25. kolo
25.02.2012 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - SM Caen 1:0

Další ze záchranářských soubojů dopadl lépe pro Nice, které zaznamenalo nesmírně důležité vítězství nad Caen.

Les Aiglons totiž před výkopem drželi šestizápasovou sérii bez výhry a byli vážně namočeni do sestupových starostí, které je teď minimálně na týden nemusí trápit. Poděkovat za to mohou Anthony Mounierovi, s pěti brankami nejlepšímu střelci týmu, jehož hlavička z úvodu druhé půle utkání rozhodla.

Hostující Malherbois spadli o jednu pozici na dvanáctou a zároveň skončila jejich série tří neproher. Vyloučení Aureliena Montaroupa v 57. minutě dalo zápasu symbolickou pečeť.

Domácí zahrozili jako první, konkrétně z Digardova přímého kopu, který musel do bezpečí vyboxovat Aléxis Thébaux. To běžela 10. minuta. Hostující gólman se vyznamenal i chvíli poté, když zneškodnil nízkou ránu Moulounguiho. Hosté se k první příležitosti propracovali zhruba v polovině první půle; v poslední době výtečně hrající Livio Nabab se uvolnil, nasprintoval do volného prostoru a vyzval ke skórování Frédérica Bulota, který přestřelil. Ve 27. potom pokoušel štěstí Proment, ale neuspěl, stejně jako dorážející Kévin Gomis.

Nice se kýženého úspěchu dočkalo po pauze. Mouloungui vedl ve 49. minutě brejk, který zakončil křížnou příhrávkou na Guie Guieho; forvard z Pobřeží Slonoviny dokázal obehrát bránícího Sorbona a zakončil povedenou akci pasem na Mouniera, s jehož hlavičkou si Thébaux neměl šanci poradit - 1:0.

A o osm minut později bylo prakticky rozhodnuto, když už tak bezzubé Caen šlo navíc do desíti. Montaroup nakopnul Anina a po právu viděl červenou kartu; pro nezaujatého diváka to zároveň znamenalo konec atraktivních příležitostí v zápase. Pokud někdo mohl ještě měnit skóre, byli to domácí, ale Civelli ani Mounier z dobrých pozic neuspěli.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele