26. kolo
21.02.2015 20:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

SC Bastia - Lille OSC 2:1

Bastia potvrdila vynikající formu z posledních kol, před vlastními fanoušky udolala mátožné Lille 2:1 a přeskočila jej tak v tabulce. Svěřenci Ghislaina Printanta tak po třetí výhře v řadě mohou pomalu přestat myslet na boj o záchranu..

Hosté přitom nezačali vůbec špatně a v 17. minutě šli po ráně Ryana Mendese zaslouženě do vedení, ale korsický celek ještě do poločasu otočil trefami Giovanniho Sia (22') a Floyda Ayitého (40'). Úvod zápasu byl nicméně poměrně jednostranný, jako by se Dogy rozpomněly na nečekanou nedávnou výhru na Montpellieru; Koubemba sice ještě v 7. minutě těsně minul, o deset minut později se však už hosté mohli radovat. Franck Béria narýsoval přesný pas na Mendesovu hlavu a Lille šlo do vedení.

Bastijští Lvi jako by si až v tuto chvíli uvědomili, že se vůbec hraje; jejich reakce však byla ukázková. Prakticky okamžitě zatlačili roztahovačného soka do defenzivy a o pět minut později již bylo vyrovnáno - Ayité si narazil s Gaëlem Danicem, společně vyšachovali zkušeného stopera Marka Bašu, a míč se následně od tožského křídelníka dostal až k Siovi, který chladnokrevně propálil Vincenta Enyeamu.

Africká spolupráce Ayité - Sio se podepsala i pod druhý gól Korsičanů, ten však nebyl uznán pro ofsajd - Sio tak přišel o šanci zaznamenat svoji třetí trefu ve dvou zápasech. Nakonec to ale domácí mrzet nemuselo. Pět minut před koncem první půle totiž Danic ukradl těsně před vápnem balon Sofiane Boufalovi a posunul jej na dobře postaveného Ayitého, jehož nekompromisní dělovka málem protrhla síť.

Po změně stran už se Dogy na přílišný odpor nezmohly, naopak sebevědomě hrající Bastia pohodlně hlídala těsné vedení a sama mohla přidat třetí trefu. Ryad Boudebouz například vypálil nebezpečně z velké dálky, ale Enyeama dokázal jeho ránu vyrazit na roh (58'). Na druhé straně se do jediné šance ve zbytku utkání dostal Koubemba, který sice obešel gólmana Aréolu, míč přes blokujícího veterána Sébastiena Squillaciho ale do sítě neprotlačil. A protože závěrečný tlak na vyrovnání vůbec nepřišel, posouvá se Bastia po výhře 2:1 do první poloviny tabulky.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele