25. kolo
25.02.2012 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Valenciennes FC - FC Lorient 2:0

Valenciennes potvrdilo dobrou formu a porazilo trápící se Lorient 2:0. Role obou týmů se tak začínají vyrovnávat - momentálně jsou oba sice v bezpečí před sestupem, ale zároveň také v reálném ohrožení.

Domácí si připsali už třetí výhru z posledních čtyř zápasů a herní pohodu ukazovali od samého začátku; kapitán a opora hostů, brankář Fabien Audard, který se vrátil po vypršení disciplinárního trestu, se musel hodně ohánět. Jako první ho prověřil v deváté minutě nepříjemnou hlavičkou Vincent Aboubakar, a tentýž hráč zahrozil i o chvíli později.

Jinak ale byl první poločas na šance spíše chudý. Za zmínku stojí snad pokus rychlonohého Emeghary, se čtyřmi brankami aktuálně nejlepšího střelce Les Merlus, který se do Penneteauovy klece nevešel; jinak ale utkání v poklidném tempu ovládali domácí a dokázali ještě zahrozit Renaudem Cohadem, ovšem opět mimo tři tyče.

A i po přestávce, do níž místo zraněného Danice naskočil čerstvý Pujol, měli více ze hry Va'nnes, jenže zápas jako by byl předurčen k remíze. Vincent Aboubakar trefil po hodině hry dalekonosnou střelou tyčku, a na druhé straně scházely Emegharovi sotva centimetry.

Finální průlom přišel až 12 minut před koncem. Mamadou Samassa, který se na hřišti objevil coby střídající hráč až v 74. minutě, využil zaváhání bránícího Lamine Gassamy; půlsezonní posila z Lyonu totiž nedokázala odvrátit Kadirův centr do bezpečí, a místo toho jej pouze posunula na kopačky malijského forvarda, který se příliš nerozpakoval a napálil míč za Audardovy záda - 1:0.

A o tři minuty později bylo definitivně rozhodnuto. Brejk Va'nnes vedl skvělý Aboubakar, který následně ideálně předložil Cohademu a ten vypálil nízkou nepříjemnou střelu, s níž si zkušený Audard nedokázal poradit - 2:0.

Lorientští se ještě v závěru pokoušeli utkání zdramatizovat, leč neefektivně, a připsali si tak už desátý zápas v řadě bez vítězství. Gourcuffovi muži poznali tříbodovou radost naposledy loni v listopadu, a pozvolna se tak propadají mezi týmy se sestupovými starostmi. Na "červenou zónu" mají už pouze čtyřbodový náskok - Valenciennes na desátém místě momentálně sedmibodový.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele