19. kolo
21.12.2011 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Paris Saint-Germain 0:1

Tak na čele francouzské ligy přeci jen přezimuje celek z Paříže, který se jako jediný dostal na hranici čtyřiceti bodů a do druhé poloviny soutěže bude díky zaváhání ostatních protivníků vstupovat z nejlepší výchozí pozice. Nevyhráli totiž jeho úhlavní rivalové z Lyonu, Lille ani Montpellieru. PSG naopak ve večerním duelu zabralo a díky trefě Mathieu Bodmera po půl hodině hry si odváží ze stánku Geoffrey-Guichard velice důležité tři body.

St. Etienne bude vstupovat do "jarní části" s třiceti body na kontě a z osmé pozice, ovšem stále je v přímém kontaktu s pohárovými příčkami. A ve velice pěkném zápase předvedlo i přes prohru dobrý výkon. Celkem vypálilo na branku Salvatoreho Sirgia třicetkrát, hosté pouze osmnáctkrát. Mělo i lepší držení míče a vybojovalo téměř třikrát více rohových kopů. Jenže na bodový zisk to nakonec nestačilo, po inkasované brance bránilo PSG fantasticky.

Hosté o sobě dali vědět už v 9. minutě hry, kdy vypálil Kevin Gameiro, avšak skvělý obranný zákrok předvedl Sylvian Marchal. Za domácí poprvé zahrozil Max Gradel, který ale zblízka netrefil balón přesně. Hned na to po centru Bakaryho Saka pálil velmi dobře Gradel, Sirgiu ale byl u tyčky včas a na brankové čáře předvedl pohotový zákrok. Do konce úvodního dějství spíše hrozili hosté.

Nejprve Javier Pastore minul o pár decimetrů horní roh, následně Gameiro pálil vedle levé tyčky. Po půl hodině hry se ovšem z trefy radoval Bodmer. Odražený balón přistál na jeho hlavě a trefil tyč, nicméně z dorážky již zasunul balón do sítě - 0:1. Domácí byli tímto gólem otřeseni do konce půle, hned po pauze navíc opět hrozil favorit z Paříže. Dvakrát nepřesně mířil Gameiro, následně se však probudilo i St. Etienne.

Po dlouhém centru minul svou hlavou branku Florent Sinama-Pongolle, poté předvedl Sirgiu fantastický reflexivní zákrok proti ráně Pierre-Emericka Aubameyanga. Hra se ale přelévala z jedné strany na druhou a ihned poté na druhé straně chytil Stéphane Ruffier během pěti minut střely Jeremyho Meneze, Gameira a Neneho. Pět minut před koncem mohl srovnat Sinama-Pongolle, jenže kolem tyčky opět brilantně vyrazil italský gólman Sirgiu a PSG proto udrželo nejtěsnější vedení až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Etienne chce určo zabojovat ještě o lepší umístění, ale při formě PSG v lize si myslim 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Včera jsem videl cele tohle utkani a ten Pastore je za 40mega fakt super provar občas teda dal nejakou prihravku ,ale jinak velka bída Hru PSG tahli predevším Menez a Nene . V utoku se hodne snazil Gameiro,jen mu to tam nepadlo,ale hral dobre.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele