Ligue 1 - souhrn 25. kola

25.02.2012, 20:56, aktualizováno 26.02.2012, 22:56
Komentáře a souhrny
Drama v Lyonu skončilo smírem, PSG dotáhlo dvoubodové manko a v nastavení si zajistilo remízu 4:4. Montpellier doma vyhrál nad Bordeaux a poskočil do čela tabulky před PSG. Čtvrtou příčku si pojistilo St. Etienne. V tomto kole kralují domácí a nic na tom nezměnila ani venku hrající Marseille. Lille přišlo v závěru o výhru v Rennes...

Stade Rennes - Lille OSC 1:1

26.02.2012 21:00

Góly: 90. Mevlüt Erdinç - 40. Aurélien Chedjou

Spravedlivým nerozhodným výsledkem skončil duel mezi Lille a Rennes, dvěma celky, které bojují o účast v evropských pohárech. Hosté měli padesát dva minut výhodu přesilovky, jelikož byl vyloučen domácí Apam. Dogy však jednobrankový náskok, zařízený Chedjouem, neudrželi. Rennes nakonec srovnalo stav v 90. minutě Erdincem.

Už v 10. minutě se po přihrávce od Féreta dostal sám před gólmana Landreaua obránce Kana-Biyik, jenže defenzivní práce mu jde zřejmě určitě lépe. Na hostujícího muže v rukavicích totiž nevyzrál. O tři minuty později na Landreaua vypálil jiný bek v podobě Théophile-Catherineho, nicméně po spolupráci s Pitroipou ani on nebyl v koncovce úspěšný.

Jedním z klíčových okamžiků celého zápasu byla 38. minuta. Apam totiž ve středu hřiště nešťastně zavadil o Cola, a protože sudí Turpin mu již za tento přestupek ukázal již druhou žlutou kartu, musel se domácí obránce pakovat ze hřiště. Co bylo pro SRFC ještě horší, že z následné standardky se soupeř ujal vedení.

Pedretti poslal centr do vápna, kde ho hlavou prodloužil do brány prosadivší se Chedjou. Rennes přesto nic nezabalilo. A ve druhém poločase mělo dokonce i více gólových šancí. Landreau musel polapit Kembo Ekoka nadvakrát, po přihrávce od Pajota následně z výborné pozice pálil Erdinc jen mimo.

Na druhé straně mohl přece jenom navýšit vedení Cole, avšak Costil jeho pokus vyrazil do zámezí. I v deseti se jinak domácí hnali za vyrovnáním, po centru od Danzého se o to mohl postarat ve stoprocentní pozici M'Vila, jenže jeho střela z první minula bránu. Costil přitom rovněž držel naděje svého týmu nad vodou.

Otravovat ho si totiž dovolili Pedretti i i Jeleň, jenže renneský gólman se mezi třemi tyčemi nedal. Nakonec se svěřenci kouče Fréderica Antonettiho dočkali zaslouženého vyrovnání v poslední minutě utkání. Kana-Biyik milimetrovým pasem našel u tyče nenápadného Erdinca, který se zjevil jako duch a z blízkosti uklidil míč do sítě.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Olympique Marseille 1:0

26.02.2012 17:00

Góly: 17. Paul Baysse

Překvapivý výsledek se zrodil na Stade Francis Le-Blé, kde domácí Brest udolal nejtěsnějším rozdílem favorizované Marseille.

Deschampsův výběr ve druhé půli hodně tlačil, ale pozorná defenziva Brestois náskok uhájila a Alex Dupont tak může být šťastný za výrazně vylepšenou pozici v boji o záchranu. Ne že by přitom šlo o až tak šokující výsledek - Phocéens nedokázali na severu Francie vyhrát ani v jednom z dosavadních osmi pokusů - jenže forma hovořila jednoznačně právě pro ně, neboť Brest do utkání vstupoval se čtyřzápasovou sérií bez vítězství.

Domácí dali na začátku utkání najevo, že se jim z marseilleského středečního úspěchu (porážka Interu Milán v osmifinále Ligy mistrů) rozhodně nerozklepaly kolena, a Abel Khaled obehrál hned tři obránce hvězdného celku, načež vyprášil Mandandovy rukavice. A v 16. minutě daroval další šanci bojovnému Brestu nejistý N'Koulou, který v podstatě naservíroval míč Lesoimierovi a jeho levačka po pěkném zpracování prověřila Mandandu podruhé.

Tyto zahozené šance však Dupontův celek mrzet nemusely, protože už o minutu později šel do vedení. K zahrávání rohového kopu se postavil Bruno Grougi a na jeho nadýchaný centr vyskočil nejvýše pravý bek Paul Baysse, jehož hlavička nedala reprezentačnímu gólmanovi v brance Ohéme mnoho šancí - 1:0.

Marseille se poprvé osmělilo až ve 31. minutě díky Jordanu Ayewovi, ale byla z toho pořádná gólovka - centr mladého ghanského forvarda převzal Brandao a propálil Elanu, ale včas se stihl vrátit Omar Daf, který uklidil míč do bezpečí.

Druhá polovina už patřila Marseille, které dominovalo v držení míče a začalo obléhat Elanovu bránu. To se jim však málem nevyplatilo v 55. minutě, neboť do okénka v obraně vtrhnul Dialo Guidiléyé a nebýt dalšího pohotového zákroku Mandandy, mohlo být úplně hotovo.

Pak už se ale ke slovu dostal Elana a musel čelit velkému náporu hostů. Nejprve s vypětím sil vytlačil Fanniho ránu na tyč, a poté si poradil i s Cheyrouovou dorážkou. Dalším "pánem na holení" pak byl André Ayew, který hlavičkou orazítkovat pouze tyč, a znovu zahrozil v 79. minutě, kdy ho zastavil pozorný Elana.

Marseille sice tlačilo a ovládalo hru, ale nebylo schopné skórovat, ani si vytvořit efektivní, souvislý tlak s velkým množstvím gólových šancí. A spoléhání pouze na náhodné okamžiky, jako nebezpečný Valbuenův přímý kop z nastaveného času, na který si naskočil Ayew a Elana musel předvést vynikající (a nejdůležitější) reflexní zákrok, se ukázalo jako nedostačující.

Úplně poslední akcí zápasu byla hlavička Fanniho z následujícího rohového kopu, kteoru z brankové čáry odklidil Eden Ben Basat. Brest se tedy ubránil až do finálního hvizdu.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - FC Sochaux 2:0

26.02.2012 17:00

Góly: 10. Aymen Abdennour, 55. Emmanuel Rivière

Toulouse potvrdilo úlohu favorita a díky vítězství 2:0 nad posledním Sochaux po právu získalo tři body. O dvě vstřelené branky domácího celku se postarali Aymen Abdennour a Emmanuel Rivière. Loni pátý celek tabulky, dnes nacházející se na samotném dně, čeká na vítězství už skoro čtyři měsíce.

Domácí začali výborně a už po devíti minutách hry se ujali vedení. Machadův centr z rohového kopu propadl přes Capoueho až na Abdennoura, který usměrnil balón z lehké pozice do sítě. Cros byl jinak pod tlakem i nadále, Riviére ale se svou střelou na hostujícího gólmana nakonec neuspěl.

Sochaux mohlo vyrovnat ve 27. minutě. Camara se parádně zbavil svého strážce Ninkova na levé straně a ihned na to poslal nebezpečný centr do šestnáctky. Překvapivě ho netečoval nikdo z Camarových spoluhráčů, ale autor první branky Abdennour, který si málem srazil míč do vlastní brány. Naštěstí však brankář Ali Ahamada na tuhle situaci včas zareagoval.

Pět minut před koncem prvního dějství padla ještě jedna branka, jenže Riviére si na ní ještě v tuto chvíli mohl nechat zajít chuť. Sice svou hlavičkou rozvlnil síť, avšak z ofsajdové pozice. Po obrátce se snažil vyrovnávat hostující Peybernes, se svou hlavičkou se mu to však nepovedlo. A v 55. minutě naopak TFC přidalo druhou trefu.

Riviére využil chybné rozehrávky a parádním lobem přehodil bezmocného Crose. Hosté ve zbytku zápasu nebyli o nic aktivnější, ačkoli prohrávali. A kdyby ještě Peybernes nezaskakoval na brankové čáře za Crose znovu proti Riviéremu, mohlo být ještě hůře. Braaten přitom navíc ještě smolně nastřelil tyčku.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Paris Saint-Germain 4:4

25.02.2012 21:00

Góly: 34. Bafétimbi Gomis, 36. Lisandro López, 40. Michel Bastos, 57. Jimmy Briand - 21. Guillaume Hoarau, 45+3. Nenê (pen.), 73. Marcos Cearà, 90+4. Guillaume Hoarau

Fantastické utkání bylo k vidění na Stade Gerland, kde hostující PSG vyválčilo v samém závěru divokou remízu 4:4.

V dramatické koncovce byl hlavní postavou Guillaume Hoarau, konkrétně jeho hlava, právem považovaná za jednu z nejnebezpečnějších v celé Francii. Pro Lyon šlo o poměrně kruté rozuzlení: v utkání totiž hned dvakrát vedl dokonce o 2 góly, a zejména první půle se mu mimořádně povedla, tedy dalo by se to takto říci, nebýt zbytečné penalty v nastaveném čase.

Skóre sice otevřel hrdina zápasu Hoarau, ale domácí Les Gones otočili brankami ofenzivních hvězd Gomise, Lisandra a Bastose. Pařížanům k návratu do hry notně pomohla Neného proměněná penalta v samém závěru první půle, která určila přestávkové skóre na přece jen snesitelnějších 3:2.

Po obrátce se Lyon opět dostal do trháku, když mu dvoubrankové vedení vrátil Jimmy Briand (a zkompletoval tak defilé úspěšných ofenzivních opor v domácích dresech); Ancelottiho tým nicméně dokázal ještě srovnat zásluhou Ceará a znovu Hoaraua. Bohatý celek tak po druhé remíze v řadě přišel o svoji průběžně vedoucí pozici, na níž se vrátil Montpellier; ještě hůře jsou však na tom Les Gones, kteří zřejmě můžou na vidinu titulu definitivně zapomenout.

Hosté z hlavního města začali o něco lépe. Úvodní čtvrthodinu se oba celky pouze oťukávaly, ale poté se osmělil Javier Pastore a dobrým volejem donutil Llorise k pohotovému zákroku. A z druhé šance zápasu už se skóre měnilo - dříve, než se domácí vůbec dostali k nějakému zaznamenáníhodnému ohrožení brány, prohrávali. Ve 20. minutě předvedl svoje umění Jérémy Ménez, když se zbavil dvojice bránících hráčů a nízkým pasem našel Hoaraua, který skvěle zpracoval a pravačkou propálil Llorise u bližší tyče - 0:1.

Až za tohoto stavu Lyon poprvé vážně zaútočil: Bafétimbi Gomis donutil Sirigua k pohotovému zákroku. Na druhé straně Nené nesobecky vyzval Alexe, před nímž zachraňoval francouzský reprezentant v domácí bráně. A skvělý poločas pokračoval i nadále, tentokrát však i s gólovým efektem - a profitovali z toho Les Gones. Ještě předtím však Briand obehrál Alexe a poškádlil Sirigua, který byl ovšem pozorný.

Ve 34. minutě bylo vyrovnáno. Kim Källström sebral odražený míč a nacentroval na vzdálenější tyč, kde se perfektně do voleje opřel Gomis a překonal italského gólmana Pařížanů poprvé - 1:1. A netrvalo ani minutu, a domácí už vedli. PSG zahrávalo roh - bídně - a Briand se utrhl do brejku, obehrál Maxwella a vyslal křížný centr napříč vápnem, aby našel Lisandra, který dalším volejem - tentokrát levačkou - otočil skóre - 2:1.

Na 3:1 zvyšoval Bastos, a opět u toho byl Kim Källström. Švédský záložník se postavil k rohovému kopu a nacentroval, Thiago Motta odvracel, ale našel pouze svého krajana v opačném dresu, který prásknul do míče svojí dělovou levačkou a třetím volejem v řadě - mimochodem fantasticky provedeným! - zvýšil na 3:1.

Mráček na lyonském nebi se objevil ve druhé nastavené minutě první půle. Maxime Gonalons zbytečně stáhl k zemi Neného v pokutovém území, a verdikt byl jasný - penalta. Míč si postavil sám brazilský křídelník a bez problémů překonal Llorise - 3:2 a šlo se do šaten.

Druhá půle začala šancí Neného na jedné a Brianda na druhé straně, ale zmínku zaslouží až Briand, který přidal šestý gól utkání. K rohu se postavil Michel Bastos a bývalý francouzský internacionál zakončoval velmi dobře umístěnou hlavičkou, která nedala Siriguovi šanci - 4:2.

Pařížané se znovu do zápasu dostali v minutě dvaasedmdesáté. Nené, jeden z nejlepších mužů na hřišti, byl u zrodu celé situace: to jeho uvolnění krajana Ceará stálo za brankou, která zkušenému bekovi zvýšila jeho nepříliš závratné střelecké statistiky. Nyní se ale Ceará ránou po zemi nemýlil - 4:3.

Domácí brankář Hugo Lloris byl ke konci zápasu ve slušné permanenci a frustroval střelce Pařížanů, kteří se hnali za vyrovnáním, jenže jak Nené, tak Motta pohořeli na postřehu "gumového muže" v bráně Les Gones. Jenže to nakonec nebylo nic platné, neboť ve třetí minutě nastavení PSG kýženého gólu skutečně dosáhlo: Ceará si postavil přímý kop na levačku a napálil míč do skrumáže, do níž se zapojil dokonce i gólman Sirigu. A toto "power play" nakonec slavilo úspěch - míč dotancoval až na Hoarauovu hlavu, a vytáhlý forvard potvrdil instinkt zabijáka - 4:4.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Girondins Bordeaux 1:0

25.02.2012 19:00

Góly: 80. John Utaka

Montpellier se po velké bitvě nad Bordeaux a konečnému vydřenému vítězství 1:0 vyhoupl do čela tabulky. Alespoň tedy do večerního klání mezi Lyonem a PSG. Pokud však Pařížané na Stade de Gerland neuspějí, HSCM zůstane po tomto kole na prvním místě. O jedinou trefu utkání se v 80. minutě postaral John Utaka.

Nejprve si vytvořili větší příležitost hosté. A už hned po dvou minutách hry. Mariano vyslal dlouhý pas na Obraniaka, který se nacházel na hranici vápna. Ten následně sklepl balón ještě pro volného Maurice-Belaye, jemuž se ale střela levačkou nepovedla. Mířila totiž do středu brány, kde v pohodě míč lapil gólman Jourdren.

Po devatenácti minutách hry však pořádně zahrozil také Montpellier. Domácí přesunuli hru z pravé strany na levou, následný centr Yanga M'Biwy si stáhl pro sebe Giroud, ten protáhl ještě míč do vápna na dobře postaveného Belhandu, který orazítkoval svým pokusem břevno. Jen o minutu později mohl Belhanda skórovat znovu.

Postavil si míč na zahrání přímého kopu, vyslal přes zeď ránu směrem na Carrassa, ten ho ale dokázal vychytat. Odpověď ze strany Bordeaux na sebe nenechala dlouho čekat. Les Girondins rozebrali soupeře na levé straně, nakonec se míč dostal ke Gouffranovi, ten ho přihrál Plašilovi, jenž ještě nabil Obraniakovi a po jeho ráně se rovněž třáslo břevno!

I druhé dějství bylo z obou stran hodně vyrovnané. V 51. minutě se ocitl ve stoprocentní tutovce Maurice-Belay. Sané vybojoval na pravé straně míč, ještě přes Gouffrana se dotlačil do šestnáctky, odkud přihrál Maurice-Belayovi, jenž ale z bezprostřední blízkosti Jourdrena trestuhodně nepřekonal.

Vše podstatné se přitom událo až v poslední desetiminutovce. Až do 80. minuty se vlastně na hřišti nic vážnějšího neudálo. Až tehdy vsítil jediný gól utkání Utaka. HSCM byl přece jenom odměněn za o něco lepší hru, Estrada nacentroval na hlavu svého spoluhráče, který u bližší tyče usměrnil míč hlavou do brány.

Bordeaux se již ve zbytku zápasu na vyrovnání nezmohlo. Naopak v 87. minutě mohli domácí stvrdit svoje vítězství, ale Giroud prostě neměl svůj den. Utaka mu přihrál do stoprocentní pozice v šestnácte, jenže nejlepší střelec Ligue 1 svou dvacátou trefu sezóny nepřidal a zamířil pouze mimo bránu.

Více informací k zápasu

OGC Nice - SM Caen 1:0

25.02.2012 19:00

Góly: 50. Anthony Mounier

Další ze záchranářských soubojů dopadl lépe pro Nice, které zaznamenalo nesmírně důležité vítězství nad Caen.

Les Aiglons totiž před výkopem drželi šestizápasovou sérii bez výhry a byli vážně namočeni do sestupových starostí, které je teď minimálně na týden nemusí trápit. Poděkovat za to mohou Anthony Mounierovi, s pěti brankami nejlepšímu střelci týmu, jehož hlavička z úvodu druhé půle utkání rozhodla.

Hostující Malherbois spadli o jednu pozici na dvanáctou a zároveň skončila jejich série tří neproher. Vyloučení Aureliena Montaroupa v 57. minutě dalo zápasu symbolickou pečeť.

Domácí zahrozili jako první, konkrétně z Digardova přímého kopu, který musel do bezpečí vyboxovat Aléxis Thébaux. To běžela 10. minuta. Hostující gólman se vyznamenal i chvíli poté, když zneškodnil nízkou ránu Moulounguiho. Hosté se k první příležitosti propracovali zhruba v polovině první půle; v poslední době výtečně hrající Livio Nabab se uvolnil, nasprintoval do volného prostoru a vyzval ke skórování Frédérica Bulota, který přestřelil. Ve 27. potom pokoušel štěstí Proment, ale neuspěl, stejně jako dorážející Kévin Gomis.

Nice se kýženého úspěchu dočkalo po pauze. Mouloungui vedl ve 49. minutě brejk, který zakončil křížnou příhrávkou na Guie Guieho; forvard z Pobřeží Slonoviny dokázal obehrát bránícího Sorbona a zakončil povedenou akci pasem na Mouniera, s jehož hlavičkou si Thébaux neměl šanci poradit - 1:0.

A o osm minut později bylo prakticky rozhodnuto, když už tak bezzubé Caen šlo navíc do desíti. Montaroup nakopnul Anina a po právu viděl červenou kartu; pro nezaujatého diváka to zároveň znamenalo konec atraktivních příležitostí v zápase. Pokud někdo mohl ještě měnit skóre, byli to domácí, ale Civelli ani Mounier z dobrých pozic neuspěli.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - Dijon FCO 2:1

25.02.2012 19:00

Góly: 54. Eduardo, 55. Johann Cavalli - 66. Bennard Kumordzi

Ajaccio pokračuje v honu za záchranou; v souboji nováčků totiž porazilo Dijon 2:1.

Korsický celek zvítězil díky gólům Eduarda a Johana Cavalliho v rozmezí dvou minut ve druhé půli. Hosté sice odpověděli gólem Kumordziho, ale srovnat už nedokázali, a tak se Stade Francois-Coty mohl radovat z výhry domácích fotbalistů, vůbec první v novém roce. Oba celky se tak srovnali těsně nad sestupovým pásmem na 26 bodech.

Vše ale mohlo být jinak, kdyby Dijon hned v první minutě netrefil konstrukci; hostující naděje Gaël Kakuta našel centrem Thilovu pravačku, a protřelý forvard protáhl Guillerma Ochou. Mexický gólman však dokázal jeho střelu vytáhnout na tyč, od níž se míč odrazil mimo nebezpečí.

Domácí se osmělili krátce poté, avšak Benjamin André přestřelil v 5. minutě hostující klec. Na druhé straně pálil v 16. minutě Koro Koné, ale pozorná obrana Ajaccia odvrátila jeho pokus na roh. Další centr Kakuty, tentokrát z přímého kopu, nedokázal o čtyři minuty později přetavit v gól Corgnet, když hlavičkoval mimo, a Ochoovo vápno se otřásalo i krátce poté, kdy opět Koné (už ve 41. minutě) protáhl rukavice mexické opory. První poločas tak nabídl dostatek fotbalových šancí, žel, pro nezaujatého diváka, bez gólového efektu.

Ajaccio, které přežilo všechny akce hostí v první půli, udeřilo krátce po přestávce. Nejdříve se ale ještě osmělil Bouhours, jehož útěk po křídle a následný centr na Mostefu úspěch nepřinesl, neboť africký záložník z voleje těsně přestřelil.

A v 53. minutě už se skóre měnilo. K centru se dostal Damien Tibéri, našel Eduardovu hlavu a brazilský forvard nedal Reynetovi v hostující kleci žádnou šanci - 1:0.

Korsičané navýšili své vedení v 55. minutě. André předvedl dobrou kombinační akci na pravé straně s Fousseini Diawarou, který propašoval do dijonské obrany pas, jenž našel Cavalliho a jeho dělovou levačku - 2:0.

Poslední šancí utkání bylo už pouze snížení dijonských po přímém kopu Érica Bauthéaca, na nějž si nejlépe naskočil Kumordzi a korigoval - 2:1. To ještě zbývalo 25 minut, jenže Carteronovi svěřenci si už další šanci vypracovat nedokázali a domácí naopak mohli ještě zvýšit. Cavalliho přímý kop našel v 79. minutě Andrého, ale Reynet předvedl pěkný zákrok a ustanovil finální skóre na 2:1.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - FC Lorient 2:0

25.02.2012 19:00

Góly: 78. Mahmadou Samassa, 81. Renaud Cohade

Valenciennes potvrdilo dobrou formu a porazilo trápící se Lorient 2:0. Role obou týmů se tak začínají vyrovnávat - momentálně jsou oba sice v bezpečí před sestupem, ale zároveň také v reálném ohrožení.

Domácí si připsali už třetí výhru z posledních čtyř zápasů a herní pohodu ukazovali od samého začátku; kapitán a opora hostů, brankář Fabien Audard, který se vrátil po vypršení disciplinárního trestu, se musel hodně ohánět. Jako první ho prověřil v deváté minutě nepříjemnou hlavičkou Vincent Aboubakar, a tentýž hráč zahrozil i o chvíli později.

Jinak ale byl první poločas na šance spíše chudý. Za zmínku stojí snad pokus rychlonohého Emeghary, se čtyřmi brankami aktuálně nejlepšího střelce Les Merlus, který se do Penneteauovy klece nevešel; jinak ale utkání v poklidném tempu ovládali domácí a dokázali ještě zahrozit Renaudem Cohadem, ovšem opět mimo tři tyče.

A i po přestávce, do níž místo zraněného Danice naskočil čerstvý Pujol, měli více ze hry Va'nnes, jenže zápas jako by byl předurčen k remíze. Vincent Aboubakar trefil po hodině hry dalekonosnou střelou tyčku, a na druhé straně scházely Emegharovi sotva centimetry.

Finální průlom přišel až 12 minut před koncem. Mamadou Samassa, který se na hřišti objevil coby střídající hráč až v 74. minutě, využil zaváhání bránícího Lamine Gassamy; půlsezonní posila z Lyonu totiž nedokázala odvrátit Kadirův centr do bezpečí, a místo toho jej pouze posunula na kopačky malijského forvarda, který se příliš nerozpakoval a napálil míč za Audardovy záda - 1:0.

A o tři minuty později bylo definitivně rozhodnuto. Brejk Va'nnes vedl skvělý Aboubakar, který následně ideálně předložil Cohademu a ten vypálil nízkou nepříjemnou střelu, s níž si zkušený Audard nedokázal poradit - 2:0.

Lorientští se ještě v závěru pokoušeli utkání zdramatizovat, leč neefektivně, a připsali si tak už desátý zápas v řadě bez vítězství. Gourcuffovi muži poznali tříbodovou radost naposledy loni v listopadu, a pozvolna se tak propadají mezi týmy se sestupovými starostmi. Na "červenou zónu" mají už pouze čtyřbodový náskok - Valenciennes na desátém místě momentálně sedmibodový.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - AS Nancy-Lorraine 2:0

25.02.2012 19:00

Góly: 30. Kévin Bérigaud, 32. Kévin Bérigaud

Évian přehrál v důležitém záchranářském souboji Nancy v poměru 2:0 a notně tak vylepšil svoji tabulkovou pozici.

Hrdinou utkání se stal Kévin Bérigaud, který vstřelil oba góly v průběhu pouhých tří minut první půle a odsoudil tak Les Chardons k opětovnému pádu na sestupové pozici. Nováček z Annecy se naproti tomu vyšplhal do středu tabulky a je jedenáctý.

Prvních 20 minut utkání bylo pro diváka spíše utrpením: hrálo se ve středu pole a naprosto bez šancí. Potom se ale obraz na hřišti trochu rozhýbal, a mohl za to hostující záložník Salif Sané, který napřáhl z dobrých 30 metrů k fantastickému voleji a jen těsně netrefil Andersenovu bránu. Tato příležitost jako by probudila domácí tým z letargie - a povzbudila k vedení.

Stalo se to ve 29. minutě, a viníkem byla obrana Nancy. Konkrétně pak Sébastian Puygrenier, jehož nepochopitelný kolaps v podobě poslání přesné hlavičky za záda vlastního gólmana nejprve vyústil v obrovskou úlevu - míč se totiž otřel pouze o tyč - a následně v hlubokou depresi. U tyče byl totiž jako první Bérigaud a nemohl pohrdnout - 1:0.

O dvě minuty později bylo prakticky rozhodnuto. Saber Khelifa dobře zakombinoval s Bérigaudem, který se opět pasoval do role zakončovatele, když technickou střelou překonal Assembého podruhé - 2:0.

Nancy mohlo vyrovnat ve 36. minutě, ale Djamel Bakar pohořel na brankáři Andersenovi, a na druhé straně Assembé odmítl Bérigaudův hattrick z dalekonosného projektilu - to už běžel nastavený čas první půle.

Les Chardons se snažili zdramatizovat zápas i po obrátce, ale Andersen byl dnes bezchybný a poradil si i s pokusem Massadia Haidary. Ale i Assembé se několikrát vyznamenal - například při dobrém zákroku po hlavičce Dja Djédjého. Jinak ale byla druhá půle spíše nudnou záležitostí a bylo vidět, že oba celky utkání pouze dohrávají a o výsledku je rozhodnuto. Definitivní pečeť za zápasem mohl udělat v 81. minutě Khelifa, ale kamerunský gólman byl opět proti.

A poslední šanci zápasu viděla minuta třiaosmdesátá - Thomas Mangani našel z přímého kopu nešťastníka Puygreniera, který však pouze přidal hvězdičku k Andersenově jedničce za dnešní vystoupení.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - AS Saint-Étienne 0:0

25.02.2012 19:00

Góly: -

Auxerre konečně získalo bod, avšak stále zůstává na sestupových pozicích; Saint-Étienne naopak remíza 0:0 stačí k udržení 4. místa i po tomto kole.

Domácí mohou tento výsledek považovat za úspěch: Les Verts měli v posledních týdnech výbornou formu, a Auxerrois je poměrně jasně přehráli, ač nakonec nedokázali zvítězit. Plichta, ustrážená výborným výkonem Stéphane Ruffiera, je posunula na 19. místo.

Modrobílí zejména v první půli ovládli hřiště a baskický strážce hostující brány se musel hodně ohánět. Nejprve Dennis Oliech vystihl chabou rozehrávku Joshuy Guilavoguie a nebezpečně po zemi vypálil; Ruffier však byl u své pravé tyče včas. Potom zahrozil Willy Boly hlavičkou po Dudkově přímém kopu; jeho přiťuknutí našlo opět keňského střelce, ale reprezentační gólman se dobře položil na zem i podruhé.

A tlak Auxerrois nepolevoval. Soupeře, který vyhrál 8 z posledních 11 utkání, doslova drtilo a Ruffier musel předvést svůj skvělý reflex i proti Cissému, Dudkovi a znovu Oliechovi. Domácím však nebylo v první půli souzeno skórovat, a tak se nakonec mohli radovat hosté, ale Sylvain Marchal nenaložil s míčem propadnuvším na malé vápno ani zdaleka ideálně. Olivier Sorin však nezůstal pozadu.

A ukázalo se, že promrhané příležitosti v první půli stály Auxerre šanci na výhru, protože druhý poločas na Abbé-Deschamps byl jednoznačně z těch nudnějších. Karta se obrátila, protože o něco více ze hry měli Stéphanois; Ghouli prověřil Sorinovu pozornost a ve skvělé formě hrající Aubameyang hlavičkoval mimo. A když Guilavoguiho pěkný volej odvrátila do bezpečí hradba těl v bílém, dospělo utkání k nic neřešící remíze.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Montpellier HSC25165448:2553
2.Paris Saint-Germain25157344:2552
3.Lille OSC251210343:2746
4.AS Saint-Étienne25127633:2643
5.Olympique Lyon25124941:3240
6.Stade Rennes25117734:3040
7.Toulouse FC25117727:2340
8.Olympique Marseille24109534:2339
9.Girondins Bordeaux2599730:2836
10.Valenciennes FC25861126:2730
11.Stade Brestois25514622:2229
12.Évian Thonon Gaillard2469933:3727
13.SM Caen25761230:3727
14.FC Lorient25691024:3227
15.Dijon FCO25751330:4426
16.AC Ajaccio25681127:4326
17.OGC Nice25581223:2923
18.AS Nancy-Lorraine25581222:3523
19.AJ Auxerre254101130:3822
20.FC Sochaux25481322:4020

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (118)

Přidat komentář
Godwinson

Montpellier si to až na ten úvod zápasu, kdy na to Bordeaux pořádně vletělo, pohlídal slušně, hrají v ohromné pohodě. Takový Stambouli opět ukázal, že je to zcela jasně na základ, protože je na jaře famózní. A dnes byl výborný i Utaka, tedy, výborný, první poločas k ničemu a zazdil dva rychlé kontry. Ve druhém zajistil výhru a parádní přihrávkou nabídl Giroudovi stoprocentní tutovku ... škoda, že na něm je až příliš vidět, jak moc chce být nejlepší střelec ligy :) Přitom má pohodlný náskok. No a ještě stojí za to vypíchnout Belhandu ... ten je úplně jinde. Nedalo mi to, abych si nevzpomněl, jak hrál při postupu Montpellieru do L1. Talent to byl vždy, ale ... nevěřil bych :)

Évian, Valenciennes, Auxerre

Reagovat
spider_8

Myslíte, že Montpellier udrží všechny hráče, pokud postoupí do LM?

Reagovat
Godwinson

Myslim si, že ano. Odešel by maximálně jeden hráč za slušné peníze ... bych si tipl :)

Reagovat
Robbie

Lyon vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Maresma

Reagovat
domingo

Reagovat
Godwinson

Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

madafaka Hoarau stal na čiare a druha noha von zo šestnástky to nemala byť penalta !!!

Reagovat
juninho8

Ja neviem...mal ju najprv vnútri,potom na čiare...bolo to na hrane....mohol zapiskat a nemusel podľa mňa....a kedy si videl aby rozhodca pískal lyonu????v L1 nikdy!!!

Reagovat
domingo

Momentalne pada Auxerre, Fernandez a Sochaux, Évian je výš než Lorient a prohrávám druhou flašku v druhé sezoně za sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

A spartansti barcelonaci se mi smejou. Jdu si pro dalsi pivo radsi

Reagovat
smazaný uživatel

sparťanští barceloňáci si jen užívají vlastní pravdu..

Reagovat
domingo

Ja jsem hlavne frustrovany Lorientem, ktery v lete v ramci moznosti sehnal snad nejlepsi mozne nahrady, ale ani jedna nehraje, coz je videt zejmena na utoku, ktery vzdycky byval jejich nejvetsi zbrani a ted je tam zhasly talent, nejake svycarske kopyto a arsenalsti pubertaci.. asi bych mohl byt rad, ze se stoprocentne projevuje moje donekonecna omilana teorie o Jouffreho dulezitosti, ale ten tym mam moc rad na to, abych byl klidny pri pozorovani toho, jak padaji k sestupu

Reagovat
smazaný uživatel

Lorient má teď skromný rok, nemůžeš po takovém týmu chtít nějaké neustálé atakování Top7..

Reagovat
domingo

Mne staci, aby nespadli, ale uprimne moc nevim, jak na tom budou psychicky po dalsich dvou porazkach, ktere je dost mozna cekaji..

Reagovat
Godwinson

Los tam mají na konec prasácký, ale tam to bude hodně nevyzpytatelný. Nakonec padne Sochaux, Auxerre, Lorient :))

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych byl radši kdyby zrovna oni nespadli..

Reagovat
juninho8

Gonalons mal asi zatmenie pred očami...už sa zrejme videl v šatni....škoda toho

Reagovat
Godwinson

Další? Tipuju po brutálním faulu na Méneze

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dementni zakrok v takovym case. Ale jinak super, za dobu, co na Meazze byla prestavka, videt ctyri goly..

Reagovat
smazaný uživatel

inak ked hraci psg odchádzali do satne tak cris a neviem kto behali za rozhodcom a neico mu tam vycitali a videl som v rozhodcovej ruke zltu kartu, neviete nahodou ? kto ju dostal a ci ju vobec dostal ?

Reagovat
Godwinson

Cris jí dostal :)

Reagovat
domingo

Jinak doufam ze vyhraje Lyon, Toulouse, Marseille a Rennes...

1. Montpellier 53

2. PSG 51

3. Lille 45

4. ASSE 43

5. Marseille 42

6. Lyon 42

7. Rennes 42

8. Toulouse 40

Sedmy tym 3 body na LM, osmy 5. L1

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Maresma

Marseille

Reagovat
RC

Montpellier

Reagovat
smazaný uživatel

jimmyyyyyyyyyyyyyyy OL

Reagovat
juninho8

Reagovat
Godwinson

Tak .. a teď jim ještě nějaký přidat, ať padnou na hubu :)

Reagovat
Godwinson

Hrozně zajímavý střídání Ancelottiho ... o to víc, že jedno z nich se mu takhle vyplatilo.

Reagovat
smazaný uživatel

What a save!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

Bodmer je v srdci asi stale este lyoncan toto by už bola veľká škoda keby sme to neudrzali

Reagovat
smazaný uživatel

Super konec

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zaslouzeny od PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

neuveritelny futbal toto ! osem golov, akcie, parada ! taky futbal kedykolvek bez ohladu na ligu !

Reagovat
Godwinson

Ach jo, to jsou odporní haluzáci

Reagovat
smazaný uživatel

Pfff. To nasere.

Reagovat
juninho8

Tak toto je v pici....ale úplne...toto sa môže stat iba lyonu

Reagovat
smazaný uživatel

jedine lyonu proti Marseille pred 2 rokmi sme dostali tiez v 94 minute...alebo pred rokom v Nice ked sme v 89 minute vyhravali 2:0 a nakoniec sme dostali gol z penalty a potom aj z rohu v 94...ja uz to serem....z takymi nervami...ááááááh....mám chuť niečo roz****

Reagovat
domingo

U Lyonu je to jenom vic videt. Mam ti spocitat, kolikrat se zapas Auxerre rozhodoval v nastaveni za posledni 2 roky? Rozhodne to bylo vic nez 2x

Reagovat
juninho8

Ja to nechápem proste...keby to bolo naopak tak nám este dajú gól do prázdnej ak by tam bol lloriis....sezóna eeste mohla byť lepšia....takto to bude ťažký boj o LM...a predpokladám že este dáke tie body sa stratia koli tohtoročnej LM ak postúpime...ach jaj....je to čím ďalej tým horšie...už ani nemám chuť písať čo robí jeden štadión a obranu komentovať už viackrát sa asi tiež neoplatí...nedá sa vyhrať proti PSG ked dostaneme 4 goly

Reagovat
smazaný uživatel

super zápas

Reagovat
domingo

Lille - Bordeaux 4:5

Lyon - PSG 4:4

nudna liga (trevor)

Reagovat
domingo

Jo a kurva, Lyon, kurva. Co to je.

Reagovat
smazaný uživatel

21.12.2011 Lille - Nice 4:4

21.9.2011 Sochaux - Rennes 2:6

Reagovat
domingo

Jj, nebo minuly rok Lille - Lorient 6:3, rok predtim Lyon - Marseille 5:5.. tady proste vsechny zapasy konci bud 1:1, nebo necim podobnym

Reagovat
smazaný uživatel

alebo aj supepohar Lille - Marseille 4:5

Reagovat
smazaný uživatel

trevor je přece všeználek ..... Každej sraz je podle něj dekadentní ( v dobrém slova smyslu)

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledky big 4 proti sobě letos v PL?

Reagovat
domingo

Ja s nikym nebojuju, krome PD

A nevim.

Reagovat
fenixLFC

chelsea ma vysoke vysledky-2:8 s united, 5:3 s chelsea a 5:2 s tottenhamom

Reagovat
fenixLFC

pardon arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Haluzáci z Paříže..

Reagovat
smazaný uživatel

Neuveritelnej zapas,PSG za tim bod slo..skvely nasazeni,paradni podivana..i kdyz by tomu zapasu sluselo spis 7:7

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně kvůli takovým zápasům stojí za to žít ! Nefandím ani jednomu, ale prožíval jsem to neskutečným způsobem. Jinak PSG konečně hráli s nasazením a neflákali se po tom hřišti. Akorát Menéz sobec neskutečného rázu

Reagovat
smazaný uživatel

Reklama na fotbal. 4:4 a to ještě tak deset gólovek neskončilo v síti...

Reagovat
smazaný uživatel

kto to sledoval, tak by sa nedivili kebyze to skonci 7:7 alebo 8:8.

Reagovat
Liquid

jj ten Bodmer obzvlášť

Reagovat
smazaný uživatel

po dlouhý době jsem viděl pěknej zápas ve Fr.lize! Lyon vs. PSG 4:4. Pro PSG to bylo zasloužený konec, ovšem rezíma byla pro oba kluby na prd!

Reagovat
Godwinson

Lyon už tu LM bude nahánět jen velmi těžko ...

Reagovat
smazaný uživatel

Po delší době jsem se díval na zápas Ligue 1 a neprohloupil jsem. Solidní tempo, krásné góly, padlo jich hodně a ten Bastosův na 3:1...Prostě paráda! Pohledné šlágry se spoustou gólů, to je velká devíza Ligue 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Sice Ligue 1 nesleduju, ale dneska sem se podíval na Lyon - PSG a ten zápas neměl chybu

Reagovat
Liquid

po delší době jsem shlédl zápas Ligue1 (dal jsem přednost před ACM-JUV) a dobře jsem udělal, skvělej fotbal, zábava, jen tak dál Ligue1

Reagovat
fantomas

Hoarauovi, koukám, Ancelotti hodně pomohl...a on jemu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm tak koukam ze asi budu stahovat nejaky zapas..Bylo to az tak dobry ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som videl iba posledných 10 minút a po Ac-Juve to bol balzám na dušu, šanca za šancou.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznacne,uzasnej match..

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Langi

pro lásku boží... neviděl sem to...

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě že jsem to nestihl, jinak bych musel tu televizi rozflákat. To snad není pravda, doufám že to byla standartka a gol na zadní tyč.

Reagovat
smazaný uživatel

Ceará si postavil přímý kop na levačku a napálil míč do skrumáže, do níž se zapojil dokonce i gólman Sirigu. A toto "power play" nakonec slavilo úspěch - míč dotancoval až na Hoarauovu hlavu, a vytáhlý forvard potvrdil instinkt zabijáka - 4:4.

Tak jsem se skoro trefil

Reagovat
Langi

kolikrát ještě letos?? když řeknu že bojujeme už jen o 3 místo, tak sem možná trochu optimista

Reagovat
smazaný uživatel

No, bude to veselé, nicméně i na to třetí místo je velká ztráta, která se bude těžko dohánět. Nezbývá nic jiného, než věřit.

Reagovat
Langi

bude záležet jak Lille dohraje ten zápas...

Reagovat
Godwinson

Correa výborně. Z nejlepšího ofenzivního hráče týmu udělal beka a ještě přes nohu :)

Reagovat
smazaný uživatel

Diky, hosi, takhle jsem se u fotbaloveho zapasu za mozna vice nez desetiletou historii sledovani nikdy nenastval...!

Reagovat
.13

Mohol som to zmeskat

Hoarou

Myslim, ze tu vacsinou fanusikov Lyonu to muselo celkom dostat

Mohli by ste mi niekto zhodnotit ten vcerajsi zapas?

Reagovat
juninho8

radsej raz vidiet ako stokrat precitat....jedine tak sa to da podla mna

Reagovat
AjaxFans

Ajaccio jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

Brest paráda Snad to zaváhání s PSG nebude mít takové následky

Reagovat
Godwinson

Ajaccio vítězí, Brest vítězí ... sakra, zase nesestoupí ti, jenž by měli :))

Ale dnes se to hodí :)

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň to Nancy se tam pěkně drží

Reagovat
božský John

http://www.youtube.com/watch?v=1MLry6Cn_D4

Dalo se čekat, po výhře v LM zákonitě přichází prohra. Potřebujem útočníka a nějakýho frajera, co ty nevyrovnaný výkony vymaže....Deschamps tomu zdá se nemá co dát

Reagovat
božský John

Teda jako má, ale ty výsledky jsou prostě hrozně nevyrovnaný a myslim, že zrovna tohle je vina trenéra

Reagovat
Langi

Marseille mi udělalo radost

Reagovat
Israha

OM hráli až tak špatně, že prohráli s tragickým Brestem, nebo to smolný zápas?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sem zkouknul ten Lyon - PSG a musim uznat paradni match , a remizu si urcite PSG zaslouzilo tech sanci co meli v poslednich 15 minutach bylo az az takze to stastny vyrovnani v 90+4 naprosto zaslouzeny.

Reagovat
Godwinson

Rennes

Reagovat
smazaný uživatel

erding

Reagovat
smazaný uživatel

Lille, bože takhle to podělat , škoda no

Reagovat
božský John

praise the lord

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska parádní výsledky v rámci možností. Mně přijde, že nikdo PSG a Montpellier dohnat ani nechce.

Reagovat
Godwinson

RENNES!

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně Erding Snad se mu to zase rozstřílí

Reagovat
vlastik

kilčo pro titul v Paříži

Reagovat
smazaný uživatel

Giroud said: "I love the French feel at Arsenal and the atmosphere that is created by the fans. They always support their players.

"For me there is no doubt that the Premier League is the best in the world. I love to watch the matches on television. For me it is dream to play there one day. néé

Reagovat
Godwinson

Proč néé?

Reagovat
smazaný uživatel

Bojím se,že to bude průser alá Chamakh... prostě,že to bude mírně nadprůměrný útočník,kterému to sice střílí za Montpellier,ale Arsenal je jen přece o něčem jiném... No ale třeba by mně nakonec vyvedl z omylu :)) Asi jsem moc náročný díky RvP

Reagovat
Godwinson

Já mám stejné obavy, abych řekl pravdu, ale každý zápas mě přesvědčuje, že je to opravdu parádní útočník, co si s balónem narozdíl od Chamakha tyká. Ale uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

To si Chamakh zezacatku tykal taky Kazdopadne mam jine favority,ktere bych uvital k RvP

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak se docela divim,ze by se tak hnal do Arsenalu,kdyz mu musi byt jasne,ze by delal nahradnika

Reagovat
Langi

Al Kamali odehrál první zápas za rezervu...bravo timhle tempem je do 4 let v Áčku, pokud bude dobrej

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Super kauf

Reagovat
Langi

beztak byl zadarmo, maximálně plat, ale kolik tak může brát v rezervě...a v červnu pude

Reagovat
Godwinson

Lacazette!

Cabella i Stambouli v sestavě U21.

Reagovat
smazaný uživatel

Lacazette tam v repre hraje na jakém postu?

Reagovat
Godwinson

Na hrotu.

Reagovat
smazaný uživatel

Super . Tam by měl hrát i v Lyonu. Klidně bych prodal Gomise někomu (kdo ho bude chtít) a na hrotu bych nechal Lisandra, Lacazetta, který by zahrál i na křídle.

Reagovat
Langi

nejlepšího střelce by si chtěl prodat mě ten Gomis docela přirostl k srdci, ikdyž je to dřevák...problém je že těch hráčů, který by mohli hrát na hrotu máme moc a většinou hrajem jen na 1 hrot...ideální by to bylo kdybysme měli nějakýho schopnýho tvůrce hry ve středu zálohy, protože pak by se na DM v pohodě mohli střídal Gonalons s Fofanou jako do teď a z MC a AMC by se udělal jeden post a mohlo by se hrát na 2 hroty ale těžko říct jestli by to bylo realizovatelný

Reagovat
smazaný uživatel

No dobře, tak až Gomis vyhraje příští zlatý míč, tak bych ho prodal. Zájem o něj bude

Reagovat
Langi

já myslim že hráči jako Gomis nebo Briand u nás zustanou na věčný časy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele