Ligue 1 - souhrn 26. kola

20.02.2015, 22:28, aktualizováno 22.02.2015, 22:55
Komentáře a souhrny
Marseille veze ze Saint-Étienne pouze bod. Lyon porazil Nantes a drží si na PSG, které zabralo proti Toulouse, dvoubodový náskok. Monako zvládlo derby na půdě Nice, ze tří bodů se radovaly také Caen, Bastia a Montpellier. Na půdách Rennes a Remeše se hrálo nerozhodně...

AS Saint-Étienne - Olympique Marseille 2:2

22.02.2015 21:00

Góly: 53. Max Gradel (pen.), 90+1. Mevlüt Erdinç - 64. Michy Batshuayi, 67. Michy Batshuayi

Fotbalisté Marseille potřetí v řadě pouze remizovali a v současné chvíli ztrácejí na první příčku už čtyři body. Domácí St. Étienne naopak protáhlo své čekání na vítězství už na šest zápasů a zůstalo na páté příčce. Hostům nestačily na tři body ani dvě branky Michyho Batshuayi, soupeř zásluhou Mevlüta Erdinca v nastavení srovnal.

První větší šanci zápasu si vytvořil ASSE. V 6. minutě zahrál Gradel přímý volný kop na van Wolfswinkela, kterému ovšem následně nevyšlo zakončení. V 11. minutě se odhodlal ke střele sám Gradel, který obral o míč svého parťáka z reprezentace Dja Djédjého, s nímž vyhrál nedávno Africký pohár národů, ale zamířil jen vedle.

Na druhé straně zahrozil ve 25. minutě Imbula, nicméně gólman Ruffuer situaci vyřešil naprosto pohotovým zákrokem, a první poločas nakonec zakončila další možnost Gradela, po jehož standardce míč nepříjemně poskakoval ve vápně Marseille, až ho musel brankář Mandanda lapit do svých rukavic.

Vše podstatné se událo po přestávce. V 52. minutě se Hamouma snažil v šestnáctce projít přes Morela, který nakonec svým tělem povalil protihráče na zem, a sudí Turpin ukázal na bílý puntík. Gradel pak nabídnutou šancí nepohrdl a pokutový kop proměnil snadno přízemním pokusem k Mandandově tyčce.

Hostující kouč Marcelo Bielsa na danou situaci zareagoval nejlepším možným způsobem. Stáhl ze hry Romaa a nevýrazného Gignace a nahradil je Alessandrinim a Batshuayiem. Tahle střídání se náramně vyplatila. Druhý jmenovaný totiž srovnal v 64. minutě díky tomu, že si počínal důrazně v malém vápně, získal balón a z blízkosti v klidu zacílil.

A jen o tři minuty později Alessandrini poslal centr z levé strany na nabíhajícího si Batshuayie, jenž před Ruffierem lehkou tečí podruhé během krátké chvíle skóroval. Belgický forvard, který do klubu přišel tuhle sezónu ze Standardu Lutych, byl v 74 minutě blízko hattricku, tentokráte ovšem na Ruffiera nevyzrál.

Poslední slovo nakonec měli Les Verts, kterým se podařilo urvat alespoň bod v první minutě nastavení. Gradelova střela se odrazila od jednoho z hráčů do vzduchu, míč padal vzduchem někam na hranici brankového území, až se dostal na hlavu Erdinca, který předskočil Morela a pohodlně překonal bezmocného Mandandu.

Více informací k zápasu

Stade Reims - FC Metz 0:0

22.02.2015 17:00

Góly: -

Mety ani proti Remeši nedokázaly naplno bodovat, na výhru čekají i nadále od začátku listopadu a zůstaly na samotném dně tabulky. Oba týmy vlastně potvrdily, že se jim aktuálně vůbec nedaří, a spíše se protrápily ke konečné bezbrankové remíze. Konečný výsledek naprosto odpovídá celému průběhu utkání.

Nejprve musel zasahovat domácí gólman Agassa, je ale pravda, že Rivierez ho výrazným způsobem nevystrašil. Na druhé straně se do nebezpečnější šance dostal Moukandjo, jenž ze šestnáctky levačkou ostře vypálil po zemi na bližší tyčku, tam ale parádně jednoruč zasáhl brankář Carrasso.

Na konci prvního poločasu se Remeš málem ujala vedení. Jakmile Fortes dostal možnost odcentrovat, udělal přesně to, co mu povinnost velela, ovšem De Préville nakonec z blízkosti ztroskotal na Carrassovi. Ve druhém poločase se snažil skórovat Mandi, nicméně jeho akrobatické zakončení se minulo účinkem.

Následně Mandi poslal pěkný pas na Moukandjo, ale ani on nedokázal změnit průběžné skóre. V 65. minutě přišel na hřiště Bourillon a o pár chvil později málem rozjásal domácí fanoušky, jenže pálil těsně mimo. Méty ve druhém dějství zahrozily pouze Maïgou, toho ovšem z úhlu dokázal vychytat Agassa.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - FC Nantes 1:0

22.02.2015 17:00

Góly: 67. Nabil Fekir

Lyon se po nejtěsnějším možném vítězství nad Nantes dostal zpět na čelo tabulky. Hosté pokračují ve výsledkové mizérii, v novém roce získali v rámci Ligue 1 pouhé tři body, a co nevidět se je možná budou týkat boje o záchranu. O osudu utkání rozhodl v 67. minutě Nabil Fekir svým devátým ligovým zásahem.

Po třech zápasech se do sestavy domácího celku vrátil nejlepší střelec letošní sezóny Alexandre Lacazette, kterého trápil zhruba tři týdny stehenní sval, a hned ve 14. minutě založil akci, po které se mohl trefit Fekir, jenže ten na míč bohužel nedosáhl, takže hostující gólman Riou mohl být v tuto chvíli v klidu.

Zhruba před měsícem Les Canaris vyřadili svého soka z Coupe de France zásluhou výhry 3:2, a to především díky aktivní hře směrem dopředu. Tentokráte však hosté spoléhali na brejky. Jeden z nich mohl proměnit Gakpé, kterého hezky uvolnil Veigneau, nicméně následná střela skončila jen vedle.

Ve 34. minutě Cissokho málem využil Bangourovu přihrávku, jenže ani on neuspěl v koncovce, neboť trefil pouze boční síť. Největší šanci prvního dějství si ovšem vytvořili domácí. Fekir zkusil čtyři minuty před přestávkou vypálit z velké dálky a byl to moc pěkný pokus, avšak míč narazil pouze do spojnice tyče a břevna.

Dvě minuty po obrátce zahrozil Lacazette, který si našel prostor za vápnem, ovšem následně zamířil jen mimo. Nakonec OL zaznamenal jedinou branku utkání po akci Gourcuffa. Ten z náběhu posunul balón na Lacazzetteho, ten ho ještě předal dopředu na Fekira, jenž z dost krkolomné pozice dopravil balón za brankovou čáru.

Nantes se ještě snažilo s průběžným skóre něco udělat, ovšem Veretoutův pokus z 85. minuty dokázal zastavit pozorný gólman Lopes. Olympique mohl v nastavení tři body pojistit, protože Riou fauloval v šestnáctce pronikajícího Fekira. Jenže Gonalons nařízený pokutový kop neproměnil a trestuhodně prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Montpellier HSC 0:2

22.02.2015 14:00

Góly: 2. Morgan Sanson, 56. Kévin Bérigaud

Snová série Guingampu je u konce, a s ní i (možná až příliš neuvážené) pošilhávání po pohárových příčkách. Bretaňský klub dnes padl v domácím zápase s nevyzpytatelným Montpellierem, který tak naopak oživil svoje naděje na Evropu. Vítězný gól vstřelil hned na začátku zápasu Morgan Sanson..

Konkrétně mu to trvalo necelé dvě minuty. Na domácích přece jen byla vidět únava po těžkém čtvrtečním duelu Evropské ligy s Dynamem Kyjev, a odpočatý Montpellier tak dokázal vedení ubránit. V 56. minutě navíc druhou brankou definitivně rozhodl Kévin Bérigaud. Svěřenci Jocelyna Gourvennece si připsali teprve druhou prohru za posledních 11 duelů.

Už před výkopem bylo jasné, že eventuální vítěz si vybojuje právo snít o pohárové Evropě - Montpellier byl sedmý, Guingamp o jeden bod a jednu příčku pozadu. Jako rozhodující faktor se však nakonec ukázala fyzická připravenost. Přestože Gourvennec udělal oproti čtvrtečnímu klání hned pět změn, Les Pailladins - jejichž zápas proti Monaku byl před týdnem odložen, a měli tedy na přípravu celých čtrnáct dní - působili přeci jen svěžejším dojmem.

Bylo to vidět zejména v úvodních pasážích zápasu. Po několika desítkách vteřin poprvé udeřil muž zápasu Anthony Mounier, který našel na hranici vápna Souleymane Camaru; senegalský veterán následně vrátil míč Jorisi Marveauxovi, a ten zakončil týmovou akci nahrávkou na Sansona. Přízemní rána mladého playmakera pak propálila vše, co jí stálo v cestě.

Gólman Jonas Lössl nemohl s inkasovanou brankou nic dělat, jinak se ale činil znamenitě; v prvních 45 minutách měl mnohem více práce než jeho kolega Geoffrey Jourdren, který se mezi tyčemi musel vyloženě nudit. Dánský brankář vychytal jak Bérigauda, tak opět Sansona a také Camaru, jehož hlavička mířila přesně pod břevno.

Nejnebezpečnějším mužem EAG je letos Claudio Beauvue, montpellierská obrana si však s obávaným hlavičkářem dokázala poradit skvěle - autor 15 branek v předcházejících 15 zápasech byl hlídán nesmírně těsně a k ničemu se nedostal. Pouze jednou se mu podařilo vysmeknout se svým strážcům, v dobré pozici však pálil příliš vysoko. Krátce nato byl vystřídán.

V té době už výrazně lepší HSC vedlo o dvě branky: Younousse Sankharé udělal hrozivou chybu, když ve vlastním vápně odevzdal míč aktivnímu Mounierovi, a technicky zdatný křídelník okamžitě vyzval ke skórování Bérigauda. Ten následně ustál střet s bránícím Brou Angouou a poslal míč do sítě pod tělem vybíhajícího Lössla.

Montpellier mohl dokonce přidat i třetí trefu, střídající Djamel Bakar však trefil z penalty břevno - pokutový kop byl nařízen poté, co smolař zápasu Sankharé fauloval ve vápně Paula Lasneho. I přesto si nicméně svěřenci Rollanda Courbise dokráčeli pro tři body až nečekaně snadno, a ani k tomu nepotřebovali svého elitního forvarda Lucase Barriose, který leží doma s chřipkou.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Girondins Bordeaux 1:1

21.02.2015 20:00

Góly: 11. Paul-Georges Ntep - 77. Wahbi Khazri (pen.)

Girondins Bordeaux v honbě za pohárovými příčkami znovu zaváhalo, když jen remizovalo s Rennes.

Na Stade de la Route de Lorient začali aktivněji hosté, v jejichž sestavě odehrál Jaroslav Plašil třiasedmdesát minut. Wahbi Khazri napřáhl z dálky a Benoit Costil měl co dělat, aby zabránil jeho projektilu v cestě do sítě. Výborný zásah zapříčinil, že domácí mohli jít po jedenácti minutách hry do vedení.

Isaac Thelin ztratil míč a Montanierovi svěřenci si to štrádovali do otevřené obrany. Po ose Toivonen - Doucouré se balon dostal k Paul-Georgesi Ntepovi, jenž i díky lehké teči Lamine Saného překonal Cédrika Carrassa - 1:0. Ještě v úvodní dvacetiminutovce to hlavou zkoušel Ola Toivonen, ale na brankové čáře stojící obránce Mariano jeho pokus dostal do bezpečí.

Bordeaux mělo v první půli dvakrát blízko k vyrovnání. Costil nejprve skvěle zasáhl proti Henrimu Saivetovi a při střele Khazriho z přímého kopu mu pomohlo břevno. Ve druhém poločase se nejprve přihlásili o slovo domácí. Jmenovitě Toivonen, s jehož další šancí měl Carrasso plné ruce práce. V 77. minutě však fauloval Gelson Fernandes ve vápně Diega Rolána a nařízenou penaltu proměnil výborně hrající Khazri - 1:1.

V 88. minutě se zase toužil prosadit Toivonen, ale k jeho střele z voleje měla hostující jednička blíže, než by bylo bývalo zapotřebí. Poté to z přímého kopu zkoušel Grégory Sertić. A nutno dodat, že v tomto případě chybělo málo. To Anders Konradsen se při úplně poslední akci zápasu prosadil. Jenže pouze kvůli tomu, že Toivonen fauloval Carrassa. Branka tedy nemohla být uznána, tudíž duel Rennes s Bordeaux vítěze nepoznal.

Více informací k zápasu

SM Caen - RC Lens 4:1

21.02.2015 20:00

Góly: 7. Julien Féret, 35. Emiliano Sala, 36. Hervé Bazile, 75. Emiliano Sala - 45. Alharbi El Jadeyaoui

SM Caen si díky nyní už šestizápasové sérii neporazitelnosti drží pětibodový náskok na první nesestupovou pozici. Na té druhé prozatím zůstává Lens.

Pro domácí příznivce utkání začalo pěkně zvesela. Už v 7. minutě zatarasil nedovoleně Emilianu Salovi ve vápně cestu Abdoul Ba a kopala se penalta, kterou Julien Féret bezpečně proměnil - 1:0. Ve 35. minutě se argentinský útočník sám zapsal do listiny střelců. Hervé Bazile obral o balon Jean-Philippa Gbamina, přihrál Salovi, jenž se nikterak nerozpakoval a z dobrých třiceti metrů trefil přesně k bližší tyči Belonovy branky - 2:0.

O pouhopouhou minutku později se Bazile proměnil v nahrávače ve střelce, když využil další Gbaminovy chyby a z ostrého úhlu zamířil tam, kam měl - 3:0. Jednalo se o jeho čtvrtou branku v sezoně, která zároveň nesmírně potěšila domácí příznivce, zatímco ti hostující byli extrémně nespokojení.

Těsně před pauzou jim však zvednul náladu Alharbi El Jadeyaoui, který snížil na 1:3, nicméně na Caen bylo znát, že hráče tato změna skóre nikterak neznepokojila. Kouč Patrice Garande se rozhodl pro změnu taktiky a na druhých pětačtyřicet minut přikázal svým svěřencům, aby pokud možno hlavně bránili příznivý výsledek. Jediným hráčem, který se častěji potuloval na polovině Lens, byl Emiliano Sala.

A patnáct minut před vypršením řádné hrací doby se to vyplatilo. Féret obral o balon Aristoteho Madianiho, šikovně jej prostrčil na Salu, který špičkou kopačky vsítil svou druhou branku v zápase - 4:1. To už bylo na fanoušky Racingu příliš a pokusili se dostat na hřiště, kvůli čemuž byl zápas na deset minut přerušen.

V závěru pak mohli domácí přidat pátou přesnou trefu, jenže Bazileho razantní pokus nakonec přeletěl břevno. Caen se tedy vyšplhalo na čtrnáctou pozici a těší se na střetnutí s Olympiquem Marseille, kde doufá v další výborný výsledek. Ostatně, když už mohlo remizovat s jedním kandidátem na titul, proč by nemohlo - zvlášť po takto přesvědčivém výsledku - uhrát nějaký ten bodík i s dalším?

Více informací k zápasu

SC Bastia - Lille OSC 2:1

21.02.2015 20:00

Góly: 22. Giovanni Sio, 40. Floyd Ayité - 17. Ryan Mendes

Bastia potvrdila vynikající formu z posledních kol, před vlastními fanoušky udolala mátožné Lille 2:1 a přeskočila jej tak v tabulce. Svěřenci Ghislaina Printanta tak po třetí výhře v řadě mohou pomalu přestat myslet na boj o záchranu..

Hosté přitom nezačali vůbec špatně a v 17. minutě šli po ráně Ryana Mendese zaslouženě do vedení, ale korsický celek ještě do poločasu otočil trefami Giovanniho Sia (22') a Floyda Ayitého (40'). Úvod zápasu byl nicméně poměrně jednostranný, jako by se Dogy rozpomněly na nečekanou nedávnou výhru na Montpellieru; Koubemba sice ještě v 7. minutě těsně minul, o deset minut později se však už hosté mohli radovat. Franck Béria narýsoval přesný pas na Mendesovu hlavu a Lille šlo do vedení.

Bastijští Lvi jako by si až v tuto chvíli uvědomili, že se vůbec hraje; jejich reakce však byla ukázková. Prakticky okamžitě zatlačili roztahovačného soka do defenzivy a o pět minut později již bylo vyrovnáno - Ayité si narazil s Gaëlem Danicem, společně vyšachovali zkušeného stopera Marka Bašu, a míč se následně od tožského křídelníka dostal až k Siovi, který chladnokrevně propálil Vincenta Enyeamu.

Africká spolupráce Ayité - Sio se podepsala i pod druhý gól Korsičanů, ten však nebyl uznán pro ofsajd - Sio tak přišel o šanci zaznamenat svoji třetí trefu ve dvou zápasech. Nakonec to ale domácí mrzet nemuselo. Pět minut před koncem první půle totiž Danic ukradl těsně před vápnem balon Sofiane Boufalovi a posunul jej na dobře postaveného Ayitého, jehož nekompromisní dělovka málem protrhla síť.

Po změně stran už se Dogy na přílišný odpor nezmohly, naopak sebevědomě hrající Bastia pohodlně hlídala těsné vedení a sama mohla přidat třetí trefu. Ryad Boudebouz například vypálil nebezpečně z velké dálky, ale Enyeama dokázal jeho ránu vyrazit na roh (58'). Na druhé straně se do jediné šance ve zbytku utkání dostal Koubemba, který sice obešel gólmana Aréolu, míč přes blokujícího veterána Sébastiena Squillaciho ale do sítě neprotlačil. A protože závěrečný tlak na vyrovnání vůbec nepřišel, posouvá se Bastia po výhře 2:1 do první poloviny tabulky.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Toulouse FC 3:1

21.02.2015 17:00

Góly: 27. Adrien Rabiot, 48. Adrien Rabiot, 74. Thiago Silva - 51. Wissam Ben Yedder

PSG i díky dvěma přesným trefám Adriena Rabiota zvládlo utkání s Toulouse a vyhouplo se provizorně do čela tabulky Ligue 1.

Domácí se nemohli proti dobře organizovaným hráčům TFC prosadit. Až do 27. minuty, kdy poprvé zaúřadoval devatenáctiletý Francouz. Javier Pastore našel Zlatana, který patičkou přistrčil mladému spoluhráči, který z rohu pokutového území zamířil levačkou přesně - 1:0. Následně mohl po rohovém kopu Lavezziho přidat druhou branku Thiago Silva, ale neuspěl.

Na druhé straně ještě před pauzou vyzkoušel Sirigovu pozornost Abel Aguilar. Skóre se však podruhé měnilo až tři minuty po změně stran. Pastore odvedl na pravém křídle vynikající práci a přesně našel Rabiota, jenž dokázal dostat balon za brankovou čáru, přestože/protože se mu věnoval Jean Daniel Akpa Akpro - 2:0.

Jenže, o pouhé tři minuty později se hosté znovu dostali na dostřel. Adrien Regattin poslal přímý kop na hlavu Alexandara Pešiće, jenž prodloužil na Wissama Ben Yeddera, který hlavou vsítil čtvrtý gól v posledních třech zápasech proti PSG. Zároveň tak ukončil 942 minut trvající čekání na přesnou trefu, což se mu v kariéře ještě nestalo.

Pak se o slovo přihlásily dvě největší útočné zbraně pařížského celku, jenže Ibrahimovićovo sólo branku nepřineslo, stejně jako Cavaniho hlavička po centru švédského útočníka. V 74. minutě se však na ukazateli skóre u obhájce titulu přeci jen rozsvítila trojka. Jean-Christophe Bahebeck, jenž se trefil v prvním vzájemném duelu v Toulouse, nacentroval přesně na hlavu Thiaga Silvy, který se nemýlil - 3:1.

V závěru to ještě zkoušel Lucas Digne, avšak Ali Ahamada jej vychytal. Následně zaváhal hrdina utkání Rabiot, ovšem Ben Yedderovi zabránil ve vstřelení druhé branky skvělým blokem Marquinhos. PSG se tedy po delší době vrátilo do čela tabulky, a čeká, jestli si Marseille poradí s ASSE a jestli Olympique Lyon porazí FC Nantes.

Více informací k zápasu

OGC Nice - AS Monaco 0:1

20.02.2015 20:30

Góly: 85. Bernardo Silva

Monaco zvládlo utkání s Nice a posunulo se prozatím na čtvrtou pozici. Nutno ovšem dodat, že má ještě k dobru odložený zápas s Montpellierem.

Snad i proto, že hosté hráli celý druhý poločas o deseti, nerozhodli o svém vítězství už dříve. Obrana se totiž stala chloubou týmu Leonarda Jardima. Z posledních deseti utkání inkasoval knížecí klub pouze jednu jedinou branku a do značné míry tak napodobuje loňské tažení Lille v čele s Vincentem Enyeamou.

V monackém dresu se objevili hned dva debutanti - brazilský útočník Matheus Thiago odehrál pětasedmdesát minut. A kdyby si byl býval v závěru první půle poradil se stínujícím Lloydem Palunem, mohl po vynikající přihrávce Dimitara Berbatova poslat svůj tým do vedení. Druhým hráčem, který poprvé zasáhl do zápasu francouzské nejvyšší soutěže, byl osmnáctiletý malijský obránce Almany Touré, jenž vystřídal zraněného Layvina Kurzawu.

Ani bulharský útočník neodehrál v dresu celý zápas. A kromě zmíněné přihrávky se do děje zápasu zapsal ještě velmi povedeným volejem, kterým přinutil k vynikajícímu zásahu brankáře domácího brankáře Hassena. Jeho spoluhráči si za celý zápas, navzdory početní převaze, vytvořili jen jedinou pořádnou příležitost. Carlos Eduardo, pětigólový střelec z duelu s Guingampem, však mířil hlavou jen do břevna.

Skóre se tedy měnilo až v 85. minutě, kdy Bernardo Silva, jenž přišel místo Berbatova, trefil po zemi přesně ke vzdálenější tyči poté, co Yannick Ferreira-Carrasco vystihl úmysl jiného střídajícího hráče, Puelova svěřence Kévina Gomise. Generálku na Ligu mistrů tedy Monaco zvládlo. Uvidíme, jestli bude stejně úspěšné i v Londýně, kde se ve středu utká s Arsenalem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Olympique Lyon26166450:1954
2.Paris Saint-Germain261410246:2352
3.Olympique Marseille26155648:2750
4.AS Monaco25127626:1943
5.AS Saint-Étienne26119629:2142
6.Girondins Bordeaux26118731:3141
7.Montpellier HSC25116833:2439
8.EA Guingamp261121330:3835
9.OGC Nice26971028:3034
10.SC Bastia2689928:2833
11.FC Nantes2689920:2633
12.Lille OSC26881021:2332
13.Stade Rennes26881026:3432
14.SM Caen26871139:3831
15.Stade Reims26871130:4231
16.FC Lorient25841329:3428
17.Toulouse FC26841427:4028
18.Évian Thonon Gaillard25821526:4026
19.RC Lens26571425:3822
20.FC Metz26571419:3622
Zbývající zápasy
21.02. 20:00Évian Thonon Gaillard - FC Lorient

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (51)

Přidat komentář
Setwo

to Monaco znova nejak ukopalo tú výhru dúfam, že skončia mimo TOP 3....

Reagovat
smazaný uživatel

napřed nikoho prodat nechtěli, pak pustěj Jamese a napůl Falcaa a stejně hrajou LM prostě haluzácí

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt neskutečné. Takhle to nehrál snad ani Baup

Reagovat
lampard8

Ten Gomis měl suše vsazeno

Reagovat
Godwinson

Bez komentáře. Toho portugalského debila byl ale L1 čert dlužen.

Reagovat
andycek1

Rabiot uz zacina pravidelne hravat v zaklade??

Reagovat
mastakillah

pravidelně ne. Klasicky to Blanc točí v tom množství zápasů co PSG hraje. Což je logické

Reagovat
olis

klasicky ako tucniak, ci tak ako je zdrave?

Reagovat
mastakillah

tohle je naprosto nesrovnatelné tady u PSG to dává aspoň smysl

Reagovat
smazaný uživatel

Oswald

Reagovat
lampard8

neměl nikoho jinýho na CDM, na lávce byli 4 odchovanci

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavně kdyby nedělal blbosti ohledně smlouvy, mohl toho mít nahraného o dost více.

Reagovat
Murtago

Reagovat
Langi

To Lille by si zaslouzilo spadnout

Reagovat
Godwinson

Montpellier ještě vyšoupne Marseille z předkola

Reagovat
Murtago

a příští rok vyšoupne sebe z ligy

Reagovat
Godwinson

Bál jsem se toho už letos, ale nevypadá to pravděpodobně

Reagovat
smazaný uživatel

Caen

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Godwinson

Mitrović v L1, to by byla velká bomba, byť si ho ve dvojce s Batshuayim moc nedovedu představit.

Reagovat
lampard8

konečně pořádnej hrot jak pro Srby v repre, tak evropskej fotbal po sezoně z Anderlechtu do většího klubu

Reagovat
smazaný uživatel

Co my sme dnes nepremenili chvála panu bohu za 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

To co dnes nedal fekir a njie sa snad ani neda nedat ... Este ze sa tam ten jeden dokotulal.. Gonalons ani nevravim..nedat gol lebo to brankar vychyta ale netrafit branu je umenie ala ramos.. Ak toto budeme hrat aj nabuduce tak nas aj chrome lille oberie o body

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou taky napady, posilat gonalonse na penaltu ale je pravda, ze tam v ten moment moc vhodnych kandidatu nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

no hlavně že kluci vyhráli.Ted třikrát jedou ven.Snad něco urvou

Reagovat
lampard8

osobně jsem se divil, že nejde kopat Fekir nebo Umtiti ale Gonalons chtěl asi přetrhnout 16ti-měsícovou šňůru bez golu, bohužel neúspěšně

Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle jsem přesně čekal

Reagovat
aurelio

Bielsa dokonalé striedanie pošle dvoch hráčov v 63. minúte a jeden z nich prihrá tomu druhému na góly v 64. a 67.

Reagovat
Langi
Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě to tak chtěl . Jinak ta akce, co tomu předcházela, byla parádní.

Reagovat
smazaný uživatel

ja by som sa skôr čudoval tomu čo Fekir zahodil v 5 minúte

Reagovat
smazaný uživatel

Tak N'Jie byl taky super se svou ramosovou pumelicí

Reagovat
juninho8

ono uz sa nam vrati aj Saša a my dame takyto gol toot by som skor cakal v tych 3 zapasoch predtym ale chvalabohu ze to bolo za 3

Reagovat
smazaný uživatel

L’OL peut avoir le sourire. Si tout va bien sur le terrain, les Gones sont en tête du championnat de France de Ligue 1 avec deux points d’avance sur le PSG et quatre sur l’OM, les choses s’améliorent sensiblement en coulisses. Tandis que le club cher à Jean-Michel Aulas voit tranquillement pousser un stade de 58.000 places, opérationnel en milieu de saison prochaine, l’institution vient de publier un communiqué pour faire part de ses résultats financiers lors du premier trimestre 2014/2015. Et le moins que l’on puisse dire, c’est que les chiffres sont encourageants.

Principal enseignement de ces six derniers mois, l’OL perd de moins en moins d’argent. Tandis que son résultat opérationnel courant était en chute libre de 14 M€ lors du dernier pointage, il n’est désormais plus que de 7,8 M€, soit une amélioration de 6,2 M€. Plus encore que le chiffre, c’est son explication qui ravira les supporters rhodaniens. Si la masse salariale du club est stabilisée, celui-ci n’a pas eu recours à des ventes de joueurs pour y parvenir. Ainsi, quand les pensionnaires de Gerland s’appuyaient sur 16 M€ de ce type l’an passé pour couvrir ses pertes, ce n’est plus le cas qu’à hauteur de 3,9 M€. Conséquence directe ? L’OL ne sera pas tenu de se séparer de nouveaux joueurs en cas de qualification pour la prochaine Ligue des Champions. Tout sauf un détail !

De quoi permettre à Jean-Michel Aulas de réaliser son rêve en rentrant dans le Stade des Lumières à la tête d’une équipe composée en grande partie par des joueurs issus de la formation lyonnaise : Lacazette, Fekir, Umtiti, Ferri, Tolisso, Lopes mais aussi Grenier. De plus, si le club n’est pas contraint de vendre, la valeur marchande de son effectif est tout de même passée en un an de 87,6€ à 124,4 M€, soit une hausse de 29,6 % ! Enfin, on peut souligner la hausse substantielle du montant de ses partenariats conclus ces six derniers mois. Ces contrats ont ainsi bondi de 36% de 9,2 à 12,5 M€. Le tout avant que l’OL ne révèle le naming de son Grand Stade. Décidément, tout sourit cette saison aux Gones, quel que soit le terrain.

nejaké tie pozitíva

Reagovat
smazaný uživatel

A stačilo jenom Gourcuffovi snížit plat

Reagovat
smazaný uživatel

hovno, nakoniec sa zistilo že Gourcuff berie stále svoj základný plat, on sa vzdal iba bonusov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavý, zda kývne na novou smlouvu, kde by beztak bral maximálně tak půlku. I když podle mě nemá moc jinou možnost hrát někde stabilně základ v nějakém lepším klubu. Maximálně by mohl jít do Anglie za prachama do nějakého Sunderlandu a podobně.

Reagovat
Langi

já bych ho chtěl v Anglii docela vidět...tam by bral možná víc, ale dopadl by nakonec asi jako Rosický nebo Diaby

Reagovat
Langi

ještě s tim názvem stadionu by si mohl dát pokoj...

Reagovat
smazaný uživatel

tak ono ak by ti z toho malo kapnuť 10 mega ročne tak by si si to hneď rozmyslel

Reagovat
Langi

nebylo to náhodou původně 10 ME jednorázově? jesi ročně, tak to by ještě šlo. Tuším, že Arsenal to má taky nějak podobně...ale stejně je to trochu odklon od té vize, že si to postavíme sami

Reagovat
smazaný uživatel

Vize je super, já bych na druhou stranu byl rád, kdyby to někdo zadotoval.

Reagovat
smazaný uživatel

vždycky je to ročne ale vravelo sa zatial o sume 6 - 8 ME ročne ale Aulas by to mohol vytiahnuť vyššie

Reagovat
smazaný uživatel

N'Koulou může být out až 2 měsíce.. řekl bych, že boj o titul se nám začíná pěkně vykreslovat

Reagovat
smazaný uživatel

Tak PSG byl favorit od začátku, myslím, že to i taky skončí, stejně jako skončí Bielsa

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
juninho8

Reagovat
smazaný uživatel

ubozak

Reagovat
Langi

On uz po lidske strance pravdepodobne niz klesnout nemuze

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele