19. kolo
20.12.2011 21:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - Olympique Marseille 1:3

Klíčové tři body před zimní pauzou získali na své konto fotbalisté Marseille, kteří jsou už na dostřel nejlepší celkům z popředí tabulky. Vítězstvím 3:1 na půdě Nancy navíc prodloužili svou sérii ligové neporazitelnosti na pět zápasů. ASNL po podzimní části zůstane jen těsně nad hranicí sestupového pásma.

První šanci zápasu si vytvořili domácí. V 7. minutě si dokázal udělat prostor jen sám pro sebe útočník Niculae, který se také parádně vyšponoval do vzduchu, jenže v zakončení hlavou už tolik precizní nebyl. Zamířil totiž pouze nad bránu. A na druhé straně v minutě osmnácté si naopak Marseille splnila svoje přání skórovat jako první.

Hosté založili hezký rychlý brejk, v němž měli prsty Valbuena a Rémy. Druhý jmenovaný unikl po pravé straně, zbavil se přitom dotírajícího Lotiese, pak předal míč právě svému spoluhráčovi - Valbuenovi - a ten N'Dy Assembého následně celkem v pohodě překonal. Nancy přesto inkasovaný gól nijak nepoložil.

Právě naopak se snažilo o iniciativu co nejrychleji vyrovnat. A tak Calvé z pravé strany vyslal dlouhý pas hluboko do pole, Lemaitre si na něj naběhl u bližší tyčky a hlavou osm minut před koncem prvního dějství znovu určil nerozhodný stav. Jenže OM se čtyři minuty poté s ničím nepáral a vedení opět přehoupl na svou stranu.

Amalfitano tentokráte předvedl svoje umění a zprava poslal přesně balón na hlavu skórujícího M'Biy. A to ještě ASNL zachránil těsně před přestávkou praporek pomezního rozhodčího, který neuznal branku A. Ayewa kvůli ofsajdu. Druhá půle už přitom ze strany domácích tak dobrá jako ta první nebyla.

Byli to spíše Deschampsovi hoši, kdo si vytvořil více gólových možností. Na druhou stranu, trochu je zachránili i rozhodčí, kteří za ruku M'Biy v šestnáctce či za ne příliš čistý souboj Morela s Moukandjem rovněž ve vápně nenařídili ani v jednom případě penaltu. Vítězství 3:1 pak po hrubce domácí obrany v klidu pečetil Lucho González.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

odvezeme si 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

jedem kluci, jen tak dal

Reagovat
smazaný uživatel

pomalicky sa to uz ukrajuje :)

Reagovat
smazaný uživatel

krásny zápas až na chyby v obrane

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele