Ba spíše naopak. Trápící se Troyes nebude mít na jihu Francie vůbec co ztratit.

Domácí chtějí mít na konci sezóny splněný hlavně jeden jediný cíl, a to udržet se za vedoucím PSG a v příštím ročníku si s jistotou zahrát Ligu mistrů. Nakročeno mají velmi dobře. Především se mužstvu kolem kouče Leonarda Jardima daří zvládat důležité zápasy. Například minulý týden dokázalo uhrát bod se St. Étienne.

A právě tenhle soupeř patří k největším konkurentům v boji o přímý postup do milionářské evropské soutěže. "Myslím, že jsme tam uhráli dobrý výsledek. St. Étienne je přece jenom velmi silný celek," hodnotil monacký lodivod. "Hráli jsme v minulých dvou týdnech hned pět utkání. A musím přiznat, že už pociťujeme únavu."

Až nyní tak měl knížecí klub obvyklou dobu na regeneraci. A s trochou nadsázky můžeme říci, že by si nyní mohl tak trošku odpočinout. V cestě mu totiž bude stát Troyes, které je v tabulce se 14 získanými body na posledním místě a jen největší optimisté ještě věří v jeho záchranu. Podcenit ho by se však nemuselo Jardimovým svěřencům vyplatit.

ESTAC je určitě povzbuzený o poslední výsledek. Získal své druhé vítězství v sezóně a v souboji nováčků Ligue 1 slavil na půdě Gazélecu. Tenhle moment může hráčům určitě vlít novou krev do žil. "Chci vzdát hold svému týmu," byl pyšný dočasný, možná vlastně už natrvalo dosazený trenér Mohamed Bradja.

Hosté by určitě také rádi zavzpomínali na poslední podzimní kolo. Právě s Monakem tehdy v předvánoční době dokázali uhrát bezbrankovou remízu. "Myslím si, že jsme si zasloužili vyhrát v Ajacciu. Je to důležitá chvíle pro klub, hráče i pro celou soutěž. Navzdory naší finanční situaci chceme i nadále tvrdě a poctivě pracovat," dodával Bradja.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 9.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - EA Guingamp  (sobota 20:00)
Lorient a Guingamp jsou sousedi ve druhé polovině tabulky. Doposud nashromáždili stejný bodový zisk, takže jejich vzájemný duel by měl přinést velmi zajímavý fotbal.

Les Merlus mají zajištěné místo mezi osmi nejlepšími v rámci Coupe de France. V lize však minulý týden nestačili na rozjeté Nantes. A to ani přesto, že Benjamin Moukandjo zaznamenal svůj dvanáctý gól v sezoně. Parťákem v útoku by se mu měl znovu stát Majeed Waris, jehož vzal kouč Sylvain Ripoll na milost po neupřesněném disciplinárním trestu.

Benjamin Jeannot tedy s největší pravděpodobností poputuje na lavičku náhradníků. A do hry určitě nezasáhnout suspendovaní Yann Jouffre a Lamine Gassama, které by měli nahadit Maxime Barthelmé a Pape Paye. Wesley Lautoa zůstává zraněný. Lorient z domácího prostředí v této sezoně těží - tři body odtud odvezly jen PSG, Monaco a ASSE.

Pro Guingamp tedy určitě výzva. Ačkoliv i Jocelyn Gourvennec řeší absence. Kapitán Lionel Mathis nakonec za červenou v utkání s Gazélecem Ajaccio vyfasoval třízápasovou stopku. Zranění jsou Léveque, Sorbon, Samassa a Pereira. Do hry by se však měli dostat Younousse Sankharé, Benjamin Angoua, Franck Héry, a také Nicolas Benezet a Nill de Pauw, kteří začali v týdnu znovu trénovat.

Guingamp si udržoval šestizápasovou šňůru bez porážky, dokud minulý týden nepadnul s Bordeaux. Statisticky se zdá být neúčast kapitána Mathise značnou nevýhodou, neboť celkově nebyl na trávníku osmkrát a z toho pouze jednou dokázali jeho spoluhráči zvítězit. I to je důvodem, proč se o něco více věří domácím.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.20 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - GFCO Ajaccio  (sobota 20:00)
Tohle bude řežba na ostří nože. Devatenácté Toulouse a osmnáctý Gazélec od sebe dělí jen šest bodů a především pro TFC je tohle šance, jak se konečně přiblížit záchraně. Ovšem jak domácí, tak hosté mají aktuálně snad vůbec nejhorší formu ze všech účastníků nejvyšší soutěže. Je to každopádně jeden z nejdůležitějších zápasů pro oba celky.

Šest utkání, jeden jediný získaný bod, to je současná bilance Toulouse. Gazélec disponuje vlastně naprosto stejným počinem, akorát s tím rozdílem, že tuhle statistiku zaznamenal za minulých pět střetnutí. Oba týmy zkrátka potřebují jakoukoli vzpruhu. A tohle kolo je snad vůbec tím nejvhodnějším pro jejich cíle.

Takovouhle mizernou sezónu v Toulouse určitě nečekali. Mužstvo, které má každoročně pohárové ambice, se neuvěřitelně trápí, což potvrdilo i minulý víkend v Montpellieru. Přitom právě i tenhle duel byl klíčové, co se otázky záchrany týče. "Nemůžeme si dolovit zahodit tolik šancí," čertil se trenér Dominique Arribagé.

Domácí trenér ví, že pomalu a jistě začíná jít opravdu do tuhého. A jestli se výsledky nezlepší, pád o patro níž může rychle nabrat reálnou podobu. "Čekají nás teď dva důležité zápasy proti GFCO a Rennes. Musíme věřit. Matematicky ještě není konec. Způsob, jakým jsme hráli proti Montpellieru, nebyl špatný," dodával.

Korsický klub naposledy prožil snad ještě horší kolo. Na svém hřišti totiž přivítal poslední Troyes, které do té doby získalo jen jedno jediné vítězství. A svěřenci Thierryho Laureyho podlehli 2:3. "Je to obrovské, obrovské zklamání," neskrýval rozhořčení hostující stratég. "Mám za to, že ty tři branky dal soupeř snad ze třech střel na bránu," hlesl.

Ještě v půlce ledna to přitom nevypadalo, že by se Laureyho tým mohl dostat do nějaké krize. Po 21. kole držel slušnou 14. pozici. "Mysleli jsme, že debakl 0:4, který jsme utrpěli proti Montpellieru na konci ledna, je za námi. Evidentně ne. Musíme se zrekrutovat a tvrdě pracovat, abychom teď zvládli mač s Toulouse," zakončil korsický lodivod.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - OGC Nice  (pátek 20:30)
V páteční předehrávce Ligue 1 se Bordeaux pokusí pomstít svoji doposud nejtěžší porážku sezony - výjezd do Nice v 7. kole skončil hrozivým debaklem 1:6. Teď hrají Les Girondins doma, a pokud uspějí, dotáhnou se na jediný bod od svého soupeře..

Aktuálně devátý tým tabulky má nyní na kontě 36 bodů, třetí Nice jich nasbíralo 40; pohárová šance je tedy stále velmi reálná, i když kouč Willy Sagnol si zatím odmítá klást příliš vysoké cíle. "Nejde nám o posun v tabulce. Dnes je naší motivací pomsta za ten podzimní debakl," prohlásil bývalý obránce. "Byl to nejhorší moment celé sezony."

Bordeaux má problémy v obraně dlouhodobě. Zranění zkušeného gólmana Cédrika Carrassa tým rozhodilo; v posledních pěti zápasech napříč všemi soutěžemi inkasoval 16 gólů, i když posledně se mu podařilo přestřílet Guingamp na jeho půdě 4:2. Dnes by mohla být situace o něco lepší, vrací se totiž kapitán Lamine Sané.

Sagnol hostujícího kouče Claude Puela dobře zná; v roce 2000 byl součástí jeho týmu v Monaku, které tehdy vyhrálo ligu. "Na spolupráci s Claudem mám vynikající vzpomínky," potvrzuje. "Od té doby se jako trenér hodně posunul. Byly to skvělé časy. Claude je jedním z nejlepších trenérů ve Francii, všichni o něm mají vysoké mínění. Možná až na Lyon, kde se stal obětí okolností; byl ve špatný čas na špatném místě."

Nice sice v posledním kole uhrálo cennou domácí remízu 1:1 s Marseille, venku se mu ale nedaří - na výhru čeká už šest zápasů. Dnes se Puel opět pokusí nahradit zraněného talismana Hatema Ben Arfu veteránem Mathieu Bodmerem; oslabení útočné fáze pak má vyřešit zařazení křídelníka Jérémy Pieda na kraj obrany. "Ofenzivní práce beků je pro naši hru důležitá," vyzdvihuje zkušený stratég.

Také domácím bude chybět klíčový záložník; český reprezentant Jaroslav Plašil má zraněné koleno a délka jeho absence je odhadována na šest týdnů. Kromě Plašila a Carrassa se na marodce Bordelais tísní ještě Diego Contento, Milan Gajić, Robin Maulun, Nicolas Maurice-Belay, Nicolas Pallois, Grégory Sertic, Isaac Thelin, Jussie a Pablo. Už tak poměrně úzký kádr se tak Sagnolovi vyloženě rozpadá. Alespoň že malijský tank Cheick Diabaté je v pořádku - jeho góly mohou hrát v ligovém finiši klíčovou roli.

"Bordeaux je nepředvídatelný tým," prohlásil záložník Les Aiglons Vincent Koziello. "Musíme být připraveni na všechno. Pokud budeme hrát stejně jako ve druhém poločase proti Marseille, potom máme šanci uhrát dobrý výsledek."
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - Debuchy, Guilbert, Yambéré (c), Poundjé - Ounas, Chantôme, Vada, T. Touré - Rolán, C. Diabaté
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Cardinale - R. Pereira, Baysse, Le Marchand, Pied - N. Mendy - Koziello, Seri - Bodmer (c) - Germain, Pléa
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.30 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain26224063:1270
2.AS Monaco261210437:2946
3.OGC Nice26117839:3040
4.AS Saint-Étienne261241031:2940
5.Olympique Lyon26116938:2839
6.FC Nantes26109726:2439
7.Stade Rennes26911634:3138
8.Angers SCO26107925:2437
9.Girondins Bordeaux2699836:3936
10.SM Caen261131227:3536
11.Olympique Marseille26811736:2735
12.SC Bastia261041225:2934
13.Lille OSC26613720:2031
14.FC Lorient26710935:3831
15.EA Guingamp26871128:3431
16.Montpellier HSC26851330:3129
17.Stade Reims26781127:3429
18.GFCO Ajaccio26691127:3727
19.Toulouse FC26491325:4421
20.ES Troyes26281619:5314
Zbývající zápasy
09.03. 00:00SC Bastia - FC Nantes

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
lampard8

Bordeaux po dlouhý době nastoupí v šíleně ofenzivní sestavě a najednou hraje 0-0 no to je síla

Reagovat
Israha

Valili je hodně slušně, ale obrana držela, hlavně Baysse nadpozemský výkon, a co prošlo, pochytal Cardinale. Asi jen dvě šance vyloženě spálili.

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Jajinek

Co předvádí Ibra i ve svých letech...mazec!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Gonalons v tej zálohe

Reagovat
smazaný uživatel

vlastne Ferri*

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Katastrofálny polčas od oboch mužstiev, šmatlacký gól od Lille ako inak, obe mužstvá slabé, Lille to hraju aspoň šikovne na rozhodcu a viac su na zemi ako na nohách, sudí tam rozdáva karty za rečnenie a sám si to tam nevie dať do poriadku.

Nechápem Genesia prečo prešiel z fungujúceho 433 na 4231 ved defenzívne štíty resp. záložníci, ktorí vedia brániť mu chýbaju aj do jedného aj do druhého systému, a nieje možno aby nám v strede poľa bránila dvojka Grenier - Ferri, nepochopiteľne sa Ferri vysúva niekde hore ako keby mal za sebou dva štíty, dnes tam mohol Genesio skôr využiť Malbranqua alebo risknúť to s Tousartom a zapojiť ho znova do a-tymu ked vedel že Tolisso aj Gonalons sú mimo.

Uvidíme čo prinesie druhý polčas ale v predu je to riadne na prd a nik sa poriadne neukázal, najskor asi striedanie Dardera za Corneta a prejsť na 433. Allez OL

Reagovat
smazaný uživatel

s tim nestavenim dardera me zacina srat

Reagovat
Langi

Pritom vetsinou, co hral, tak patril k nejlepsim na hristi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lampard8

ten Jallet je kretén

Reagovat
smazaný uživatel

áno nech sa všetci ukážu jaký sú siláci a vybúria sa a vykartičkuju, banda hlupákov v bielych dresoch

Reagovat
smazaný uživatel

dnes im ten sudí skočí snaď aj na bimbasa ak mu ho ukážu

Reagovat
lampard8

Genesio ty si jdi hrát FM, debile. Horší sestavu s formací si už postavit nemohl, možná tak Lopese na hrot a Ghezzala na stopera. Hlavně že hraje tvuj rozkuřovač Ferri. HNUS, a podplacenej rozhodčí no comment.

Červený karty dány laickou taktikou Genesia, kterej není schopnej nastavit osobní obranu stejně jako dnes Lille.

Smutný je, že Valbuena hraje špatně, ale stále je to nejlepší útočný hráč Lyonu. Lol.

Reagovat
Langi

Dve cerveny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele