26. kolo
27.02.2010 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Valenciennes si zaslouženě poradilo s natěšeným Saint-Étienne

Nadšení Saint-Etienne po výhře nad Montpellierem je pryč. Jejich tým znovu prohrál. A boj o záchranu tak bude vzhledem k rozlosování ještě zajímavý. Jedinou branku zápasu s Valenciennes vstřelil ve druhém poločase Johan Audel.

Pro VA to znamená již třetí výhra v lize za sebou. Tým ale nikdy nevstřelil více než dvě branky, na druhou stranu inkasoval pouze jednou. Díky tomu tak tým snad ještě může pomýšlet na evropské poháry, na které z osmé pozice ztrácí pouze šest bodů. Naopak St. Etienne prohrálo potřetí z posledních pěti ligových utkání. Celek sice zůstává na šestnáctém místě, nicméně sestupující Le Mans má jeden zápas k dobru.

Domácí byli v průběhu zápasu lepším týmem, z počátku se ale nedokázali dostat do žádné vážnější šance. Všechny střely skončily na jistém brankáři Janotovi. První zaznamenání hodný pokus vyslal ve třetí minutě na jeho branku Renaud Cohade, který z dvanácti metrů netrefil vytyčený prostor o pár centimetrů.

O tři minuty později již lépe zamířil Gael Danic, když se dokonce trefil do branky. Respektive spíše do brankáře. Janot si totiž bez problémů poradil. Do vyložených šancí se ale domácí dostat nemohli, St. Etienne se o útočení snad ani nepokoušelo. Snad až v posledních pár minutách první půle.

Guirane N'Daw si to prodribloval až do pokutového území, nicméně Penneteau s jeho pokusem příliš nezápasil. Pět minut před přestávkou si brankář poradil také se střelou Boukaryho Saka, která chytila navíc nebezpečnou teč.

O poločase jako by domácí polila živá voda. Či spíše útočná. Či třeba efektivní. Hned po změně stran totiž domácí na hřišti lítali ještě rychleji než v první půli. Siaka Tiene našel Fahid Ben Khalfallah, jenž ale hlavičkoval pouze do připraveného brankáře. Sanchez Moreno pak zase ze solidní pozice mířil těsně mimo. Dalekonosný pokus Rudyho Matera již znamenal pohyb pro brankáře Janota, který se efektivně a efektně vznesl do vzduchu.

Brankář ale nemohl nic dělat v 79. minutě. Ben Khalfallah na vzdálenější tyči objevil Johana Audela, ten trefil míč přesně. Skvělou střelou rozhodl utkání - 1:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele