26. kolo
21.02.2015 17:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Toulouse FC 3:1

PSG i díky dvěma přesným trefám Adriena Rabiota zvládlo utkání s Toulouse a vyhouplo se provizorně do čela tabulky Ligue 1.

Domácí se nemohli proti dobře organizovaným hráčům TFC prosadit. Až do 27. minuty, kdy poprvé zaúřadoval devatenáctiletý Francouz. Javier Pastore našel Zlatana, který patičkou přistrčil mladému spoluhráči, který z rohu pokutového území zamířil levačkou přesně - 1:0. Následně mohl po rohovém kopu Lavezziho přidat druhou branku Thiago Silva, ale neuspěl.

Na druhé straně ještě před pauzou vyzkoušel Sirigovu pozornost Abel Aguilar. Skóre se však podruhé měnilo až tři minuty po změně stran. Pastore odvedl na pravém křídle vynikající práci a přesně našel Rabiota, jenž dokázal dostat balon za brankovou čáru, přestože/protože se mu věnoval Jean Daniel Akpa Akpro - 2:0.

Jenže, o pouhé tři minuty později se hosté znovu dostali na dostřel. Adrien Regattin poslal přímý kop na hlavu Alexandara Pešiće, jenž prodloužil na Wissama Ben Yeddera, který hlavou vsítil čtvrtý gól v posledních třech zápasech proti PSG. Zároveň tak ukončil 942 minut trvající čekání na přesnou trefu, což se mu v kariéře ještě nestalo.

Pak se o slovo přihlásily dvě největší útočné zbraně pařížského celku, jenže Ibrahimovićovo sólo branku nepřineslo, stejně jako Cavaniho hlavička po centru švédského útočníka. V 74. minutě se však na ukazateli skóre u obhájce titulu přeci jen rozsvítila trojka. Jean-Christophe Bahebeck, jenž se trefil v prvním vzájemném duelu v Toulouse, nacentroval přesně na hlavu Thiaga Silvy, který se nemýlil - 3:1.

V závěru to ještě zkoušel Lucas Digne, avšak Ali Ahamada jej vychytal. Následně zaváhal hrdina utkání Rabiot, ovšem Ben Yedderovi zabránil ve vstřelení druhé branky skvělým blokem Marquinhos. PSG se tedy po delší době vrátilo do čela tabulky, a čeká, jestli si Marseille poradí s ASSE a jestli Olympique Lyon porazí FC Nantes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele