Ligue 1 - preview 26. kola

20.02.2015, 08:42, aktualizováno 22.02.2015, 08:38
Previews
Lyon se může vrátit do čela tabulky, k čemuž potřebuje v domácím prostředí alespoň remizovat s Nantes. Zareagovat na včerejší vítězství PSG se pokusí také Marseille, která zajíždí do Saint-Étienne. Nedělní program kromě toho nabízí také souboje Guingampu s Montpellierem a Remeše s Métami...
EA Guingamp - Montpellier HSC  (neděle 14:00)
Guingamp má už delší dobu vynikající formu, dávno se vymanil z boje o záchranu a pokud bude až do konce sezony sbírat body tímto tempem, zaútočí ještě na pohárové příčky. Kouč Jocelyn Gourvennec se však před domácím zápasem se silným Montpellierem nehodlá podobnými vyhlídkami zabývat..

Ještě na konci listopadu byl přitom bretaňský klub jasným kandidátem na sestup; od té doby se však věci radikálně změnily a nyní mu na poháry zbývá pouhých šest bodů. Gourvennecův tým také zvládl první zápas play-off Evropské ligy, když doma otočil s Dynamem Kyjev na konečných 2:1, a navázat na tento úspěch by chtěl i proti Montpellieru, jemuž se v poslední době také daří více než dobře.

Guingamp vyhrál šest z posledních sedmi soutěžních utkání; během této série postoupil do čtvrtfinále Coupe de France, soutěže, kterou loni opanoval, a v lize vyšplhal už na osmou příčku. Sám Gourvennec však zůstává nohama na zemi. "Nemáme žádné plány, žádné specifické cíle," tvrdí. "Prostě jdeme kupředu a momentálně se nám daří. Nechci říkat, jak vysoko bychom měli skončit nebo kolik bodů chceme získat."

Skvělá forma EAG přišla prakticky okamžitě po drtivé domácí prohře 2:7 s Nice; trenér přiznává, že tak rychlý obrat nečekal, zatímco kapitán Lionel Mathis chválí zejména týmového ducha a tvrdou společnou práci. "Facka" proti Nice prý byla v tomto směru rozhodující. "Je naší prací dávat do toho vše. Trenéři na nás mají vysoké nároky, my hráči se také navzájem motivujeme. Čeká nás několik velkých zápasů a všichni se v nich chceme ukázat," tvrdí řízný záložník.

Montpellier je v tabulce sedmý, těsně před dnešním soupeřem, a na Stade du Roudourou by rád oprášil excelentní lednovou jízdu; únorová domácí porážka 1:2 s Lille ji přerušila možná až příliš brzy. Poslední zápas s Monakem pak musel být odložen pro nepříznivé podmínky. "Guingamp teď hraje skvěle, předvádí dobrý fotbal a má výsledky. Musíme jim to překazit," plánuje hostující kouč Rolland Courbis.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.20 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Reims - FC Metz  (neděle 17:00)
Mety jsou v opravdu pořádné bryndě. Mužstvo, kterému vyšel jakýsi vstup do nového ročníku, již delší dobu nemůže najít cestu k vítězství, a najednou se s 21 body ocitlo na samotném dně tabulky. Remeš se sice drží v jejím středu, ale ani tenhle klub nemůže vesele plesat. Za posledních šest zápasů získal jen dva body.

Nováček ligy naposledy prohrál doma s Guingampem, dokonce nevstřelil ani branku, a připsal si na své konto už čtrnáctou porážku v sezóně. Tříbodový výsledek naposledy slavil na začátku listopadu. A to je pořádně dlouhá doba. Trenér Albert Cartier se snaží své hráče především udržet v klidu.

Jenom aby hostům nějakým způsobem neujal vlak, vždyť na záchranu v tuhle chvíli ztrácejí již sedm bodů! "Zbývá ještě třináct kol do konce. Jestli se bojíme, že skončíme poslední? Vždyť už přece poslední jsme," říkal Cartier. "Hráči si fotbal užívají. V nejextremnějších podmínkách najdete extrémní prostředky pro to, abyste přežili."

Mety v podstatě čekají dva opravdu dost klíčové zápasy, po souboji v Remeši totiž před vlastními fanoušky přivítají příští týden také Évian. "Je jen nás, abychom našli cestu k záchraně," zakončil Cartier. Na podzim se jim souboj s aktuálním protivníkem celkem vydařil, předvedly jeden z nejlepších výkonů v sezóně a zvítězily hladce 3:0.

I domácí by potřebovali konečně zabrat. I když se nacházejí na čtrnácté, tedy nesestupové pozici, na záchranu disponují pouhým čtyřbodovým náskokem. Tým kolem Jeana-Luca Vasseura ovšem může být povzbuzený o poslední cennou remízu uhranou na půdě Marseille, kterou navíc zařídil David N'Gog v 90. minutě.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.25 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - FC Nantes  (neděle 17:00)
Lyon má Nantes rozhodně co oplácet, navíc se chce určitě vrátit na čelo tabulky, a případné vítězství by mu na něm zaručilo zpětný dvoubodový náskok. Hostům se aktuálně příliš nedaří, ligové vítězství získali naposledy ještě minulý rok, a vlastně se tak vzdali bojů o evropské poháry. Na Stade de Gerland budou domácí favoritem.

Oba celky se střetly před měsícem, a to v rámci Coupe de France, a tehdy Les Canaris slavili vítězství 3:2 díky hattricku Vincenta Bessata. Pro svěřence Huberta Fourniera tak jeden ze dvou francouzských pohárů skončil už předčasně v osmifinále. "Nechci ale žádnou pomstu," uvedl lyonský stratég.

OL potřebuje konečně zabrat, ostatně jako dva jeho největší rivalové Marseille a PSG. Druhý jmenovaný zvítězil už v sobotu, a aktuálně tak okupuje první příčku. I případná remíza by Les Gones mohla zajistit průběžné vedení, na to se však spoléhat nechtějí. Především pak proto, že třikrát v řadě jen remizovali.

Ačkoli domácím zřejmě bude chybět čtveřice Jallet, Mvuemba, Fofana a Grénier, do sestavy by se mohl vrátit nejlepší střelec ligy Lacazatte a také Benzia. "Po porážce s Nantes jsme si všechno vyříkali, našli ve hře chyby a poučili se. Soupeř je dost nebezpečný. Jako vůdci potřebujeme získávat výsledky, obzvláště když hrajeme doma," dodával Fournier.

Nantes neprožívá příliš šťastné období, za posledních devět zápasů vyhrálo jen jednou, a to právě nad Lyonem. "Bylo to tehdy překvapení, tak proč ho nezopakovat? Všichni jsme měli představu, že postoupíme, hráli jsme na 200 procent," vracel se k utkání záložník Jordan Veretout. "Celý týden jsme tvrdě pracovali, očekáváme úspěch."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.80 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
St. Étienne ani Marseille výsledkově nezáří a potřebovali by se konečně odrazit, aby si mohli plnit své cíle. Zatímco domácí postupně ztratili čtvrtou pozici, na které je aktuálně Monako, hosté mohli již dávno do čela, nebýt několika zaváhání. Pro oba je zkrátka důležité, aby svoje chyby co nejrychleji napravili.

OM remizoval dvakrát v řadě, a to jak na půdě Rennes, tak na půdě Remeše. Celkově za poslední čtyři zápasy získal z možných dvanácti bodů jen pět a má vlastně jen štěstí, že PSG ani Lyon rovněž nejsou stoprocentní. Svěřenci Marcela Bielsy jsou samozřejmě pořád ve hře o titul, ovšem delší šňůra neúspěchů by mohla znamenat vypadnutí z těchto bojů.

Dokonce se po několika nepříliš povedených zápasech v médiích mluvilo o tom, že by Bielsa marseilleské angažmá mohl vyměnit za klub v Japonsku či Saúdské Arábii. "Takové spekulace jsou normální," uvedl na pravou míru hostující trenér, jemuž ovšem smlouva skončí toto léto.

A Bielsa na tiskové konferenci nevyloučil, že by po skončení tohoto ročníku opravdu mohl odejít. "Jakmile skončí sezóna, skončí smlouva. Takže se budeme muset pobavit o nové, protože ta stávající bude neplatná," povídal. "Nemůžu vyloučit možnost, že z Marseille odejdu, nemůžu to ani potvrdit."

Argentinský lodivod by na jihu Francie rád získal ligový titul. I přesto, že poslední kola jeho mužstvu opravdu moc nevyšla. "Neexistuje jediný důvod, abychom se o to nepokusili. Role trenéra je připravit hráče tak, aby hráli dobře. Takže za případné neúspěchy pak nemůžete vinit nikoho jiného než mě," dodal Bielsa.

Ani v St. Étienne nemůžou být v žádném případě spokojení. V podstatě nyní spolu s Bordeaux a Monakem soupeří o čtvrtou pozici, která bude zajišťovat evropské poháry pro následující ročník. Jenže forma Les Verts je naprosto mizerná - z pěti zápasů uhráli jen dva body za remízy v Rennes a s Lens.

Kouč Christophe Galtier ví, že chyba není ani v ofenzívě, ani v defenzívě. Mužstvo prostě chytlo krizi a jednoduše nehraje dobře. "Potřebujeme se restartovat," říkal v rozhovoru pro oficiální klubové stránky. "Musíme si sáhnout hluboko. Proti Marseille to bude opravdu dost těžký a složitý zápas."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.55 - 3.20 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Paris Saint-Germain - Toulouse FC  (sobota 17:00)
Úřadující šampioni z Paříže hodlají napravit drobné úterní zaváhání s Chelsea, se kterou v rámci prvního osmifinálového utkání Ligy mistrů v Parku princů pouze remizovali.

"Pokud zopakujeme náš výkon proti Chelsea, tak nemůže být pochyb o tom, že Toulouse určitě porazíme," prohlásil trenér Laurent Blanc, jehož tým byl ve zmíněném střetu aktivnější. V lize to však letos není žádná suverénní jízda, nicméně přesto v závěru s největší pravděpodobností získá titul někdo z trojice PSG-Lyon-Marseille.

"V naší hře jsem viděl hodně dobrého a jsem si jistý, že když budeme hrát stejně, tři body budou v nadcházejícím ligovém zápase naše. Na tom se všichni shodujeme," dodal Blanc. Proti téfécé bude moci využít i služeb Zlatana Ibrahimoviće, který si poté odpyká dvouzápasový trest za napadení Romaina Hamoumy v duelu s ASSE.

Trenér Toulouse, Alain Casanova, by si samozřejmě přál, aby trest nastoupil hned, nicméně zároveň se švédského útočníka zastává: "Musíte se na to dívat z té lepší stránky. Zlatan je vynikající fotbalista a je dobře, že hraje právě Ligue 1. Takových hráčů si v naší soutěži musíme vážit, ne je kritizovat. Pak by mohli zamířit jinam a kvalita celé ligy by klesla."

S těmito slovy samozřejmě nelze, než souhlasit. Nejlepší střelec uplynulé sezony tedy nebude moci nastoupit proti Monaku a Lens, což zvláště v prvním případě musí kouče velmi mrzet. Nicméně v aktuálním ročníku už chyběl ve více utkáních a nutno dodat, že PSG si v naprosté většině případů dokázalo s protivníkem poradit stejně.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.30 - 5.25 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Stade Rennes - Girondins Bordeaux  (sobota 20:00)
Bordeaux si po dvou výhrách v řadě dělá znovu zálusk na pohárové pozice, zatímco v Rennes slovo "vítězství" v tomto roce ještě nepoužili.

V minulém kole si svěřenci Willyho Sagnola připsali na konto velmi důležitý tříbodový zisk v zápase proti ASSE, které díky tomu mají na dosah, stejně jako AS Monaco, které má už svoje utkání šestadvacátého kola zdárně za sebou. Jaroslav Plašil a spol. však opět začali věřit, že v konkurenci obstojí ze všech nejlépe.

"Nyní nám zase nechybí sebevědomí a o motivaci máme také postaráno. Musíme prostě co nejlépe využít této situace. Každý chce hrát, díky čemuž se tým stává silnějším. Na evropské poháry samozřejmě myslíme, nicméně základní myšlenka spočívá v tom, abychom zvítězili v každém následujícím zápase," prohlásil odhodlaně malijský záložník Abdou Traoré.

Jeho trenér nebude moci do hry poslat suspendovaného Diega Contenta, ale k dispozici mu již budou Clement Chantome a Julien Faubert, což je v honbě za předními příčkami rozhodně vynikající zpráva. Oproti tomu Stade Rennes bude spíše doufat v umístění v klidném středu tabulky. Klubový prezident je s touto situací evidentně spokojený, jelikož v příštím týdnu hodlá prodloužit smlouvu Philippe Montanierovi.

Les Rouges et Noirs vybojovali v posledních devíti zápasech pouhé tři body, díky čemuž spadli daleko za páté místo, které drželi ještě v listopadu. "Řekl bych, že náš tým přestává být efektivní, když se nahromadí zápasy. V minulých dvou měsících se střídala ligová utkání s těmi pohárovými, ale teď už znovu hrajeme jeden zápas týdně," hledá příčinu propadu Gelson Fernandes.

"Pořád do konce zbývá ještě dost duelů a my musíme co nejrychleji získat dalších deset bodů, což by nám mělo zajistit setrvání soutěži. Proti Bordeaux to určitě nebude snadné, ale rozhodně uděláme pro výhru všechno," dodal na Kapverdech narozený švýcarský reprezentant. Na hřiště už s největší pravděpodobností vyběhnou od úvodního hvizdu i jeho minulý týden pouze střídající spoluhráči Paul Georges-Ntep a Ola Toivonen. Otázka však zní, jestli to bude stačit na body.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.10 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Évian Thonon Gaillard - FC Lorient  (sobota 20:00)
Potenciálně nesmírně důležitý záchranářský souboj bude v sobotu večer k vidění v Annecy, kde se na půdě tamního Évianu představí hosté z Lorientu. Remíza pro ani jeden tým neřeší prakticky nic, případná výhra by naopak mohla mít ohromnou cenu..

Évian si od postupu do Ligue 1 stihl vybudovat pověst týmu, který dokáže zabrat vždy přesně ve chvíli, kdy mu takříkajíc "teče do bot", a současná situace by mohla být dalším důkazem této schopnosti - Les Roses totiž minulý víkend porazili Lens 2:0 a nyní si chtějí vyšlápnout na dalšího konkurenta. Momentálně osmnáctý tým ztrácí na záchranu dva body, výhra by jej tedy mohla vysvobodit z pásma ponoru.

Naopak Lorient by při takovém scénáři zaujal místo ÉTG. "Zápas v Lens byl velmi důležitý, ale ještě jich zbývá 13," odmítal předčasnou euforii kouč Pascal Dupraz. "Naším cílem je získat 40 bodů a neohlížet se přitom na výsledky ostatních týmů. Až této mety dosáhneme, uvidíme, co bude dál."

"Hráči podali v Lens výborný výkon. Dominovali jsme, snažili se útočit," těšilo kouče, který nyní očekává podobné představení i proti tradičně ofenzivnímu Lorientu. "Věděli jsme, že autor první branky bude mít napůl vyhráno, a šli jsme za gólem. Naštěstí se to povedlo. Tyto zápasy jsou zrádné až do samého konce, Lens jsou bojovníci a rvali se do závěrečného hvizdu. Pro nás je ale důležité, že jsme od první minuty přesně věděli, co a jak chceme hrát," zakončil Dupraz spokojeně.

Ani Lorientu se letos příliš nedaří, od sestupového pásma jej dělí pouze dva body a kouč Sylvain Ripoll zatím nepůsobí tak charismatickým dojmem jako jeho předchůdce a dlouholetý mentor Christian Gourcuff. Také u Les Merlus bylo nicméně minulý víkend vidět zlepšení - i když podle Ripolla byla domácí remíza 1:1 s vedoucím Lyonem spíše ztrátou.

"Ukázali jsme spoustu pozitivních věcí, ale celkový pocit mám smíšený. Je frustrující, že jsme nedokázali urvat všechny tři body," uvedl trenér, který si v dospělém fotbale kroutí svoji první sezonu. "Pokud se na to ale podívám komplexněji, nezbývá mi než vyseknout týmu poklonu. Přístup hráčů byl příkladný, ukázali velkou mentální sílu a potvrdili, že se mohou měřit s kýmkoliv," dodal.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.00 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SM Caen - RC Lens  (sobota 20:00)
V souboji ligových noviců vyzve patnácté Caen předposlední Lens.

První vzájemný střet ze září minulého roku branku nepřinesl, ovšem tentokrát je mírným favoritem Caen, které vyhrálo čtyři z posledních pěti ligových duelů. A minulý víkend remizovali svěřenci Patrice Garandeho díky dvěma slepeným gólům v samotném závěru zápasu s PSG, což trenéra velmi potěšilo, neboť - jak sám říká - "na cestě za záchranou se počítá každý bod."

Kdo by to byl před sezonou čekal, že po dvou odehraných třetinách budou mít nejblíže k záchraně právě borci SM Caen. Mnohem větší šance se dávaly Métám, a především právě Lens, které má s Ligue 1 nejvíce zkušeností. Současné rozpoložení obou mužstev však napovídá, že v sobotu večer prodlouží na Stade Michel d’Ornano domácí celek svou sérii neporazitelnosti na šest zápasů.

"Prožíváme velmi dobré období a Lens je za těchto okolností určitě soupeř k poražení,"nechal se slyšet brankář Rémy Vercoutre. Statistika vzájemných utkání těchto týmů tomu ovšem příliš nenapovídá. Povětšinou se jednalo o hodně vyrovnané zápasy a nutno dodat, že v poslední době přicházelo Lens o body v některých případech i proto, že chybělo trochu toho štěstíčka. Rozhodně to nebylo tak, že pokaždé za soupeři výrazně zaostávalo. I tentokrát se tedy dá očekávat, že půjde především o tuhou bitvu, kterou by mohl rozhodnout jeden jediný gól.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.40 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SC Bastia - Lille OSC  (sobota 20:00)
Ač by v to ještě pár měsíců zpátky nikdo z fanoušků nedoufal, nyní - na konci února - jde Bastia do domácího souboje se silným Lille jako poměrně jasný favorit. Pod vedením kouče Ghislaina Printanta nabral ostrovní celek výbornou formu, zatímco v Lille už teď vědí, že na tuto sezonu budou nejspíš chtít zapomenout..

Z aspiranta na titul se totiž letos stal nudný tým středu tabulky; Dogy mají obrovské problémy střílet góly, a jelikož brankář Vincent Enyeama příliš neinkasuje, je výsledkem nezáživný fotbal a průběžné jedenácté místo. Na Evropu ztrácí normandský tým devět bodů, na sestupové příčky má šestibodový náskok, a pokud se nestane něco opravdu nečekaného, zůstane zhruba v této pozici až do konce sezony.

Podle některých fanoušků je podobný scénář příliš nedůstojný; tito příznivci poslední dobou volali po hlavě kouče Reného Girarda, sám zkušený stratég však neztrácí půdu pod nohama. "Současná situace mě netěší, je to pro mě něco úplně nového. Je to ostudné," nezastírá muž, který dovedl Montpellier k titulu v roce 2012. "Fanoušci mají svůj pohled. Vše je mnohem jednodušší, když se daří. Samozřejmě se v této pozici necítím dobře, ale nikdy v kariéře jsem ještě nerezignoval a neudělám to ani teď. Mým úkolem je vydržet a snažit se zuby nehty o nápravu," dodal bojovně.

Vzhledem k okolnostem se tak před Dogami objevují nové cíle, jako skončit v první polovině tabulky a připravit se ideálně na následující ročník (vzpomeňme, že Girardův Montpellier triumfoval rovněž ve třetí sezoně poté, co ta druhá skončila zklamáním). Podle kouče samotného je však nyní nejdůležitější neztrácet zápal do hry.

"Tři body," odpověděl lakonicky na otázku, jakou motivaci mají jeho hráči před dlouhým výletem na Korsiku. "Pořád mluvíme o Ligue 1, nejvyšší francouzské soutěži. Chceme co nejvíce bodů." V Bastii to však budou mít jeho svěřenci nesmírně těžké - Printantův tým má totiž jednu z nejlepších forem v lize, neprohrál už osmkrát v řadě a dokonce postoupil i do finále Ligového poháru. Ve všech soutěžích padla Bastia jedinkrát za posledních 13 utkání.

Případný úspěch pak bude znamenat, že v tabulce přeskočí dnešního soupeře; to je obrovský posun na tým, který ještě dva měsíce zpátky platil za jasného kandidáta na sestup. Girard se na Stade Armand Césari bude snažit navázat na poslední venkovní představení - tehdy se jeho Dogy představily v Montpellieru, a jeho dobrá znalost tamního prostředí pomohla k překvapivé výhře 2:1. "Chceme zopakovat to, co se nám povedlo na Mossonu," zakončil hostující kouč.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.00 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - AS Monaco  (pátek 20:30)
Páteční předehrávku 26. kola ve Francii obstará derby dvou ambiciózních celků z Azurového pobřeží - domácí Nice se pokusí vyšlápnout si na silné Monaco. Hosté jsou v nezáviděníhodné situaci, neboť se musí vyhnout myšlenkám na blížící se osmifinále Ligy mistrů..

V něm se utkají s Arsenalem, a přestože papírově je anglický klub favoritem na postup, Monaco už na podzim sbíralo v prestižní soutěži mnohem lepší výsledky, než řada pozorovatelů očekávala. Nejdříve se ale musí svěřenci Leonarda Jardima soustředit na výlet do Allianz Riviery; pokud totiž neuspějí, pohárová Evropa na příští rok se jim povážlivě vzdálí.

Knížecí klub je aktuálně pátý, s jednobodovou ztrátou na Saint-Étienne, nicméně má zápas k dobru; poslední naplánované klání s Montpellierem totiž bylo odloženo. To znamená, že poslední duel v Ligue 1 sehrálo AS 8. února v Guingampu, kde překvapivě padlo 0:1 a přerušilo tak dvouměsíční sérii neporazitelnosti (a neprůstřelnosti).

"Neměli jsme dobrý start do sezony, ale to už je za námi. Udělali jsme obrovský pokrok, jak dokládají naše nedávné výsledky," je přesvědčen tuniský stoper Aymen Abdennour, který také potvrdil, že předsezonní cíle stále zůstávají na místě: "Pořád bojujeme na třech frontách. V Lize mistrů se pokusíme vydržet co nejdéle, stejně tak v Coupe de France. V Ligue 1 chceme skončit do třetího místa."

Monaco už nicméně přišlo o jednu velkou šanci na trofej, když v semifinále Coupe de la Ligue vypadlo s Bastií po velkém boji a penaltovém rozstřelu; šance probít se napřesrok do Evropy se tak pro Jardimův tým trochu zúžila. Případný úspěch v Nice jej může vyšvihnout do první čtveřice, ale domácí Les Aiglons určitě nedají soupeři nic zadarmo - koneckonců v podzimním klání se postarali o velké překvapení, když na Stade Louis II vyhráli 1:0. Ukazuje se zkrátka, že v derby opravdu nejsou jasní favorité.

Svěřenci Claude Puela navíc zatím prožívají skvělý rok 2015 - v lize jsou dosud neporaženi, když na úvodní tři výhry navázali třemi remízami. To jim stačí k průběžné deváté příčce, šest bodů za dnešním protivníkem. Ofenzivní záložník Valentin Eysseric však spokojen není; podle něj měli Les Aiglons v některém z oněch remízových zápasů zvítězit, aby se konečně oprostili od sestupových starostí.

"Kdybychom měli 38 bodů, byla by situace úplně jiná. Takto stále nejsme v bezpečí," podotkl bývalý hráč Monaka, ačkoliv osmnáctý Évian je vzdálen celých 8 bodů. "Teď to chce dvě výhry, abychom se mohli koukat spíš před sebe než přes rameno. První z nich by měla přijít doma v derby."

Eysseric v rozhovoru pro oficiální stránky OGC jasně uvedl, že ačkoliv monacký klub má stále v srdci, v současnosti jej zajímají pouze výsledky Nice - a s ohledem na nadcházející duel je optimistou. "Monaco není tak silné jako loňskou sezonu, i když v lize se mu stále daří dobře. Bude to velká bitva. Už dlouho se nestalo, aby se v tomto derby střetly dva týmy z horní poloviny tabulky. Chceme naše fanoušky potěšit pěkným fotbalem, a samozřejmě góly," dodal.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.80 - 3.00 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Olympique Lyon25156449:1951
2.Olympique Marseille25154646:2549
3.Paris Saint-Germain251310243:2249
4.AS Saint-Étienne25118627:1941
5.AS Monaco24117625:1940
6.Girondins Bordeaux25117730:3040
7.Montpellier HSC24106831:2436
8.EA Guingamp251121230:3635
9.OGC Nice2597928:2934
10.FC Nantes2589820:2533
11.Lille OSC2588920:2132
12.Stade Rennes25871025:3331
13.SC Bastia2579926:2730
14.Stade Reims25861130:4230
15.SM Caen25771135:3728
16.FC Lorient25841329:3428
17.Toulouse FC25841326:3728
18.Évian Thonon Gaillard25821526:4026
19.RC Lens25571324:3422
20.FC Metz25561419:3621

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (40)

Přidat komentář
Langi

H.Fournier: "Alex Lacazette bude ve skupině proti Nantes"

Reagovat
Godwinson

Hlavně, ať nastoupí

Reagovat
Israha

Ty seš letos dobře napojený na lyonský bandwagon .

Reagovat
Godwinson

To ne, jen jsem chtěl vyhrát 100 eur ve fantě Ale co se zranil Alex už je to v háji.

Reagovat
smazaný uživatel

ale no tak, vsichni prece vime, ze z te soucasne spicky potaji lyonu prejes, skoro az fandis... a logicky, komu jinemu taky

Reagovat
Godwinson

Určitě a ani ne potají ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Marseille

Reagovat
Israha

Reagovat
smazaný uživatel

az tam zase bude nejaka reprezentativni osobnost jako didi, tak v poradku

Reagovat
smazaný uživatel

Příští sezonu i ty přestoupíš na stranu dobra a budeš fandit tomu správnému Olympiqu.

Reagovat
Murtago

Aspoň náhradního brankáře k němu mohli přidat.

Reagovat
Godwinson

Nancy

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Já toho Pastoreho žeru!

Reagovat
mastakillah

Pastore

Reagovat
mastakillah

Silvovo bránění

Reagovat
Godwinson

Koloděj hraje v Seville stopera, pak má tu ligu někdo brát vážně

Reagovat
smazaný uživatel

aulasi, mam jedno prani...

Reagovat
Godwinson

... snad ne jeho

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne pokud bedimo fakt chce odejit do zahranici, tak by byl nalevo jen dabo ( ) a pak mozna tolisso, ktery ale uz nejaky cas hraje v zaloze, nenapada me bohuzel lepsi alternativa, sice by byl lyon za kokoty, nicmene ja bych kola moc rad uvital zpatky

Reagovat
Godwinson

Chápu, já mu nikdy na chuť nepřišel a už delší dobu "doufám", že Aulas půjde po Guerreirovi. Letos už by se nabízel i Amavi. Ale uvidíme, nedávno jsem četl o nějakém asi 27 letém Srbovi z belgické ligy ( ).

Reagovat
smazaný uživatel

guerreiro se mi zrovna minule kolo proti OL libil asi nejvic z hracu lorientu

Reagovat
Langi

ale neni ten Guerreiro uz spis kridlo?

Reagovat
smazaný uživatel

Dabovi končí v lete zmluva

Reagovat
smazaný uživatel

tak tim spis

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sanson je luxusní hráč

Reagovat
Godwinson

Hodně vtipný závěr zápasu

Reagovat
Godwinson

Alex v základu

Reagovat
smazaný uživatel

Fekir

Reagovat
smazaný uživatel

Haluz-nehaluz ale zaslúžený gol

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho fotbalu ale bolí oči. A ta obrana bez Milana a Jalleta je taky o třídu horší. Dabo nedělá nic jiného, než přihrává Konému a neviděl jsem ho v žádném náběhu za obranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dabo-Kone to je smrtelná kombinácia pre moje nervy

Reagovat
smazaný uživatel

Seš stejný rasista jako Fournier

Reagovat
Israha

Ocampos v základu místo Thauvina, no konečně. Akorát Romain zas utřel hubu . ASSE už se Sallem, to bude jiná káva než abysmální Baysse...no uvidíme. Bude to zápas o chycení druhého dechu, výhra nakopne jednoho i druhého. K nasrání, že se to dneska kryje s Realem, blbé hrací časy...

Reagovat
smazaný uživatel

Omg Marseille vyrovnat a okamžitě.

Reagovat
smazaný uživatel

No hurá, a teď poprosím nudný fotbal bez branek až dokonce. Děkuji.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Podruhé za dva týdny vyrovnání v nastavení...a kupodivu opět Aloe u toho. Všimne si Bielsa toho, že to náhoda není ani omylem?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele