25. kolo
25.02.2012 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

AC Ajaccio - Dijon FCO 2:1

Ajaccio pokračuje v honu za záchranou; v souboji nováčků totiž porazilo Dijon 2:1.

Korsický celek zvítězil díky gólům Eduarda a Johana Cavalliho v rozmezí dvou minut ve druhé půli. Hosté sice odpověděli gólem Kumordziho, ale srovnat už nedokázali, a tak se Stade Francois-Coty mohl radovat z výhry domácích fotbalistů, vůbec první v novém roce. Oba celky se tak srovnali těsně nad sestupovým pásmem na 26 bodech.

Vše ale mohlo být jinak, kdyby Dijon hned v první minutě netrefil konstrukci; hostující naděje Gaël Kakuta našel centrem Thilovu pravačku, a protřelý forvard protáhl Guillerma Ochou. Mexický gólman však dokázal jeho střelu vytáhnout na tyč, od níž se míč odrazil mimo nebezpečí.

Domácí se osmělili krátce poté, avšak Benjamin André přestřelil v 5. minutě hostující klec. Na druhé straně pálil v 16. minutě Koro Koné, ale pozorná obrana Ajaccia odvrátila jeho pokus na roh. Další centr Kakuty, tentokrát z přímého kopu, nedokázal o čtyři minuty později přetavit v gól Corgnet, když hlavičkoval mimo, a Ochoovo vápno se otřásalo i krátce poté, kdy opět Koné (už ve 41. minutě) protáhl rukavice mexické opory. První poločas tak nabídl dostatek fotbalových šancí, žel, pro nezaujatého diváka, bez gólového efektu.

Ajaccio, které přežilo všechny akce hostí v první půli, udeřilo krátce po přestávce. Nejdříve se ale ještě osmělil Bouhours, jehož útěk po křídle a následný centr na Mostefu úspěch nepřinesl, neboť africký záložník z voleje těsně přestřelil.

A v 53. minutě už se skóre měnilo. K centru se dostal Damien Tibéri, našel Eduardovu hlavu a brazilský forvard nedal Reynetovi v hostující kleci žádnou šanci - 1:0.

Korsičané navýšili své vedení v 55. minutě. André předvedl dobrou kombinační akci na pravé straně s Fousseini Diawarou, který propašoval do dijonské obrany pas, jenž našel Cavalliho a jeho dělovou levačku - 2:0.

Poslední šancí utkání bylo už pouze snížení dijonských po přímém kopu Érica Bauthéaca, na nějž si nejlépe naskočil Kumordzi a korigoval - 2:1. To ještě zbývalo 25 minut, jenže Carteronovi svěřenci si už další šanci vypracovat nedokázali a domácí naopak mohli ještě zvýšit. Cavalliho přímý kop našel v 79. minutě Andrého, ale Reynet předvedl pěkný zákrok a ustanovil finální skóre na 2:1.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele