Ligue 1 - souhrn 19. kola

20.12.2011, 22:51, aktualizováno 21.12.2011, 22:59
Komentáře a souhrny
Týmy z čela francouzské ligy ve středu ztrácely. Lille přišlo v nastavení o výhru v přestřelce s Nice, Montpellier a Lyon dokonce prohrály. Jedinou výjimkou je Paříž, která se díky třem bodům dostala do trháku. Rennes zdolalo Bordeaux, poslední Ajaccio veze body ze Sochaux, v Auxerre, Lorientu a Toulouse se body dělily. Včera Marseille vyhrála v Nancy.

AS Saint-Étienne - Paris Saint-Germain 0:1

21.12.2011 21:00

Góly: 32. Stéphane Ruffier (vl.)

Tak na čele francouzské ligy přeci jen přezimuje celek z Paříže, který se jako jediný dostal na hranici čtyřiceti bodů a do druhé poloviny soutěže bude díky zaváhání ostatních protivníků vstupovat z nejlepší výchozí pozice. Nevyhráli totiž jeho úhlavní rivalové z Lyonu, Lille ani Montpellieru. PSG naopak ve večerním duelu zabralo a díky trefě Mathieu Bodmera po půl hodině hry si odváží ze stánku Geoffrey-Guichard velice důležité tři body.

St. Etienne bude vstupovat do "jarní části" s třiceti body na kontě a z osmé pozice, ovšem stále je v přímém kontaktu s pohárovými příčkami. A ve velice pěkném zápase předvedlo i přes prohru dobrý výkon. Celkem vypálilo na branku Salvatoreho Sirgia třicetkrát, hosté pouze osmnáctkrát. Mělo i lepší držení míče a vybojovalo téměř třikrát více rohových kopů. Jenže na bodový zisk to nakonec nestačilo, po inkasované brance bránilo PSG fantasticky.

Hosté o sobě dali vědět už v 9. minutě hry, kdy vypálil Kevin Gameiro, avšak skvělý obranný zákrok předvedl Sylvian Marchal. Za domácí poprvé zahrozil Max Gradel, který ale zblízka netrefil balón přesně. Hned na to po centru Bakaryho Saka pálil velmi dobře Gradel, Sirgiu ale byl u tyčky včas a na brankové čáře předvedl pohotový zákrok. Do konce úvodního dějství spíše hrozili hosté.

Nejprve Javier Pastore minul o pár decimetrů horní roh, následně Gameiro pálil vedle levé tyčky. Po půl hodině hry se ovšem z trefy radoval Bodmer. Odražený balón přistál na jeho hlavě a trefil tyč, nicméně z dorážky již zasunul balón do sítě - 0:1. Domácí byli tímto gólem otřeseni do konce půle, hned po pauze navíc opět hrozil favorit z Paříže. Dvakrát nepřesně mířil Gameiro, následně se však probudilo i St. Etienne.

Po dlouhém centru minul svou hlavou branku Florent Sinama-Pongolle, poté předvedl Sirgiu fantastický reflexivní zákrok proti ráně Pierre-Emericka Aubameyanga. Hra se ale přelévala z jedné strany na druhou a ihned poté na druhé straně chytil Stéphane Ruffier během pěti minut střely Jeremyho Meneze, Gameira a Neneho. Pět minut před koncem mohl srovnat Sinama-Pongolle, jenže kolem tyčky opět brilantně vyrazil italský gólman Sirgiu a PSG proto udrželo nejtěsnější vedení až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Dijon FCO 2:2

21.12.2011 19:00

Góly: 80. Anthony Le Tallec, 90. Issam Jemâa - 7. Benjamin Corgnet, 33. Brice Jovial

V posledních deseti minutách zvrátilo domácí Auxerre nepříznivý vývoj utkání s Dijonem a nakonec si z důležitého utkání připisuje alespoň jeden bod.

Auxerre tak nevyhrálo již druhé utkání v řadě, v tabulce se propadlo na patnácté místo. Na sestupové pozice má však i nadále jednobodový náskok. Dobře na tom není ani Dijon, ten na vítězství čeká již od konce listopadu. Přesto mu dnešní bod pomohl k postupu tabulkou, ve výsledku to pro něj ale nic neznamená. I on má na sestupové příčky jednobodový náskok.

Do utkání lépe vstoupili hostující fotbalisté a po zásluze se také poměrně brzy dočkali první branky. Jovial postupoval v sedmé minutě sám na brankáře Oliviera Sorina a ačkoliv se jeho pokus nakonec odrazil od bránícího Stéphana Grichtinga, míč se odrazil šťastně k Benjaminovi Corgnetovi, jenž již se zakončením do prázdné branky problém neměl - 0:1.

O sedm minut později se skóre málem měnilo podruhé. Na straně Auxerre zahrozil Prince Segbefia. Ten si naběhl na nákop Alaina Traorého, nicméně jeho střela se nakonec vznesla nad branku Baptisteho Reyneta. Domácí se ocitli ještě blíže vyrovnání o několik okamžiků později, střelu Dennise Oliecha tečoval směrem na branku Roy Contout, nicméně balon se pouze otřel o Reynetovu tyčku.

Domácí borci nadále svého soupeře tlačili a hosté mohli děkovat pouze spolehlivému brankáři Reynetovi, jenž si poradil také s nepříjemnou křižnou ránou aktivního Contouta. Jedenáct minut před koncem poločasu se ale branky dočkali hostující. Thomas Guerbert si nahrál s Corgnetem a následně parádní přihrávkou oslovil Joviala. Ten si ještě lépe míč zpracoval na hrudi a nádhernou ranou nedal Sorinovi žádnou šanci - 0:2.

Dijon se mohl dočkat navýšení náskoku ve druhém poločase. Zhruba po hodině hry hezky zakombinoval Bautheac, Guerbert a Sankhare, na konci celé akce byl jako vždy Jovial. Ale guadelopský útočník si počínal až příliš nonšalantně a jeho slabý pokus nemohl Sorinovi nadělat žádné potíže.

To se nakonec hostům nevyplatilo, v posledních deseti minutách se totiž domácím podařilo hned dvakrát nečekaně udeřit a vybojovat z tohoto utkání alespoň bod. Na rohový kop Traorého si nejlépe naskočil Anthony Le Tallec a míč pohodlně uklidil do branky - 1:2.

A v první minutě nastaveného času využil zaváhání obránce Samuela Souprayena znovu Traoré, jenž míč rychle poslal před branku střídajícímu Jemaaovi, který míč jednoduše doklepl do odkryté klece - 2:2.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - Montpellier HSC 4:2

21.12.2011 19:00

Góly: 52. Cédric Barbosa, 68. Saber Khalifa, 72. Cédric Cambon, 76. Brice Dja Djédjé - 47. Younès Belhanda, 54. Olivier Giroud

Montpellier nebude vzpomínat na závěr podzimní části v dobrém. Naštvaný trenér René Girard odešel po zápase dost načepýřený. Jeho mužstvo vedlo v Évianu dvakrát, soupeř však dokázal dvakrát srovnat. A nakonec sebrat i všechny body. Tři góly přitom hosté obdrželi během krátkého období sedmi minut.

Co se týče prvního poločasu, o tom nijak zvlášť básnit nemůžeme. Chvílemi byl lepší Évian, chvílemi zase Montpellier. Nicméně ani jeden z týmů nedokázal výrazněji ohrozit soupeřovu bránu. Více si snad zachytal hostující gólman po rohovém kopu Barbosy, který se snažil usměrnit do branky Angoula.

Na druhé straně po půlhodině hry vytvořil Camara trochu náhodně akci pro Girouda. Ten si hledal prostor ve vápně po jeho přihrávce, jenže jeho spoluhráč mu nepředal míč úplně nejlepším způsobem, takže montpellierský forvard ho stačil jen lehce tečovat. Přesto šouráček nadělal domácímu gólmanovi Andersenovi obrovské problémy.

Druhý poločas už byl pastvou pro oko nezaujatého diváka. Girard o půli vystřídal nevýrazného Estradu a do hry poslal Belhandu. A ten se hned svému šéfovi odvděčil nejlepším možným způsobem. Nejprve Utaka doťuknutím míče na Andersena neuspěl, pak se však k míči dostal Belhanda, jenž dorážkou a střelou pod břevno otevřel skóre utkání.

Za pět minut ale ÉTG vyrovnal. Khelifa nacentroval na nabíhajícího Barbosu, proti němuž vystartoval Jourdren. Ovšem příliš pozdě, domácí záložník stačil drknout do míče a rozvlnit síť. Jeho radost ale nevydržela dlouho. V 52. minutě HSCM zásluhou Girouda znovu skóroval. A asistoval mu starý známý Belhanda.

V té chvíli domácí byli zapšklí a působili unaveným dojmem. Nakopla je ale nakonec situace z 68. minuty. Pěkný dlouhý centr zpracoval na levé straně Rippert, aktivní Khelifa si naběhl do prostoru mezi stopery a spoluhráčovu přihrávku usměrnil za záda Jourdrena. Évian přitom i nadále nepolevoval.

Montpellier nevěděl, kam dřív skočit. V 71. minutě přitom poprvé v zápase vedl jeho soupeř. Barbosův rohový kop byl precizní, náběh Cambona jakbysmet a nakonec se po jeho hlavičce třepotal balón v síti. Pro domácího obránce to byla vůbec první trefa v této sezóně. Čtyři minuty na to upadla morálka hostujícího celku na samotné dno.

Bedimo na hranici šestnáctky fauloval dotírajícího Angoulu, za což si vysloužil žlutou kartu za zastavení slibně se rozvíjející akce. Pozice pro vstřelení gólu z přímého kopu byla tak dobrá, že Évian chytl šanci za pačesy. Stačily tři ťukesy, u posledního byl přitom Dja Djedje, jenž parádní ránou k tyči zakončil na konečných 4:2.

Více informací k zápasu

Lille OSC - OGC Nice 4:4

21.12.2011 19:00

Góly: 9. Aurélien Chedjou, 27. Joe Cole, 77. Eden Hazard, 88. Florent Balmont - 16. Renato Civelli, 35. Franck Dja Djédjé, 45. Franck Dja Djédjé, 90+3. François Clerc

Neuvěřitelný zápas se odehrál v Lille. Obhájce titulu promeškal parádní příležitost posunout se do čela tabulky, přitom zápas dohrával v přesilovce po vyloučení Moulounguiho. Hosté z Nice ale nakonec domů odjíždějí s bodem, remízu 4:4 zařídil v poslední minutě nastavení Francois Clerc.

Lille si tak drží parádní sérii neporazitelnosti, na svého přemožitele čeká již od druhého kola, kdy se muselo sklonit před Montpellierem. Po překvapivém zaváhání právě MHSC na hřišti Évianu by pak zisk tří bodů znamenal alespoň na pár desítek minut posun na první místo, zápas se Saint-Étienne totiž ještě dohrává druhé Paris Saint-Germain. Po zisku jediného bodu však dogy zůstávají na třetím místě.

Naproti tomu Nice navázalo na vítězství z minulého kola nad Valenciennes a získaný bod mu konečně pomohl k postupu ze sestupových pozic. Přestože nyní osmnácté Nancy předskočilo pouze díky lepšímu skóre.

Domácí fotbalisté přitom do utkání vstoupili skvěle a již v deváté minutě se mohli radovat z úvodní branky. Aurelien Chedjou se rozhodl pro zakončení ještě před hranicí pokutového území, míč se odrazil od bránícího Mabialy a Civelliho a nakonec zapadl za zmateného gólmana Ospinu - 1:0.

Pouze sedm minut ale trvalo vedení Lille. Po rohovém kopu z kopaček Davida Hellebuycka se do vzduchu vznesl nejvýše Renato Civelli, předskočil bránícího Chedjoua, a jednoduše poslal míč hlavou do sítě - 1:1.

Zhruba po půlhodině hry se skóre měnilo znovu, a znovu to byli domácí příznivci, kteří se mohli radovat. Úsměv se mohl vyklubat i na tvářích českých fanoušků, na gólové akci se totiž přihrávkou podílel český obránce David Rozehnal. Ten si několikrát přihrál s Joem Colem a anglický reprezentant následně ranou z první překonal Ospinu podruhé - 2:1.

Vedení mělo tentokrát delší trvání. Konkrétně o jednu minutu delší trvání. Deset minut před koncem prvního poločasu se totiž Nice dočkalo i tentokrát vyrovnání. Celou šanci připravil Éric Mouloungui, jenž se proběhl po hřišti a následně parádním centrem oslovil nabíhajícího Francka Dja Djedjeho. Ten již z bezprostřední blízkosti neměl problémy - 2:2.

Těsně před koncem první půle se hosté dokonce poprvé dočkali vedoucí branky v utkání. V celé akci měla i tentokrát prsty útočná dvojice Mouloungui, Dja Djedje. První jmenovaný nejprve zaměstnal gólmana Landreaua svou jedovatou střelou, autor druhé branky Nice pak neměl těžkou práci ani tentokrát. Míč jednoduše dorazil do brány - 2:3.

Oba celky se možná těšily na pokračující přestřelku v dalším poločase, vše ale narušilo v 70. minutě vyloučení Érica Moulounguiho, jenž musel předčasně do sprch kvůli dvěma žlutým kartám. Domácí trvalo přesně šest minut, než svou početní převahu dokázali přetavit ve vyrovnávací branku. Moussa Sow si nahrál s Obraniakem, k míči se následně dostal Hazard a pohotovou přízemní střelou překonal Ospinu - 3:3.

Dvě minuty před koncem měl přijít snový závěr pro Lille, Florent Balmont vstřelil branku na 4:3. Obraniak si svou přihrávkou vybral právě zkušeného středopolaře, ten si míč sklepl na prsa a parádním halfvolejem napálil míč do sítě - 4:3.

Neuvěřitelný závěr ale nabralo dnešní utkání. Domácí nedokázali ubránit rohový kop, k míči se před pokutovým územím dostal Kevin Gomis, napálil míč do vápna a tam se k němu šťastnou náhodou dostal Francois Clerc. Bývalý obránce Lyonu neváhal a míč poslední ranou v zápase rychle poslal za záda zmateného Landreaua - 4:4.

Více informací k zápasu

FC Lorient - SM Caen 0:0

21.12.2011 19:00

Góly: -

Fotbalisté Lorientu si chtěli po minulém nešťastném duelu v Marseille spravit chuť v domácím prostředí proti sestupem ohroženému Caen, jenže na jeho defenzívu nakonec recept nenašli. Domácí sice přestříleli soupeře v poměru patnáct ku pěti a z pětašedesáti procent drželi balón na svých kopačkách, avšak tentokráte se neprosadili a hosté tak berou velice cenný bod, který na půdě Lorient získá opravdu málokdo.

Caen se dostalo na hranici dvaceti bodů a patří mu čtrnáctá příčka, ovšem ve vyrovnané tabulce to v tuto chvíli zatím nic znamenat nemusí. Lorient sice poskočil na deváté místo, jenže odmítl šanci oddálit se sestupovým příčkám a vedoucí osmička má stále vcelku slušný náskok. Lorient doposud posbíral čtyřiadvacet bodů a pokud se v druhé polovině sezóny výrazně nezlepší, na pohárovou Evropu to zřejmě nestačí.

Caen se výraznější příležitost vytvořilo hned v úvodu zápasu, kde vypálil z dobrých pětadvaceti metrů Faycal Fajr, nicméně gólman domácích Fabian Audard předvedl jistý zákrok. Následně ale v obraně Caen chybovalo a do šance se dral Innocent Emeghara, ovšem jeho pokus na druhé straně skvěle zlikvidoval gólman Alexis Thebaux. Poté se do střeleckých pokusů dostali Gilles Sunu a Les Merlus, opět byl však úspěšný Thebaux.

Těsně před pauzou to zkusil zase z pětadvaceti metrů Fajr, i nyní ale Audard odvrátil do bezpečí, tentokráte na rohový kop. Po přestávce spálil největší šanci zápasu Emeqhara, jenž po přihrávce Kevina Monnet-Paqueta nastřelil pouze tyčku. Hosté ještě zahrozili pokusy nad Livio Nababem a Kandiou Traorem, na druhé straně pil domácím krev gólman Thebaux. Ten zlikvidoval v tváří tvář i pokus Yanna Jouffreho minutu před koncem, a proto se diváci branky nedočkali.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Girondins Bordeaux 1:0

21.12.2011 19:00

Góly: 53. Jirès Kembo-Ekoko

Rennes se po sérii proher konečně vzchopilo a porazilo Bordeaux, které naopak nepotvrdilo vzrůstající formu. Les Girondins inkasovali poprvé po čtyřech zápasech a spadli na desáté místo, zatímco domácí poskočili na pátou příčku a opět se tak hlásí do bojů o poháry.

Zápas na Stade de la Route du Lorient poznal zaslouženého vítěze; Les Rouge et Noir svého soupeře přehráli a hosté se prakticky za celých devadesát minut nebyli schopní protlačit do šance. Výjimku tvořila pouze situace z 12. minuty, kdy nebezpečně pálil Plašil, ale Benoit Costil si s jeho pokusem dokázal poradit.

Poté už se ke slovu přihlásilo Rennes. Victor Hugo Montaňo mohl změnit skóre jako první, a to dokonce dvakrát rychle po sobě; reprezentační gólman Carrasso byl však pokaždé pozorný. Bezbrankové skóre prvního poločasu pak zpečetil opět Montaňo, který nedokázal zužitkovat chytrý Pajotův míč a poslal jej hlavou nad břevno.

Po pauze už na hřišti existovalo jen jedno mužstvo. Nejprve pokoušel štěstí Jonathan Pitroipa, ale svoji pověst mizerného zakončovatele neprolomil - jeho rána k levé tyči nebyla přesná. Na "příliš malou branku" si mohl postěžovat chvíli poté i Yacine Brahimi, kterému tentokrát chyběly decimetry pro změnu napravo.

Odolávající Bordeaux bylo definitivně zlomeno v 52. minutě, kdy se k míči za hranicí pokutového území dostal Kombo-Ekoko a propálil všechno před sebou, včetně Carrassa - 1:0.

O 10 minut později se ještě pokoušel navýšit náskok Pajot, ale narazil na výborně chytajícího brankáře hostí. Ten se předvedl ještě v samém závěru utkání, kdy už v nastaveném čase skvěle vytlačil Pitroipovu hlavičku. Na body pro svůj tým ale ani jeho výkon nemohl stačit.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - AC Ajaccio 0:2

21.12.2011 19:00

Góly: 65. Benjamin André, 79. Mathieu Peybernes (vl.)

V Ajacciu se slaví! Poslední tým tabulky zaznamenal své první venkovní vítězství a odneslo to zdecimované Sochaux, které se tak po solidním začátku propadlo až do sestupových vod.

Stade August-Bonal, ještě v minulé sezoně prakticky nedobytný, zažil ponižující pád svého mužstva na devatenácté místo; pod Les Lionceaux už se nachází jenom právě Ajaccio, které však zaznamenalo druhou výhru v řadě a notně posílilo své sebevědomí před jarními boji o záchranu.

Domácí měli před tímto zápasem jediný bod i vstřelený gól z posledních pěti utkání (obě série se tak protáhly už na šest zápasů) a mizerná herní forma na nich byla vidět od začátku. Jako první tak zahrozili hladovější hosté; Benjamin André vypálil zpoza pokutového území a vystrašil Richerta již po šesti minutách.

Nervózní zápas "o šest bodů" pak nenabídl příliš mnoho fotbalovosti až do pětadvacáté minuty. V té se totiž poprvé dostali ke slovu domácí, ale Guillermo Ochoa si s Boudebouzovým volejem bez problémů poradil. O chvíli později pokoušel štěstí Marvin Martin, ale ani druhý hvězdný záložník Lvíčat skórovat nedokázal; tentokrát mu v tom zabránila pozorná obrana. První poločas uzavřela druhá šance aktivního Benjamina Andrého, který střílel vedle, stejně jako na druhé straně Edouard Butin.

I po obrátce se oba týmy snažily především neudělat chybu a hrálo se prakticky pouze uprostřed hřiště. To přerušil až muž zápasu Benjamin André - vstřelením vedoucího gólu. Richard Socrier se osmělil s míčem do vápna a dokázal jej posunout na bližší tyč, kde už byla připravená hlava mladého záložníka - 0:1.

A v 78. minutě bylo o osudu utkání rozhodnuto definitivně. K přímému kopu se postavil Damien Tibéri, našel svým centrem Mehdiho Mostefu a hlavičkoval směrem k Richertově bráně. Mathieu Peybernes, obránce domácích, chtěl míč odvrátit kolenem, ale místo toho překonal vlastního brankáře - 0:2.

Svoji chybu mohl Peybernes napravit o deset minut později, ale jeho rána ke vzdálenější tyči byla příliš nepřesná. Sochaux tak nezaznamenalo ani čestnou trefu a jeho trápení pokračuje.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Stade Brestois 0:0

21.12.2011 19:00

Góly: -

Toulouse před vlastními fanoušky nepotvrdilo pohárové ambice a pouze remizovalo s Brestem, který tak pokračuje v útoku na překonání rekordu v počtu nerozhodných výsledků.

Domácí na Stade Municipal utkání ve druhém poločase zcela ovládli, ale nedokázali svou herní převahu vyjádřit gólově. Hosté tak mohou odjíždět domů na sever spokojení, a to i přesto, že jejich čekání na první venkovní výhru stále pokračuje. Tým trenéra Alexe Duponta se tak drží pouhé tři body nad sestupovou zónou.

V prvním poločase to na trávníku ještě vypadalo vyrovnaně. První šanci utkání měli už v šesté minutě Brestois, ale Eden Ben Basat s ní nenaložil zrovna optimálně, když jeho střela z hranice vápna nepřinutila Ahamadu zasahovat. Na druhé straně zahrozil Étienne Capoue, a hrozba to byla pořádná - jeho parádní dělovku po zemi však eliminoval Steeve Elana a Umut Bulut neuspěl ani s dorážkou.

Ve 24. minutě se ke slovu dostal znovu Ben Basat a tentokrát už mladíčka v brance TFC prověřil; Ahamada však dokázal vykopnout míč z brankové čáry do bezpečí. První poločas potom uzavřeli ve fialovém dresu útočící Moussa Sissoko, který přestřelil, a především Cheikh M'Bengue, jenž zakončoval svůj průnik křížnou ranou z dálky, kterou Elana skvěle zlikvidoval.

Po přestávce se Brestois stáhli do defenzivy, což jim nakonec k úspěchu stačilo. Toulouse do svého soupeře bušilo, leč neúspěšně; první šanci měl opět Sissoko, kterého ke skórování vybídl přímým kopem Paulo Machado, ale na pozorného Elanu si domácí hvězda nepřišla.

Sissoko se poté převtělil do role asistenta a vyslal do šance Adriana Regattina, který bránu netrefil. Štěstí zkoušel technickou ránou i Machado, ale hrdina zápasu Steeve Elana byl proti. Portugalský záložník poté zaznamenal i poslední velkou šanci zápasu - obral o míč Johana Martiala a sprintoval k bráně, načež vypálil z dobrých 20 metrů a jeho nebezpečnou střelu musel zachraňovat obránce Ousmane Coulibaly, jenž s velkým štěstím odvrátil míč pouze na tyč, od které se odrazil do bezpečí.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - Olympique Lyon 1:0

21.12.2011 19:00

Góly: 28. Aly Cissokho (vl.)

Lyon překvapivě ztratil všechny body na hřišti letos podprůměrného Valenciennes. Utkání rozhodl jedinou trefou hostující Aly Cissokho, který se ale k naneštěstí pro lyonské příznivce trefil do vlastní sítě.

Skončila tak čtyřzápasová šňůra vítězství Lyonu, sedminásobný francouzský šampion přezimuje po nepovedeném posledním podzimním představení na čtvrté pozici, z které ztrácí na vedoucí Paris Saint-Germain pět bodů. Naproti tomu nálada ve Valenciennes je nyní jistojistě skvělá, nejen, že si tým připsal cenný skalp jednoho z nejsilnějších francouzských týmů a zvítězil doma potřetí v řadě, tři získané body mu navíc pomohly k odchodu ze sestupového pásma. Na to má nyní z třinácté pozice dvoubodový náskok.

Valenciennes vstoupilo do dnešního utkání lépe než jeho věhlasnější soupeř a již po čtyřech minutách se ocitlo velice blízko skórování. Vincent Aboubakar poslal míč na Gaela Danice, tomu se ale nepodařilo - přestože stál v pokutovém území zcela osamocen a před sebou měl pouze gólmana Llorise - úvodní branku vstřelit. Jeho rána skončila vedle soupeřovy klece.

Danic se v další stoprocentní příležitosti ocitl minutu nato. A i tuto šanci mu připravil mladý útočník Aboubakar. Tentokrát již Danic mířil o něco lépe, ani tentokrát to ale k přímému ohrožení branky nevedlo. Míč se stočil těsně vedle tyče. Hosté poprvé zahrozili až v minutě 23. Kdo jiný to mohl být než kanonýr Lisandro López. Ani jemu se ale letos příliš nedaří, jeho jedovka skončila pouze v rukavicích připraveného Nicolase Penneteaua.

O pět minut později již přišla úvodní - a jak se později ukázalo také poslední - branka zápasu. Kadir napálil svůj přímý kop do pokutového území, tam se měl míč stát lehkou kořistí pro útočníka Gomise. Ten ale balon nakopl tak nešťastně, že se od postávajícího Cissokha odrazil přímo za nic netušícího Llorise - 1:0.

VA se mohlo navýšení náskoku dočkat ještě před koncem první půle. To by ale Danic musel se svými gólovými příležitostmi nakládat o něco lépe. Tentokrát mu v cestě stál obránce Cris, jenž musel být krátce po tomto nastřelení vystřídán kvůli problému se stehnem. Po změně stran chtěl svůj omyl z první půle odčinit Gomis, ten přesprintoval hřiště až k soupeřovu pokutovému území, svou nahrávkou oslovil nabíhajícího Lacazetteho. Jeho rána ale byla zblokována a skončila v zámezí.

I nadále ale zůstávali aktivnější domácí. V bráně Lyonu měl co dělat Lloris, ten si tentokrát poradil s ranou Aboubakara, jemuž do solidní pozice nahrál Danic, následně Kadirův přímý kop přelétl až do fanouškovských sektorů. V posledních minutách se domácí rozhodli již své hubené vítězství pouze bránit a málem se jim to vymstilo.

Lisandro totiž svou povedenou dělovkou napálil břevno Pennetauovy branky, zatímco Lacazetteho v nastaveném čase vychytal právě gólman Valenciennes.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Olympique Marseille 1:3

20.12.2011 21:00

Góly: 37. Reynald Lemaître - 19. Mathieu Valbuena, 41. Stéphane Mbia, 90. Lucho González

Klíčové tři body před zimní pauzou získali na své konto fotbalisté Marseille, kteří jsou už na dostřel nejlepší celkům z popředí tabulky. Vítězstvím 3:1 na půdě Nancy navíc prodloužili svou sérii ligové neporazitelnosti na pět zápasů. ASNL po podzimní části zůstane jen těsně nad hranicí sestupového pásma.

První šanci zápasu si vytvořili domácí. V 7. minutě si dokázal udělat prostor jen sám pro sebe útočník Niculae, který se také parádně vyšponoval do vzduchu, jenže v zakončení hlavou už tolik precizní nebyl. Zamířil totiž pouze nad bránu. A na druhé straně v minutě osmnácté si naopak Marseille splnila svoje přání skórovat jako první.

Hosté založili hezký rychlý brejk, v němž měli prsty Valbuena a Rémy. Druhý jmenovaný unikl po pravé straně, zbavil se přitom dotírajícího Lotiese, pak předal míč právě svému spoluhráčovi - Valbuenovi - a ten N'Dy Assembého následně celkem v pohodě překonal. Nancy přesto inkasovaný gól nijak nepoložil.

Právě naopak se snažilo o iniciativu co nejrychleji vyrovnat. A tak Calvé z pravé strany vyslal dlouhý pas hluboko do pole, Lemaitre si na něj naběhl u bližší tyčky a hlavou osm minut před koncem prvního dějství znovu určil nerozhodný stav. Jenže OM se čtyři minuty poté s ničím nepáral a vedení opět přehoupl na svou stranu.

Amalfitano tentokráte předvedl svoje umění a zprava poslal přesně balón na hlavu skórujícího M'Biy. A to ještě ASNL zachránil těsně před přestávkou praporek pomezního rozhodčího, který neuznal branku A. Ayewa kvůli ofsajdu. Druhá půle už přitom ze strany domácích tak dobrá jako ta první nebyla.

Byli to spíše Deschampsovi hoši, kdo si vytvořil více gólových možností. Na druhou stranu, trochu je zachránili i rozhodčí, kteří za ruku M'Biy v šestnáctce či za ne příliš čistý souboj Morela s Moukandjem rovněž ve vápně nenařídili ani v jednom případě penaltu. Vítězství 3:1 pak po hrubce domácí obrany v klidu pečetil Lucho González.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain19124331:1740
2.Montpellier HSC19114439:2337
3.Lille OSC1999133:1936
4.Olympique Lyon19112631:2135
5.Stade Rennes1995529:2332
6.Olympique Marseille1987427:1831
7.Toulouse FC1987420:1731
8.AS Saint-Étienne1986523:2130
9.FC Lorient1966718:2124
10.Girondins Bordeaux1958620:2223
11.Évian Thonon Gaillard1957727:2922
12.Stade Brestois19312419:1921
13.Valenciennes FC1955918:2120
14.SM Caen1955924:2920
15.AJ Auxerre1947826:3019
16.Dijon FCO19541020:3519
17.OGC Nice1946921:2318
18.AS Nancy-Lorraine1946917:2618
19.FC Sochaux1946921:3418
20.AC Ajaccio19361020:3615

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (39)

Přidat komentář
Godwinson

Smutný výsledek.

Dnes mi ale udělala radost Bastia, částečně pak Nantes. Je úžasný, s jakým kádrem dokážou Lens třít bídu, ti měli vést L2 o deset bodů, s tím, co mají k dispozici.

Reagovat
smazaný uživatel

Monako nepřestává příjemně překvapovat ...Ti si o ten Nacional říkají tak nahlas, že tam snad vážně skončí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Kéž by.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Marseille snad ještě ukope titul

Reagovat
smazaný uživatel

Jak mohlo Nancy ztratit tak parádně rozehraný zápas?

Reagovat
fantomas

Front page of tomorrow's Parisien: 'Il a dit oui'. Beckham has agreed to join PSG. Paper says 18-month contract, 800,000 euros a month

Reagovat
smazaný uživatel

K čemu jim bude a ještě za takové prachy, to fakt nepochopím...

Reagovat
fantomas

Spíš i na tak dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

hu

Reagovat
smazaný uživatel

dnes daval pariž-12,auxerre-1,a lille-1 čo vi nato? galatasay-1,ajax-12,lierse-12hmm

Reagovat
domingo

Co to je za sloh?

Francie by ti vyjit mohla. Nas a Stepany mam na tiketu taky, Lille nema zadnou value, ale vyhrajou.

Reagovat
domingo

Aha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nádherný zápas až na chyby v obrane... gól Mbiu "borec na konec" ...OM na titul !

Reagovat
Shevchenko

Lille

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

tvl, co je to za buzeranty?

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Trand

Co to má Liam s vlasama?

Reagovat
smazaný uživatel

Montpellier to dobře podělal. 0:1 1:1 1:2(54. min) a vzápětí během 8 minut 3 fíky na 4:2 Ted čumim na ASSE - PSG, to je zas bída. Fakt tu Ligue 1 sázet je za trest. Lille ani nemá cenu komentovat, snad jen jedním smajlem:

Reagovat
vlastik

a je tam!

Reagovat
smazaný uživatel

mineralka horcica

Reagovat
Godwinson

Pane jo, to je zvrácený kolo. Čtyři góly od Évianu ... zápas jsem neviděl, ale Jourdrena bych posadil :))

Reagovat
vlastik

u mě dobrý

Reagovat
Godwinson

Škoda slov, zase nějaká haluz, dokonce vlastenec. Ale ne, zápas to byl asi zajímavej, takový poměr střel jsem už zase nějakou dobu neviděl.

Reagovat
vlastik

druhý poločas super, až na simulování Neného a sólování Pastoreho, já být Gameirem, tak mu někde schovám kopačky, páč ten jak se dostane za půlku, tak nenahraje a nenahraje. Ale co nepochopím je opět Ceára, tentokrát na levém beku přes Armanda a Tiéneho, tj. přes fotbalisty, narozdíl od něj. Ten musí vědět na Koumbuareho nějakou velkou špínu :) A od Štěpánu se mi hodně líbíl Bakary Sako, takové ztělesnění síly

Reagovat
Godwinson

Lugano opět na lavičce. Už jsem četl něco o jeho odchodu, což on sám dementoval, ale .... představoval si to určitě jinak. Stoperská dvojka Sakho - Lugano je na papíře naprosto úchvatná. Já myslim, že k tomu, aby to začalo pořádně šlapat, se vším všudy, bude třeba toho kouče vyměnit, což on sám musí cítit (Kombouaré), když se podívám, co občas vymýšlí .... no, uvidíme, podzim určitě na jaro pořádně navnadil.

Reagovat
vlastik

máš recht, už jen proto, že náš nejvytíženější obránce je Camara a druhý je snad i ten Ceára, to mi hlava nebere

Reagovat
Godwinson

Já s tebou souhlasim, on musí něco vědět, protože já bych řekl, že Cearé z nich je možná i nejvytíženější. Teď jestli jim k tomu přivedou Beckhama, na druhou stranu, Kombouarého mi je líto, pochybuju, že chtěl alespoň polovinu hráčů, co mu přivedli.

Reagovat
vlastik

máš pravdu, ten nešika nastoupil v 17 zápasech v lize z 19 a ve všech zápasech Evropské ligy to musí být neskutečný hujer. Koumbaure okamžitě ven!

Reagovat
smazaný uživatel

Nene. Měl by zůstat a přijít Taarabt

Reagovat
smazaný uživatel

Évian je doma nebezpečnej a poslední dobou velice silnej a dneska to potvrdil i když zápas jsem taky neviděl...Nicméně Montpellier je mi taky sympatickej, ale zdá se, že jim dochází teď trošku dech, snad se zase chytnou PSG to bohužel ukopalo tu výhru, i když mě to teda netěší a jdou na čelo no

Reagovat
Godwinson

Souhlasim, kvalitu mají vysokou, na druhou stranu, loni to doma hrozně prasili a nějaká jejich výhoda to opravdu nebyla, letos jim to jde, to mě těší (i když Montpellier by porážet nemuseli, no). Taky jsem nad tím přemýšlel, ale myslim, že nedochází, měli těžký zápasy, Valenciennes teď dalo i Lyon a Toulouse byla smůla, ti byli hodně rádi za ten bod, co vezli domu. Doufám, že ta pauza jim pomůže a trochu je nastartuje, hodně se jim teď hodí :))

Reagovat
onze

MERCI PSG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

lyon to pekne dosral

Reagovat
didosh

ASSE-PSG výborný fotbal se špatným koncem a výhrou horšího!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele