Ligue 1 - souhrn 26. kola

27.02.2010, 20:57, aktualizováno 28.02.2010, 23:08
Komentáře a souhrny
Marseille zvládla zápas v Paříží, je třetí. Lille doma přenechalo všechny body Auxerre a trochu ztratilo v boji na čele. Lyon vyhrál doma nad Nice a posunul se na třetí příčku. Druhý je Montpellier, který dokonce bodově dotáhl Bordeaux. V sobotu jinak moc branek nepadalo, Grenoble šokoval Nancy a vyhrál na jeho hřišti 2:0.

Paris Saint-Germain - Olympique Marseille 0:3

28.02.2010 21:00

Góly: 15. Hatem Ben Arfa, 54. Lucho González, 71. Benoît Cheyrou

Zcela jasný průběh měl šlágr 26. kola Ligue 1, v němž PSG vysoko prohrálo Marseille. Po čtvrthodině hry otevřel skóre Ben Arfa, na začátku druhé půle na rozdíl dvou branek zvyšoval Lucho González. Definitivní tečku za utkáním udělal dvacet minut před závěrečným hvizdem Cheyrou.

Skóre se měnilo už po patnácti minutách. Hosté zahrávali volný kop, Bonnart poslal míč na hlavu Cheyroua. Hlavičkový souboj mezi ním a obráncem Camarou však skončil nerozhodně, balón se však odrazil k Ben Arfovi, který si jej zpracoval a přesnou ranou k tyči poprvé zmrazil fanoušky PSG.

Domácí mohli vzápětí vyrovnat, ale volej z kopačky Erdinga dokázal brankář Mandanda zlikvidovat. V závěru poločasu ale mohli druhou branku přidat hosté. K rozehrání standardní situace se opět postavil Bonnart, tentokrát ale hlavičkoval Heinze. Jeho pokus však dokázal gólman Edel zneškodnit.

Druhý poločas přinesl druhý gól v síti Pařížanů. Svůj podíl viny na něm nese gólman Edel, který Heinzeho centr vyrazil přesně do míst, kde stál Lucho González a ten jej bez rozpaků poslal do sítě - 0:2.

Dvacet minut před koncem bylo jasné, který tým bude králem večera. Třetí gól do sítě PSG přidal Cheyrou a tato branka vyvolala velký neklid mezi domácími fanoušky, kteří se s vysokou prohrou nedokázali smířit. Zápas byl na několik minut přerušen. Po chvíli se ale opět pokračovalo.

Pařížané se v závěru snažili vstřelit alespoň čestnou branku, ale to se jim nepovedlo a Marseille si tak odváží tři body za vítězství 3:0.

Více informací k zápasu

Lille OSC - AJ Auxerre 1:2

28.02.2010 19:00

Góly: 34. Eden Hazard - 19. Roy Contout, 72. Roy Contout

Konec dobrých výsledků na domácím hřišti. Lille dnes teprve podruhé padlo na svém stadionu, navíc s jedním ze svých přímých konkurentů. Obě branky Auxerre vstřelil Roy Contout, za Lille se trefil pouze Hazard.

OSC tak na domácím hřišti prohrálo po dlouhých měsících. Vždyť naposledy to bylo vůbec v prvním kole. A přestože Lille zůstává na čtvrtém místě, jeho náskok se může ztratit po dnešním večerním utkání Marseille. Naopak Auxerre přiživilo svou naději na evropské poháry, nyní na ně ztrácí již pouze dva body. Pro AJA je to již druhá výhra v řadě.

Zápas byl pro nepříznivé počasí odložen o dvě hodiny, což nedopřálo příliš klidu domácím. Oběma mužstvům přitom chyběl jejich výsostný útočník. Domácí se museli obejít bez Gervinha, hosté zase přicestovali bez stále-zraněného Jeleńa. A přestože pouze poslední Grenoble vstřelil na svých venkovních putováních méně branek než šesté Auxerre, nakonec se hostům dnes podařilo zázračně dvě branky vsítit.

Po vcelku nezáživném začátku se diváci dočkali první vážnější šance. A z té hned padl první gól. Po devatenácti minutách se rohového kopu ujal Benoît Pedretti, míč namířil téměř přesně na hlavu Contouta. A ten se nemýlil. Svou druhou trefou v sezoně poslal hosty do vedení - 0:1.

Zato gólová mašina z Lille jako by se v poslední době zasekla. Domácí mužstvo dokonce ztrácelo i ve středu pole. Přesto se ve 34. minutě dostalo znovu do boje. Pěkná narážečka mezi Florentem Balmontem a Yohanem Cabayem přelstila soupeřova obránce a k míči se poté prodral aktivní Hazard. Mladičký Belgičan zapůsobil opět velice jistě a vyrovnal na 1:1.

Mnozí si mohli myslet, že nejlepší ofenzivní mužstvo Ligue 1 brzy svého konkurenta přejede. Vždyť AJA letos vstřelilo mimo svůj stadion více než jednu branku pouze jedinkrát. Malé upozornění pro OSC ale vyslal ještě před změnou stran Jean-Pascal Mignot, který z veliké vzdálenosti zamířil o kousek mimo.

Po přestávce se opět připomněli domácí. Nebezpečný pokus Obraniaka ale úspěšný nebyl, stejně jako Ramiho hlavička. Nakonec to tak musel být opět hostující Contout, který domácím ukázal, jak znovu najet na gólové tempo. Tento útočník využil chyby Adila Ramiho, jednoho z čekatelů na pozvánku do francouzské reprezentace, který si neporadil s dlouhým nákopem Mignota. Bývalý střelec Amiens si pak míč chvíli vezl, nakonec ho ale propasíroval mezi nohama Landreaua. Přitom do této doby měl na svém kontě Contout pouze jednu branku...

Na konci zápasu se ještě snažil Cabaye, nicméně ze své šance nic nevytěžil, a domácí tak tentokrát zůstali bez bodů.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Stade Rennes 3:1

27.02.2010 21:00

Góly: 25. Joris Marveaux, 36. Joris Marveaux, 82. Souleymane Camara - 70. Jimmy Briand

Fotbalisté Montpellieru napravili poslední zaváhání na půdě St. Étienne a doma si skvěle poradili 3:1 s Rennes. Bodově se tak dotáhli na vedoucí celek ligy Bordeaux, ačkoli ten má ještě dva zápasy k dobru. První dvě branky domácích vstřelil v první půli Marveaux, hosté sice zásluhou Brainda v 70. minutě snížili, ale tři body pro HSC pečetil nakonec Camara.

Rennes přitom nezačalo utkání špatně, do velké příležitosti se dostal ghanský zabiják Asamoah Gyan, jenže jeden na jednoho proti gólmanovi Jourdrenovi neuspěl. Nakonec se jeho neproměnění ukázalo jako velký luxus. Costa našel ve 25. minutě z přímého kopu zprava ve vápně volného Marveauxe, jenž z vápna zamířil přesně k tyči a domácí náhle vedli.

Z obdobné situace Montpellier skóroval o deset minut později podruhé. Costa znovu skvěle poslal míč ze standardky do vápna, a ač měl Marveaux těžký úhel, dokázala jeho střela zapadnout do sítě. Ve druhé půli Costa znovu nešetřil přesně zahranými volnými kopy, na něž musel reagovat gólman Douchez, přesto HSC v 70. minutě určitě zatrnulo.

Výhru neměl v žádném případě v kapse. Dlouhý balón parádně zpracoval Briand a chladnokrevně zakončil za záda Jourdena. Třetí pojistný gól Montpellieru mohl zajistit o deset minut později Montaňo, nakonec ho zastoupil jen o pár chvil později Camara, který z protiútoku vymetl pavouky v šibenici Douchezovy branky.

Nepovedené klání hosté pečetili dvěma naprosto zbytečnými červenými kartami v závěru utkání. Manganeho, jenž musel pod sprchy po druhé žluté kartě, následoval v nastaveném čase ještě Gyan. Oba tak oslabí Rennes pro příští ligová kola.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - RC Lens 1:0

27.02.2010 19:00

Góly: 57. Kévin Dupuis

Vyrovnaný duel mezi Toulouse a Lens dopadl šťastněji pro domácí. Nováček ligy nebyl v zápase o nic horším týmem, Dupuis ovšem dokázal využít krkolomné situace z 57. minuty a zařídit Toulouse všechny body. V koncovce se nedařilo hostujícímu útočníkovi Eduardovi, který ve druhé půli dokonce nastřelil tyčku.

Nejprve se ocitl v dobré gólové příležitosti hostující Boukari, jehož zastavil povedeným zákrokem brankář Pele. Pak obešel kolem Cetta rychlík Eduardo Dos Santos, jenže tentokráte se Pele do vzduchu ani vrhat nemusel, protože Brazilcova střela letěla nad břevno. Největší šanci první půle spálil Eduardo po centru Boukariho, když po něm zamířil hlavou jen vedle.

Po půlhodině hry se mohlo ujmout vedení Toulouse, ovšem Runje se štěstím, od tyče a ven, vyrazil pokus z přímého kopu od Machada. Machado zatopil Runjemu o pár chvil později znovu a chorvatský strážce branky musel i jeho druhou ránu s těží likvidovat.

I do druhého dějství nevstoupilo Lens vůbec špatně. Deset minut po přestávce Sow vyslal skvělou přízemní střelu, s níž se Pele rozhodně mazlit nemohl. Hosty vytrestala jen jediná menší chyba obránce Bedima. Ten se snažil odkopnout balón do bezpečí nůžkami, jenže spíše ho zpracoval pro Sissoka. Toho ještě stačil vychytat Runje, ale na dorážku Dupuise už Chorvat neměl.

Lens mělo ve zbytku utkání dvě vyložené šance na vyrovnání, Kovačevičovu volej ale zlikvidoval na brankové čáře s vypětím všech sil Pele a deset minut před koncem stačil Eduardo nastřelit pouze tyčku, od které míč do sítě nakonec nedoputoval.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - AS Saint-Étienne 1:0

27.02.2010 19:00

Góly: 77. Johan Audel

Nadšení Saint-Etienne po výhře nad Montpellierem je pryč. Jejich tým znovu prohrál. A boj o záchranu tak bude vzhledem k rozlosování ještě zajímavý. Jedinou branku zápasu s Valenciennes vstřelil ve druhém poločase Johan Audel.

Pro VA to znamená již třetí výhra v lize za sebou. Tým ale nikdy nevstřelil více než dvě branky, na druhou stranu inkasoval pouze jednou. Díky tomu tak tým snad ještě může pomýšlet na evropské poháry, na které z osmé pozice ztrácí pouze šest bodů. Naopak St. Etienne prohrálo potřetí z posledních pěti ligových utkání. Celek sice zůstává na šestnáctém místě, nicméně sestupující Le Mans má jeden zápas k dobru.

Domácí byli v průběhu zápasu lepším týmem, z počátku se ale nedokázali dostat do žádné vážnější šance. Všechny střely skončily na jistém brankáři Janotovi. První zaznamenání hodný pokus vyslal ve třetí minutě na jeho branku Renaud Cohade, který z dvanácti metrů netrefil vytyčený prostor o pár centimetrů.

O tři minuty později již lépe zamířil Gael Danic, když se dokonce trefil do branky. Respektive spíše do brankáře. Janot si totiž bez problémů poradil. Do vyložených šancí se ale domácí dostat nemohli, St. Etienne se o útočení snad ani nepokoušelo. Snad až v posledních pár minutách první půle.

Guirane N'Daw si to prodribloval až do pokutového území, nicméně Penneteau s jeho pokusem příliš nezápasil. Pět minut před přestávkou si brankář poradil také se střelou Boukaryho Saka, která chytila navíc nebezpečnou teč.

O poločase jako by domácí polila živá voda. Či spíše útočná. Či třeba efektivní. Hned po změně stran totiž domácí na hřišti lítali ještě rychleji než v první půli. Siaka Tiene našel Fahid Ben Khalfallah, jenž ale hlavičkoval pouze do připraveného brankáře. Sanchez Moreno pak zase ze solidní pozice mířil těsně mimo. Dalekonosný pokus Rudyho Matera již znamenal pohyb pro brankáře Janota, který se efektivně a efektně vznesl do vzduchu.

Brankář ale nemohl nic dělat v 79. minutě. Ben Khalfallah na vzdálenější tyči objevil Johana Audela, ten trefil míč přesně. Skvělou střelou rozhodl utkání - 1:0.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Grenoble Foot 38 0:2

27.02.2010 19:00

Góly: 14. Yoric Ravet, 78. Yoric Ravet

Svou první ligovou výhru zvenku si připsal poslední Grenoble. O výhru 2:0 z půdy tragicky hrajícího Nancy se postaral dvakrát Yoric Ravet, jenž skóroval v obou poločasech. Domácí tak zahodili skvělou šanci posunout se blíže ke středu tabulky a definitivně se odpoutat od sestupových starostí.

Když v osmé minutě domácí Dia napálil břevno, dalo se čekat, že bude jen otázkou času, kdy alpskému Grenoblu spadnou hradby. Jenže hosté se jako odevzdaný protivník v žádném případě nechoval. Jen o šest minut později zakombinoval na pravé straně Boya, vymotal se ze sevření a nacentroval do vápna, míč se pak odrazil k Ravetovi, jenž nekompromisní volejí otevřel skóre utkání.

Nancy bylo jako opařené, outsidera duelu prakticky vůbec neohrožovalo. Ten naopak dál sympaticky hrozil dále. Těsně před přestávkou se opřel do míče Battles a gólman Bracigliano tak tak zasáhl. Ve druhém dějství nevypadala hra ASNL o nic lépe než v první půli. Snad jen přímý kop Ouaddoua se dá považovat za větší šanci, se kterým si však poradil brankář Viviani.

Jinak mohli za hosty skórovat Matsui, v 65. minutě také po Saugetově centru zprava Akrour, Bracigliano však dál držel pro svoje mužstvo falešnou naději. Nakonec v 78. minutě zajistil tři body pro Grenoble svým druhým gólem v utkání Ravet, který pokus z přímého kopu zakroutil přesně, a navíc s elegenací, pod břevno.

Více informací k zápasu

AS Monaco - US Boulogne 1:0

27.02.2010 19:00

Góly: 41. Moussa Maâzou

Tragédie. V hlavní roli: Boulogne. Ano, nováček soutěže své fanoušky opravdu příliš netěší. Znovu prohrál, raději si ani nepřipomínat, kdy se naposledy hráči USBCA radovali ze tří bodů. Tentokrát je porazilo Monako, jehož jedinou branku vstřelil krátce před koncem prvního poločasu Ouwu Maazou.

Monako tak konečně napravilo špatné výkony a výsledky z minulých ligových kol. Třikrát v řadě totiž prohrálo. Díky plnému bodovému zisku ale nyní knížecí klub možná opět může začít pomýšlet na pohárovou Evropu. Ze sedmého místa ztrácí pouze pět bodů. Naopak Boulogne nevyhrálo již pojedenácté v řadě a začíná to s ním být ještě vážnější. Na poslední Grenoble má nyní náskok pouhých tří bodů.

Chvíli po zahájení zápasu mířil kousek nad branku domácí Sebastien Puygrenier, jemuž na šanci přihrával z rohového kopu Nene. Byl to ale falešný poplach v obraně Boulogne, hosté totiž od této chvíle převzali iniciativu a byli lepším týmem. Frederic Da Rocha svůj projektil vypustil pouze pár centimetrů nad Ruffierovo břevno.

Skvěle zahraný přímý kop v podání Alexandra Cuviliera zase musel skvělým zákrokem polapit sám. Jak se ale blížil konec poločasu, dostávali se domácí čím dál častěji do zakončení. Nakonec vše vyústilo v úvodní branku zápasu. Alejandro Alonso svým centrem na vedlejší tyč objevil nestřeženého Maazoua, který se trefil znovu. Jean-Francois Bedenik byl bez šance. Nigerský útočník má na svém kontě již tři branky v dresu Monaka.

Boulogne ukázalo zkraje druhého poločasu pěknou protiakci. Da Rocha z dvaceti metrů napálil míč, Ruffier si s ním ale opět poradil. Za pomoci skvělého zákroku. Ještě blíže vyrovnání se hosté objevili po pár minutách. Cuvilier svým rohovým kopem našel hlavu Laurenta Agouaziho. Bohužel pro něj ale míč skončil pouze na břevnu.

Hosté se dále tlačili do ofenzivy. Ovidi Karuru z dvanácti metrů pořádně protáhl Ruffiera. Na druhé straně se opět připomněli domácí, kdo jiný to mohl být než Nene. Jeho přímý kop ale do branky nevlétl, před svou cestou mimo hrací plochu se ale ještě otřel o jednu z tyček. Poslední šanci USBCA spálil Johan Ramare, z dvaceti metrů napálil znovu pouze Ruffiera a domácí mohli možná trochu nezaslouženě slavit.

Více informací k zápasu

FC Lorient - FC Sochaux 1:0

27.02.2010 19:00

Góly: 34. Sigamary Diarra

Lorient si konečně vylepšil chuť. Po třech nepovedených zápasech zabral a na domácím hřišti vybojoval všechny body proti trápícímu se Sochaux. Jedinou branku utkání vstřelil záložník Sigamary Diarra. Za hosty opět nenastoupil český útočník Václav Svěrkoš.

Oranžoví tak po remíze s Toulouse a následnými dvěma porážkami - nejprve s Bordeaux, následně v poháru s Nice - znovu zvítězili. Tři body jim pomohli k vzestupu o jednu příčku, na devátou pozici. Sochaux zůstává stále na patnáctém místě, přestože tým nevyhrál již pět ligových zápasů v řadě. Naposledy se žlutí v lize radovali na konci ledna.

Hosté vstupovali do zápasu s chmurnou náladou, vždyť minulé utkání proti Lyonu pro ně dopadlo tragicky - nakonec skončilo 0:4. Ve dvou posledních utkáních se navíc týmu nepodařilo skórovat. Jejich první pokus tak přišel až po dvaceti minutách hry. Nejnebezpečnější z mnoha dalekonosných pokusů vyslal na domácí branku Ryad Boudebouz, jeho střela se ale přehoupla přes břevno.

Naopak, první atak Lorientu byl hned odměněn první brankou. Morgan Amalfitano se prodral po pravé straně, přičemž si poradil s bránícím Boukarym Dramem. Centrem hledal nabíhajícího Diarru, který svou nechytatelnou hlavičkou ke vzdálenější tyči překonal brankáře Richerta - 1:0.

Sochaux se prakticky ihned dostalo do nebezpečné protiakce. Na jejím konci byla lednová posila Ideye Brown, brankář Audard ale ukázal svůj um pěkným zákrokem. Naopak druhou půli začali lépe domácí. V 56. minutě zahrával přímý kop Franco Sosa, ale ze solidní pozice přestřelil.

O dvě minuty později přišla ještě lepší šance - Diarra se zjevil v pokutovém území naprosto nebráněný a pouze výborný a vynikajícího zákrok brankáře Richerta udržel Sochaux v zápase. Za to se mu mohl odměnit Ryad Boudebouz, jenž předvedl neobyčejně krásné sólo. Konec ale nebyl šťastný, jak tomu bývá. Jeho střela skončila mimo branku.

Daleko zaměstnanějším brankářem ale zůstával Teddy Richert. Pár minut před koncem si dokázal brilantně poradit s dalším Diarrovým pokusem z pokutového území. Tentokrát ho tam našel Laurent Koscielny. Svůj poslední zákrok si připsal šest minut před koncem utkání. Sakuwaha doběhl Brechetovu přihrávku a střílel z levého rohu vápna. Měl ale smůlu - přesto Lorient zvítězil. Zaslouženě.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - OGC Nice 2:0

27.02.2010 19:00

Góly: 10. Lisandro López, 90. Onyekachi Apam (vl.)

Lyon zvládl své vystoupení proti Nice, vyhrál 2:0 a posunul se na třetí pozici tabulky nejvyšší francouzské soutěže. První gól vsítil v desáté minutě Lisandro López, tu druhou si hosté vstřelili v závěrečných momentech utkání sami.

Už v desáté minutě poslal domácí do vedení López, když využil přesné přihrávky Pjaniče. Na argentinského útočníka čekala lehká práce, zhruba z dvou metrů doklepl míč do odkryté branky. Ve 40. minutě zápasu se vyznamenal brankář Nice Ospina, který bravurně zlikvidoval přízemní pokus Bastose. Domácí si v úplném závěru první pětačtyřicetiminutovky vypracovali ještě jednu dobrou příležitost ke skórování, ale Makoun netrefil branku.

Nice se první větší šance dočkalo až v druhé půli, s volejem Rémyho si ale poradil gólman Lloris. Aktivní Rémy mohl po hodině hry vyrovnat, jeho hlavička ale o pár centimetrů minula lyonskou svatyni. Další dobrou možnost měl dvacet minut před koncem hostující Ben Saada, ale jeho projektil bravurně vyrazil domácí gólman.

Po dvou velkých neproměněných šancích ze strany Nice musel přijít zákonitě trest. V úplném závěru se snažil Apam odvrátit centr Bodmera. Udělal to ale tak nešťastně, že míč skončil za zády bezmocného Ospiny - 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux24163541:1951
2.Montpellier HSC26163736:2751
3.Olympique Lyon26147545:2849
4.Olympique Marseille25146546:2748
5.Lille OSC26145749:2747
6.AJ Auxerre25136624:2145
7.AS Monaco261331032:3242
8.Valenciennes FC26125939:3641
9.FC Lorient26116938:2839
10.Stade Rennes26107935:2737
11.Toulouse FC26107927:2037
12.Paris Saint-Germain26961134:3033
13.RC Lens26961125:3033
14.AS Nancy-Lorraine26951229:3732
15.FC Sochaux25951121:3132
16.AS Saint-Étienne26751418:3226
17.OGC Nice26751425:4226
18.Le Mans UC 7225551523:3920
19.US Boulogne26371617:4616
20.Grenoble Foot 3826341919:4413
Zbývající zápasy
28.02. 17:00Le Mans UC 72 - Girondins Bordeaux

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (68)

Přidat komentář
herbage

Grenoble

Reagovat
domingo

Gloryhunter!

Reagovat
smazaný uživatel

Titul je stále blíže.

Reagovat
domingo

Těm už nepomůže svěcená voda...Nice a ASSE jsou kvalitou úplně jinde a Nancy se Sošó mají nahrabáno už dost bodů. O sestupujících je jasno, jsem zvědavej, kdo získá Ljuboju s Le Tallecem..

Reagovat
smazaný uživatel

O Le Talleca projevuje dlouhodobě zájem Marseille, těm by se na útočný křídlo určitě hodil. A Ljuboja by mohl do Auxerre, když po něm jejich fandové tak pasou, i když mu už roků ve vrcholovym fotbale moc nedávám, určitě by ještě měl co říct.

Spíš jsem zvědavej, jak to bude vypadat s Pailotem..

Reagovat
domingo

Těmi fandy myslíš mě?

Paillot půjde do Lyonu.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo.

Snad jo, už loni jsem v něm viděl nástupce Crise, ale ono je těžký se prosadit, když člověk dostane šanci jednou.

Reagovat
domingo

Tak jsem se těšil na Ospinu, Apama a Remyho...první se dotkl míče asi dvakrát, druhej celou dobu prasil a okořenil to vlastňákem a třetí byl ze začátku přemotivovanej a potom neviditelnej.

Reagovat
AnthonyR

Konečně Monaco trochu zabralo, naděje na poháry stále žije!!!

Reagovat
domingo

Tak doma Boulogne

Reagovat
domingo

Rennes letos na poháry nemá, strašně nevýraznej tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Povinná výhra, nicméně tipuju, že to zase za moc nestálo. Alespoň Lisandro mi dělá radost, výbornej nákup.

Reagovat
domingo

Tak v trojčlenné záloze hrál Pjanić, takže 2 DM, tři křídla a Lisandro = bramboračka ve středu hřiště, na křídlech výborný, Bastos hlavně ze začátku dělal parádičky, prosazoval se technicky; Pjanić zase hodně běhal, dobře vedl míč. Govou zacláněl. Nicméně střelba hoodně slabá, v podstatě furt byl někdo s míčem vedle vápna, ale střel na bránu šlo minimum, toho Ospinu jsem si vůbec neužil Lisandro nic moc, gól mu šel na nohu, výborná nahrávka Pjaniće. Jo a překvapil mě Apam, hrál jako dobytek a navíc hodně kazil, na MS nic takovýho nechci vidět!

Reagovat
domingo

(ale viděl jsem úhrnem tak 50-55 minut, přepínal jsem to Nancy)

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle hrajeme, co Puel přišel, neskutečný. Jednou to vyjde, jednou zas ne, ruská ruleta hadr.

Reagovat
domingo

Tak je to atraktivní, o tom žádná, ty křídla jsou fakt světový, obě. Ale fandit vám, tak mě trefí šlak, párkrát to tam OGC provětrali, jednou se vytáhl Hugo...mohlo být 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dost se děsim, až Hugo jednou odejde, to se pak naše preference přesunou z bojů o LM na předhánění se s PSG.

Reagovat
domingo

Gólmanů je v L1 dost..., mám rád Doucheze, i když poslední dobou nezvykle kazí, proti nám pustil stupidního góla, dneska taky chyboval. Spíš se boj, jestli odejde Toulalan do Interu (nebo kdo ho to chtěl) - ten rozdíl je fakt vidět, v prvním zápase s OGC se tam Remy a spol. procházeli jako na kolonádě a Gonalons na to koukal, dneska tam Toulalan odvedl dost práce.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono na DM je důležitá zkušenost a přehled, bohužel na Gonalonsovi je znát, že to je jeho první sezona v áčku. Věřím, že v budoucnu půjdou jeho výkony rapidně nahoru, to už nepůjde o křest ohněm.

Reagovat
smazaný uživatel

urcite ma velkej potencial. navic je to muj oblibenec..

Reagovat
domingo

Když to říkáš..., tak kdyby nebyl dobrej, není v áčku Lyonu, žejo já ho viděl jenom dvakrát a zatím je to plašák.. možná jindy zaválel, ale ze sestřihů prd poznám, jak hraje DM...

Reagovat
smazaný uživatel

Gonalons je dobrej, ale strašně laxní.. Tím pádem je pak v L1 jedním z nejhorších na hřišti.. Přístupem by se hodil tak do GL..

Reagovat
Godwinson

pěkně, Montpellier, teď už jen ta zítřejší prohra Bordó ..

Reagovat
smazaný uživatel

Už mě začínáte štvát, timhle stylem vás nikdy nedoženem..

Reagovat
Godwinson

tak to je snad jasné, ne? :) ale s Bordó si to rozdáte o druhé místo a tam budu fandit Lyonu :)))

Reagovat
domingo

Máš představu, kolik bude Montpellier chtít za Ait-Fanu? Ten kluk je prostě výbornej.

Reagovat
smazaný uživatel

tipla bych to takovych 5M..

Reagovat
domingo

Kauf jako prase.

Reagovat
Godwinson

já doufám, že k výprodeji nedojde :)

Reagovat
smazaný uživatel

no, rekla bych, ze HSC se povede jen tahle sezona. pokud bude nejakej velkej prodej z mensiho tymu, tak to podle me musi bejt nene. ten je letos fakt famozni..

Reagovat
domingo

Sakho, Sissoko, Fanni :)

Reagovat
smazaný uživatel

sakho na to podle me jeste nema..

Reagovat
domingo

Což se nevylučuje s tím, že ho někdo koupí

Reagovat
Godwinson

Moussa

Reagovat
smazaný uživatel

Vaše hvězdy nemáte šanci udržet, i když kdybyste fakt udrželi druhej flek, vidina jistoty LM by je možná přesvědčila. Ale přesto si myslim, že dojde k výprodeji, zájemců bude celá řada, hlavně na Costu, Aït-Fanu, Montaňa a Spahiće, už se těšim na léto.

Reagovat
smazaný uživatel

Maazou. Bude chybět...

Reagovat
domingo

Btw: projížděl jsem si starý diskuse a předsezónní odhady...

domingo06.08.2009 17:43

Monako se porve s náma o poháry

Frankie_806.08.2009 19:18

Koukám, že jsi ještě pořád nevystřízlivěl.

Reagovat
herbage

Reagovat
domingo

Frankie_816.08.2009 13:41

:) Uvidíme, uvidíme. Kandidáty na sestup mám jiné, takže doufám, že něco začnete hrát.

[reagovat]

domingo16.08.2009 14:04

Boulogne, ASSE a kdo ještě, Grenoble?

[reagovat]

Andulka16.08.2009 14:06

montpellier..

[reagovat]

Reagovat
herbage

Ty jsi pěkně škodolibý, víš to?

Reagovat
smazaný uživatel

heeeej! takova podpasovka...

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

Musíte doufat, že se půjde do pohárů z šestýho místa.

Reagovat
smazaný uživatel

zatim to tak docela vypada..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na HSC bych asi měl trochu poupravit názor..

Reagovat
domingo

Jejich ofenzivní fáze je výborná, obranu Rennes (což je spolu s Bordeaux, AJA a Toulouse nejlépe bránicí tým ligy) docela rozebírali. Hlavně Ait-Fana, na tom jsem mohl oči nechat a samozřejmě Costa. Jsou hrozně rychlí, přesní, efektivní...sehranej tým. Vzadu nevím, Rennes je bůhvíjak neprověřilo (a Briand je spící kolos, včera to chvílema vypadalo, že je na hřišti sám..kdyby takhle hrál dlouhodobě a bez zranění, tak na nějakýho Chamakha všichni zapomenou..

Reagovat
smazaný uživatel

Právě na to koukám no.. Musím říct, že se ohromně zlepšili. Jdou fakt zápas od zápasu k lepším výkonům.. Čekal jsem, že Rennes je rozdrtí. Ale jsou jednoznačně lepší..

Reagovat
domingo

Rennes má slušnýho gólmana, pevnou obranu a smrtící útok, ale strašně slabou zálohu. Tam je problém. K čemu jsou ti zabijáci Bangoura, Briand a Gyan ve formě, když musí (Briand) zároveň tvořit hru..

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel Leroy už přestává stíhat.. Kdysi to byl vynikající záložník a ještě před nějakým časem býval na hřišti vždycky ze všech hráčů nejvíc cítit.. Ale jinak s tebou souhlasím. Bangoura z těchhle tří se mi zdá asi nejlepší.. Briand samozřejmě některé zápasy zahraje líp než on, ale na druhou stranu se mu jich deset dalších nepovede.. Forma se mu ne a ne vrátit..

Reagovat
domingo

Přitom kvalitativně je z nich jednoznačně nejlepší, měl by se už probudit..je mu 25, čas se krátí.

Reagovat
domingo

Hm, to Lille je fakt silný. Body by byly zlatý, teď si to tam vodí úplně bez problému

Reagovat
domingo

Já toho Oliecha už fakt nemůžu ani vidět. Ten člověk v životě neudělal kličku. Pravidelně zakopává o míč, s tímhle ať si táhne zpátky do Keni.

Reagovat
domingo

Nádhera! Contoutovi velký dík, přece jenom ten střelecký instinkt má, jenom se nesmí zbytečně utápět na křídle. Klíčová byla první polovina druhé půle, to mělo Lille místy až neskutečný tlak, ale obrana to zvládla, i za cenu několika faulů... zápas jsem neviděl celý, v průběhu jsem odbíhal, ale co jsem měl možnost vidět, tak docela klasika - spolehlivý Sorin, překvapivě nervózní Grichting, Niculae maká, ale prostě to není střelec, Capoue s Oliechem slabota...Pedretti jako režisér dobrý. Z Lille mě zaujal Hazard, to bude jednou pan hráč..., pak mě nasral nějaký diver, ale za boha si nemůžu vzpomenout, kdo to byl celkově byli asi lepší, my efektivnější...což je venku bez Jeleńe docela překvápko

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky Auxerre, potvrdili, že proti favoritům se jim letos daří, a každá ztráta Lille se teď hodí..

Reagovat
domingo

Allez AJA!!!

Dneska to bylo důležitý hlavně psychologicky, aby tým viděl, že to jde i bez Jeleńe.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Jelen by se už měl dát do kupy, že má 6. tým L1 pátou nejhorší ofenzivu ligy je docela špatná vizitka.

Reagovat
smazaný uživatel

Nice škoda na bod to bylo...

Reagovat
domingo

Ani ne, Lyon to dal s přehledem. Nehrál sice bůhvíjak, ale na Nice to stačilo, hlídali si to.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby tam spadla aspoň jedna ta střela tak mohlo být jinak no :) Ale já nijak neočekával bdovat s Lyonem :) i když 4ku jsme jim už daly

Reagovat
domingo

Jak píšu vejš, tehdy měl Lyon docela srandovní obranu i střed zálohy... a hlavně Rémy se hecnul, hrál jako drak, včera mu to tolik nešlo, od toho se pak všechno odvíjí...ale L1 udržíte určitě, tam jsou mnohem tragičtější týmy.

Reagovat
Cantona

Tak to čo sa deje, Montpelier na druhom mieste, fúha musím priznať, že francúzsku ligu takmer vôbec nesledujem a toto mi veru uniklo. Nuž, ale čosi musia hrať, ináč by neboli tak vysoko.

Reagovat
božský John

Tradadá, paráda :)

Reagovat
domingo

To žádná paráda není, to je pěkně na hovno, že si můžeš vyhrávat třeba do alelujá a je ti to k ničemu, protože všichni před tebou vyhrávají taky

Reagovat
božský John

Lemán hraje o záchranu, vydolujou remísu, pak vyhrajem dohrávanej duel se Sochaux a je to v pohodě..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak PSG si uřízlo další pořádnou ostudu..

Reagovat
smazaný uživatel

Kambouaré ven ! může hrát o záchranu, ale nesmí prohrávat s mafií z Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

Jaka mafie z Marseille?? To je dost uboha urazka:-D.. ae byl to peknej match

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych že se jednalo o pouhe konstatování holého faktu... to jak Marseille hraje o titul víš??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele