26. kolo
22.02.2015 14:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

EA Guingamp - Montpellier HSC 0:2

Snová série Guingampu je u konce, a s ní i (možná až příliš neuvážené) pošilhávání po pohárových příčkách. Bretaňský klub dnes padl v domácím zápase s nevyzpytatelným Montpellierem, který tak naopak oživil svoje naděje na Evropu. Vítězný gól vstřelil hned na začátku zápasu Morgan Sanson..

Konkrétně mu to trvalo necelé dvě minuty. Na domácích přece jen byla vidět únava po těžkém čtvrtečním duelu Evropské ligy s Dynamem Kyjev, a odpočatý Montpellier tak dokázal vedení ubránit. V 56. minutě navíc druhou brankou definitivně rozhodl Kévin Bérigaud. Svěřenci Jocelyna Gourvennece si připsali teprve druhou prohru za posledních 11 duelů.

Už před výkopem bylo jasné, že eventuální vítěz si vybojuje právo snít o pohárové Evropě - Montpellier byl sedmý, Guingamp o jeden bod a jednu příčku pozadu. Jako rozhodující faktor se však nakonec ukázala fyzická připravenost. Přestože Gourvennec udělal oproti čtvrtečnímu klání hned pět změn, Les Pailladins - jejichž zápas proti Monaku byl před týdnem odložen, a měli tedy na přípravu celých čtrnáct dní - působili přeci jen svěžejším dojmem.

Bylo to vidět zejména v úvodních pasážích zápasu. Po několika desítkách vteřin poprvé udeřil muž zápasu Anthony Mounier, který našel na hranici vápna Souleymane Camaru; senegalský veterán následně vrátil míč Jorisi Marveauxovi, a ten zakončil týmovou akci nahrávkou na Sansona. Přízemní rána mladého playmakera pak propálila vše, co jí stálo v cestě.

Gólman Jonas Lössl nemohl s inkasovanou brankou nic dělat, jinak se ale činil znamenitě; v prvních 45 minutách měl mnohem více práce než jeho kolega Geoffrey Jourdren, který se mezi tyčemi musel vyloženě nudit. Dánský brankář vychytal jak Bérigauda, tak opět Sansona a také Camaru, jehož hlavička mířila přesně pod břevno.

Nejnebezpečnějším mužem EAG je letos Claudio Beauvue, montpellierská obrana si však s obávaným hlavičkářem dokázala poradit skvěle - autor 15 branek v předcházejících 15 zápasech byl hlídán nesmírně těsně a k ničemu se nedostal. Pouze jednou se mu podařilo vysmeknout se svým strážcům, v dobré pozici však pálil příliš vysoko. Krátce nato byl vystřídán.

V té době už výrazně lepší HSC vedlo o dvě branky: Younousse Sankharé udělal hrozivou chybu, když ve vlastním vápně odevzdal míč aktivnímu Mounierovi, a technicky zdatný křídelník okamžitě vyzval ke skórování Bérigauda. Ten následně ustál střet s bránícím Brou Angouou a poslal míč do sítě pod tělem vybíhajícího Lössla.

Montpellier mohl dokonce přidat i třetí trefu, střídající Djamel Bakar však trefil z penalty břevno - pokutový kop byl nařízen poté, co smolař zápasu Sankharé fauloval ve vápně Paula Lasneho. I přesto si nicméně svěřenci Rollanda Courbise dokráčeli pro tři body až nečekaně snadno, a ani k tomu nepotřebovali svého elitního forvarda Lucase Barriose, který leží doma s chřipkou.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele