26. kolo
27.02.2010 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Lorient porazil trápící se Sochaux 1:0

Lorient si konečně vylepšil chuť. Po třech nepovedených zápasech zabral a na domácím hřišti vybojoval všechny body proti trápícímu se Sochaux. Jedinou branku utkání vstřelil záložník Sigamary Diarra. Za hosty opět nenastoupil český útočník Václav Svěrkoš.

Oranžoví tak po remíze s Toulouse a následnými dvěma porážkami - nejprve s Bordeaux, následně v poháru s Nice - znovu zvítězili. Tři body jim pomohli k vzestupu o jednu příčku, na devátou pozici. Sochaux zůstává stále na patnáctém místě, přestože tým nevyhrál již pět ligových zápasů v řadě. Naposledy se žlutí v lize radovali na konci ledna.

Hosté vstupovali do zápasu s chmurnou náladou, vždyť minulé utkání proti Lyonu pro ně dopadlo tragicky - nakonec skončilo 0:4. Ve dvou posledních utkáních se navíc týmu nepodařilo skórovat. Jejich první pokus tak přišel až po dvaceti minutách hry. Nejnebezpečnější z mnoha dalekonosných pokusů vyslal na domácí branku Ryad Boudebouz, jeho střela se ale přehoupla přes břevno.

Naopak, první atak Lorientu byl hned odměněn první brankou. Morgan Amalfitano se prodral po pravé straně, přičemž si poradil s bránícím Boukarym Dramem. Centrem hledal nabíhajícího Diarru, který svou nechytatelnou hlavičkou ke vzdálenější tyči překonal brankáře Richerta - 1:0.

Sochaux se prakticky ihned dostalo do nebezpečné protiakce. Na jejím konci byla lednová posila Ideye Brown, brankář Audard ale ukázal svůj um pěkným zákrokem. Naopak druhou půli začali lépe domácí. V 56. minutě zahrával přímý kop Franco Sosa, ale ze solidní pozice přestřelil.

O dvě minuty později přišla ještě lepší šance - Diarra se zjevil v pokutovém území naprosto nebráněný a pouze výborný a vynikajícího zákrok brankáře Richerta udržel Sochaux v zápase. Za to se mu mohl odměnit Ryad Boudebouz, jenž předvedl neobyčejně krásné sólo. Konec ale nebyl šťastný, jak tomu bývá. Jeho střela skončila mimo branku.

Daleko zaměstnanějším brankářem ale zůstával Teddy Richert. Pár minut před koncem si dokázal brilantně poradit s dalším Diarrovým pokusem z pokutového území. Tentokrát ho tam našel Laurent Koscielny. Svůj poslední zákrok si připsal šest minut před koncem utkání. Sakuwaha doběhl Brechetovu přihrávku a střílel z levého rohu vápna. Měl ale smůlu - přesto Lorient zvítězil. Zaslouženě.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele