19. kolo
21.12.2011 19:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Auxerre v posledních minutách vyrovnalo zápas s Dijonem

V posledních deseti minutách zvrátilo domácí Auxerre nepříznivý vývoj utkání s Dijonem a nakonec si z důležitého utkání připisuje alespoň jeden bod.

Auxerre tak nevyhrálo již druhé utkání v řadě, v tabulce se propadlo na patnácté místo. Na sestupové pozice má však i nadále jednobodový náskok. Dobře na tom není ani Dijon, ten na vítězství čeká již od konce listopadu. Přesto mu dnešní bod pomohl k postupu tabulkou, ve výsledku to pro něj ale nic neznamená. I on má na sestupové příčky jednobodový náskok.

Do utkání lépe vstoupili hostující fotbalisté a po zásluze se také poměrně brzy dočkali první branky. Jovial postupoval v sedmé minutě sám na brankáře Oliviera Sorina a ačkoliv se jeho pokus nakonec odrazil od bránícího Stéphana Grichtinga, míč se odrazil šťastně k Benjaminovi Corgnetovi, jenž již se zakončením do prázdné branky problém neměl - 0:1.

O sedm minut později se skóre málem měnilo podruhé. Na straně Auxerre zahrozil Prince Segbefia. Ten si naběhl na nákop Alaina Traorého, nicméně jeho střela se nakonec vznesla nad branku Baptisteho Reyneta. Domácí se ocitli ještě blíže vyrovnání o několik okamžiků později, střelu Dennise Oliecha tečoval směrem na branku Roy Contout, nicméně balon se pouze otřel o Reynetovu tyčku.

Domácí borci nadále svého soupeře tlačili a hosté mohli děkovat pouze spolehlivému brankáři Reynetovi, jenž si poradil také s nepříjemnou křižnou ránou aktivního Contouta. Jedenáct minut před koncem poločasu se ale branky dočkali hostující. Thomas Guerbert si nahrál s Corgnetem a následně parádní přihrávkou oslovil Joviala. Ten si ještě lépe míč zpracoval na hrudi a nádhernou ranou nedal Sorinovi žádnou šanci - 0:2.

Dijon se mohl dočkat navýšení náskoku ve druhém poločase. Zhruba po hodině hry hezky zakombinoval Bautheac, Guerbert a Sankhare, na konci celé akce byl jako vždy Jovial. Ale guadelopský útočník si počínal až příliš nonšalantně a jeho slabý pokus nemohl Sorinovi nadělat žádné potíže.

To se nakonec hostům nevyplatilo, v posledních deseti minutách se totiž domácím podařilo hned dvakrát nečekaně udeřit a vybojovat z tohoto utkání alespoň bod. Na rohový kop Traorého si nejlépe naskočil Anthony Le Tallec a míč pohodlně uklidil do branky - 1:2.

A v první minutě nastaveného času využil zaváhání obránce Samuela Souprayena znovu Traoré, jenž míč rychle poslal před branku střídajícímu Jemaaovi, který míč jednoduše doklepl do odkryté klece - 2:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele